شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی در سال جدید چگونه است؟ بهترین وکیل جرایم رایانه ای برای شکایت از نشر اکاذیب در فضای مجازی در تهران کیست؟ جرم نشر اکاذیب اینترنتی چگونه محقق میشود؟ برای طرح شکایت از نشر اکاذیب در فضای اینترنت باید به کجا مراجعه کنیم؟ چه مجازاتی به دنبال شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی بر مجرم بار میشود؟ بهترین موسسه حقوقی در تهران که متخصص جرایم رایانه ای باشد، کدام است؟ با ما همراه باشید. تا پاسخ همه پرسش های خود را به دست آورید.

تعریف جرم نشر اکاذیب در قانون مجازات

جرم نشر اکاذیب، در ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی مورد جرم انگاری قرار گرفته است. لذا اگر کسی، نسبت به انتشار یا اشاعه اخبار کذب و دروغین، اقدام کند، و دارای قصد مجرمانه باشد، مرتکب این جرم شده است. مقصود از قصد مجرمانه، قصد اضرار و ضرر زدن به شخص دیگر یا اذهان عمومی است.

متن ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی: هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا‌ توزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید. یا با همان مقاصد، اعمالی را برخلاف حقیقت، راسا یا به عنوان نقل ‌قول؛ به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحا یا تلویحا نسبت دهد. اعم از اینکه از طریق مزبور، به نحوی از انحا، ضرر مادی، یا معنوی، به‌ غیر وارد شود، یا نه. علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از ۳ ماه تا یک سال و نیم یا شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم شود.

علت شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی

به مناسبت زندگی در دنیای امروز، و فضای مجازی که در اختیار همه افراد قرار گرفته است، امکان ارتکاب جرم در اینترنت نیز به سهولت فراهم گردیده است. به این نحو که هر کسی، در هر جای کشور که باشد، میتواند در مورد دولتمردان، اشخاص سیاسی، چهره های سرشناس و معروف، در اینستاگرام پست بگذارد. به وی توهین کند. یا اخبار دروغینی در مورد ایشان منتشر نماید. به همین دلیل، شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی یکی از مبتلابه ترین موضوعات پرونده های کیفری در حوزه جرایم رایانه ای میباشد.

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی زمانی صورت میگیرد، که ارکان تشکیل دهنده این جرم مطابق قانون در عالم واقع، محقق شده باشد. وکیل متخصص جرایم رایانه ای میگوید: پس اگر کسی در فضای مجازی یا اینترنتی، از طریق انتشار عکس، فیلم، ویدیو، متن، وویس، پادکست یا هر امری دیگری، اکاذیب و دروغ هایی را در مورد دیگری منتشر نماید، مرتکب جرم نشر اکاذیب از طریق وسایل رایانه ای شده است. و متهم پرونده کیفری که در نتیجه طرح شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی تشکیل شده است، میگردد. در شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی، مهم و اساسی، آن است که آن اخبار، دروغ باشد، یعنی دربردارنده حقیقت نباشد. ولیکن لازم و ضروری نمیباشد که عملا ضرر مادی یا معنوی به شخص مخاطب وارد شود.

طریقه شکایت از ناشر اکاذیب اینترنتی
طریقه شکایت از ناشر اکاذیب اینترنتی

ذکر یک نمونه عملی از شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی را در قالب توضیح و بررسی یک پرونده کیفری برای شما ذکر کرده ایم. با هم به مراحل تشکیل پرونده کیفری و نتیجه آن میپردازیم.

۱) شرح حال موکل که شاکی بود

مدیرعامل یک موسسه بسیار معروف و به نام، که اجازه ذکر نام ایشان را نداریم، با موسسه حقوقی ما یعنی موسسه حقوقی امین عدالت در تهران تماس حاصل کرد. ایشان بیان نمود: به مناسبت یک سری اختلاف حسابهای مالی و معاملات صورت گرفته، برخی از سهامداران شرکت و شرکا، علیه بنده اعلام جرم کلاهبرداری نموده اند. به موجب این شکایت، بنده به مدت ۱ هفته در بازداشتگاه بودم. تا وثیقه ام تکمیل و تودیع گردید. و بنده از قرار بازداشت رهایی یافتم. به فاصله دو هفته بعد از این اتفاق، اشخاص مختلفی در اینستاگرام و کانال های تلگرامی، دروغ هایی در خصوص اختلاس و کلاهبرداری و بعضا هتک حیثیت بنده در مدتی که در بازداشتگاه بوده ام، شده اند. لذا خواستار شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی علیه همه ایشان هستم.

۲) تنظیم شکواییه برای شکایت

موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ بهترین وکیل جرایم رایانه ای را برای وکالت در پرونده کیفری پیش روی تعیین نمود. وکیل متخصص جرایم اینترنتی، در ابتدا کلیه ادله و مدارک مورد نیاز را جمع آوری نمود. زیرا برای شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی، نیازمند ارایه دلیل و مدرک هستیم. ادله ای از قبیل: آی دی های اینستاگرام همه متهم ها، تصاویر منتشر شده توسز ایشان، تهیه ویدیو از استوری هایی که حاوی اخبار کذب و دروغین بودند و سایر موارد مورد نیزا را ضمیمه شکواییه نمود. شکایت مربوطه توسط وکیل متخصص کیفری در زمینه جرایم رایانه ای، ثبت و به شعبه مربوطه ارجاع گردید.

۳) رسیدگی و صدور حکم

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی موجب شد، پرونده جهت بررسی صحت ادله ابرازی، به پلیس فتا ارجاع شود. در ادامه روند تحقیقات مقدماتی و رسیدگی و جمع آوری ادله، آدرس و مشخصات همه متهمان، مشخص و معلوم گردید. همه متهمان به ارتکاب جرم نشر اکاذیب اینترنتی،  جهت تفهیم اتهام به دادسرا دعوت شدند. بازجویی از ایشان به عمل آمد. کیفرخواست علیه ایشان صادر گردید. سپس پرونده برای صدور رای بدوی، به دادگاه کیفری دو ارسال گردید. به موجب این رای، مجازات مربوط به نشر اکاذیب اینترنتی برایشان درنظرگرفته شد.

اگر میخواهید پرونده کیفری موردنظر شما، به طریق قانونی و صحیح، توسط وکیل کیفری طرح و پیگیری شود، هم اکنون با وکیل متخصص جرم رایانه ای با موضوع نشر اکاذیب تماس حاصل نمایید.

جرم نشر اکاذیب اینترنتی

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی اساس چرا و به چه دلیل صورت میگیرد؟ این شکایت به این دلیل صورت میپذیرد که؛ در دنیای امروز استفاده از تکنولوژی با پیشرفت روزافزون همراه است. فضای سایب یا همان اینترنت و شبکه های مجازی و شبکه های اجتماعی پرطرفدار مانند اینستاگرام، تلگرام، واستاپ و توییتر و غیره، در دسترس همه افراد جامعه قرار دارد. لذا ارتکاب جرم در فضای اینترنت بسیار رخ میدهد. به همین دلیل، قانون گذار نیز نسبت به این جرایم، حساسیت ویژه ای نشان داده است. و قانون جرایم رایانه ای را تصویب نموده است. به همین جهت، جرم نشر اکاذیب از طریق سیستم های رایانه ای یا مخابراتی را نیز جرم انگاری کرده است. که این عنوان کیفری، در عرف جامعه به نشر اکاذیب اینترنتی معروف شده است. بهترین اقدام برای طرح شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی دریافت مشاوره حقوقی تخصصی از وکیل کیفری باتجربه و متخصص است.

  • نکته: شما میتوانید بدون حضور در موسسه و صرفا از طریق ارتباط تلفنی و ارسال مدارک در واتساپ، نسبت به اخذ وکیل متخصص جرایم اینترنتی از موسسه حقوقی امین عدالت اقدام کنید.

جرم نشر اکاذیب از طریق مطبوعات در فضای مجازی

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی در مورد نشر اکاذیب منتشر شده از طریق مطبوعات نیز محقق میگردد. زیرا مطبوعات میتوانند هر خبری را در فضای مجازی نیز منتشر نمایند. مفاد بند ۱۱ ماده ۶ قانون مطبوعات را به زبان ساده برای شما بازگو کرده ایم:

” نشریات حق ندارند، شایعات یا مطالب خلاف واقعیت را منتشر کنند. یا مطالب دیگران را تحریف نمایند. ولیکن اگر چنین اعمالی را انجام دهند، هر ذی نفع، یعنی هر کسی که مخاطب این دروغ ها بوده است و از این اعمال به وی ضرر وارد شده است، ظرف ۱ ماه بصورت کتبی به آن نشریه نامه نگاری نماید. نشریه موظف است آن را منتشر نماید. آنهم بصورت کاملا رایگان این نوشته را چاپ نماید. همچنین شاکی میتواند نسبت به شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی اقدام نماید. انتخاب با شاکی است. “

  • نکته: وکیل متخصص جرایم مربوط به فضای سایبر به شما بهترین راهکار حقوقی و قانونی را در جلسه مشاوره حقوقی ابراز میدارد. لذا حتما از مشاوره حقوقی با وکیل متخصص موسسه ما بهره مند شوید. برای مشاوره با وکیل جرایم رایانه ای با ما تماس بگیرید.
جرم نشر اکاذیب اینترنتی
جرم نشر اکاذیب اینترنتی

مجازات جرم نشر اکاذیب اینترنتی

مجازات جرم نشر اکاذیب اینترنتی در قانون مجازات اسلامی، حبس از نود و یک روز تا دو سال، یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال، یا هردو مجازات میباشد. به متن ماده ۱۶ از قانون مرقوم توجه نمایید:

ماده ۱۸ـ هر کس به قصد اضرار به غیر، یا تشویش اذهان عمومی، یا مقامات رسمی، به وسیله سامانه رایانه ای یا مخابراتی، اکاذیبی را منتشر نماید. یا در دسترس دیگران قرار دهد. یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت، رأسا یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق یاد شده، به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت (در صورت امکان)، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

بهترین وکیل جرایم رایانه ای در تهران را از موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ بخواهید. اعتبار ما، موجب اطمینان شماست. و اطمینان شما، سرمایه ماست.

آیا این جرم قابل گذشت است؟

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی به موجب ماده ۱۸ فوق الذکر صورت میپذیرد. جرم نشر اکاذیب اگر به شیوه سنتی محقق گردد، یعنی ماهیت جرم ارتکابی از مصادیق ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی باشد، در دسته جرایم قابل گذشت قرار میگیرد. لذا پرونده کیفری مربوطه نیز با شکایت شاکی تشکیل یافته و در صورت رضایت شاکی، پرونده مذکور مختومه میگردد. اما در فرضی که جرم نشر اکاذیب به واسطه سیستم های مخابراتی و رایانه ای محقق گردد، و ماهیتا از مصادیق ماده ۱۸ قانون جرایم رایانه ای باشد، در رویه عملی درخصوص قابل گذشت بودن یا نبودن آن اختلاف نظر میباشد.

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی توسط وکیل

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی توسط وکیل به این نحو است که، ابتدا در جلسه مشاوره حقوقی شما با وکیل خود دیدار میکنید. در این جلسه وکیل متخصص جرایم سایبری نسبت به بررسی مساله شما بصورت موردی میپردازد. کلیه ابعاد پرونده را برای شما شرح میدهد. مراحل دادرسی و رسیدگی قضایی در دادسرا و دادگاه را برای شما توضیح میدهد. سپس با اخذ وکالتنامه الکترونیکی از شما، نسبت به تنظیم شکواییه و ثبت آن اقدام میکند. در کلیه جلسات دادسرا و دادگاه و پلیس فتا، وکیل به جای شما شرکت میکند. و دیگر نیازی به حضور شما نمیباشد. البته میتوانید در صورت تمایل، در کلیه مراحل رسیدگی و جلسات مربوطه، شخصا در کنار وکیل خود حضور داشته باشید. ولیکن در خصوص اظهارات و سخنان احتمالی، باید مطابق آنچه که وکیل سایبری به شما میگوید، اقدام نمایید.

دفاع از اتهام نشر اکاذیب توسط وکیل سایبری

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی موجب متهم شناخته شدن یک یا چند نفر میشود. پس همانقدر که شاکی میتواند برای تنظیم شکواییه و طرح شکایت خود، از وجود وکیل جرایم اینترنتی استفاده نماید، به همان میزان و بعضا بیشتر، متهم حق دارد و لازم است، که برای دفاع از اتهام نشر اکاذیب وکیل اخذ نماید. دفاع از متهم خصوصا در پرونده نشر اکاذیب اینترنتی بسیار مهم و اساسی میباشد. زیرا این اتهام در فرض اثبات، دارای مجازات حبس برای مرتکب جرم میباشد. لذا اگر پرونده کیفری با عنوان شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی، علیه شما طرح گردید، حتما از دانش، تخصص، تجربه و مهارت وکیل متخصص استفاده نمایید. زیرا وکیل متخصص جرم نشر اکاذیب اینترنتی میتواند از مسایل مربوطه به خوبی دفاع کند.

مانند آنکه اساسا مطالب منتشر شده حاوی مطلب دروغ و کذب میباشد یا خیر؟ آیا انتشار به موکل منتسب است یا خیر؟ آیا ارکان تشکیل دهنده این جرم محقق شده یا مورد از مصادیق جرایمی مانند جرم توهین و افترا میباشد؟ برای اخذ مشاوره حقوقی تخصصی و دقیق، هم اکنون با موسسه حقوقی ما در تهران تماس حاصل نمایید.

چرا موسسه حقوقی امین عدالت یک انتخاب مطمئن است؟

موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ در تهران مشغول به فعالیت میباشد. موسسه حقوقی ما متشکل از وکلای پایه یک دادگستری است. وکیل پایه یک دادگستری که در انواع زمینه های کیفری مانند شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی، بصورت حرفه ای فعالیت میکند. یعنی عمده فعالیت وکالتی خود را به پرونده هایی با موضوعات مختلف جرایم رایانه ای معطوف ساخته است. شما با مراجعه به موسسه حقوقی ما صرفا با وکیل پایه یک دادگستری صحبت میکنید. مشاوره حقوقی تخصصی و دقیق، توسط وکیل متخصص در انواع دعاوی مربوطه، ارایه میگردد. همچنین حق الوکاله وکیل مطابق مصوبات هیات مدیره موسسه دریافت میگردد. و وکیل نمیتواند مبلغی بیشتر از آن و یا کمتر از آن از کسی دریافت کند. به عبارت دیگر، اعمال سلیقه در تعیین حق الوکاله توسط وکیل صورت نمیپذیرد.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل نشر اکاذیب رایانه ای درباره این جرم می گوید

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی و سوالات متداول

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی موردی است که توسط افراد جامعه در بیشتر مواقع، بدون گرفتن وکیل، اقدام میگردد. یعنی شاکی شخصا نسبت به شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی اقدام میکند. سپس در مراحل اولیه شامل پلیس فتا یا دادسرا به موسسه حقوقی ما مراجعه میکند. در تماس های شما عزیزان و مراجعات حضوری شما این سوالات تکرار میگردد. با هم میبینیم:

۱) شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی توسط وکیل چگونه است؟ باید برای اینکه پرونده ما توسط وکیل انجام بشود، باید چکار کنیم؟

اول به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در محل سکونت خویش مراجعه نمایید. ثبت ثنا انجام دهید. با موسسه حقوقی ما در تهران تماس گرفته و خواستار تعیین وقت ملاقات با وکیل متخصص سایبری شوید. به وی وکالت داده و انجام کلیه امور را به او بسپارید.

۲) نتیجه این شکایت چیه؟ در نهایت به چی میرسیم؟ یعنی شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی برای ما چه فایده ای داره؟

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی در پی رخ دادن یک جرم سایبری صورت میپذیرد. لذا علاوه بر اینکه فاعل جرم را به سزای عملش میرسانید، از ارتکاب مجدد آن نیز جلوگیری میکنید.

۳)  شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی منجر به چه مجازاتی برای متهم میشه؟

مطابق ماده ۱۸ قانون جرایم رایانه ای، مجازاتهایی از قبیل حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال و جزای نقدی از ۵ تا ۴۰ میلیون ریال، در انتظار فاعل جرم است.

۴) چقدر زمان میبره تا شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی به نتیجه برسه؟

مدت زمان تقریبی برای صدور حکم قطعی میتواند دارای بازه زمانی ۶ ماهه تا ۲ ساله باشد. زیرا عوامل بسیاری مانند حجم پرونده های یک شعبه و روند کار در پلیس فتا و سرعت دادگاه در رسیدگی و تجدیدجلسه برخی از جلسات و بسیاری دیگر از موارد، همه در این امر که چقدر زمان میبرد تا یک پرونده به نتیجه برسد، دخیل هستند. ولیکن مهم این است که همه امور توسط وکیل متخصص انجام میشود. و وکیل دلسوز و باتجربه، از ابتدای پرونده تا انتهای صدور حکم قطعی همراه موکل میباشد.

۵) حق الوکاله وکیل جرایم رایانه ای در سال ۱۴۰۱ چقدر است؟ امکان پرداخت حق الوکاله بصورت اقساط و قسط بندی وجود دارد؟

حق الوکاله وکیل در سال ۱۴۰۱ نیز توسط موسسه حقوقی امین عدالت مشخص میگردد. همچنین موکل برای نحوه پرداخت اقساط حق الوکاله با رییس موسسه به گفت و گو مینشیند. جلب رضایت موکل، رسالت و غایت موسسه حقوقی امین عدالت است. پس با این تفکر که ما نیز پاسدار حقوق شما هستیم، به ما مراجعه نمایید.

وکیل برای شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی
وکیل برای شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی

وکیل برای شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی در تهران

شکایت از نشر اکاذیب اینترنتی به تجربه، مهارت و دانش یک وکیل متخصص نیاز دارد. علاوه بر این موارد، موکل باید به وکیل خود اعتماد داشته باشد. موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ در تهران این اطمینان را به موکل میدهد، که وکیل متخصص نشر اکاذیب اینترنتی دارای دانش و پروانه پایه یک دادگستری است. هر زمان که موکل بخواهد برای وی جلسه دیدار با وکیل ترتیب داده میشود. هرگز پرونده خود را با موضوع تخصصی مانند نشر اکاذیب اینترنتی، بدون وکیل رها نکنید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments