فروش غیر مجاز کالای حاوی طرح صنعتی

وکیل طرح صنعتی در این مقاله قصد دارد تا به بهترین شکل ممکن شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی را مورد بررسی قرار دهد. با ثبت طرح صنعتی، مالک طرح مجموعه‌ای از حقوق انحصاری را بدست می‌آورد. این حقوق ممکن است به روش‌های گوناگون توسط اشخاص دیگر تضییع شود. فروش بدون اجازه کالای حاوی طرح صنعتی نیز یکی از روش‌هایی است که حقوق مالک طرح را تضییع می‌کند. شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی در این مقاله به طور کامل و به بهترین شکل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی

فروش کالای حاوی طرح صنعتی بر اساس بند ب ماده ۲۸ قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری مصوب ۱۳۸۶ از حقوق انحصاری مالک طرح صنعتی است. بنابراین هرکس که قصد فروش این کالا را داشته باشد، باید از مالک اجازه بگیرد، و اگر بدون اذن مالک اقدام به فروش این کالای حاوی طرح صنعتی بنماید، مالک طرح صنعتی می‌تواند، بابت فروش بدون اجازه و غیرمجاز طرح صنعتی شکایت نماید.

شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی چه زمانی ممکن است؟

وکیل طرح صنعتی بیان میدارد: شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی منوط به وجود شرایط مقرر در قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری مصوب ۱۳۸۶ است. وکیل طرح صنعتی شرایط شکایت از فروش غیرمجاز طرح صنعتی را با توجه به ماده ۲۸ و ۶۱ قانون پیش‌گفته به شکل زیر اعلام می‌کند:

فروش غیرمجاز

شکایت از فروش کالای مشتمل بر طرح صنعتی زمانی ممکن و شدنی است که شخصی بدون اجازه مالک طرح اقدام به فروش کالای حاوی طرح صنعتی بنماید. پس اگر مالک طرح صنعتی با رضایت خود اقدام به فروش کالای حاوی طرح صنعتی به شخص الف کند، و شخص الف نیز این کالا را به شخص ب بفروشد، در اینجا امکان طرح شکایت برای مالک وجود ندارد؛ چرا که مالک با رضایت خود این کالا را فروخته است. برای دریافت اطلاعات کاربردی در مورد پرونده شکایت از فروش غیر مجاز طرح صنعتی هم اکنون با ما تماس بگیرید.

علم و عمد داشتن

شکایت کیفری از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی فقط در صورتی ممکن است که فروشنده غیرمجاز طرح صنعتی نسبت به مالکیت طرح صنعتی توسط شخص دیگر علم داشته باشد و با اراده و آگاهی کامل نسبت به این امر، اقدام به فروش بدون اجازه مالک نماید.

مجازات فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی چیست؟

مجازات شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی در ماده ۶۱ قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری مورد اشاره قرار گرفته است. بر اساس این ماده: “هر شخصی که با علم و عمد مرتکب عملی شود که طبق مواد (۱۵)، (۲۸) و (۴۰) نقض حقوق به شمار آید یا طبق ماده (۴۷) عمل غیرقانونی تلقی شود، مجرم شناخته‌ شده و علاوه بر جبران خسارت به پرداخت جزای نقدی از ده ‌میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا پنجاه میلیون (۵۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا حبس تعزیری از نود و یک روز تا شش ماه یا هر دوی آنها محکوم می‌شود.” همچنین برای مشاهده مجازات کپی طرح صنعتی می‌توانید به مقاله سایت در این زمینه مراجعه نمایید.

وکیل طرح صنعتی توضیح می‌دهد که: مجازات شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی مانع اقامه دعوا برای جبران خسارت مالک قانونی طرح صنعتی نمی‌باشد. در بخش بعدی به نحوه تعیین خسارت می‌پردازیم.

نحوه تعیین خسارت ناشی از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی

شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی از سوی مالک طرح صنعتی با هدف جبران خسارتی که متحمل شده صورت می‌گیرد. برای این منظور لازم است تا خسارت به نحوی تعیین شود که ضررهای مالک طرح صنعتی را پوشش دهد. وکیل طرح صنعتی توضیح می‌دهد که براساس رویه کنونی، دادگاه‌ها تعیین خسارت را به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می‌دهند. و کارشناسان نیز با توجه به نوع محصول، میزان و مدت فروش غیرمجاز خسارت را تعیین می‌کنند. البته نظر نهایی در این خصوص با قضات است و آن‌ها می‌توانند نظر کارشناس را بپذیرند و یا به مبلغ بیشتر یا کمتر از مبلغ اظهاری کارشناس حکم دهند.

دادگاه صالح برای شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی

شکایت کیفری از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی، در دادسرای ناحیه ۲۶ (۱۹ سابق)  قابل طرح می‌باشد. در حال حاضر در کشور ما رسیدگی به جرم فروش غیر مجاز کالای حاوی طرح صنعتی در شعبه‌های دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدوسی صورت گرفته و منجر به صدور حکم می گردد. سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا امکان درخواست جبران خسارت در دادگاه کیفری وجود دارد؟ وکیل طرح صنعتی پاسخ می‌دهد، با توجه به ماده ۱۵ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، مالک طرح صنعتی می‌تواند در همان دادگاه کیفری دو دادخواست جبران خسارت خود را تقدیم دادگاه کند.

شکایت کیفری از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی یکی از روش‌هایی است که مالک طرح صنعتی می‌تواند به موجب آن درخواست جبران خسارت کند. شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی از طریق اقامه دعوای حقوقی نیز امکان‌پذیر است که در این صورت اقامه دعوا باید از طریق دفاتر خدمات قضایی صورت گرفته و در دادگاه عمومی حقوقی مجتمع قضایی شهید بهشتی مورد رسیدگی قرار می گیرد، در این حالت امکان مجازات فروشنده‌ی غیرمجاز طرح صنعتی وجود نخواهد داشت.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل طرح صنعتی

شکایت فروش غیر مجاز کالای حاوی طرح صنعتی
شکایت فروش غیر مجاز کالای حاوی طرح صنعتی

وکیل برای شکایت کیفری و حقوقی طرح صنعتی

شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی روشی است که از طریق آن مالک طرح صنعتی هم می‌تواند خسارت‌های متحمل‌شده را از فروشنده غیرمجاز مطالبه نماید و هم می‌تواند جلوی این فروش غیرمجاز را بگیرد. به دلیل وجود راه‌های گوناگون برای شکایت و جبران خسارت، داشتن وکیلی که تسلط کامل در دعاوی حقوقی و کیفری مربوط به نقض حقوق مالک طرح صنعتی داشته باشد، انکار ناپذیر است. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با داشتن وکلایی که تخصص آکادمیک و عملی در حوزه دعاوی طرح صنعتی و مالکیت فکری دارند، آماده ارائه بهترین و کامل‌ترین خدمات به شما عزیزان است.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۸ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

36 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
سعید
2 سال قبل

سلام و ادب تولید کننده هستم و بابت ثبت برند با اعتراض ثالث پس از ۲سال موفق به اخذ برند شدم و شخض ثالث پس از من شبیه طرح مرا ثبت و علیه من اقامه دعوا و جلوی تولید مرا گرفته در صورتی او تولید کننده نیست میتواند حاکم شود با تشکر

لرزاده
3 سال قبل

سلام خسته نباشید. اگه کالای غیر مجازی رو در انباری نگه داری بازم مرتکب جرم شدی؟

کادیک
3 سال قبل

سلام من ی فرد خارجی مقیم ایران هستم و میخوام از کالای غیر مجازی شکایت کنم میشه بفرمایید به کجا باید مراجعه کنم؟

سهیلا
3 سال قبل

سلام وقت بخیر. آیا فروش کالایی که از لحاط بحث سلامت بودن کاملا سالم هست بازم جرم محسوب میشه؟ منظورم کالایی که غیر مجاز وارد کشور شده.

دادایی
3 سال قبل

سلام خسته نباشید اگه فروش غیر مجاز کالای حاوی طرح صنعتی صورت گرفته باشه و در حال حاضر متوقف باشه بازم میشه نسبت به همان زمان که فروخته شده است شکایت کرد؟