شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی

فروش غیر مجاز کالای حاوی طرح صنعتی

شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی اگر کیفری باشد در دادسرای ناحیه 26 تهران و اگر حقوقی باشد در شعبه سوم مجتمع قضایی بهشتی مورد رسیدگی قرار می گیرد.

فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی

فروش کالای حاوی طرح صنعتی بر اساس بند ب ماده 28 قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 از حقوق انحصاری مالک طرح صنعتی است. بنابراین هرکس که قصد فروش این کالا را داشته باشد، باید از مالک اجازه بگیرد، و اگر بدون اذن مالک اقدام به فروش این کالای حاوی طرح صنعتی بنماید، مالک طرح صنعتی می‌تواند، بابت فروش بدون اجازه و غیرمجاز طرح صنعتی شکایت نماید.

شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی چه زمانی ممکن است؟

وکیل طرح صنعتی بیان میدارد: شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی منوط به وجود شرایط مقرر در قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 است. وکیل طرح صنعتی شرایط شکایت از فروش غیرمجاز طرح صنعتی را با توجه به ماده 28 و 61 قانون پیش‌گفته به شکل زیر اعلام می‌کند:

فروش غیرمجاز

شکایت از فروش کالای مشتمل بر طرح صنعتی زمانی ممکن و شدنی است که شخصی بدون اجازه مالک طرح اقدام به فروش کالای حاوی طرح صنعتی بنماید. پس اگر مالک طرح صنعتی با رضایت خود اقدام به فروش کالای حاوی طرح صنعتی به شخص الف کند، و شخص الف نیز این کالا را به شخص ب بفروشد، در اینجا امکان طرح شکایت برای مالک وجود ندارد؛ چرا که مالک با رضایت خود این کالا را فروخته است. برای دریافت اطلاعات کاربردی در مورد پرونده شکایت از فروش غیر مجاز طرح صنعتی هم اکنون با ما تماس بگیرید.

علم و عمد داشتن

شکایت کیفری از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی فقط در صورتی ممکن است که فروشنده غیرمجاز طرح صنعتی نسبت به مالکیت طرح صنعتی توسط شخص دیگر علم داشته باشد و با اراده و آگاهی کامل نسبت به این امر، اقدام به فروش بدون اجازه مالک نماید.

مجازات فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی چیست؟

مجازات شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی در ماده 61 قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری مورد اشاره قرار گرفته است. بر اساس این ماده: “هر شخصی که با علم و عمد مرتکب عملی شود که طبق مواد (۱۵)، (۲۸) و (۴۰) نقض حقوق به شمار آید یا طبق ماده (۴۷) عمل غیرقانونی تلقی شود، مجرم شناخته‌ شده و علاوه بر جبران خسارت به پرداخت جزای نقدی از ده ‌میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا پنجاه میلیون (۵۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا حبس تعزیری از نود و یک روز تا شش ماه یا هر دوی آنها محکوم می‌شود.” همچنین برای مشاهده مجازات کپی طرح صنعتی می‌توانید به مقاله سایت در این زمینه مراجعه نمایید.

وکیل طرح صنعتی توضیح می‌دهد که: مجازات شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی مانع اقامه دعوا برای جبران خسارت مالک قانونی طرح صنعتی نمی‌باشد. در بخش بعدی به نحوه تعیین خسارت می‌پردازیم.

نحوه تعیین خسارت ناشی از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی

شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی از سوی مالک طرح صنعتی با هدف جبران خسارتی که متحمل شده صورت می‌گیرد. برای این منظور لازم است تا خسارت به نحوی تعیین شود که ضررهای مالک طرح صنعتی را پوشش دهد. وکیل طرح صنعتی توضیح می‌دهد که براساس رویه کنونی، دادگاه‌ها تعیین خسارت را به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می‌دهند. و کارشناسان نیز با توجه به نوع محصول، میزان و مدت فروش غیرمجاز خسارت را تعیین می‌کنند. البته نظر نهایی در این خصوص با قضات است و آن‌ها می‌توانند نظر کارشناس را بپذیرند و یا به مبلغ بیشتر یا کمتر از مبلغ اظهاری کارشناس حکم دهند.

دادگاه صالح برای شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی

شکایت کیفری از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی، در دادسرای ناحیه 26 (19 سابق)  قابل طرح می‌باشد. در حال حاضر در کشور ما رسیدگی به جرم فروش غیر مجاز کالای حاوی طرح صنعتی در شعبه‌های دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدوسی صورت گرفته و منجر به صدور حکم می گردد. سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا امکان درخواست جبران خسارت در دادگاه کیفری وجود دارد؟ وکیل طرح صنعتی پاسخ می‌دهد، با توجه به ماده 15 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، مالک طرح صنعتی می‌تواند در همان دادگاه کیفری دو دادخواست جبران خسارت خود را تقدیم دادگاه کند.

شکایت کیفری از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی یکی از روش‌هایی است که مالک طرح صنعتی می‌تواند به موجب آن درخواست جبران خسارت کند. شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی از طریق اقامه دعوای حقوقی نیز امکان‌پذیر است که در این صورت اقامه دعوا باید از طریق دفاتر خدمات قضایی صورت گرفته و در دادگاه عمومی حقوقی مجتمع قضایی شهید بهشتی مورد رسیدگی قرار می گیرد، در این حالت امکان مجازات فروشنده‌ی غیرمجاز طرح صنعتی وجود نخواهد داشت.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل طرح صنعتی

شکایت فروش غیر مجاز کالای حاوی طرح صنعتی
شکایت فروش غیر مجاز کالای حاوی طرح صنعتی

وکیل برای شکایت کیفری و حقوقی طرح صنعتی

شکایت از فروش غیرمجاز کالای حاوی طرح صنعتی روشی است که از طریق آن مالک طرح صنعتی هم می‌تواند خسارت‌های متحمل‌شده را از فروشنده غیرمجاز مطالبه نماید و هم می‌تواند جلوی این فروش غیرمجاز را بگیرد. به دلیل وجود راه‌های گوناگون برای شکایت و جبران خسارت، داشتن وکیلی که تسلط کامل در دعاوی حقوقی و کیفری مربوط به نقض حقوق مالک طرح صنعتی داشته باشد، انکار ناپذیر است. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با داشتن وکلایی که تخصص آکادمیک و عملی در حوزه دعاوی طرح صنعتی و مالکیت فکری دارند، آماده ارائه بهترین و کامل‌ترین خدمات به شما عزیزان است.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

بدون دیدگاه

  • شکایت از کپی طرح صنعتی میخوام انجام بدم چون طرح صنعتی که من ثبت کردم رو یکی دیگه داره ازش استفاده میکنه و من الان فهمیدم البته تو شهرستانه میشه شکایت کنم؟ باید برم شهرستان یا تهران رسیدگی میشه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 8, 2020 9:26 ق.ظ

      با سلام
      شکایت از کپی طرح صنعتی از منظر صلاحیت خلاف قواعد کلی است و به صورت متمرکز در تهران و در دادسرای ناحیه ۲۶ تهران مورد رسیدگی قرار می گیرد. شما می‌توانید شخصا یا توسط وکیل متخصص در پرونده های طرح صنعتی شکایت خویش را تنظیم نمایید و با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام به ثبت شکایت خویش نمایید.

      پاسخ
  • آیا برای فروش غیر مجاز کالای حاوی طرح صنعتی میشوذ شکایت تنظیم نمود؟

    پاسخ
  • سلام من یه محصولی رو به عنوان طرح صنعتی ثبت کردم اما الان متوجه شدم که قبل از ثبت من یکی دیگه داشته اینو میفروخته، از چند نفر از همکاراتون پرسیدم گفتن میتونم شکایت کنم آیا شما هم نظرتون همینه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 12, 2020 7:43 ب.ظ

      با سلام
      ثبت طرح صنعتی نیازمند مقدماتی می باشد که یکی از این مقدمات عدم افشای طرح مذکور قبل از ثبت است و در مورد طرح شما این خصوصیت مفقود می باشد لذا شکایت شما دارای محل قانونی نیست و توصیه می شود از طرح شکایت صرف نظر کنید. همچنین توصیه می شود در خصوص موضوعات تخصصی از تجربه وکلای متخصص در زمینه مورد نظر استفاده نمایید.

      پاسخ
  • سلام مجازات فروش غیر مجاز کالای با طرح صنعتی چیست؟ با تشکر.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 27, 2020 10:07 ق.ظ

      با سلام مجازات آن از نود و يك روز تا شش ماه حبس تعزيري و جريمه از ده ميليون تا پنجاه ميليون ريال يا هر دوي آنها ميباشد.

      پاسخ
  • سلام مرجع صالح به رسیدگی به شکایت فروش غیر مجاز کالا کجاست؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 27, 2020 10:07 ق.ظ

      با سلام دادگاه صالح به رسيدگي به پرونده فروش غير مجاز كالا با طرح صنعتي شعب دادگاه كيفري ٢ مجتمع شهيد قدوسي ميباشد.

      پاسخ
  • سلام میخوام از کسی که بدون اجازه من اقدام به فروش کالا با مارک تجاری من کرده شکایت کنم . شکایتم به جایی میرسه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 27, 2020 10:06 ق.ظ

      با سلام طرح شكايت كيفري فقط در صورتي امكان پذير است كه فروشنده كالاي غير مجاز با طرح صنعتي با علم و آگاهي و اراده نسبت به اين كار اقدام نمايد.

      پاسخ
  • سلام میشه بگید مجازات این جرم چیه؟ لطفا؟

    پاسخ
  • سلام و عرض ادب. برای ابطال طرح صنعتی چکار باید کرد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      اکتبر 14, 2020 8:26 ق.ظ

      با سلام ابتدا شما ميبايست دادخواستي را با عنوان ابطال طرح صنعتي تنظيم و تقديم دادگاه نماييد.

      پاسخ
  • سلام میشه ی طرح صنعتی رو به خاطر مقارن بودن با شرع و مسایل شرعی باطل کرد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      اکتبر 14, 2020 8:26 ق.ظ

      با سلام البته كه اين امر يكي از مصاديق ابطال طرح صنعتي بشمار مي آيد و ميتواند مبطل آن باشد.

      پاسخ
  • سلام و وقت بخیر . ما جلو فروش کالای غیر مجازی رو در داخل کشور گرفتیم میخواستم بدونم میشه از واردکنندگان اون هم شاکی شد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      نوامبر 3, 2020 9:38 ق.ظ

      با سلام اگر واردات آن كالا نيز با مشکل روبه رو باشد شما ميتوانيد از وارد كنندگان نيز شكايت كنيد.

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب. مهمترین عنصر در باب شکایت کیفری در پرونده فروش غیر مجاز کالا چیست؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      نوامبر 3, 2020 9:37 ق.ظ

      با سلام شكايت كيفري در صورتي ممكن است كه فروشنده نسبت به مالكيت طرح صنعتي توسط شخص ديگر علم داشته باشد.

      پاسخ
  • سلام . میخواستم بابت این مطالب مفید که در اخیار مردم قرار میدید تشکر کنم و امیدوارم پرقدرت تر از همیشه به مسیرتون ادامه بدید.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      نوامبر 3, 2020 9:37 ق.ظ

      با سلام باعث افتخار ماست كه در راه كمك به هموطنان خويش در امر حقوق قدمي كوچك را برداشته باشيم.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر . میشه بفرمایید چطور میتونم با وکیل متخصصتون در این زمینه مشورت کنم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      نوامبر 3, 2020 9:37 ق.ظ

      با سلام شما ميتوانيد به موسسه مراجعه و با تعيين وقت قبلي ايشان را ملاقات كنيد و راهنمايي و مشاوره دريافت كنيد.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید اگه فروش غیر مجاز کالای حاوی طرح صنعتی صورت گرفته باشه و در حال حاضر متوقف باشه بازم میشه نسبت به همان زمان که فروخته شده است شکایت کرد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      دسامبر 24, 2020 5:44 ب.ظ

      با سلام بله ميشود چرا كه آن جرم صورت پذيرفته اما بايد توجه داشت مشمول مرور زمان نگردد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر. آیا فروش کالایی که از لحاط بحث سلامت بودن کاملا سالم هست بازم جرم محسوب میشه؟ منظورم کالایی که غیر مجاز وارد کشور شده.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژانویه 19, 2021 6:00 ب.ظ

      با سلام بله چرا كه در قانون اين عمل جرم انگاري شده و موضوع صحت و يا معيوب بودن كالا نيست.

      پاسخ
  • سلام من ی فرد خارجی مقیم ایران هستم و میخوام از کالای غیر مجازی شکایت کنم میشه بفرمایید به کجا باید مراجعه کنم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژانویه 31, 2021 10:47 ب.ظ

      با سلام از آنجايي كه شما مقيم در ايران هستيد پس بعنوان يك شهروند نميتوانيد براي احقاق حق خود همانند سايرين به دادگاه هاي مربوطه مراجعه فرماييد.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید. اگه کالای غیر مجازی رو در انباری نگه داری بازم مرتکب جرم شدی؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      فوریه 24, 2021 3:16 ب.ظ

      با سلام قطعا همينطور خواهد بود و نگهداري از كالاهاي غير مجاز نيز مطابق با قانون جرم انگاري شده است.

      پاسخ
  • سلام و ادب تولید کننده هستم و بابت ثبت برند با اعتراض ثالث پس از ۲سال موفق به اخذ برند شدم و شخض ثالث پس از من شبیه طرح مرا ثبت و علیه من اقامه دعوا و جلوی تولید مرا گرفته در صورتی او تولید کننده نیست میتواند حاکم شود با تشکر

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      اکتبر 16, 2021 5:07 ب.ظ

      با سلام
      برای پاسخگویی دقیق به سوال شما نیاز است که مستندات بررسی گردد و در امکان توصیه می کنیم به صورت حضوری به موسسه مراجعه نمایید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up