جرم اخلال در نظم عمومی

جرم اخلال در نظم عمومی چیست؟ مجازات ایجاد اخلال در نظم عمومی طبق قانون چیست؟ مواد قانونی مربوطه، مصادیق، نحوه رسیدگی به این جرم چیست؟ و سایر سوالاتی از این دست در این مطلب توسط وکیل کیفری متخصص در این امر مورد بررسی قرار گرفته است. با موسسه حقوقی امین عدالت کبریا در تهران همراه باشید.

اخلال در نظم عمومی ماده ۶۱۸

اخلال در نظم عمومی به عنوان یک اتهام مستقل و کامل در ماده ۶۱۸ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی درج شده است. مطابق این ماده هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیرمتعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از کسب و کار باز دارد، به حبس از سه ماه تا یک سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشود.

خوب است بدانید جرم ایجاد اخلال در نظم عمومی و امنیت کشور میتواند یک عنوان کلی و بزرگی باشد که عنواین مجرمانه متعدد و مصادیق مجرمانه متعددی را در خود جای دهد. به نحوی که عموم افراد جامعه، هر اتهامی را که به شخصی وارد میشود، در قالب ایجاد اخلال در نظم عمومی قلمداد کرده و حتی به یکدیگر اطلاعات اشتباه دهند. در حالیکه اتهام های مختلف، مطابق فصل اول جرایم ضد امنیت داخلی و خارجی کشور مورد رسیدگی قرار میگیرند. لذا در ادامه به بررسی مصادیق مندرج در قانون بصورت موردی و مجزا، پرداخته شده است. با بهترین وکیل کیفری تهران همراه باشید.

ایجاد اخلال در نظم عمومی و امنیت کشور

ماده ۴۹۸ قانون مرقوم جرمی را تبیین کرده که به تشکیل دسته و گروه اشاره دارد. در این ماده قید شده است که اگر شخص متهم، محارب شناخته شود، خارج از موضوع این ماده وبده و به مجازات محارب محکوم خواهد شد. لذا ابتدا به بیان این ماده میپردازیم: هر کس با هر مرامی، دسته و جمعیت و شعبه جمعیتی بیش از دو نفر در داخل یا خارج از کشور تحت هر اسم یا عنوانی تشکیل دهد یا اداره نماید، که هدف آن برهم زدن امنیت کشور باشد، و محارب شناخته نشود، به حبس از ۲ تا ۱۰ سال محکوم میشود.

نکته: برای برخورداری از مولفه های تخفیف در مجازات هم اکنون با وکیل اخلال در نظم عمومی صحبت کنید.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل خانم برای پرونده حقوقی و کیفری در تهران

جرم و مجازات اخلال در نظم عمومی
جرم و مجازات اخلال در نظم عمومی

عضویت در گروه های مذکور

جرم اخلال در نظم عمومی و امنیت کشور آیا درخصوص اشخاصی که عضویت در یک گروه دارند هم مقرراتی وضع نموده است؟ خوب است بدانید مطابق ماده ۴۹۹ قانون فوق الاشاره هر کس در یکی از دسته ها یا جمعیت ها یا شعب جمعیت های مذکور در ماده ۴۹۸ عضویت یابد، به سه ماه تا پنج سال حبس محکوم میگردد. مگر اینکه ثابت شود از اهداف آن بی اطلاع بوده است.

لذا میتوان با اثبات عدم اطلاع متهم از ماهیت عمل ارتکابی، نسبت به احراز بی گناهی وی و اخذ حکم برائت ایشان اقدام نمود. حتما از دانش، مهارت و تخصص وکیل کیفری استفاده نمایید.

توهین به قومیت های ایرانی یا ادیان الهی

اخلال در نظم عمومی و امنیت کشور میتواند به موجب توهین به قومیت های ایرانی یا ادیان الهی یا مذاهب اسلامی صورت بگیرد. به این شرح که مطابق ماده ۴۹۹ مکرر: هر کس با قصد ایجاد خشونت یا تنش در جامعه و یا با علم به وقوع آن به قومیت های ایرانی یا ادیان الهی یا مذاهب اسلامی مصرح در قانون اساسی توهین نماید، چنانچه مشمول حد نباشد، و منجر به خشونت یا تنش شده باشد، به حبس و جزای نقدی درجه ۵ یا یکی از آن دو محکوم و در غیر اینصورت به حبس و جزای نقدی درجه ۶ یا یکی از آن دو محکوم میشود.

اخلال در نظم عمومی و امنیت کشور از طریق تبلیغ

برهم زدن امنیت کشور میتواند مطابق مفاد مندرج در ماده ۵۰۰ جرم باشد. به این توضیح که: هر کس علیه نظام جمهوری اسلامی ایران یا به نفع گروه ها و سازمانهای مخالف نظام به هر نحو فعالیت تبلیغی نماید، به حبس از ۳ ماه تا ۱ سال محکوم خواهد شد. لذا باید تبلیغ صورت گرفته و انتساب آن به متهم را به تدقیق در پرونده مورد بررسی قرار دهید. لذا همواره از دانش، تخصص و مهارت وکیل کیفری استفاده نمایید.

جاسوسی جرمی علیه امنیت کشور

ابتدائا مفاد مواد ۵۰۱ و ۵۰۲ را باهم مختصرا مرور میکنیم: هر کس نقشه ها یا اسرار یا اسناد راجع به تصمیمات سیاسی داخل یا خارج کشور را عالمه و عامدا در اختیار افرادی که صلاحیت دسترسی به آنها را ندارند قرار دهد یا از مفاد آن مطلع کند به نحوی که متضمن نوعی جاسوسی باشد، هر کس به نفع یک دولت بیگانه و به ضرر دولت بیگانه دیگر در قلمروی ایران مرتکب یکی از جرایم جاسوسی شود به نحوی که به امنیت ملی صدمه وارد آورد.

مجازات جرم جاسوسی در قانون ایران

ایجاد اخلال در نظم عمومی و ارتکاب جرم تحت عنوان جاسوسی که از جمله جرایم علیه امنیت کشور است، حسب کیفیت جرم ارتکابی، دربردارنده مجازات حبس از ۱ تا ۱۰ سال و یا ۱ تا ۵ سال میباشد.

اطلاع رسانی و همکاری موثر

جرم ایجاد اخلال در نظم عمومی و ارتکاب اعمال علیه امنیت کشور اگر به نحوی باشد که شخص به مامورین دولتی اطلاع دهد یا پس از تعقیب، همکاری موثر داشته باشد، میتواند از موجبات تبرئه متهم یا اعمال تخفیف در مجازات برای وی باشد، زیرا مطابق ماده ۵۰۷ هر کس داخل دستجات مفسدین یا اشخاصی که علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور اقدام میکنند، بوده باشد و ریاست یا مرکزیتی نداشته باشد، و قبل از تعقیب قصد جنایت و اسامی اشخاصی را که در فتنه و فساد دخیل هستند، به مامورین دولتی اطلاع دهد، یا پس از شروع به تعقیب با مامورین دولتی همکاری موثری به عمل آورد، از مجازات معاف، و در صورتی که شخصا مرتکب جرم دیگری شده باشد، فقط به مجازات آن جرم محکوم خواهد شد.

نکته: لذا به هریک از اتهامات وارده بصورت مجزا رسیدگی میشود.

اخلال در نظم عمومی و امنیت کشور و ادعای بمب گذاری

مطابق ماده ۵۱۱ هر کس به قصد بر هم زدن امنیت کشور و تشویش اذهان عمومی تهدید به بمب گذاری هواپیما یا کشتی و یا سایر وسایل نقلیه عمومی نماید، یا در عمل و فعل این کار را نکند، و صرفا ادعا نماید که وسایل مزبور بمب گذاری شده است، علاوه بر جبران خسارت وارده به دولت و اشخاص، به ۶ ماه تا ۲ سال حبس محکوم میگردد. لذا باید در ابتدای امر بررسی گردد که اتهام متهم درخصوص ایجاد اخلال در نظم عمومی و امنیت کشور، داخل در کدام یک از مصادیق مصرحه در قانون است؟

اخلال در نظم عمومی و دفاع موثر

پیش تر بیان گردید که اگر کسی با ایجاد هیاهو و جنجال و حرکات غیرمتعارف و تعرض به افراد موجب اخلال در نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد، یا مردم را از کسب و کار باز دارد، مجرم محسوب میشود. لذا بهترین دفاع از اتهام اخلال در نظم عمومی، عدم ارتکاب ارکان تشکیل دهنده جرم توسط متهم میباشد. یعنی عنوان گردد که کدام هیاهو توسط متهم صورت گرفته یا کدام کسبه ممنوع از کار شده اند؟ یا جنجال رخ داده چگونه به متهم منتسب گردیده است؟

وکیل برای دفاع از اتهام ایجاد اخلال در نظم عمومی ابتدا در جلسه مشاوره حقوقی، موضوع پرونده و ابعاد مختلف مساله پیش آمده را از موکل جویا میشود. سپس به مطالعه پرونده میپردازد. و در ادامه لایحه دفاعیه را تنظیم میکند. همچنین بخش اعظمی از دفاعیات و استدلال های وکیل در روز جلسه رسیدگی بصورت حضوری به دادگاه ارایه میگردد.

وکیل برای پرونده جرم اخلال در نظم عمومی

وکیل خانم برای دفاع و یا وکیل آقا برای پرونده اخلال در نظم عمومی در موسسه ما در زمینه دعاوی کیفری فعالیت میکنند. دفاع از اتهام امری بسیار مهم و خطیر است. همچنین موکل باید وکیلی را انتخاب کند که مورد وثوق وی بوده و با وی به راحتی صحبت نماید. لذا انتخاب وکیل خانم یا وکیل آقا بر عهده موکل قرار دارد. به همین جهت در موسسه حقوقی ما دست موکل در انتخاب وکیل کاملا باز است.

◁◁ بیشتر بدانید:  مجازات اخلال در نظم عمومی

وکیل برای جرم اخلال در نظم عمومی
وکیل برای جرم اخلال در نظم عمومی

بهترین موسسه حقوقی تهران

موسسه حقوقی امین عدالت به مشاره ثبت ۴۸۶۶۰ دارای وکلای پایه یک دادگستری میباشد. هر وکیل به نحو تخصصی در زمینه مربوطه فعالیت و وکالت میکند. شما میتوانید تنظیم لایحه یا صرفا مطالعه پرونده را به وکیل بسپارید. یا بصورت تام به وکیل وکالت دهید تا از حقوق شما در پرونده اخلال در نظم عمومی دفاع نماید. لذا حتما برای دریافت مشاوره حقوقی تخصصی از وکیل هم اکنون با موسسه حقوقی ما تماس حاصل نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۶ میانگین امتیاز: ۳.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
شهرزاد
6 ماه قبل

سلام، برای اعتراض روی جریمه بیمه نابجایی که برای من ابلاغ شده بود به اداره تامین اجتماعی رفتم و با رییس اداره به صورت گفت و گوی لفظی بحث کردم. در حین این بحث چند نفر از کارکنان برای رسیدگی به این مشکل حضور پیدا کردند و بعد از آن رییس شعبه تامین اجتماعی به جرم اخلال در نظم از بنده شکایت کرده اند. آیا این گونه بحث ها ولو با صدای بلند و معترضانه اخلال در نظم عمومی محسوب میشود؟