قتل ترحم آمیز اتانازی

قتل ترحم آمیز اتانازی چیست؟ آیا در ایران قتل اتانازی داریم؟ آیا قتل ترحم آمیز قتل عمد محسوب میشود؟ آیا در اتانازی میتوان به قتل شبه عمد استناد نمود؟ انواع قتل ترحم آمیز کدام است؟ مجازات اتانازی در ایران چیست؟ با بهترین وکیل قتل در تهران همراه باشید. موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ حامی حقوق شماست.

قتل ترحم آمیز اتانازی چیست؟

وکیل متخصص جرم قتل میگوید: اتانازی به معنای نوعی از قتل است که در آن، مقتول، بیمار است. بیماری مقتول باید در دسته مریضی های لاعلاج و غیرقابل درمان و غیرقابل تحمل قرار بگیرد، تا اتانازی محقق شود. دلیل اتانازی یا همان قتل ترحم آمیز، پایان دادن به درد و رنجی است که بیمار تحمل میکند. لذا با تجویز پزشک، میتوان به حیات بیمار پایان داد. حال سوال این است که قتل ترحم آمیز یا اتانازی در این نیز مجاز است یا خیر؟

اتانازی در ایران قتل عمد است

قتل ترحم آمیز در ایران ممنوع است. اتانازی در ایران قتل عمد است. زیرا مطابق قوانین جزایی و کیفری ایران، هر کس که عامدانه کسی را به قتل برساند، مرتکب جرم قتل عمد شده است. و تفاوتی میان وجود انگیزه شرافتمندانه و یا وجود انگیزه مجرمانه وجود ندارد. به عبارت دیگر، در حقوق کیفری ایران، این عمل پزشک، یعنی پزشکی که نسبت به اتانازی اقدام میکند، جرم بوده و اساسا وجود انگیزه شرافتمندانه بر مبنای پایان دادن به رنج یک بیمار که دارای بیماری لاعلاج است، در تحقق قتل عمد تاثیری ندارد.

قتل عمد، گرفتن جان و تمامیت نفسانی یک انسان محقون الدم میباشد. حقن داشتن یک خون، به معنای این است که طبق قانون، این انسان مستحق مرگ نبوده و نباید کسی خون وی را بریزد. این مفهوم در مقابل مهدور الدم قرار میگیرد. مهدورالدم کسی است که خون وی هدر است. یعنی ریختن خون وی مباح است. مانند کسی که محارب است. لذا قانون، حمایت و احترامی از بابت حفظ جان وی قایل نمیباشد. به همین دلیل قتل ترحم آمیز، یا اتانازی با فرمول قتل عمد همخوانی دارد.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل متخصص قتل عمد | فاعل جرم قتل کیست؟

انواع قتل ترحم آمیز اتانازی

وکیل کیفری میگوید: اتانازی یا قتل تحرم آمیز دارای دو دسته است. که به آن انواع قتل ترحم آمیز گفته میشود. خوب است بدانید که در کشور ما ارتکاب هر دو دسته ممنوع و غیرقانونی است. لذا در هر صورت، مجازات قانونی را برای مرتکب در پی دارد.

قتل فعال به عنوان دسته نخست

قتل فعال به عنوان یک نوع از انواع اتانازی به این صورت محقق میشود که پزشک، اقدامات مثبت مادی را در جهت خاتمه دادن به زندگی بیمار انجام میدهد. یعنی پزشک یا هر یک از اعضای کادر درمان، بنا بر تقاضای بیمار یا هر یک از خانواده او، بصورت ارادی به حیات و زندگی یک بیمار دارای بیماری صعب العلاج خاتمه میدهد. مانند برداشتن دستگاه تنفس، یا تزریق یک دارو که موجب خاتمه دادن به حیات بیمار میشود.

قتل انفعالی به عنوان دسته دوم

قتل انفعالی که دسته دوم اتانازی را تشکیل میدهد، به معنای خودداری پزشک یا کادر درمان از انجام هرگونه عملی است، که موجب بقای حیات بیمار میشود. یعنی پزشک یا کادر درمان از انجام فعل و انفعالاتی که موجب زنده ماندن بیمار میشود، اجتناب نمایند. مانند قطع کردن داروهای بیمار، یا عدم جلوگیری از بروز شرایط آسیب زا برای بیمار، مانند عدم جلوگیری از نشر گاز برای بیمار دارای شرایط تنفسی حاد.

  • نکته: در دفاع از اتهام قتل ترحم آمیز نمیتوان به این امر استناد نمود که نوع قتل از نوع شبه عمد است.

مجازات اتانازی در ایران

  • مجازات قتل ترحم آمیز در ایران چیست؟
  • آیا مرتکب جرم اتانازی به قصاص محکوم میشود؟

پاسخ مثبت است. همانطور که پیش تر بیان گردید، قتل اتانازی در ایران ممنوع بوده و جرم است. لذا هر یک از پزشکان یا اعضای کادر درمان که مرتکب قتل اتانازی شوند، به مجازات قصاص نفس در صورت تقاضای اولیای دم محکوم خواهند شد.

◁◁ بیشتر بدانید:  جرم قتل غیر عمد و مجازات آن در قانون

مجازات فتل ترحم آمیز | مجازات اتانازی
مجازات فتل ترحم آمیز | مجازات اتانازی

موسسه وکالتی امین عدالت در تهران

موسسه حقوقی امین عدالت به این جهت به بهترین موسسه وکالتی معروف شده است که اعضای این موسسه، وکلای پایه یک دادگستری هستند. هر وکیل بصورت تخصصی در یک یا چند زمینه فعالیت میکنند. وکالت در امور کیفری مانند قتل عمد یا امور کیفری مربوط به جرایم پزشکی مانند اتانازی که یک پزشک مرتکب شود، در حیطه تخصصی وکیل کیفری موسسه ما قرار میگیرد. به همین دلیل بهترین کار این است که در پرونده های کیفری خود، پیش از هرگونه اقدام قانونی، با وکیل متخصص مشورت نموده و از وی مشاوره حقوقی تخصصی دریافت کنید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۵ میانگین امتیاز: ۴.۲]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments