مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت چگونه است؟

مطالبه ما به التفاوت مازاد مساحت

مازاد مساحت چیست و به چه معناست؟ مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت چگونه است؟ طرفین دعوی در مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت چه کسانی هستند؟ مرجع رسیدگی به دعوی مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت کجاست؟ نحوه اجرای رای در دعاوی مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت چگونه است؟ نکات کلیدی برای طرح دعوی مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت چیست؟ وکیل ملکی در این مقاله بدین سوالات پاسخ میدهد. با ما همراه باشید.

مازاد مساحت چیست؟

در قراردادهای پیش فروش، به دلیل عدم تکمیل بنای نیمه کاره و نداشتن پایان کار، متراژ برحسب نقشه از پیش تعیین شده محاسبه می شود و از آن جایی که در خرید و فروش و پیش فروش املاک، معمولا متراژ و مساحت ملک مبنای قیمت گذاری و داد و ستد قرار می گیرد؛ خطای در محاسبه زمانی که ملک خریداری شده مازاد مساحت داشته باشد می تواند باعث ضرر پیش فروشنده و طرح دعوا ازسوی وی شود.

با توجه به ساخت و سازهای زیادی که امروزه وجود دارد، شکایت درباره مشکلات ملکی به وفور در دادگاه ها مشاهده می شود. یکی از حوزه هایی که بیشترین مشکلات را دارد، پیش فروش بنا است. گاها مشاهده می شود که زمان تحویل، ملک مورد نظر دارای مازاد مساحت نسبت به آن چه که در قرارداد قید شده، می باشد. همین مورد باعث ازدیاد پرونده های مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت شده است.

◁◁ بیشتر بدانید:  مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت

مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت چیست؟

وکیل ملکی میگوید: اگر بناهای پیش فروش شده، در زمان تحویل مازاد مساحت داشته باشند، پیش فروشنده می تواند علیه پیش خریدار طرح دعوی مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت انجام بدهد، و یا این که قرارداد را فسخ کند. البته فسخ قرارداد توسط پیش فروشنده فقط در صورتی امکان پذیر است که در زمان عقد قرارداد وی از مساحت واقعی بنا بی اطلاع بوده باشد.

مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت، همیشه براساس مبلغ قید شده در قرارداد محاسبه می شود یعنی ملاک قیمت مساحت مازاد، مبلغ مندرج در قرارداد است نه قیمت روز بنا. چون این تفاوت قیمت، ناشی از عمل خود پیش فروشنده می باشد.

طرفین این دعوا چه کسانی هستند؟

مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت، همیشه توسط پیش فروشنده مطرح می شود، پس پیش فروشنده با طرح دعوی مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت به عنوان خواهان می باشد، و از آن جایی که این شکایت علیه پیش خریدار است، پیش خریدار خوانده دعوا می باشد.

مرجع رسیدگی به دعوی مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت کجاست؟

بنا بر گفته وکیل قرارداد، براساس ماده ۲۰ قانون پیش فروش ساختمان حل کلیه اختلافات ناشی از تعبیر، تفسیر واجرای قراردادهای پیش فروش ساختمان بر عهده هیأت داوری است؛ ولی از آن جایی که تاکنون آیین نامه اجرایی توسط وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت دادگستری تهیه نشده است، بنابراین در حال حاضر رسیدگی به اختلافات  ناشی از قراردادهای پیش فروش بر عهده دادگاه عمومی قرار گرفته است.

مطالبه مابه التفاوت کسری مساحت یکی از دعواهای منقول به حساب می آید. در نتیجه پیش فروشنده برای مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت باید به دادگاه محل اقامت خوانده یا همان پیش خریدار، محل انعقاد قرارداد و محل اجرای تعهد از سوی پیش فروشنده مراجعه کند.

چنانچه مبلغ مابه التفاوت مازاد مساحت به میزان بیست میلیون تومان یا کمتر از آن باشد، دعوی مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت در شورای حل اختلاف محل اقامتگاه خوانده یا همان پیش خریدار مطرح می شود.

نحوه اجرای رای در این دعوا چگونه است؟

مطالبه مابه التفاوت مازاد یکی از پرونده های ملکی است که وکیل دعاوی ملکی در مورد آن بصورت تخصصی  می گوید، محکومیت پیش خریدار برای پرداخت مابه التفاوت مازاد مساحت از سوی دادگاه حقوقی صادر می شود. زمانی که پیش فروشنده برای مطالبه مابه التفاوت کسری مساحت اقدام کرد و رای دادگاه به نفع وی صادر شد، پیش خریدار وظیفه دارد که مابه التفاوت مازاد مساحت را بر مبنای قیمت مندرج در قرارداد بپردازد.

در غیر این صورت خواهان می تواند با معرفی اموال پیش خریدار نسبت به توقیف اموال یا مسدود کردن حساب اقدام نماید. وکیل ملکی می گوید پس از ارزش گذاری اموال توسط کارشناس رسمی دادگستری، مال توقیف شده به فروش می رسد و مبلغ محکومیت از آن پرداخت می شود. در صورتی که اموالی از پیش خریدار یافت نشود، خواهان می تواند از دادگاه درخواست جلب وی را نماید.

  • نکته: وکیل پرونده مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت می گوید اگر پیش خریدار توان پرداخت مابه التفاوت مازاد مساحت را نداشته باشد، می تواند قرارداد را فسخ کند. البته گاها پیش آمده که در زمان عقد قرارداد، پیش خریدار و پیش فروشنده با هم به توافق رسیده اند که در هیچ صورتی حق فسخ ندارند و در صورت مازاد مساحت یا کسر مساحت باید مبلغ مابه التفاوت را بپردازند. که با توجه به این شرایط حق فسخ منتفی می شود.

مهمترین نکات برای طرح دعوی مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت

  1. در صورتی که مازاد مساحت وجود داشته باشد، پیش فروشنده حق فسخ قرارداد را ندارد، زیرا این مورد اشتباهی از سمت خودش بوده است و پیش خریدار دخالتی در این موضوع نداشته است.
  2. اگر بنا نسبت به آن چه در قرارداد نوشته شده است، دقیقا پنج درصد یا کمتر از آن مازاد مساحت داشته باشد، هیچ کدام از طرفین حق فسخ قرارداد را ندارند. در این صورت پیش فروشنده به عنوان خواهان می تواند، طرح دعوی مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت علیه پیش خریدار را انجام بدهد.
  3. در صورتی که مازاد مساحت بنا بیشتر از پنج درصد نسبت به متراژ مندرج در قرارداد باشد، فقط خریدار اگر نتواند مابه التفاوت مازاد مساحت را بپردازد، حق فسخ قرارداد را دارد.
  4. در صورتی که پیش خریدار به علت مابه التفاوت مازاد مساحت اقدام به فسخ قرارداد کند، ملک به پیش فروشنده باز می گردد. در این صورت پیش فروشنده دیگر نمی تواند دعوی مطالبه ی مابه التفاوت مازاد مساحت را انجام دهد.

◁◁ بیشتر بدانید:  اختلاف در متراژ ملک | کم و زیاد شدن مساحت

وکیل برای مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت
وکیل برای مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت

وکیل برای مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت

چنانچه واحدی پیش فروش کرده اید و زمان تحویل متوجه شده اید که بنا مازاد مساحت دارد، می توانید علیه پیش خریدار طرح دعوی مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت ارائه بدهید. اما به دلیل پیچیدگی های قوانین ملکی، نیازمند یک وکیل آگاه به مسائل حقوقی و ملکی می باشید. از این رو موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا توصیه می کند قبل از هر اقدامی برای طح دعوی مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت، حتما از مشاوره های این مرکز که زیر نظر بهترین وکلای دعاوی ملکی انجام می شود، راهنمایی بگیرید تا بهترین نتیجه در کمترین زمان ممکن حاصل شود.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۶ میانگین امتیاز: ۴.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments