غیر قابل ثبت بودن علامت تجاری | وکیل علامت تجاری

علامت تجاری غیر قابل ثبت در این مقاله مورد بحث می باشد، پیش تر بیان شد برای اینکه علامت تجاری شما مورد حمایت قانون قرار گیرد، لاجرم باید به ثبت آن اقدام کنید، مواردی که از نظر قانونگذار موجب می شود علامت تجاری غیر قابل ثبت شود، هفت مورد است. که در ماده ۳۲ قانون ثبت اختراعات، علائم تجاری و طرح های صنعتی بیان شده است. در این مقاله دپارتمان تخصصی دعاوی تجاری موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ قصد دارد، تا به بررسی یکی از مواردی که موجب می شود علامت تجاری غیر قابل ثبت گردد، یعنی عدم تمیز دهندگی علامت تجاری بپردازد.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل علامت تجاری

علامت تجاری غیر قابل ثبت

علامت تجاری غیر قابل ثبت را قانونگذار در ماده ۳۲ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری بیان داشته است که به شرح ذیل می باشد:

الف ـ نتواند کالاها یا خدمات یک مؤسسه را از کالاها و خدمات مؤسسه دیگر متمایز سازد.

ب ـ خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد.

ج ـ مراکز تجاری یا عمومی را به ویژه در مورد مبدأ جغرافیایی کالاها یا خدمات یا خصوصیات آنها گمراه کند.

د ـ عین یا تقلید نشان نظامی‌، پرچم‌، یا سایر نشانهای مملکتی یا نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور، سازمانهای بین‌ الدولی یا سازمانهایی که تحت کنوانسیونهای بین‌ المللی تأسیس شده‌اند، بوده یا موارد مذکور یکی از اجزاء آن علامت باشد، مگر آن که توسط مقام صلاحیتدار کشور مربوط یا سازمان ذی‌ ربط اجازه استفاده از آن صادر شود.

ه ـ علامت تجاری غیر قابل ثبت، عین یا به طرز گمراه‌ کننده‌ ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به مؤسسه دیگری در ایران معروف است‌.

و ـ عین یا شبیه آن قبلاً برای خدمات غیر مشابه ثبت و معروف شده باشد مشروط بر آن که عرفاً میان استفاده از علامت و مالک علامت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالک علامت قبلی لطمه وارد سازد.

ز ـ علامت تجاری غیر قابل ثبت، عین علامتی باشد، که قبلاً به نام مالک دیگری ثبت شده، و یا تاریخ تقاضای ثبت آن مقدم یا دارای حق تقدم برای همان کالا و خدمات و یا برای کالا و خدماتی است، که به‌ لحاظ ارتباط و شباهت موجب فریب و گمراهی شود.

علامت تجاری چیست؟

وکیل علامت تجاری پرسش فوق را اینگونه پاسخ می دهد، بند الف ماده ۳۰ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری علامت تجاری را اینگونه تعریف می کند: علامت یعنی هر نشان قابل رؤیتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد.

بهترین وکیل علامت تجاری
فعالیت در حوزه دعاوی تجاری به جهت اینکه این دعاوی و پرونده ها بسیار تخصصی و نوظهور می باشند، وکیل دعاوی تجاری و مشخصا وکیل علامت تجاری برای اینکه بتواند در کار خود بهترین باشد علاوه بر اینکه باید از نظر علمی در سطح مناسبی قرار داشته باشد از نظر تجربه و آشنایی با رویه عملی نیز باید دارای تجربه و سابقه ای درخشان باشد تا شما به عنوان موکل بتوانید در صورت مواجهه با پروندهای تجاری با خیال آسوده پرونده مربوط به علامت و یا سایر دعاوی تجاری را به این وکیل محول نمایید.

علامت تجاری غیر قابل ثبت، علامتی است که یکی از شرایط فوق را داشته باشد. و به همین جهت از ثبت آن ممانعت به عمل آید. در ادامه وکیل علامت تجاری برای اطلاع شما عزیزان به بررسی کامل هر یک از مواردی که سبب می شود علامت تجاری غیر قابل ثبت شود، خواهد پرداخت.

غیر قابل ثبت بودن علامت تجاری به دلیل عدم تمیز دهندگی | وکیل علامت تجاری
غیر قابل ثبت بودن علامت تجاری به دلیل عدم تمیز دهندگی | وکیل علامت تجاری

۱- علامت تجاری، قدرت تمیز دهندگی نداشته باشد

علامت تجاری غیر قابل ثبت یکی از نشانه هایی که می تواند داشته باشد این است که قدرت تمیز دهندگی نداشته باشد. این ایراد یک ایراد ماهوی است. که می توان به علامت مورد درخواست وارد نمود. و به این معنی است که علامت مورد نظر کالا یا خدماتی را که می خواهد معرفی کند، از سایر کالاها و یا خدمات ارائه شده از سوی بنگاه های رقیب، متمایز ننموده است. و سبب می شود علامت تجاری غیر قابل ثبت شود. امور مربوط به ثبت علامت تجاری خود را به موسسه حقوقی امین عدالت در تهران بسپارید.

معیار تمیز دهندگی علامت چیست؟

علامت تجاری غیر قابل ثبت، دارای معیار خاصی در قانون نمی باشد. بلکه صرفا قانون به موارد علائم تجاری غیر قابل ثبت اشاره نموده است. بدون اینکه معیار این موارد را بیان نماید. اما وکیل علامت تجاری، با بررسی نظریه دکترین و مطالعه در خصوص علائم تجاری غیر قابل ثبت، دو معیار را برای اینکار در نظر گرفته است: که به شرح ذیل برای شما عزیزان ارائه می گردد.

علامت تجاری غیر قابل ثبت و درک مصرف کننده

غیر قابل ثبت بودن علامت به این جهت است که، مصرف کننده کالای مورد نظر دچار اشتباه و گمراهی در کالاهای مختلف نگردد. بنابراین برای اینکه متوجه معیار تمیز دهندگی یک علامت شویم، باید به درک مصرف کنندگان آن محصول توجه شود. به عبارتی دیگر باید بازار هدف در کالای مورد نظر مورد توجه قرار گیرد. و بررسی شود: آیا مصرف کننده کالای مورد نظر در اثر این شباهت دچار اشتباه می شوند یا خیر؟ لذا قدرت درک مصرف کننده بسیار حائز اهمیت می باشد. در صورتی که این درک برای تمیز در مصرف کنندگان کالای مورد نظر نباشد علامت تجاری غیر قابل ثبت اعلام می گردد. موسسه حقوقی امین عدالت در سال ۱۴۰۱ نیز امور مربوط به ثبت علامت تجاری را توسط وکیل متخصص خود انجام میدهد.

نکته: غیر قابل ثبت بودن علامت تجاری ارتباطی با ساده بودن یا روزمره بودن کلمه مورد استفاده ندارد به این معنی که شما می توانید کلمات روزمره را برای یک کالایی که ارتباطی با آن کلمه ندارد استفاده کنید و هیچ ایرادی در این انتخاب وجود ندارد به عنوان مثال استفاده از کلمه سیب برای شرکت رایانه.

علامت تجاری غیر قابل ثبت و توصیفی بودن

غیر قابل ثبت بودن علامت ممکن است به جهت توصیفی بودن علامت باشد. به این معنی که علامت تجاری نباید جنبه توصیفی نسبت به کالای مورد نظر داشته باشد. چون وقتی شما در علامت تجاری انتخابی به توصیف کالای مورد نظر می پردازید، حقوق دیگر تولید کنندگان کالای مورد نظر را تضییع می کنید. و علامت تجاری غیر قابل ثبت می شود. چرا که قطعا تولید کنندگان دیگر نیز تمایل دارند در تبلیغات کالای خویش از این عناوین توصیفی استفاده کنند. به عنوان مثال اگر علامت مورد نظر در خصوص صابون باشد، و کلمه تمیز کننده در آن بیان شود، نمی توان چنین علامتی را ثبت کرد. چرا که تمیز کنندگی، توصیف صابون است، و در نتیجه علامت تجاری غیر قابل ثبت می شود.

نکته: وکیل علامت تجاری بیان می دارد، باید به این نکته توجه شود که وقتی شما درخواست ثبت علامتی را می دهید، لازم نیست که شما دلیل بیاورید برای متمایز کننده بودن علامت. بلکه این مامور ثبت است که باید برای متمایز کننده نبودن علامت دلیل بیاورد. و آن را علامت تجاری غیر قابل ثبت معرفی نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  نقض حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری

وکیل علامت تجاری در تهران | متخصص در دعاوی تجاری
وکیل علامت تجاری در تهران | متخصص در دعاوی تجاری

وکیل علامت تجاری در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران در راستای شعار تخصصی نمودن حرفه وکالت، یکی از عرصه هایی که به صورت ویژه و تخصصی بدان پرداخته است، دعاوی تجاری و پرونده های مرتبط بدان می باشد. که به عنوان نمونه می توان به دعاوی علامت تجاری، دعاوی حقوق اختراعات و دعاوی طرح های صنعتی و حقوق دارندگان گواهینامه ثبت اختراع، گواهینامه طرح صنعتی و علائم تجاری ثبت شده اشاره نمود.

دپارتمان تخصصی دعاوی تجاری موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران متشکل از بهترین وکلای پایه یک دادگستری فعال در زمینه دعاوی تجاری با تجربه سال ها فعالیت درخشان در این دعاوی آماده ارائه خدمات متمایز از جمله طرح دعوای سو استفاده از علامت ثبت شده یا دفاع در قبال دعوای طرح شده یا تنظیم لایحه دفاعیه و همچنین ارائه مشاوره از سوی وکلای پایه یک دادگستری به شما عزیزان می باشد. برای مشاوره با وکیل علامت تجاری در تهران با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۳ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

51 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
محرابی
3 سال قبل

سلام وقت بخیر غیر قابل ثبت بودن رو میشه توضیح بدید لطفا؟

رحمت آبادی
3 سال قبل

سلام وقت بخیر اگه علامت تجاری از مرحلله فیلترینگ موجود رد نشه و به ثبت نرسه آیا بازم میشه دوباره براش اقدام کرد؟

نورزاده
3 سال قبل

سلام میشه بفرمایید منظور از عدم تمرکز دهندگی دقیقا چیه؟ ممنون میشم پاسخ بدید.

حامدزاده
3 سال قبل

سلام وقت بخیر علت اصلی غیر قابل ثبت بودن به این علت چیه؟ میشه توضیح بدید؟

ماهرزاده
3 سال قبل

سلام و خسته نباشی آیا علامت ثبتی که ثبت شده رو میشه به دلیل مغایرت با شرع باطل کرد؟

مدیر سایت
3 سال قبل
پاسخ به  ماهرزاده

با سلام بله چرا که این نکته یکی از دلایل قوی و محکمه پسند است و مورد توجه محاکم قرار میگیرد.