نقض حقوق علامت تجاری

حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری چیست؟ اگر کسی حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری دیگری را نقض کند، چه میشود؟ وکیل علامت تجاری در مقاله حاضر قصد دارد تا به بررسی حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری و ضمانت اجراهایی که قانون برای ناقضان این حقوق در نظر گرفته است بپردازد.

حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری چیست؟

وکیل علامت تجاری بیان می دارد، قانونگذار در ماده ۴۰ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری حقوقی را برای کسی که اقدام به ثبت علامت تجاری می کند، در نظر گرفته است، که به شرح ذیل می باشد:

الف) استفاده از هر علامت که در ایران ثبت شده باشد، توسط هر شخص غیراز مالک علامت‌، مشروط به موافقت مالک آن می‌باشد. پس موافقت مالک علامت تجاری را برای استفاده از آن علامت از یاد نبرید.
‎‎‎ب) مالک علامت ثبت شده می‌تواند علیه هر شخصی که بدون موافقت وی از علامت استفاده کند و یا شخصی که مرتکب عملی شود که عادتاً منتهی به تجاوز به حقوق ناشی از ثبت علامت گردد، در دادگاه اقامه دعوی نماید. این حقوق شامل موارد استفاده از علامتی می‌شود، که شبیه علامت ثبت شده است. و استفاده از آن برای کالا یاخدمات مشابه‌، موجب گمراهی عموم می‌گردد. پس در روند عملی پرونده، کارشناس، ملاک گمراهی عموم مردم را نیز در نظر میگیرد.
‎‎‎ج) حقوق ناشی از ثبت علامت‌، اقدامات مربوط به کالاها و خدماتی را که توسط مالک علامت یا با موافقت او، به کشور وارد و در بازار ایران عرضه می‌گردد، شامل نمی‌شود.
‎‎‎د) مدت اعتبار ثبت علامت ده سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن می‌باشد. پس انقضا مدت اعتبار نیز مطرح است. این نکته خصوصا در روند عملی پرونده های مربوطه مورد توجه قرار میگیرد.

نقض حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری چیست؟

وکیل علامت تجاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، به بیان ساده می توان گفت نقض حقوقی ناشی از ثبت علامت تجاری به این معناست که فردی بدون اجازه مالک علامت تجاری، علامت فوق را برای معرفی کالا و یا خدمات خویش مورد استفاده قرار دهد.

اما اگر بخواهیم به تعریف قانونی این عنوان بپردازیم باید به ماده ۶۰ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری رجوع کنیم که اینگونه به تعریف نقض حق ثبت علامت می پردازد:

نقض حقوق مندرج در این قانون‌، عبارت است از معنای انجام هرگونه فعالیتی در ایران، که توسط اشخاصی غیر از مالک حقوق تحت حمایت این قانون و بدون موافقت او انجام می‌گیرد. که در این مقاله، حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری مورد بررسی قرار گرفته است.

◁◁ بیشتر بدانید:  قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری در ایران

خواهان دعوای نقض حقوق ناشی از ثبت علامت چه کسی است؟

وکیل علامت تجاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، با توجه به ماده ۲ قانون آیین دادرسی مدنی خواهان در دعاوی کسی است که ذینفع در دعوا باشد. پس بنابراین اگر فردی در دعوایی ذینفع نباشد، نمی تواند طرح دعوا نماید. در این فرض، دعوای وی منتج به نتیجه نشده، و قرار رد دعوا صادر میگردد.

در دعاوی علائم تجاری ذینفع اولیه کسی است که علامت به نام او در اداره ثبت علائم به ثبت رسیده باشد. اگر این فرد حقوق خویش را به شخص دیگری انتقال داده باشد، فرد انتقال گیرنده، ذینفع محسوب شده، و می تواند اقدام به طرح دعوا نماید. البته این حق مشروط به این است که انتقال صورت گرفته نیز، در اداره ثبت علائم تجاری به ثبت رسیده باشد. بهترین تصمیم داشتن یک وکیل متخصص بعنوان وکیل همراه میباشد.

فرض بعدی زمانی است که صاحب حق طی قراردادی اجازه استفاده از علامت را به شخص دیگری منتقل کرده باشد. در این صورت اگر در طی قرارداد، حق طرح دعوا از این فرد سلب نشده باشد، می تواند مستقیما طرح دعوا نماید.

در صورتی که مالک بدون عذر موجه از دادن اجازه به فرد استفاده کننده برای طرح دعوا خودداری کند، در این صورت فرد استفاده کننده، به استناد قسمت اخیر ماده ۶۰ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری میتواند مباردت به طرح دعوا نماید.

لازم به ذکر است که دادستان نیز می تواند در برخی موارد به عنوان مدعی العموم اقدام به طرح شکایت علیه ناقض حق نماید. و نیازی به مداخله صاحب علامت نمی باشد.

خوانده دعوای نقض حقوق ناشی از ثبت علامت چه کسی است؟

وکیل علامت تجاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، خوانده دعوا به کسی گفته می شود که عملی را بر خلاف منافع خواهان دعوا انجام داده است، و خواهان برای احقاق حقوق ضایع شده خویش علیه او طرح دعوا نموده است.

در دعوای نقض حقوق ناشی از علامت تجاری خوانده دعوی کسی است که استفاده غیر مجاز از علامت تجاری کرده است.

همچنین قابل ذکر است که نقض حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری، ممکن است از سوی شخصی صورت گیرد، که برای مالک علامت قابل شناسایی نباشد. در این فرض با توجه به اینکه کالاهایی با این علامت توسط دلالان یا خرده فروشان مورد خرید و فروش قرار می گیرد. مالک علامت می تواند برای شناسایی عامل اصلی نقض ابتدا علیه این افراد طرح دعوا نماید. تا به سر منشا این نقض برسد. بهترین وکیل متخصص علامت تجاری در تهران رویه عملی این مورد را در جلسه مشاوره حقوقی برای شما توضیح میدهد.

نکته دیگری که در طرح دعوای نقض حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری در ایران، قابل ذکر است، این می باشد که، مالک طرح می تواند علاوه بر اینکه علیه ناقض اصلی طرح دعوا می کند، علیه کسانی که به طور غیر مستقیم نیز اقدا به نقض حقوق وی نمودند، و همچنین علیه معاونان جرم هم، طرح دعوا نماید. وکیل متخصص دعاوی تجاری کلیه راهکارهای قانونی را در جلسه مشاوره برای شما توضیح میدهد. شما عزیزان میتوانید هم بصورت تلفنی و آنلاین، و هم بصورت حضوری با بهترین وکیل موسسه حقوقی ما در تهران مشورت نمایید. تخصص ما، معرف ماست.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل علامت تجاری

وکیل علامت تجاری
وکیل علامت تجاری با توجه به تخصصی بودن اینگونه دعاوی می بایست علاوه بر اینکه تسلط کافی بر قوانین مرتبط با این دعاوی دارد با رویه حاکم بر دادگاه ها نیز آشنایی کافی داشته باشد تا بتواند با اتخاذ تدبیری درست در جهت احقاق حقوق موکل خویش گام بردارد.دعاوی مربوط به علائم تجاری در محاکم خاصی در تهران رسیدگی می شوند. و این نیازمند این است که وکیل دعاوی علائم تجاری در تهران، تجربه کافی را در این حوزه داشته باشد، تا با محاکم صلاحیت دار، برای رسیدگی به این دعاوی آشنایی داشته باشد.

زمان طرح دعوای نقض حقوق ناشی از ثبت

مالک علامت تجاری زمانی می تواند مدعی تضییع حقوق خویش شود که علامت تجاری در مالکیت او باشد. بنابراین تا پیش از اینکه علامت تجاری مذکور به مالکیت طراح آن در نیامده است، نمی تواند نسبت به آن ادعای حقی نماید.

به استناد ماده ۳۰ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری از زمانی که مالک طرح اقدام به ارسال اظهارنامه می نماید، و اظهارنامه مذکور آگهی می شود، دارای کلیه حقوق مربوط به مالک علامت می باشد. و اگر نسبت به علامت مذکور سو استفاده ای صورت گیرد، مالک می تواند طرح دعوا نماید. حتما برای اقدام و طرح دعوا در حوزه دعاوی و پرونده های مربوط به ثبت علامت تجاری با موسسه حقوقی ما به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ در تهران تماس حاصل نمایید.

دعوای نقض حقوق علامت تجاری
دعوای نقض حقوق علامت تجاری

وکیل علامت تجاری در تهران

چرا موسسه حقوقی امین عدالت در تهران، بهترین انتخاب برای تعیین وکیل در حوزه پرونده های علامت تجاری میباشد؟ زیرا در سال ۱۴۰۱ نیز مانند سالهای گذشته، موسسه حقوقی ما دارای بهترین وکلای متخصص در انواع دعاوی و پرونده های مربوط به حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری میباشد. به دلیل کثرت پرونده های علامت تجاری، حق الوکاله وکیل نیز دارای مقدار معقول و قابل پرداخت میباشد. مضافا آنکه امکان پرداخت حق الوکاله بصورت اقساط نیز وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید در واتساپ موسسه نیز پیام ارسال نمایید.

دعاوی علامت تجاری یکی از تخصصی ترین دعاوی قابل طرح در محاکم می باشد. چرا که در کتب دانشگاهی هیچگونه آموزشی در این خصوص صورت نمی پذیرد. و در حرفه وکالت نیز به جهت خاص بودن این حوزه و رایج نبودن پرونده های این حوزه، همکاران وکیل تمایلی به فعالیت در این حوزه از خود نشان نمی دهند. اما موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با احساس نیاز در این حوزه به جهت پیشرفت روز افزون این دعاوی در محاکم؛ اقدام به تشکیل دپارتمانی تخصصی در این حوزه نمود. تا بهترین و با کیفیت ترین خدمات را از طریق وکلای پایه یک متخصص در این حوزه به شما عزیزان ارائه نماید. برای مشاوره با وکیل علامت تجاری با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۸ میانگین امتیاز: ۴.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

54 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
علی
2 سال قبل

سلام
آیا اگر به فرض اگر فردی از یک برند وبت شده به نام‌فرد یا شرکت دیگری استفاده نموده و مبادرت به تولید آن محصول خارج تز اراده فرد وبت کننده برند نماید آیا کسیکه اقدام به تولید بسته بندی و یا چاپ آن برند به درخواست فرد خاطر نموده ، مجرم هست؟

هما
3 سال قبل

سلام وقت بخیر . نقض علامت تجاری به چه معناست؟

نارکلاهی
3 سال قبل

سلام خسته نباشید منظور از نقض حقوق ناشی از ثبت علامت یعنی چی دقیقا؟

جانکی
3 سال قبل

سلام و عرض ادب . آیا نقض حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری میتونه به موضع مغایرتش با مسائل شرعی هم مربوط بشه؟

مهلقا
3 سال قبل

سلام وقت بخیر. سوالی داشتم از محضرتون . میشه بفرمایید برای اثبات نقض حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری از چه متدهایی میشه استفاده کرد؟