اعتراض به رای محکومیت کیفری در مواد مخدر

اعتراض به رای و تجدیدنظرخواهی در پرونده های مواد مخدر چگونه است؟ آیا واخواهی اعتراض به رای است؟ آیا میتوان از اعتراض صرف نظر نموده و به حکم بدوی اعتراض نکرد؟ اثر تمکین از حکم بدوی چیست؟ با وکیل مواد مخدر همراه باشید.

اعتراض به رای محکومیت مواد مخدر

هنگامیکه ارتکاب جرم مانند خرید و فروش شیشه یا تریاک یا هروئین و غیره توسط متهم، محرز میشود، حکم محکومیت به تحمل مجازات برای وی صادر میگردد. به عبارت دیگر، با احراز مجرمیت متهم، حکم کیفری علیه ایشان به معنای تحمل کیفر اصدار می یابد. حکمی که از دادگاه نخستین صادر میشود، عنوان حکم بدوی داشته و قابل تجدیدنظرخواهی و اعتراض به آن میباشد. اعتراض به حکم بدوی یا همان حکم صادر شده از مرحله نخستین موجب طرح پرونده در مرحله تجدیدنظر میگردد. این فرض درحالیست که حکم نخستین بصورت حضوری صادر شده و محکوم علیه حق واخواهی ندارد.

◁◁ بیشتر بدانید:  تجدیدنظر خواهی در مواد مخدر

واخواهی از حکم غیابی مواد مخدر

اگر متهم به ارتکاب جرم خرید و فروش تریاک یا حمل و نگهداری شیشه و یا سایر جرایم مواد مخدر، در جلسه رسیدگی نزد قاضی صادر کننده حکم بدوی حاضر نشود و ابلاغ وقت رسیدگی به صورت واقعی به وی نشده باشد و متهم وکیل نگرفته یا لایحه دفاعیه ارسال ننموده باشد، حکم بدوی بصورت غیابی صادر میگردد. محکوم علیه حکم غیابی میتواند اعتراض به رای محکومیت را در قالب ثبت واخواهی انجام دهد. پرونده برای رسیدگی مجدد در همان شعبه ای که برای نخستین بار بدون حضور متهم رسیدگی کرده بود، ثبت مجدد شده و ابلاغ وقت رسیدگی صورت میپذیرد.

نکته: پس از طی نمودن مرحله واخواهی، همچنان فرصت و نوبت تجدیدنظرخواهی از حکم بدوی وجود خواهد داشت و واخواهی موجب از بین رفتن حق تجدیدنظرخواهی نمیباشد.

عدم اعتراض به رای محکومیت

اگر متهم به رای بدوی اعتراض نکند چه میشود؟ آیا صرف عدم اعتراض از رای محکومیت نخستین، به معنای تسلیم به رای میباشد؟ وکیل متخصص جرایم مواد مخدر میگوید: صرف عدم اعتراض به رای محکومیت نخستین، به معنای تسلیم به رای نمیباشد. یعنی محکوم علیه راسا یا توسط وکیل خویش باید اسقاط حق تجدیدنظرخواهی خود را به محکمه بدوی اعلام نماید. این امر توسط تنظیم لایحه صورت میپذیرد. محکوم علیه میتواند به موجب اسقاط حق تجدیدنظرخواهی، از دادگاه بدوی بخواهد که در میزان مجازات مندرج در حکم، تقاضای تخفیف نموده و کاهش آن را مطابق قوانین و مقررات مربوطه تقاضا نماید.

تسلیم به رای و تقاضای تخفیف

به موجب ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری، محکوم علیه میتواند با اعلام اسقاط حق اعتراض به رای محکومیت نخستین، از محکمه تقاضای اعمال تخفیف نماید. این امر موجب الزام قاضی بر اعمال تخفیف میگردد. ولیکن میزان و مقدار آن به اینصورت است که قاضی میتواند تا یک چهارم مجازات را کاهش دهد. یعنی اگر برای مرتکب جرم، ۴ سال حبس در نظر گرفته دشه باشد، قاضی دستش باز است و مختار است که تا یک چهارم آن را کاهش دهد. به عبارت دیگر از یک روز و یک ماه تا سقف یک سال، میتواند در مثال مذکور، مجازات حبس را تقلیل دهد.

نگارش لایحه دفاعیه و اعتراضیه توسط وکیل

وکیل مواد مخدر میگوید: بهترین تصمیم آن است که تنظیم لایحه دفاعیه که در اثنای رسیدگی و دادرسی مورد استفاده قرار میگیرد، و همچنین تنظیم لایحه اعتراضیه که برای اعتراض به حکم نخستین و انجام تجدیدنظرخواهی صورت میپذیرد، به قلم وکیل بوده و توسط وی به رشته تحریر درآید. همچنین توصیه میگردد به وکیل، وکالت در مطالعه پرونده داده و از وی بخواهید پس از مطالعه اوراق و محتویات پرونده نسبت به تنظیم لایحه اقدام نماید.

خوب است بدانید میتوانید برای کسب اطلاعات حقوقی تخصصی مفید و کاربردی در مورد تمام موضوعات مربوط به جرایم مواد مخدر از قبیل استعمال شیشه و تریاک و خرید و فروش و حمل و نگهداری مواد مخدر مانند گراس و حشیش و غیره با موسسه حقوقی ما تماس حاصل نموده و از وکیل مواد مخدر مشاوره حقوقی دریافت نمایید.


◁◁ بیشتر بدانید:  رویه عملی محاکم در جرایم مواد مخدر

اعتراض به رای محکومیت
اعتراض به رای محکومیت

وکالت در پرونده مواد

اعتراض به رای محکومیت ممکن است موجب صدور حکم برائت نیز باشد. ولیکن باید جهات نقض دادنامه بدوی و دلایل بی گناهی محکوم علیه در لایحه تجدیدنظرخواهی قید و ذکر گردد و مورد استناد قرار بگیرد. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا میتواند حسب درخواست و تقاضای مراجعه کنندگان محترم برای ایشان وکیل مواد مدر را تعیین نموده و به ایشان معرفی نماید و یا از خدمات حقوقی وی به موکل پیشنهاد کند. مانند آنکه وکیل متخصص برای مراجعه کننده محترم، بدون اعلام وکالت کلی، صرفا اوراق و محتویات پرونده را مطالعه کرده و برای ایشان، لایحه اعتراض تنظیم نماید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۴ میانگین امتیاز: ۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
علیرضا دولت اباد
1 سال قبل

سلام خسته نباشید، پس از تسلیم به رای زدن امکان اعتراض مجدد به رای صادره وجود داره؟ یعنی میشه دوباره اعتراض زد تا پرونده دوباره به جریان بیفته و به دیوان برگرده؟

سالم
2 سال قبل

سلام خسته نباشید ببخشید یه سوال داشتم در مورد مواد مخدر، رو پرونده مواد مخدر ۲۰ روز زمان برای اعتراض گذاشتن که ما دیر رسیدیم، یعنی اعتراض نزدیم وتسلیم به رای هم از زمانش گذشت، الان گفتن حتما باید حکمی که داده شده انجام بشه ،میخاستم بپرسم آیا راهی برا اعتراض داره؟ ممنون