مجازات جرم سرقت

مجازات سرقت طبق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری چه تغییراتی کرده است؟ آیا مجازات سرقت تعزیری وفق قانون جدید کاهش مجازاتها کم شده است؟ وکیل سرقت بصورت مورد و تخصصی پاسخ میدهد.

مجازات جرم سرقت در قانون کاهش مجازات حبس تعزیری

قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۲۳/۲/۱۳۹۹ که در عرف عامه به نام قانون جدید کاهش مجازاتها یا قانون جدید کاهش زندان معروف شده است، مجازات برخی از سرقت های تعزیری را کاهش داده است. لذا میبایست وفق مفاد مندرج در ماده ۱۱ قانون مرقوم به بررسی موردی و جزیی هر یک از جرایم موضوع این ماده پرداخت. زیرا مجازات جرم سرقت طبق قانون جدید کاهش مجازاتها در برخی از موارد تقلیل یافته و در برخی دیگر از موارد کمافی سابق باقی مانده است.

وکیل سرقت وفق ماده فوق الاشاره میگوید: سرقت تعزیری موضوع مواد ۶۵۶، ۶۵۷، ۶۶۱، ۶۶۵ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ به شرطی که ارزش مال مورد سرقت یعنی بهای مال مسروقه، بیش از دویست میلیون ریال نباشد و سارق فاقد سابقه کیفری موثر باشد، یعنی سابقه کیفری موثر نداشته باشد، جرایم مذکور قابل گذشت محسوب شده و مفاد مندرج در تبصره ماده ۱۱ بر آنها جاری میگردد.
  • نکته: حداقل و حداکثر مجازاتهای حبس تعزیری درجه چهار تا درجه هشت مقرر در قانون برای جرایم قابل گذشت به نصف تقلیل می یابد.

سرقت تعزیری موضوع ماده ۶۵۶ وفق قانون جدید کاهش مجازاتها

ماده مذکور بیانگر عنصر قانونی جرم سرقت تعزیری است که جامع شرایط حد نبوده ولیکن یکی از موارد ذیل را شامل شده باشد:

  1. سرقت در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا در توابع آن یا در محل های عمومی از قبیل مسجد و حمام و غیر اینها واقع شده باشد.
  2. سرقت در جایی واقع شده باشد که به واسطه درخت یا بوته یا پرچین یا نرده محرز بوده و سارق حرز را شکسته باشد.
  3. در صورتیکه سرقت در شب واقع شده باشد.
  4. سارقین دونفر یا بیشتر باشند.
  5. سارق مستخدم بوده و مال مخدوم خود را دزدیده یا مال دیگری را در منزل مخدوم خود یا منزل دیگری که به اتفاق مخدوم به آنجا رفته یا شاگرد یا کارگر بوده و یا در محلی که معمولا محل کار وی بوده از قبیل خانه دکان کارگاه کارخانه و انبار سرقت نموده باشد.
  6. هرگاه اداره کنندگان هتل و مسافرخانه و کاروانسرا و کاروان و به طور کلی کسانی که به اقتضای شغل اموالی در دسترس آنان است، تمام یا قسمتی از آن را مورد دستبرد قرار دهند.

حال مجازات جرم سرقت طبق قانون جدید کاهش مجازاتها برای جرم مذکور، کاهش یافته است. لذا چنانچه در پرونده کیفری جرم سرقت تعزیری موضوع ماده مرقوم به اثبات برسد، مجازات مرتکب حبس از ۳ ماه تا یک سال و نیم خواهد بود.

مجازات سرقت ماده ۶۵۷ طبق قانون جدید کاهش مجازاتها

ماده مزبور اشعار میدارد: هر کس مرتکب ربودن مال دیگری از طریق کیف زنی، جیب بری و امثال آن شود به حبس از یک سال تا پنج سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد. حال مطابق قانون جدید کاهش زندان، صرفا حبس موضوع این ماده، تقلیل یافته و مجازات جرم سرقت طبق قانون جدید کاهش مجازاتها برای این جرم، میشود از ۶ ماه حبس تا دو سال و نیم حبس.

نکته: قانون جدید کاهش مجازاتها صرفا به بیان کاهش حبس و زندان بعنوان مجازات جرایم تعزیری پرداخته است، لذا مجازاتهایی از قبیل شلاق و جزای نقدی و هرآنچه که غیر از حبس باشد، بدون هیچگونه تغییری مانند سابق پابرجا میباشند.

مجازات جرم سرقت ماده ۶۶۱ طبق قانون جدید کاهش مجازاتها

وکیل سرقت میگوید: اگر سرقت تعزیری واقع شود و منظبق با هیچ یک مواد مندرج در بخش مربوطه نباشد، سرقت تعزیری ساده محسوب شده و مجازات مرتکب حبس از سه ماه و یک روز تا دوسال و تا ۷۴ ضربه شلاق میباشد. لذا مجازات جرم سرقت موضوع ماده ۶۶۱ طبق قانون جدید کاهش مجازاتها تقلیل یافته و به حبس از یک ماه و نیم تا ۱ سال مبدل گشته است. ولیکن شلاق تعزیری کما فی سابق به قوت خویش باقی مانده است.

مجازات جرم سرقت ماده ۶۶۵ طبق قانون جدید کاهش زندان

وکیل سرقت میگوید: خوب است پیش از پرداختن به میزان کاهش حبس مندرج در این ماده، در جهت آگاه سازی شما عزیزان بیان گردد که وفق نظر دکترین حقوق جزا و اساتید دانشگاهی، چگونه ممکن است که کسی مال دیگری را برباید ولیکن عمل وی منطبق با عناوین مربوط به جرم سرقت نباشد؟ لذا آنچه که در عمل رخ میدهد آن است که جرم سرقت از هر نوع و انواعی که باشد موجب تحقق یکی از عناوین مجرمانه مندرج در فصل بیست و یکم کتاب پنجم بوده و یا عنصر قانونی جرم سرقت ساده بر آن صدق مینماید. ولیکن قانونگذار این امر را تعیین و مقدر نموده است. لذا لاجرم از بررسی و تبیین آن میباشیم.

ماده ۶۶۵ مقرر میدارد: هرکس مال دیگری را برباید و عمل او مشمول عنوان سرقت نباشد به حبس از شش ماه تا یک سال محکوم خواهد شد. حال مجازات جرم سرقت ماده ۶۶۵ طبق قانون جدید کاهش مجازاتها، به حبس از سه ماه تا شش ماه تقلیل یافته است.

◁◁ بیشتر بدانید:  راه های اثبات جرم سرقت کدامند؟

مجازات جرم سرقت طبق قانون جدید کاهش مجازاتها
مجازات جرم سرقت طبق قانون جدید کاهش مجازاتها

وکیل متخصص پرونده سرقت

مطالعه قوانین جدیدالتصویب امری است که میبایست همواره توسط جامعه وکلا، قضات و جمیع حقوقدانان و حقوق خوانان صورت پذیرد. با اطلاع از قوانین به روز و تازه تصویب شده است که عیار یک وکیل در انجام فن وکالت مشخص میشود. لذا بهترین توصیه به شما عزیزان این است که همواره از دانش، تخصص و تجربه و آگاهی وکلایی استفاده نمایید که در فراگیری قوانین جدید کوشا و فعال میباشند. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا مفتخر است به داشتن تیم پرتلاش و کادری مجرب از وکلای پایه یک دادگستری که در فراگیری و بکارگیری قوانین جدید همچون مورد مجازات جرم سرقت طبق قانون جدید کاهش مجازاتها، پیشتاز و فعال میباشند.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۷۲ میانگین امتیاز: ۳.۶]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

53 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
ناهید
20 روز قبل

مجازات سرقت و تخریب پرونده بیمارستان برای فرار از جرم چیست؟

ظفر مرادی
5 ماه قبل

سلام، قیمت مال زیر چقد باشد جنبه عمومی ندارد و فقط رضایت شاکی کافی ست؟

قاسمن
6 ماه قبل

سلام، در جرم سرقت یک سال در زندان است. اصلا معلوم نیست این را باید چیکار کرد؟

ندایی
8 ماه قبل

سلام، میخواستم بدونم اگر شاکی در پاسگاه رضایت دهد و متهم که همچنان در زندان هست و سابقه هم ندارد، آیا رضایت نامه شاکی را پاسگاه به دادگاه انتقال میدهد که دادگاه خبردار شود که شاکی رضایت داده و به پرونده رسیدگی کند؟ و چه قدر طول میکشد از زمان رضایت شاکی تا خواستن متهم به دادگاه؟ چون متهم درزندان هست نزدیک به ۱ماه. ممنونم جواب بدین.

ندایی
8 ماه قبل

سلام اگر فردی که موتور کولر دزدیده و به گردن بگیرد حکمش چیست و اگر نگیرد حکمش چیست؟ ممنونم.