بررسی ماده 23 شرایط پیمان

ماده ۲۳ شرایط عمومی پیمان در خصوص تعهد پیمانکار مبنی بر عدم ورود آسیب به تاسیسات زیر بنایی موجود در پروژه می باشد. در صورت ورود آسیب به این بناها، جبران خسارت بر عهده پیمانکار می باشد. 

آنچه در مورد ماده ۲۳ شرایط عمومی پیمان باید بدانید

به صورت اجمالی ماده ۲۳ شرایط عمومی پیمان در خصوص تاسیسات زیربنایی است که در پروژه های پیمانکاری وجود دارد و مسئولیت حفاظت از انها به عهده پیمانکار می باشد و پیمانکار می بایست از ورود آسیب به این تاسیسات جلوگیری نماید البته این مسئولیت استثنائاتی هم دارد که توصیه می کنیم برای آگاهی از آنها تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

ماده ۲۳ شرایط عمومی پیمان

بررسی ماده ۲۳ شرایط عمومی پیمان را ابتدا از متن ماده شروع میکنیم تا بتوانیم تحلیل کامل تری در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. توجه به جزییات تخصص ماست.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

ماده ۲۳- حفاظت تاسیسات زیر بنایی و تغییر وضع آنها

پیمانکار باید عملیات موضوع پیمان را به نحوی اجرا کند که به تاسیسات زیر بنایی موجود در کارگاه، مانند خطوط آب، برق، گاز، مخابرات و مانند اینها، آسیبی وارد نشود. هرگاه در اثر عمل پیمانکار، به تاسیسات یاد شده صدماتی وارد شود، پیمانکار متعهد است که هزینه ترمیم و برقراری مجدد آنها را بپردازد. هرگاه پیمانکار نسبت به جبران خسارت وارد شده اقدام لازم و فوری به عمل نیاورد، کارفرما می تواند به هر طریق که مصلحت بداند، برای رفع نقص و خسارت اقدام کند و هزینه آن را به اضافه ۱۵ درصد به حساب بدهی پیمانکار منظور نماید. پیمانکار، از این بابت، حق هیچگونه اعتراضی ندارد.

در صورتی که موقعیت تاسیسات زیرزمینی در اسناد و مدارک پیمان مشخص نشده باشد، پیمانکار باید با توجه به برنامه زمانی اجرای کار، تعیین وضعیت آنها را از مهندس مشاور استعلام کند و بعد از اعلام نظر مهندس مشاور، برای عملیات حفاری اقدام نماید. بدین ترتیب، مسئولیت پیمانکار در مورد بروز هر نوع حادثه و پرداخت خسارت و هزینه های پیشگفته در مورد تاسیسات زیرزمینی، منوط به آن است که نوع، محل یا مسیر تاسیسات مزبور به اطلاع پیمانکار رسیده یا در اسناد و مدارک پیمان مشخص شده باشد. هرگاه انجام عملیات موضوع پیمان، تغییر وضع تاسیسات یاد شده را ایجاب نماید، پیمانکار به کارفرما اطلاع می دهد تا سازمان های ذیربط برای تغییر وضع اقدام نمایند. هزینه های مربوط به عملیات یاد شده، به عهده کارفرماست. 

نداشتن وکیل متخصص در شرکت های پیمانکاری یک اشتباه بزرگ است

شرکت های پیمانکاری همواره در حال انعقاد قراردادهایی هستند که این قراردادها از نظر مالی عموما بسیار سنگین است و در صورت کوچکترین اشتباه حقوقی در انعقاد قراردادها ممکن است خسارت های غیر قابل جبرانی برای طرفین به همراه داشته باشد. بنابراین استخدام یک وکیل متخصص در قراردادهای پیمانکاری که مسلط بر شرایط عمومی پیمان باشد، برای شرکت های پیمانکاری یک کار اقتصادی به شمار می رود چرا که ممکن است یک وکیل با یک اقدام حقوقی، از ضررهای بسیار سنگین جلوگیری نماید. توصیه ما این است که با ما تماس بگیرید و برای آگاهی از شرایط استفاده از وکیل پیمانکاری، مشاوره ای با وکیل متخصص ما در این زمینه داشته باشید.

مسئولیت ورود آسیب به تاسیسات زیر بنایی پروژه بر عهده کیست؟

ماده ۲۳ شرایط عمومی پیمان اصل را بر مسئولیت پیمانکار قرار داده است. وقتی به تاسیسات زیر بنایی موجود در کارگاه آسیبی وارد شود اصل بر این است که این خسارت ها بر عهده پیمانکار است و پیمانکار باید وضع را به حالت سابق اعاده نماید. اما این اصل استثنا هم دارد که در ادامه بیان می شود.

چه زمان مسئولیت آسیب به تاسیسات بر عهده کارفرماست؟

ماده ۲۳ شرایط عمومی پیمان همانطور که پیش تر بیان شد اصل را بر مسئولیت پیمانکار قرار داده است اما این مسئولیت در فرضی است که در نقشه ها و مدارک ارائه شده به پیمانکار جانمایی این تاسیسات به صورت صحیح و کامل بیان شده باشد. به عبارتی اگر در نقشه و مدارک ارائه شده به پیمانکار این جانمایی به صورت دقیق مشخص نشده باشد، پیمانکار مسئولیتی در قبال خسارت های وارده نخواهد داشت.

ماده ۲۳ شرایط عمومی پیمان و عدم وجود جانمایی تاسیسات در نقشه ها

ماده ۲۳ شرایط عمومی پیمان در این خصوص نیز تکلیف را مشخص کرده است. پیمانکار می باست نبود جانمایی این تاسیسات را به مهندس مشاور اطلاع دهد و این وظیفه مهندس مشاور است که نقشه جانمایی این تاسیسات را در اختیار پیمانکار قرار دهد و در صورتی که این کار را به درستی انجام ندهد، پیمانکار مسئولیتی در این خصوص نخواهد داشت.

خسارت تاخیر در ترمیم خسارت ها برای پیمانکار

ماده ۲۳ شرایط عمومی پیمان در این خصوص بیان می کند، در صورتی که پیمانکار برای ترمیم خسارت های وارده در زمان مناسب اقدام نکند، کارفرما می تواند شخصا برای ترمیم اقدام کند و هزینه هایی که در این راه متحمل می شود را به اضافه ۱۵ درصد از پیمانکار مطالبه نماید و پیمانکار حق اعتراض در این خصوص را نیز از خود سلب می نماید.

تجزیه و تحلیل شرایط عمومی پیمان
تجزیه و تحلیل شرایط عمومی پیمان

کار را به کاردان بسپارید

برای پرونده های پیمانکاری شما نمی توانید از هر وکیلی استفاده نمایید چون این قراردادها از قوانین و مقررات خاصی پیروی می کنند از جمله شرایط عمومی پیمان، که در تخصص هر وکیلی نیست لذا پیشنهاد می کنیم برای صرفه جویی در وقت و هزینه خود، با ما تماس بگیرید و برای حصول اطمینان از تخصص و تجربه وکیل پیمانکاری حاضر در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با شماره ثبت ۴۸۶۶۰، درخواست مشاوره حضوری یا تلفنی با وکیل نمایید. تخصص، تجربه و پشتکار شعار ماست، به ما اعتماد کنید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۵ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments