بررسی ماده 41 شرایط عمومی پیمان

ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان در خصوص تحویل قطعی پروژه می باشد. در صورتی که پس از پایان دوره تضمین در پروژه ایرادی مشاهده نگردد، تحویل قطعی صورت می گیرد.

ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان

ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان در خصوص تحویل قطعی می باشد و برای بهتر درک کردن این ماده لازم است که ابتدا شما با متن ماده مورد نظر آشنا شوید. لذا در ادامه متن ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان برای شما عزیزان نمایش داده خواهد شد.

ماده ۴۱- تحویل قطعی

در پایان دوره تضمین تعیین شده در ماده ۵ موافقت نامه، کارفرما بنا به تقاضای پیمانکار و تائید مهندس مشاور، اعضای هیات تحویل قطعی و تاریخ تشکیل هیات را، به همان گونه که در ماده ۳۹ برای تحویل موقت پیش بینی شده است، معین و به پیمانکار ابلاغ می کند. هیات تحویل قطعی، پس از بازدید کارها، هرگاه عیب و نقصی که ناشی از کار پیمانکار باشد مشاهده ننماید موضوع پیمان را تحویل قطعی می گیرد؛ و بی درنگ صورت جلسه آن را تنظیم و برای کارفرما ارسال می کند و نسخه ای از آن را تا ابلاغ از سوی کارفرما، به پیمانکار می دهد و سپس کارفرما با تصویب تحویل قطعی کار را به پیمانکار ابلاغ می نماید.

  • تبصره ۱- هرگاه هیات تحویل قطعی، عیب و نقصی ناشی از کار پیمانکار مشاهده کند، برای رفع آنها طبق ماده ۴۲ رفتار می شود.
  • تبصره ۲- اگر پیمانکار در پایان دوره تضمین تعیین شده در ماده ۵ موافقت نامه، تقاضای تحویل قطعی کار را ننماید، مکلف به رفع نواقص ناشی از کار خود که تا تاریخ تقاضای تحویل قطعی بروز کرده است می باشد و تاریخ تقاضای پیمانکار ملاک اقدامات مربوط به تحویل قطعی است.
  • تبصره ۳- اگر کارفرما با وجود تقاضای پیمانکار، اقدام به اعزام هیات تحویل نکند و این تاخیر بیش از دو ماه به طول انجامد و پس از درخواست مجدد پیمانکار و انقضای یک ماه از تاریخ تقاضای مجدد کارفرما در این زمینه اقدامی نکند، عملیات موضوع پیمان تحویل قطعی شده تلقی می گردد و باید اقدامات پس از تحویل قطعی در مورد آن انجام شود.

وکیل حرفه ای در دعاوی پیمانکاری

داشتن یک وکیل توانمند از نظر علمی و عملی در قرارداد ها و دعاوی پیمانکاری، می تواند نتیجه هر دعوایی را متحول نماید. نکته های حقوقی موجود در هر قرارداد پیمانکاری بسیار تخصصی و علمی می باشد. به همین جهت نباید از یک فرد با تحصیلات غیر حقوقی و یا تحصیلات حقوقی بدون تخصص در زمینه قراردادهای پیمانکاری، انتظار این را داشت که در خصوص شرایط عمومی پیمان اطلاعات کافی را داشته باشد و بتواند مشاوره ای صحیح به شما ارائه کند. لذا توصیه ما استفاده از وکیل با تجربه و متخصص در زمینه قراردادهای پیمانکاری حاضر در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با شماره ثبت ۴۸۶۶۰ می باشد. تخصص ما تضمین کار ماست.


◁◁ بیشتر بدانید:  آیا رعایت شرایط عمومی پیمان در همه قراردادهای پیمانکاری الزامیست؟

ماده 41 شرایط عمومی پیمان
ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان

تحویل قطعی در قرارداد پیمانکاری چه زمانی است؟

ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان در این خصوص مقرر می دارد، بعد از پایان دوره تضمین در قراردادها، نوبت به تحویل قطعی پروژه می رسد و در این زمان است که پیمانکار باید از کارفرما درخواست تحویل قطعی پروژه را نماید. بنابراین تحویل قطعی پروژه اقدامی است که پیمانکار باید بعد از پایان دوره تضمین انجام دهد.

چه کسی پروژه را تحویل قطعی می گیرد؟

ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان در این باره از هیات تحویل قطعی نام برده است. اگر به یاد داشته باشید در تحلیل ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان بیان کردیم که برای تحویل موقت، یک هیات متشکل از نماینده پیمانکار، نماینده کارفرما و نماینده مهندس مشاور تشکیل می شود و اقدام به تحویل گرفتن پروژه می نمایند. برای تحویل قطعی نیز همین هیات در محل پروزه تشکیل می شود و این هیات اقدام به تحویل قطعی پروژه می نمایند و بلافاصله اقدام به تنظیم صورت جلسه تحویل قطعی می نمایند.

تاثیر ناقص بودن پروژه در تحویل قطعی طبق ماده ۴۱ پیمان

ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان در این خصوص بیان می دارد، در صورتی که پروژه دارای ایرادی باشد پیمانکار موظف است که ایرادات مورد نظر هیات تحویل قطعی را در زمان مقرر برطرف نماید و تا رفع ایرادات مورد نظر

پروژه تحویل گرفته شده محسوب نمی شود و مطابق ماده ۴۲ شرایط عمومی پیمان در این خصوص رفتار می شود.

طبق ماده ۴۱ شرایط عمومی چه کسی درخواست تحویل قطعی می کند؟

ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان تکلیف این امر را نیز مشخص نموده است و این درخواست بر عهده پیمانکار می باشد. پیمانکار بعد از تکمیل پروژه و با تایید مهندس مشاور، به کارفرما درخواست می دهد که برای تحویل قطعی پروژه اقدام نماید. همانند ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان هیات تحویل تشکیل می شود و برای تحویل قطعی پروژه اقدام می نمایند.

اگر پیمانکار درخواست تحویل قطعی ندهد، تکلیف چیست؟

ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان در این باره مقرر نموده است که، در صورت عدم اقدام پیمانکار برای تحویل قطعی، تاز مانی که پروژه توسط پیمانکار تکمیل گردد، هرگونه عیب و نقصی که در پروژه مشاهده شود، رفع آن بر عهده پیمانکار می باشد و تاریخ تحویل قطعی پروژه به پیمانکار ملاک محسابه ساسر آیتم های قراردادی می باشد.

اگر کارفرما برای تحویل قطعی اقدام نکند، تکلیف چیست؟

ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان در این باره بیان می دارد، در صورتی که کارفرما برای تحویل قطعی اقدامی انجام ندهد و دو ماه از درخواست پیمانکار سپری شود، پیمانکار مجدد درخواست تحویل قطعی را به کارفرما ارسال می کند و در صورتی که بعد از گذشت یک ماه از درخواست دوم همچنان کارفرما در این خصوص اقدامی به عمل نیاورد، پروژه تحویل قطعی محسوب می گردد و از بابت کارفرما حق هیچگونه اعتراضی نخواهد داشت. داشتن یک وکیل با تجربه در دعاوی پیمانکاری می تواند نتیجه دعوا را دگرگون کند. وکیل متخصص پرونده های پیمانکاری در موسسه ما آماده ارائه خدمات تخصصی در زمینه قرارداد پیمانکاری به شما عزیزان است.

ماده 41 شرایط عمومی پیمان تحویل قطعی
ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان تحویل قطعی

تعهد، تخصص، صداقت

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا بر پایه این سه اصل استوار است و همواره تلاش دارد که با تعهد کاری و تخصصی که وکلای  این مجموعه دارند، خدماتی حقوقی نوین را با صداقت کامل به شما عزیزان ارائه نماید.

برای آشنایی با شرایط عمومی پیمان و ابهاماتی که در این زمینه برای شما وجود دارد و همچنین تنظیم لایحه، دادخواست، شکواییه و یا اظهارنامه در خصوص قراردادهای پیمانکاری می توانید با ما تماس بگیرید. همچنین نظرات و سوالات خود را می توانید ذیل این مقاله برای ما بیان نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments