بررسی حقوقی ماده 51 شرایط پیمان

ماده ۵۱ شرایط عمومی پیمان در خصوص صورت حساب نهایی در قراردادهای پیمانکاری می باشد. صورت حساب نهایی توسط کارفرما تهیه می گردد.

ماده ۵۱ شرایط عمومی پیمان

برای بررسی ماده ۵۱ شرایط عمومی پیمان باید ابتدا با متن ماده مورد نظر آشنایی پیدا کنیم. در ادامه متن ماده ۵۱ شرایط عمومی پیمان برای شما عزیزان منتشر می گردد.

ماده ۵۱- صورت حساب نهایی

صورت حساب نهایی پیمان که ظرف مدت ۳ ماه از تاریخ تصویب صورت وضعیت قطعی توسط کارفرما تهیه می شود، عبارت است از مبلغ صورت وضعیت قطعی که طبق ماده ۴۰ تهیه و تصویب میشود و مبلغی که بر اساس اسناد و مدارک پیمان به مبلغ بالا اضافه یا از آن کسر می گردد، مانند وجوه ناشی از تعدیل آحاد بها، بهای مصالح، تجهیزات، ماشین آلات تحویلی کارفرما به پیمانکار، مبلغ جبران خسارت یا جریمه های رسیدگی و قطعی شده.

صورت حساب نهایی تهیه شده توسط کارفرما در صورتی که مورد قبول پیمانکار باشد، توسط کارفرما و پیمانکار امضا می شود. اگر پیمانکار به صورت حساب نهایی تهیه شده توسط کارفرما معترض باشد و آن را امضا نکند، باید ظرف یک ماه، نظر خود را با مدارک کافی به کارفرما بنویسد و گر نه صورت حساب نهایی از طرف پیمانکار پذیرفته شده تلقی میشود.

◁◁ بیشتر بدانید:  بررسی ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان | کارکنان در قرارداد پیمانکاری

صورت حساب نهایی تائید شده به شرح بالا که ملاک تسویه حساب پیمانکار طبق ماده ۵۲ قرار می گیرد، برای دو طرف پیمان قطعی است و گر نه هر گونه اعتراضی و ادعایی در مورد آن بی تاثیر می باشد. در صورتی که پیمانکار نسبت به صورت حساب نهایی تهیه شده توسط کارفرما معترض باشد و اعتراض خود را در مهلت تعیین شده اعلام کند و اعتراض او مورد پذیرش کارفرما قرار نگیرد، پیمانکار می تواند برای حل مسئله، طبق ماده ۵۳ اقدام نماید.

تبصره ۱  در صورتی که به علت تاخیر در رسیدگی آخرین صورت وضعیت موقت یا صورت وضعیت قطعی یا تاخیر در تهیه صورت حساب نهایی، هزینه های اضافی بابت تمدید ضمانت نامه های پیمانکار ایجاد شود، کارفرما این هزینه های اضافی را که از سوی پیمانکار تامین شده است، به او پرداخت می کند و اگر مدت تاخیر در آزاد کردن هر یک از تضمین ها از ۳ ماه بیشتر شود، کارفرما تضمین مربوط را آزاد می نماید.

تبصره ۲  هر گاه بر اساس صورت وضعیت قطعی، معلوم شود که در آخرین صورت وضعیت موقت، پیمانکار بدهکار نبوده یا بدهی او کمتر از نصف کسور تضمین حسن انجام کار بوده است یا طبق صورت حساب نهایی، مشخص شود که در زمان تصویب صورت وضعیت قطعی پیمانکار بدهکار نبوده است، کارفرما باید بی درنگ تضمین آزاد نشده مربوط به هر یک از مدارک یاد شده را آزاد کرده و هزینه تمدید آنها را که از سوی پیمانکار تامین شده است، برای مدتی که در آزاد نمودن آنها تاخیر ایجاد کرده، پرداخت کند.

مشاوره با وکیل متخص در قراردادهای پیمانکاری نیاز مبرم شماست

هر فردی برای فعالیت در هر زمینه ای باید مقدمات یک فعالیت حرفه ای را در آن زمینه فراهم آورد. شرکت های پیمانکاری نیز از این قاعده مستثنا نیستند. لازمه هر شرکتی یک وکیل با تجربه و مسلط به شرایط عمومی پیمان می باشد. چرا که شما با انتخاب یک وکیل می توانید بسیاری از هزینه هایی که ممکن است در آینده بر شما به دلیل یک اشتباه حقوقی تحمیل شود را کاهش دهید. پس تعلل نکنید و با ما تماس بگیرید تا با وکیل متخصص قرارداد پیمانکاری مشاوره داشته باشید.

صورت حساب نهایی ماده ۵۱ شرایط عمومی پیمان چیست؟

ماده ۵۱ شرایط عمومی پیمان در این خصوص مقرر نموده است، صورت حساب نهایی حاصل جمع صورت وضعیت قطعی ارائه شده از سوی پیمانکار به همراه مبالغی می باشد که ممکن است از این مبلغ کسر شود یا به این مبلغ اضافه شود. این کسری یا افزایش ممکن است به دلیل وجوه ناشی از تعدیل آحاد بها، بهای مصالح، تجهیزات، ماشین آلات تحویلی کارفرما به پیمانکار، مبلغ جبران خسارت یا جریمه های رسیدگی و قطعی شده ای باشد که در زمان تنظیم صورت وضعیت قطعی مورد بررسی قرار نگرفته است.

پیمانکار حق اعتراض به صورت حساب نهایی را دارد؟

ماده ۵۱ شرایط عمومی پیمان در این خصوص مقرر نموده است، پیمانکار می تواند به صورت حساب نهایی تنظیم شده از سوی کارفرما، ظرف مدت یک ماه از تاریخ تحویل صورت حساب نهایی اعتراض نماید. برای اعتراض پیمانکار باید لایحه اعتراض خود را به همراه اسناد و مدارک فنی مورد استناد به کارفرما تحویل نماید.  عدم اعتراض در مدت در نظر گرفته شده از سوی پیمانکار به منزله تایید صورت حساب مورد نظر می باشد. وکیل متخصص در قرارداد های پیمانکاری می تواند شما از مشکلات بزرگ نجات دهد.

اعتراض به صورت حساب نهایی از طریق شورای عالی فنی استان ها

ماده ۵۱ شرایط عمومی پیمان بیان می دارد، در صورتی که کارفرما اعتراض پیمانکار را بررسی نماید و اعتراض مورد تایید کارفرما قرار نگیرد، پیمانکار می تواند برای اعتراض به این تصمیم کارفرما از طریق ماده ۵۳ شرایط عمومی پیمان اقدام کند. ماده ۵۳ شرایط عمومی پیمان سازمان برنامه و بودجه را مرجع رفع اختلاف بیان نموده است که این مقرره در حال حاضر تغییر یافته و شورای عالی فنی استان ها مرجع داوری بین کارفرمایان و پیمانکاران می باشد.

تکلیف ضمانت نامه ها در ماده ۵۱ شرایط عمومی پیمان

ماده ۵۱ شرایط عمومی پیمان تکلیف صورت وضعیت ها را نیز مشخص نموده است. مطابق تنبصره یک این ماده اگر تایید صورت وضعیت موقت و یا صورت وضعیت قطعی به علت تاخیر از ناحیه کارفرما به طول انجامد و این تاخیر موجب تمدید مدت ضمانتنامه ها شود و از این طریق به پیمانکار خسارتی وارد آید، کارفرما باید هزینه تمدید را پرداخت نماید. اگر مدت تاخیر بیش از سه ماه باشد، کارفرما موظف است که ضمانتنامه های پیمانکار را آزاد نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  بررسی ماده ۳۰ شرایط عمومی پیمان | تغییر مدت پیمان

ماده 51 شرایط عمومی پیمان | صورت حساب نهایی
ماده ۵۱ شرایط عمومی پیمان | صورت حساب نهایی

یک راه حقوقی اشتباه، بازگشت ندارد

رفتن یک راه حقوقی اشتباه به موجب قانونی شرایطی را برای شما ایجاد می کند به نام اعتبار امر مختومه و این سبب می شود که شما دیگر فرصت طرح مجدد همان دعوا را از راه صحیح نداشته باشید. لذا توصیه می کنیم برای هر اقدام حقوقی به سراغ وکیل متخصص و با تجربه در زمینه مورد نظر بروید تا از ورود ضررهای غیر قابل جبران جلوگیری نمایید.

برای مشاوره با وکیل متخصص دعاوی پیمانکاری و شرایط عمومی و خصوصی پیمان و یا تنظیم دادخواست، لایحه، اظهارنامه و یا انواع نامه ها و مکاتبات مربوط به قراردادهای پیمانکاری می توانید با ما تماس بگیرید. در ضمن شما می توانید سوالات، انتقادات و پیشنهادات خود را ذیل این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments