بررسی ماده 32 شرایط پیمان

ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان در خصوص مهندس ناظر می باشد. مهندس ناظر نماینده مهندس مشاور در پروژه می باشد. مهندس ناظر به هیچ عنوان حق هیچگونه اقدامی در جهت تغییر مقادیر کار و یا زمان کار ندارد و در این خصوص صرفا مهندس مشاور حق اعمال نظر خواهد داشت.

ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان

جهت تحلیل صحیح و کامل ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان، ابتدا لازم است که متن ماده مورد نظر مورد بررسی دقیق قرار گیرد تا در ادامه تمامی جزییات این ماده را برای شما پیمانکاران و کارفرمایان عزیز، تحلیل نماییم.

در ادامه متن ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان به شرح ذیل بیان می گردد:

ماده ۳۳- مهندس ناظر

الف) مهندس ناظر که نماینده مهندس مشاور در کارگاه است وظیفه دارد که با توجه به اسناد و مدارک پیمان، در اجرای کار، نظارت و مراقبت دقیق به عمل آورد و مصالح و تجهیزاتی را که باید به مصرف برساند، بر اساس نقشه ها و مشخصات فنی مورد رسیدگی و آزمایش قرار دهد و هرگاه عیب و نقصی در آنها یا در نحوه مهارت کارکنان یا چگونگی کار مشاهده کند، دستور رفع آنها را به پیمانکار بدهد. همچنین هر گاه بعضی از ماشین آلات معیوب باشد به طوری که نتوان با آنها کار کرد، مهندس ناظر تعمیر یا تعویض و یا تغییر آنها را از پیمانکار می خواهد. با رعایت مفاد بند ب، هرگونه دستوری که از طرف مهندس ناظر به پیمانکار داده می شود، به مثابه دستور های داده شده توسط مهندس مشاور است. پیمانکار ملزم به اجرای آنهاست.

ب) مهندس ناظر، به هیچ روی، حق ندارد که از تعهدات پیمانکار بکاهد یا موجب تمدید مدت پیمان یا پرداخت اضافی به پیمانکار شود یا هر نوع دستور تغییر کاری را صادر کند.

وکیل متخصص قراردادهای پیمانکاری

وقوع اختلاف در قراردادهای پیمانکاری را می توان یک اتفاق غیر قابل حذف از قراردادها دانست. چرا که این قراردادها به دلیل مدت زمان نسبتا طولانی و نوسانات قیمت ها در بازار، لاجرم به اختلاف پیمانکار و کارفرما ختم می شوند. لذا شما باید در اینگونه اختلافات از ابتدای شروع اختلاف از مشاوره صحیح حقوقی افرادی استفاده نماید که بر شرایط عمومی پیمان تسلط کافی داشته باشند، تا در صورت ارجاع پرونده به دادگاه نیز بتوانید به این مکاتبات استناد نمایید. توصیه ما به شما استفاده از خدمات موسسه حقوقی امین عدالت کبریاست. با ما نتیجه هر دعوایی را به نفع خود به پایان برسانید.

ج) پیمانکار مکلف است که دستور های مهندس ناظر را در حدود مفاد این ماده اجرا نماید، مگر در مواردی که آنها را بر خلاف اسناد و مدارک پیمان تشخیص دهد، که در این صورت، موظف است که موضوع را به مهندس مشاور بنویسد و کسب تکلیف کند. هرگاه مهندس مشاور موضوع را فیصله ندهد، نظر کارفرما در آن مورد قاطع می شود.

د) با وجود نظارتی که از طرف مهندس ناظر در اجرای کارها به عمل می آید، کارفرما و مهندس مشاور حق دارند مصالح مصرفی و کارهای انجام یافته را مورد رسیدگی قرار دهند؛ و اگر مشخصات آنها را مغایر نقشه ها و مشخصات فنی تشخیص دهند، پیمانکار متعهد است مصالح و کارهای معیوب را به هزینه خود تعویض نماید. به هر حال نظارت مهندس ناظر از مسئولیت های پیمانکار نمی کاهد و سلب حق از کارفرما و مهندس مشاور نمی کند.

بند الف ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان

بند الف ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان در خصوص اختیارات مهندس ناظر است. مهندس ناظر نماینده مهندس مشاور در کارگاه می باشد و وظیفه وی نظارت بر عملکرد پیمانکار و بررسی مصالح و تجهیزات است تا در صورتی که عیبی در این موارد مشاهده نمود به پیمانکار اخطار رفع نقص آن را اعلام نماید. دستوراتی که توسط مهندس ناظر به پیمانکار داده می شود به مانند دستورات مهندس مشاور است و پیمانکار می بایست این دستورات را به مرحله اجرا در آورد.

بند ب ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان

بند ب ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان در خصوص محدودیت های اختیارات مهندس ناظر است. مهندس ناظر به هیچ عنوان حق ندارد که تعهدات پیمانکار را کم یا زیاد کند. همچنین مهندس ناظ ر حق ندارد که مدت پیمان را کم یا زیاد کند و تمدید مدت پیمان را به پیمانکار ابلاغ نماید. به عنوان مثال اگر در پروژه مدت پیمان تمام شود و کار به مرحله نهایی ختم نشود و پیمانکار به استناد نامه مهندس ناظر به کار خود ادامه دهد، این نامه نمی تواند مستندی برای تمدید مدت قرارداد باشد و در محکمه مورد تایید قاضی نخواهد بود. استفاده از مدارکی که در طول پروژه بین پیمانکار و کارفرما رد و بدل می شود در دادگاه نیازمند تخصص است که ما این تخصص را داریم. فقط کافی است یک بار به ما اعتماد کنید تا نتیجه را مشاهده نمایید.

بند ج ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان

بند ج ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان در خصوص حدود تبعیت پیمانکار از مهندس ناظر است. به استناد بند ج ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان، پیمانکار صرفا می بایست دستوراتی را اجرا کند که اختیار صدور آن دستور ها در قرارداد پیمانکاری به مهنمدس ناظر داده شده باشد. در صورتی که دستوری از سوی مهندس ناظر صادر شود و بر خلاف قرارداد باشد، پیمانکار باید از مهندس مشاور در این خصوص استعلام کند و در صورتی که با نظر مهندس مشاور مشکل حل نشود، نظر کارفرما در این خصوص لازم الاتباع خواهد بود. مشکلات در قراردادهای پیمانکاری به مانند یک معما است که حل آن نیاز به تخصص دارد. معماهای حقوقی خود را به ما بسپارید.

بند د ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان

بند د ماده ۳۳ شرایط عمومی پیمان در خصوص میزان مسئولیت پیمانکار در قراردادهای پیمانکاری است. با وجود اینکه مهندس ناظر مسئولیت بررسی و نظارت بر پروژه را بر عهده دارد اما در نهایت مسئولیت پروژه بر عهده پیمانکار است و در صورتی که کارفرما یا مهندس مشاور ضمن بررسی پروژه نواقصی را مشاهده کنند، پیمانکار موظف است که به هزینه خود این نواقص را مرتفع نماید و نمی تواند به تایید مهندس ناظر استناد کند.

نکته: هر چند شرایط عمومی پیمان به صورت یکطرفه به نفع کارفرما تنظیم گردیده است اما پیمانکاران می توانند با تعیین استراتژی صحیح از بروز مشکلات عدیده در پروژه ها جلوگیری نمایند و در دعاوی حقوقی مطروحه نیز پیروز خارج شوند. ما اینکار را برای شما انجام می دهیم. با ما در ارتباط باشید.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

ماده 33 شرایط پیمان | مهندس ناظر
ماده ۳۳ شرایط پیمان | مهندس ناظر

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا

افتخار ما این است که در مجموعه خود کادری مجرب و با سابقه از وکلا و کارشناسان رسمی در حوزه قراردادهای پیمانکاری داریم تا بتوانیم خدماتی متمایز را به شما عزیزان ارائه نماییم. پیشنهاد می کنیم برای یک بار از خدمات ما استفاده نمایید تا در ادامه کار با خیالی آسوده با ما همکاری داشته باشید.

برای ارتباط به وکیل متخصص پیمانکاری می توانید از طریق شماره تماس های موسسه اقدام کنید یا از طریق فضای مجازی با ما در ارتباط باشید. بی صبرانه منتظر دیدار شما پیمانکاران و کارفرمایان عزیز هستیم. همچنین نظرات، پیشنهادات، انتقادات و سوال های خود را می توانید ذیل این مقاله بیان نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۵ میانگین امتیاز: ۴.۲]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments