جرم انتقال مال غیر به چه معناست؟ آیا طریق خاصی در انتقال شرط است؟ آیا باید مال دیگری به فروش برسد تا این جرم محقق شود؟ آیا ممکن است خریدار نیز مجرم باشد؟ با وکیل کیفری در زمینه انتقال مال غیر همراه باشید.

تعریف جرم انتقال مال غیر

هر کس مال متعلق به دیگری را با اینکه بداند متعلق به دیگری است، یعنی تصور نکند که مال خودش است، به خریدار منتقل کند، مرتکب جرم مذکور شده است و به مجازات مقرر در قانون محکوم میشود. منظور از علم و اطلاع فروشنده، به ملکیت دیگری، وجود قصد مجرمان و غرض فاعل در ارتکاب جرم است. یعنی بداند که مال دیگری را دارد بجای مال خود میفروشد و بخواهد که اینکار را کند. یعنی قاصد و عامد در عمل و نتیجه باشد.

عدم الزام به عقد بیع و فروش

آیا باید الزاما فاعل جرم انتقال مال غیر، مال دیگری را به خریدار بفروشد؟ باید مبایعه نامه تنظیم کند؟ آیا با هبه کردن یا اجاره دادن یا بخشیدن مال غیر به دیگری، این جرم محقق نمیگردد؟ پاسخ مثبت است. برای تحقق جرم انتقال مال غیر، صرفا و الزاما، انجام بیع و مبایعه نامه شرط نمیباشد. لذا انتقال، عنوان گسترده ای است که دربردارنده هر گونه عقد و قرارداد است. و صرفا بر بیع و خرید و فروش دلالت ندارد.

خریدار ممکن است مجرم باشد

اگر خریدار در انتقال مال غیر، بداند و آگاه باشد که انتقال دهنده، مالک مال نمیباشد و بازهم مال را دریافت نماید، مرتکب جرم انتقال مال غیر شده و تحت عنوان انتقال گیرنده مال متعلق به دیگری تحت تعقیب قرار خواد گرفت.

انتقال مال غیر جرمی است که باید همراه با سونیت و قصدمجرمانه باشد. انتقال دهنده باید خود را مالک معرفی نماید. ولو که خریدار آگاه باشد که او مالک نیست. یعنی معامله باید به نام شخص فروشنده باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  انتقال مال غیر با سند عادی
به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۶ میانگین امتیاز: ۴.۳]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر ویدیو های این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments