اثبات صلح نامه عادی

اثبات صلح نامه عادی چگونه است؟ برای اثبات صلح نامه عادی باید به دادگاه حقوقی برویم و دادخواست حقوقی تنظیم نماییم؟ وکیل دعاوی حقوقی یا بعبارت دیگر وکیل صلح بصورت تخصصی در این مقاله به بررسی این موارد میپردازد.

اثبات صلح نامه عادی در دادگاه ها

اثبات صلح نامه عادی موضوعی است که در بسیاری از دعاوی حقوقی امری مبتلابه میباشد. وکیل اثبات صلح نامه عادی قبل از هر توضیحی ابتدا در بیانی کوتاه موضوع صلح را تفسیر میکند. صلح از جمله عقود معاوضی تملیکی و مسامحه ای است. وکیل اثبات صلح نامه عادی در ادامه اینچنین بیان میدارد که قانونگذار در این عقد دست طرفین را در مورد مواردی از قبیل تعیین شروط و محتوای قرارداد باز گذاشته است. به دیگر سخن، تاسیسی در قانون مدنی وجود دارد که مطابق آن در صورت عدم مخالفت قرارداد با قوانین و نظم عمومی، آن قرارداد صحیح و لازم الاجراست. لذا تنظیم دادخواست با خواسته اثبات صلحنامه عادی امری شایع میان طرح دعاوی حقوقی راجع به صلح میباشد.

در ماده ۱۰ قانون مدنی اینچنین آمده است: قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده اند در صورتیکه مخالف صریح قانون نباشد نافذ است.

  • نکته: برای صحت یک قرارداد صلح قصد و رضای طرفین به هر طریقی اعم از امضا یا اثر انگشت میتوانند ابراز شوند.

اثبات صلح نامه عادی و صلح نامه رسمی

وکیل اثبات صلح نامه عادی اذعان میدارد: صلحنامه عادی در مقابل صلح نامه رسمی است. در تنظیم صلح نامه عادی نیازی به رعایت تشریفات نمیباشد. ولیکن در تنظیم صلح نامه رسمی، که در مقابل صلح نامه عادی است حتما میبایست تشریفات خاص وجود داشته باشد و این امر جزو الزامات آن است. مانند استعلام مالکیت از اداره ثبت و پرداخت مالیات و مواردی از این قبیل که بعنوان تشریفات محسوب میشوند. وکیل اثبات صلح نامه عادی نظر شما را به نکته ای حائز اهمیت جلب مینماید که حاکی از راه نداشتن غبن در عقد صلح است.

همانطور که میدانید صلح کننده یا مصالح، پس از قبولی و امضا نمیتواند ادعا کند که ضرر کرده است. پس وکیل اثبات صلحنامه عادی توصیه میکند پیش از انجام صلح تمامی جوانب آن را بررسی و سپس اقدام فرمایید.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل عقد صلح و تنظیم صلح نامه

اعتبار صلح نامه عادی

  • اعتبار صلح نامه عادی چقدر است؟
  • آیا صلح نامه عادی اعتبار دارد؟

خوب است بدانید صلح نامه مانند هر قرارداد دیگری، اگر دارای امضا دو طرف قرارداد باشد، و تمامی ارکان صحت صلحنامه در آن موجود باشد، از نظر قانونی در کلیه محاکم و سایر مراجع رسیدگی قضایی قابل استناد است. با توجه به تعریف ارایه شده میتوان ماده ۱۰ قانون مدنی را یادآوری نموده و صحه بر سلامت این عقد یعنی صلحنامه عادی در محاکم قائل شد.

آیا صلح نامه عادی (دستی) اعتبار دارد؟

منظور از شرایط اعتبار صلح نامه عادی چیست؟ آیا صلح نامه عادی (دستی) اعتبار دارد؟ پیشتر بیان گردید که صلح نامه عادی اگر دارای شرایط قانونی باشد معتبر است. بنابراین اعتبار صلح نامه عادی (دستی) نیز اگر دارای شرایط قانونی از جمله امضای طرفین صلح نامه باشد، در تمامی محاکم قابل قبول است و وکیل اثبات صلحنامه عادی در پاسخ به این پرسش، که آیا صلح نامه عادی معتبر است یا خیر، بیان میدارد: بلی. معتبر است.

شرایط اعتبار صلح نامه عادی

این شروط بر سه قسم است که عبارتنداز:

۱ . طرفین عقد قرارداد باید اهلیت داشته باشند و دارای سن قانونی باشند.

۲ . مجنون نبوده و دارای جنون نباشند پس زایل بودن عقل از نکات اساسی این موضوع است.

۳ . حتما میبایست تمامی صفحات قرارداد به امضاء طرفین رسیده باشد.

اگر فردی دارای قیم و ولی باشد این اشخاص میتوانند به جای فرد قرارداد را امضاء کنند. با توجه به شروط مطرح شده روشن است که اگر طرف معامله کودک یا فردی که دارای جنون است باشد صلح نامه یا قرارداد به خودی خود باطل است. البته با وجود این شرط که هر یک از این افراد نام برده شده خود مبادرت به انجام قرارداد نمایند.

  • نکته: لازم به ذکر است که موضوع قرارداد و صلح نامه طرفین حتما باید مشروع باشد چرا که اگر هدف نامشروع باشد آن معامله از اساس باطل خواهد بود. پس ذکر هدف در قرارداد میتواند به روشن تر بودن آن کمک بیشتری نماید.

فسخ صلح نامه عادی

  • آیا فسخ را برای صلح نامه عادی میتوان متصور بود؟
  • آیا در فسخ صلح نامه عادی توافق و رضایت طرفین مطرح است؟

در پاسخ به این سوال میبایست گفت بله. این قرارداد هم همانند تمامی قراردادها نیاز به رضایت و توافق طرفین منعقد کننده آن دارد مگر آنکه مطابق پیش بینی قانون و اجازه قواعد آمره باشد و یا این حق برای احدی یا یا هردوی طرفین در ضمن عقد قرارداد در نظر گرفته شده باشد. البته دارا شدن و بهرمندی از این حق آن قدر هم که به نظر میرسد ساده نخواهد بود. چرا که هریک از طرفین سعی بر محکم بودن قرارداد خواهند داشت.

فسخ صلح نامه در چه شرایطی برقرار میشود؟

با وجود این شرایط که اعلام میشود میتوان نسبت به فسخ صلح نامه اقدام نمود.

الف) در متن قرارداد و صلح نامه برای یکی از طرفین یا هردوی آنها این حق در نظر گرفته شده باشد.
ب) ویژگی خاصی برای مال در نطر گرفته شود و بعدا معلوم گردد آن ویژگی در مال وجود ندارد.
پ) عیب پنهانی مال. یعنی طرف دیگر معامله از آن بی اطلاع باشد.

اثبات صلح نامه عادی بعد از فوت

  • اعتبار صلح نامه عادی بعد از فوت چگونه است؟

پرسش مذکور یکی از متداول ترین سوالات شما کاربران عزیز میباشد. خوب است بدانید که صلح نامه عادی بعد از فوت نیز دارای اعتبار است و دارنده صلح نامه یعنی متصالح میتواند در دادگاه به آن اشاره و از حقوق قانونی خویش دفاع نماید. ولیکن باید اصالت و اعتبار این صلح نامه را در دعوای حقوقی تحت عنوان اثبات صلح نامه عادی به اثبات نزد محکمه برساند.

اثبات صلح نامه عادی با گواهی گواهان

  • آیا گواهی گواهان در تنظیم صلح نامه عادی ضروری است؟
  • وجود گواهان چه اعتباری به قرارداد مذکور میدهد؟
  • نحوه گواهی گواهان در دعوای حقوقی اثبات صلح نامه عادی به چه صورت است؟

خوب است بدانید که همانطور که گفته شد عقد صلح بین طرفین بسته و منعقد میشود لذا نیازی به وجود گواهان از بابت صحت و کامل بودن عقد صلح، نمیباشد. البته وجود داشتن گواهان بعنوان مسجلین ذیل صلح نامه، در پرونده حقوقی اثبات صلح نامه عادی بعنوان ادله اثبات دعوا مورد استناد قرار میگیرد.

در صورت استناد به گواهی گواهان در دادگاه، گواهان پس از دعوت و حضور در محکمه، و اتیان سوگند بر صحت و صداقت شهادت خویش، نسبت به صحت و اصالت صلح نامه عادی اقدام به ادا شهادت مینمایند. لذا گواهان میبایست حین العقد و هنگامیکه عقد صلح میان طرفین در حال انعقاد و انجام میباشد حضور داشته و بوجود آمدن عقد یعنی توافق دو اراده و انشا اراده طرفین را مشاهده نموده باشند. از این جهت است که اگر گواهان و مسجلین ذیل قرارداد حین العقد حضور نداشته و صرفا برگه ای را امضا نموده باشند، نمیتوان در مقام اثبات صلح نامه عادی به گواهی ایشان استناد جست.

◁◁ بیشتر بدانید:  اثبات مبایعه نامه عادی

وکیل اثبات صلح نامه عادی
وکیل اثبات صلح نامه عادی

وکیل اثبات صلح نامه عادی

اثبات کردن صلح نامه عادی یکی از تخصصی ترین مباحث و موضوعات دعاوی حقوقی در زمینه عقد صلح و دعاوی مربوط به آن میابشد. وکلای پایه یک فعال در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران در کلیه زمینه های حقوقی بصورت تخصصی فعالیت نموده و با اشرافی که بر رویه عملی دارند میتوانند بهترین تصمیم را برای طرح دعوای حقوقی شما اتخاذ نمایند. جهت مشاوره با وکیل عقد صلح در تهران با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۲۸ میانگین امتیاز: ۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

58 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
میثم عسگری
1 ماه قبل

سلام وقت به خیر. آیا قبل از ارایه دادخواست اثبات صلح نامه باید اظهارنامه هم به خواندگان ارسال کرد؟

ميترا
7 ماه قبل

سلام خسته نباشید. همسرم قبل از فوتش تمام اموال منقول و غیر منقول خود را به من صلح عمرا کرد. بعد از فوتش عروسم اموالمو توقیف کرد به عنوان شخص ثالث از ایشان شکایت کردم و ادعا کرد که صلح نامه اصل نبست و تقاضاى کارشناس کرد و کارشناس به اصل بودن صلح نامه رأى داد. بعد از شش ماه من نتوانستم صلح نامه رو تحویل بگیرم و متوجه شدم تقاضاى کارشناس سه نفره کرده و با ترفند صلح نامه متعلق به من را از کارشناس اول دزدید و من نتونستم بعد از دو سال با اینکه انحصار وراثت کردم و مالیات این اموال را پرداخت کردم آنها رو به نام کنم. میخواهم بدونم حکم دزدیدن صلح نامه و از بین بردنش توسط عروسم چیست؟

لیلا
7 ماه قبل

همسرم از سر لجبازی آپارتمانی رو که به عنوان هدیه تولد پسرم بهم بخشیده بود، با صلح نامه ساختگی در ادامه ادعای من برای خلع ید ایشان به دادگاه ارائه داد که دو تا شاهد هم این برگه رو امضا کرده بودند. یکی رو قاضی قبول نکرد. امضا خودم هم پای این صلح نامه هست، ولی من هیچ وقت چنین برگه ایی رو امضا نکردم. حکم پرونده ما چی میشه؟

خسرو
9 ماه قبل

دخترم با وکالت‌نامه ای که از همسرم گرفت آپارتمانش را که من بنامش سند زده بودم، بنام خودش سند زده. در صورتیکه من از سال ۷۹ وکالتنامه عمرا عادی ازش دارم، آیا میتوانم نسبت به ابطال سند دخترم اقدام نمایم، در ضمن همسرم در قید حیات هستند و موافق من.

یوسف
9 ماه قبل

سلام، برای اثبات صلح نامه و ادامه مراحل قانونی گرفتن صلح نامه، آیا نیاز به گرفتن انحصار ورثه دارد؟ ممنون میشم جواب دهید.