توهین به مقدسات در فضای مجازی و مجازات آن

توهین به مقدسات در فضای مجازی

آیا توهین به مقدسات در فضای مجازی جرم است؟ مجازات جرم توهین به مقدسات در فضای مجازی چیست؟ این جرم در چه قانونی مورد جرم انگاری قرار گرفته است؟

توهین به مقدسات مذهبی در فضای مجازی

  • جرم اهانت به مقدسات مذهبی در فضای مجازی همچون اینستاگرام، تلگرام یا واتساپ چگونه محقق میشود؟

خوب است بدانید که یکی از جرایم مبتلابه در دادسرای جرایم رایانه ای تشکیل و ایجاد شبکه های اجتماعی با قصد و هدف اهانت به مقدسات مذهبی میباشد که فورا توسط پلیس فتا شناسایی و پیگیری میشوند. توهین و اهانت به مقدسات مذهبی میتواند به صورت صوت، نگارش ونوشتن الفاظ رکیک و موهن، قراردادن پست حاوی اهانت در صفحه اینستاگرامی، عکس ها و تصاویر حاوی کاریکاتور و تمسخر چهره های مذهبی و غیره محقق شود.

بررسی ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی

وکیل جرایم رایانه ای میگوید: هرکس به مقدسات اسلام و یا هریک از انبیای عظام یا ائمه طاهرین (ع) یا حضرت صدیقه طاهره (س) اهانت نماید خواه در عالم واقع باشد، خواه در فضای مجازی مانند کانال تلگرامی یا صفحه اینستاگرامی باشد، اگر مشمول حکم ساب النبی باشد، اعدام میشود. لذا اگر عمل مرتکب مصداق ساب النبی باشد، دیگر به مجازات جرم توهین به مقدسات مذهبی در فضای مجازی محکوم نمیشود، بلکه مجازات وی طبق قانون اعدام میباشد. ولیکن چنانچه جرم توهین به مقدسات در فضای مجازی محقق و به اثبات برسد، مجازات مرتکب حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد بود.

توهین به مقدسات در فضای مجازی چه زمانی عنوان مجرمانه ساب النبی را به خود اختصاص میدهد؟

جرم سب نبی چگونه محقق میشود؟ وکیل سایبری میگوید: دشنام دادن یا قذف به پیامبر اسلام یا هر یک از انبیا عظام الهی موجب اعدام مرتکب است. همچنین قذف نمودن و دشنام دادن به هر یک از ائمه معصومین یا حضرت فاطمه زهرا سلام علیها، در حکم سب نبی بوده و مجازات آن نیز اعدام است. در چنین جرایم پراهمیتی که در صلاحیت دادگاه کیفری یک میباشد، حضور وکیل پایه یک دادگستری در جلسات رسیدگی الزامی میباشد.


◁◁ بیشتر بدانید:  نمونه شکایت جرایم رایانه ای

توهین به مقدسات در فضای مجازی اینستاگرامی

در عصر حاضر متاسفانه مشاهده مینماییم که صفحات اینستاگرامی با محتوای توهین به مقدسات در فضای مجازی بسیار مبتلا به میباشد. برخی از این صفحات اینستاگرامی  صرفا برای مقاصد مجرمانه تشکیل میگردند و برخی دیگر، مردم عادی میباشند که در صفحات شخصی خویش به اهانت به مقدسات میپردازند. پلیس فتا به هر دلیلی که متوجه بشود، خواه با گزارش مردم باشد، خواه طبق ساز و کارهای خودش پی به ایجاد و تشکیل و فعالیت چنین صفحات اینستاگرامی ببرد، نسبت به پیگیری این پرونده جرایم رایانه ای اقدام، صاحب صفحه را دستگیر و در طی ارسال گزارش به دادسرا دلالت مینماید.

توهین به مقدسات در کانال تلگرامی

خوب است بدانید که متاسفانه در برخی از کانال های تلگرامی مشاهده مینماییم که موضوع فعالیت کانال در زمینه های مختلفی است که مجاز بوده و هیچگونه فعالیت ممنوع و غیرمشروعی ندارد. مانند کانال تلگرامی آموزش کنکور، فروش کالاهایی از قبیل البسه و ظروف منزل و غیره که در لا به لای فعالیت های مشروع خود، متن و پست هایی متضمن توهین به مقدسات در فضای مجازی را به اشتراک میگذارد. در این فرض نیز مورد از موارد تحقق جرم توهین به مقدسات در فضای مجازی بوده و مجازات قانونی مربوطه را در پی خواهد داشت.

ممکن است شکایت از یک کانال تلگرامی به دلیل فروش کالای نامرغوب صورت بگیرد، یا از کسی به دلیل جرم مزاحمت در فضای مجازی شکایت بشود، و در اثنای رسیدگی به این شکایات و در مرحله بررسی محتویات کانال تلگرامی مذکور یا حساب کاربری متهم به مزاحمت اینترنتی، در روند طی نمودن مراحل شکایت در دادسرای جرایم رایانه ای، پلیس فتا پی به اشتراک گذاشتن محتویات و مطالب حاوی  توهین به مقدسات در فضای مجازی برده و اعلام جرم در این زمینه مینماید. حال اگر شاکی خصوص آن پرونده، از پیگیری پرونده جرایم رایانه ای خود منصرف شود، رسیدگی به اتهام  توهین به مقدسات در فضای مجازی مانند کانال تلگرامی در دادسرای جرایم رایانه ای ادامه می یابد.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل جرایم رایانه ای

مجازات توهین به مقدسات در فضای مجازی
مجازات توهین به مقدسات در فضای مجازی

وکیل برای پرونده توهین به مقدسات

توهین به مقدسات در فضای مجازی میتواند ابعاد گوناگونی داشته باشد. در بسیاری از موارد مرتکب این جرم درواقع و بالواقع سونیت مجرمانه و قصد مجرمانه ندارد و قصدش اهانت نیست. گاهی شخصی در مقام بیان احساسات و عواطف خویش، سخن تندی را در خصوص شخصی مقدسی بیان میدارد که ابدا قصد اهانت به مقدسات را نداشته و حرف او بیشتر جنبه ابراز عقیده شخصی یا درد دل نمودن در صفحه اینستاگرامی خودش را داشته است.

حال اگر دفاع موثری از وی صورت پذیرد، میتواند موجبات تبرئه وی را فراهم سازد. بهترین توصیه به شما عزیزان این است که وکالت در دعاوی کیفری همچون جرایم رایانه ای و سایبری خود را همواره به وکلای مجرب و متخصص موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا بسپارید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲۵ میانگین امتیاز: ۴.۲]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

18 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
مهدی
4 ماه قبل

با سلام، اگر کودکی ۱۳ ساله در فضای مجازی به اسلام توهین کند که از او ویس وجود داشته باشد حکمش چیست؟

مهدی
1 سال قبل

چگونه باید با شما تماس بگیرم؟!

امیر
1 سال قبل

سلام. اگه فردی توی پی وی در تلگرام یا واتساپ یا دایرکت اینستا یا گروه دوستانه خود به مقدسات توهین کند یا مرتکب جرم ساب النبی شود، آیا از جایی که داشته با یک نفر صحبت میکرده باز هم جرمی مرتکب شده و قابل پیگیری است؟ و اگر چند ماه یا سال گذشته باشد باز هم قابل پیگیری است؟

حامد
1 سال قبل

سلام شخصی در واتساپ به قرآن و پیامبر (ص) و امام حسین (ع) و الله توهین کرده است و به آنها حرفای بسیار رکیکی گفته است فایل های صوتی او را هم دارم که در حال توهین است. آیا میتوانم از او شکایت کنم؟

کامبیز
2 سال قبل

با سلام میتوان در دادگاه برای جرم ساب النبی توبه کرد آیا توبه پذیرفته میشود؟