همکاری در ارتکاب جرم کلاهبرداری

وکیل کلاهبرداری پیشتر در مقالات عدیده درخصوص مجازات جرم کلاهبرداری و تخفیف در مجازات آن و دیگر موارد کاربردی و پراهمیت مطالب قابل توجهی ارائه نموده است. در مقاله حاضر تصمیم بر ان است که همکاری در ارتکاب جرم کلاهبرداری توسط بهترین وکیل متخصص دعاوی کیفری مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.

تعریف این جرم وفق قانون مجازات اسلامی

وکیل کلاهبرداری میگوید: وفق روح قانون و نظر دکترین حقوقی و قانون مجازات اسلامی، جرم کلاهبرداری به معنای توسل به وسایل متقلبانه و ربودن مال دیگری از آن محل است. همکاری در ارتکاب جرم کلاهبرداری به معنای دخالت بیش از یک نفر در عملیات اجرایی و عنصر مادی جرم کلاهبرداری میباشد.

  • نکته: اگر شخصی به دیگری به نحوی از انحا در انجام یک فعل محرمانه مانند جرم کلاهبرداری کمک نماید میتوان او را تحت عنوان کیفری معاونت در جرم کلاهبرداری تحت تعقیب قرار داد.

همکاری در ارتکاب جرم کلاهبرداری چگونه است؟

وکیل خوب کیفری بعنوان مثال میگوید: اصولا یک شخص نمیتواند اقدام به تاسیس یک شرکت دروغین و کذب نماید و در آن به تنهایی مشغول به فعالیت شود و از فعالیت ظاهری که انجام میدهد، پول و وجه از افراد جامعه دریافت نماید! قطعا در این مسیر و توسل به وسایل متقلبانه دارای همدستانی نیز میباشند که به مشارکت انها در ارتکاب این جرم، همکاری در ارتکاب جرم کلاهبرداری گفته میشود. شرکت در جرم کلاهبرداری به معنای همکاری و مداخله بیش از یک فاعل در عنصر مادی جرم مذکور میباشد.

مجازات همکاری در ارتکاب جرم کلاهبرداری

وکیل کلاهبرداری بصورت تخصصی میگوید: در ابتدا در یک پرونده کیفری دو مقوله معاونت در جرم کلاهبرداری و شرکت در جرم کلاهبرداری مورد بررسی و تفکیک قرار میگیرند. چنانچه همکاری در ارتکاب جرم کلاهبرداری از نوع شرکت باشد، مجازات هر همکار، یعنی مجازات هر شریک، فاعل مستقل آن جرم خواهد بود. یعنی هر فاعل و شرکت کننده در عملیات اجرایی جرم کلاهبرداری به مجازات تمام و کمال مندرج در قانون محکوم میشوند.

نکته: در تعیین مجازات برای فاعلین و هریک از شرکای جرم کلاهبرداری، قانون مجازات اسلامی و قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیری ملاک عمل خواهد بود. زیرا در برخی از موارد، جرم کلاهبرداری قابل گذشت محسوب شده و مجازات آن به حبس درجه ۵ تقلیل می یابد.

ادله اثبات همکاری در ارتکاب جرم کلاهبرداری

وکیل کلاهبرداری بصورت تخصصی بهترین پاسخ را میدهد: دلایل اثبات این جرم در فرض پرونده کیفری همکاری در ارتکاب جرم کلاهبرداری وفق قانون از قرار: اقرار، شهادت شهود، علم قاضی و ارائه هرکونه دلیل و مدرک برای اثبات ان میباشد. بهترین توصیه ارائه کلیه مدارک و ادله ای است که حتی احتمال بر مفید بودن انها وجود دارد است. وکیل متخصص کیفری بنا بر دانش و تجربه و وقوفی که بر رویه عملی دادگاه ها دارد میتواند شما را در نحوه و چونگی اثبات همکاری در ارتکاب جرم کلاهبرداری دلالت مفید و به سزایی نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  تخفیف مجازات در کلاهبرداری

وکیل پرونده کلاهبرداری در تهران
وکیل پرونده کلاهبرداری در تهران

وکیل برای پرونده کلاهبردای را از ما بخواهید

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران مفتخر است به در اختیار داشتن وکلای پایه یک متخصص و مجرب درخصوص موضوعات مختلف دعاوی کیفری همچون همکاری در ارتکاب جرم کلاهبرداری، تخفیف در مجازات، چگونگی تنظیم شکواییه، دفاع در پرونده کیفری، تنظیم لایحه، اعتراض به رای و تجدیدنظر خواهی از حکم کلاهبرداری و بسیاری از موارد دیگر. شما دوستان میتوانین بهترین راهکارهای حقوقی و قانونی را از وکلای متخصص و باتجربه ما خواستار شوید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۶ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

34 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
کلانتری
3 سال قبل

سلام خسته نباشید . مجازات معاونت در جرم کلاهبرداری چقدره از نظر قانون؟

محمد جواد
3 سال قبل

سلام وقت بخیر. اگه جرم کلاهبرداری عقیم بمونه بازم معاونت در این جرم معنا داره؟

سلجوقی
3 سال قبل

سلام خسته نباشید. میشه لطفا میزان مجازات معاونت در جرم کلاهبرداری رو بفرمایید؟

ریحانی
3 سال قبل

سلام وقت بخیر . من متهم به همکاری با یک کلاهبردار شده ام . میشه بگید چطوری از خودم دفاع کنم؟ چون من از هیچ چیز خبر نداشتم.

احمدی راد
3 سال قبل

من با چند نفر از دوستام متهم به جرم کلاهبرداری شدیم خواستم بپرسم مجازات سه تامونم به یه اندازه هست؟

مدیر سایت
3 سال قبل
پاسخ به  احمدی راد

سلام بله به لحاظ قانونی، مجازات یکسان برای همه در نظر گرفته میشود. ولیکن اعمال تخفیف در مجازات برای هر مرتکب بصورت جداگانه، به نظر قاضی و اینکه متهم سابقه کیفری داشته باشد یا خیر و جهات تخفیف وجود دارد یا خیر، هم بستگی دارد.