اقامتگاه طرفین در قرارداد پیمانکاری

اقامتگاه طرفین در قرارداد پیمانکاری به نشانی گفته می شود که طرفین در قرارداد اعلام می کنند. اقامتگاه طرفین در قرارداد پیمانکاری از جهت اینکه نشانی رسمی طرفین قرارداد محسوب می شود و کلیه ابلاغ ها به این نشانی صورت می گیرد، بسیار حساس و مهم می باشد.

اقامتگاه طرفین در قرارداد پیمانکاری چیست؟

اقامتگاه طرفین در قرارداد پیمانکاری همان نشانی است که طرفین در قرارداد ذکر می کنند. منظور از نشانی طرفین در ماده ۷ موافقتنامه همان اقامتگاه طرفین قرارداد پیمان است. اقامتگاه در قانون ما مورد توجه قرار گرفته و هر فردی ملزم به داشتن یک اقامتگاه می باشد. به عبارتی دیگر اقامتگاه مانند نام برای هر انسانی است و همانطور که هر انسان یک نام دارد اقامتگاه هم باید داشته باشد.

اقامتگاهی که هر شخص دارد به این معنی نیست که به صورت دائم در آن محل حضور دارد در واقع اقامتگاه یک امر اعتباری و فرضی است و ممکن است فرد اصلا در آنجا حضور نداشته یا به ندرت در آن مکان حضور داشته باشد اما قانون اقامتگاه آن فرد را آن محل می داند.

اهمیت اقامتگاه از آن جهت است که کلیه اوراق و ابلاغ های قضایی به نام فرد مورد نظر به اقامتگاهی ارسال می شود که فرد معرفی می کند.

قانون در ماده ۱۰۰۲ قانون مدنی اقامتگاه را اینگونه تعریف نموده است: اقامتگاه هر شخص مرکز امور مهمه او محسوب می شود و اگر محل سکونت فرد با مرکز امور مهمه او متفاوت باشد، مرکز امور مهمه او اقامتگاه محسوب می شود.

◁◁ بیشتر بدانید:  نمونه موافقت نامه پیمان

وکیل قرارداد پیمانکاری | قسمت ششم | اقامتگاه طرفین
وکیل قرارداد پیمانکاری | قسمت ششم | اقامتگاه طرفین

اقامتگاه طرفین در قرارداد پیمانکاری چه جاهایی می تواند باشد؟

اقامتگاه طرفین در قرارداد پیمانکاری همانطور که پیش تر گفته شد مانند نام است. همانطور که شخص بیش از یک نام رسمی نمی تواند داشته باشد بیش از یک اقامتگاه نیز نمی تواند داشته باشد، به این جهت که داشتن اقامتگاه های متعدد نظم حقوقی افراد را بهم می زند.

با تحلیل ماده ۱۰۰۲ قانون مدنی نیز همین نتیجه دست می دهد چرا که قانون بیان میدارد اگر اقامتگاه و مرکز امور مهمه افراد اگر متفاوت باشد، اقامتگاه فرد مرکز امور مهم او در نظر گرفته می شود و از آنجایی که هر فرد نمی تواند بیش از یک مرکز امور مهمه داشته باشد پس نمی تواند چندین اقامتگاه هم داشته باشد.

اما نباید تصور کرد که اقامتگاه افراد ثابت است چرا که ماده ۱۰۰۴ قانون مدنی شرایط تغییر اقامتگاه را پیش بینی نموده است.

در قرارداد های پیمانکاری نیز اقامتگاه افراد در ماده ۷ موافقتنامه تعیین شده است و شرایط تغییر آن نیز در نظر گرفته شده است بدین شکل که فردی اگر بخواهد اقامتگاه خود را تغییر دهد باید ۱۵ روز پیش از تاریخ تغییر، این امر را به اطلاع کارفرما برساند در غیر اینصورت اقامتگاه قبلی معتبر بوده و کلیه ابلاغ های صورت گرفته به اقامتگاه قبلی دارای رسمیت خواهد بود. با عنایت به مطالب پیش گفته سه ویژگی خاص می توان برای اقامتگاه در نظر گرفت که به شرح ذیل می باشد:

اقامتگاه طرفین در قرارداد پیمانکاری چه خصوصیاتی دارد؟

۱) هر شخص باید اقامتگاه داشته باشد
۲) هیچ شخصی نباید بیش از یک اقامتگاه داشته باشد
۳) اقامتگاه یک امر همیشگی و زوال ناپذیر نیست بلکه قابل تغییر است.

وکیل حرفه ای قرارداد پیمانکاری
وکیل حرفه ای قرارداد پیمانکاری ممکن است با دو نوع پرونده پیمانکاری مواجه شود نوع اول تنظیم قرارداد پیمانکاری است که در این فرض وکیل باید با بررسی اسناد و مدارک طرفین و با توجه به خواسته های طرفین پیمان اقدام به تنظیم قراردادی جامع و مانع نماید تا از مشکلات قابل پیش بینی در آینده جلوگیری نماید. در فرض دوم زمانی است که طرفین دچار اختلاف شده و با مراجعه به محاکم نیاز به وکیل پیدا می کنند، در این حالت در اولین اقدام وکیل حرفه ای قرارداد پیمانکاری می بایست به مطالعه پرونده پیمانکاری پرداخته و با اطلاعات به دست آمده و کسب اطلاعات از موکل به دفاع از حقوق موکل خویش بپردازد.

اقامتگاه طرفین در قرارداد پیمانکاری چند نوع است؟

اقامتگاه طرفین در قرارداد پیمانکاری سه نوع می باشد:

۱- اقامتگاه حقیقی: به استناد اصل ۳۳ قانون اساسی هر فردی آزاد است که در هر مکانی که تمایل دارد به ادامه زندگی بپردازد و به هیچ عنوان نمی توان فردی را از زندگی در مکانی منع نمود مگر به حکم قانون. در نتیجه این نوع تعیین اقامتگاه را حقیقی یا اختیاری می نامند.

۲- اقامتگاه اجباری: اقامتگاه اجباری دارای دو نوع می باشد. نوع اول زمانی است که خانمی با فردی ازدواج می کند در این حالت قامتگاه مرد اقامتگاه زن نیز محسوب می شود و نوع دوم زمانی است که فردی به موجب حکم دادگاه الزام به حضور در مکان معین پیدا می کند و در نتیجه اجبارا اقامتگاه او نیز همان محل محسوب می شود.

۳- اقامتگاه انتخابی: این نوع اقامتگاه مربوط به زمانی است که فردی در معامله یا قراردادی به دلایل مختلف اقامتگاه خود را محل معینی معرفی می کند و این امر فقط برای همان قرارداد است. برای مثال ممکن است فردی برای اینکه ابلاغ های قانونی به او با سهولت انجام شود محل اقامت خود را به دادگاه آدرس دیگری اعلام کند در این فرض برای همان مورد خاص اقامتگاه او آن آدرس در نظر گرفته می شود.

با توجه به مطالب پیش گفته اقامتگاهی که طرفین قرارداد پیمانکاری در ماده ۷ موافقتنامه اعلام می کنند همان اقامتگاه انتخابی آنان است و ممکن است با اقامتگاه حقیقی افراد متفاوت باشد. در هر حال چه اقامتگاه تعیین شده در ماده ۷ موافقتنامه حقیقی باشد یا انتخابی به موجب ماده ۲۷ شرایط عمومی پیمان اقامتگاه قانونی طرفین پیمان در نظر گرفته می شود و ابلاغ ها به آن نشانی ارسال می گردد.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل پیمانکاری

وکیل با تجربه قرارداد پیمانکاری در تهران
وکیل با تجربه قرارداد پیمانکاری در تهران

وکیل با تجربه قراردادهای پیمانکاری در تهران

امروزه با توجه به حجم بالای ساخت و ساز در کشور، قرارداد های بسیاری تحت عنوان قرارداد های پیمانکاری بین کارفرمایان و پیمانکاران منعقد می گردد که بار مالی سنگینی را با خود به همراه دارد لذا شایسته است که توجه ویژه ای به قرارداد های منعقده و رعایت اصول حقوقی در تنظیم این قرارداد ها گردد. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با تشکیل دپارتمانی تخصصی از وکلای پایه یک دادگستری حرفه ای در امور دعاوی قرارداد های پیمانکاری تلاش دارد تا بهترین و با کیفیت ترین خدمات را در این راستا به شما هموطنان عزیز ارائه نماید. برای مشاوره با وکیل با تجربه در قرارداد های پیمانکاری با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۰ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

36 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
مشتاق
3 سال قبل

سلام اقامتگاه طرفین در قرارداد پیمانکاری چجوری تعیین مشه چون ما شرکتمون کیش هست اما در سامانه ثنا ادرس تهران رو ثبت کردیم

پژمان
3 سال قبل

سلام تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری آیا از طریق دادگاه انجام می شود یا شورای حل اختلاف؟ با سپاس از لطف شما

چوپان
3 سال قبل

سلام اگر شرکت طرف مقابل ما آدرسش رو عوض کرده باشه اما به ما طبق قرارداد اعلام نکرده این تغییر آدرس رو ما می تونیم طرح دعوا کنیم و آدرس قبلی این شرکت رو به دادگاه اعلام کنیم؟

شکوهی
3 سال قبل

سلام من دو سال پیش یه قرارداد با پیمانکار بستم که یه کالایی برام بسازه چون موادش باید از المان وارد می‌شد و قرار بود خودش اینکارو کنه الان بخاطر تحریم و قیمت دلار انجام نمیده، من اون موقع بهش پول دادم قیمت دلار بود ۱۰ هزار تومن الان شده بیست و چهار هزار تومن میتونم به قیمت روز پس بگیرم؟

خرمی
3 سال قبل

مطالبه دستمزد پیمانکار میخوام انجام بدم میتونم از شما برای تنظیم دادخواست مشاوره بگیرم؟