قاچاق سازمان یافته

قاچاق سازمان یافته چیست؟ به چه موردی قاچاق حرفه ای کالاهای ممنوعه گفته میشود؟ مجازات قاچاق سازمان یافته و مجازات قاچاقچی حرفه ای کالا چیست؟ بهترین وکیل برای قاچاق کالا در تهران کیست؟ موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ در تهران حامی حقوق شماست. با بهترین وکلای کیفری و متخصص ما همراه باشید.

قاچاق سازمان یافته کالاهای ممنوعه

وکیل قاچاق کالا و ارز تهران میگوید: در فصل پنجم، از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، عنوان “قاچاق سازمان یافته و حرفه ای” درج شده است. که مواد ۲۸ الی ۳۲ از قانون مربوطه را به خود اختصاص داده اند. لذا با بررسی موردی هر یک، به توضیح و تبیین آنها میپردازیم.

  • قاچاق سازمان یافته و حرفه ای زمانی تحقق می یابد که، با برنامه ریزی و هدایت گروهی و تقسیم کار توسط یک گروه نسبتا منسجم صورت بگیرد. این گروه منسجم باید حداقل متشکل از سه نفر باشد. همچنین میتواند دارای تعداد بیشتری از اعضا باشد.
  • گروه باید برای ارتکاب جرم قاچاق، تشکیل شده باشد. یا پس از اینکه تشکیل شد، هدف اعضای آن گروه، ‌برای ارتکاب جرم قاچاق منحرف شده باشد.
  • نکته: قاچاقچی حرفه‌ای به شخص یا اشخاصی گفته میشود که، بیش از سه بار مرتکب تکرار و یا تعدد جرم قاچاق شده باشند.

مجازات جرم قاچاق سازمان یافته

قاچاق سازمان یافته یا همان قاچاق کالاهای ممنوع به نحو سازمان یافته، موجب مجازات مرتکب یا مرتکبین به پرداخت جزای نقدی و مجازات حبس به شرح مندرج در ماده ۲۸ میشود. وکیل متخصص قاچاق سازمان یافته به بیان هر مورد میپردازد.

الف-  اگر قاچاق سازمان یافته در مورد کالایی به ارزش ده میلیون (۱۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال باشد، مرتکب جرم، به نود و یک روز تا شش ماه حبس، علاوه بر جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق، نیز محکوم میشود.

ب- اگر ارزش کالای موضوع جرم قاچاق سازمان یافته از ده میلیون (۱۰/۰۰۰/۰۰۰) تا یکصد میلیون (۱۰/۰۰۰/۰۰۰۰) ریال باشد، مرتکب جرم مذکور، به بیش از شش ماه تا دو سال حبس نیز، علاوه بر جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق محکوم میشود.

پ- در خصوص بندهای (پ) و (ت) ماده ۲۲ یعنی اگر ارزش کالا از یکصد میلیون (۱۰/۰۰۰/۰۰۰۰) تا یک میلیارد (۱/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال باشد، یا ارزش کالا بیش از یک میلیارد (۱/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال باشد، مرتکبین جرم، به حداکثر مجازات حبس مندرج در بندهای مذکور و جزای نقدی معادل پنج تا هفت، یا هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق محکوم میشود.

هم اکنون برای دریافت مشاوره حقوقی تخصصی از وکیل متخصص قاچاق سازمان یافته با ما تماس بگیرید.

مجازات رهبر و سردسته گروه سازمان یافته

کسانی که در ارتکاب جرایم مذکور، نقش سازماندهی، هدایت و یا سردستگی گروه سازمان یافته را برعهده داشته اند، حسب مورد به حداکثر مجازات های مقرر در بندهای (الف) و (ب) محکوم می‌شوند. لذا مورد از موارد تشدید مجازات جرم قاچاق سازمان یافته میباشد. که مطابق مبانی حقوق کیفری، به آن عوامل مشدده جرم گفته میشود. وکیل متخصص در نخستین جلسه مشاوره حقوقی خواه بصورت حضوری باشد، خواه بصورت تلفنی، همه این موارد را برای شما توضیح خواهد داد.


◁◁ بیشتر بدانید:  جرم قاچاق مشروبات الکلی و مجازات آن

بررسی ماده ۲۹ قاچاق کالاهای مجاز و مشروط و غیره

قاچاق سازمان یافته با موضوع کالاهای مجاز، مجاز مشروط، یارانه ای و یا ارز به معنای ارتکاب این جرایم به نحو سازمان یافته میباشد. لذا مجازات مرتکبین جرایم قاچاق سازمان یافته کالاهای مجاز و مشروط و غیره، به شرح ذیل است:

خوب است بدانید علاوه بر مجازات های موضوع ماده (۱۸) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، حسب مورد مرتکب به مجازات های زیر نیز محکوم می‌شود:

الف- چنانچه ارزش کالای مجاز یا مجاز مشروط تا یکصد میلیون (۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال باشد، مرتکبین به نود و یک روز تا شش ماه حبس محکوم شده، و اگر ارزش کالا بیش از مبلغ مذکور باشد، مرتکبین جرم، به بیش از شش ماه تا دو سال حبس محکوم خواهند شد. لذا هرگز بدون وکیل متخصص کیفری به دادگاه مراجعه نکنید.

ب- چنانچه ارزش کالای یارانه ای یا ارز تا یکصد میلیون (۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال باشد، مرتکبین به دو سال تا پنج سال حبس محکوم میگردند. ولیکن اگر ارزش کالا بیش از مبلغ مذکور باشد، مرتکبین، به حداکثر مجازات مذکور در این بند محکوم میگردند. با همراه داشتن بهترین وکیل جرم قاچاق سازمان یافته، از روند پرونده خود مطلع شوید.

  • نکته: مطابق تبصره ماده ۲۹، شخص یا اشخاصی که در جرایم فوق الذکر، نقش سازماندهی، هدایت و یا سردستگی گروه سازمان یافته را بر عهده دارند، حسب مورد به حداکثر مجازات های مقرر در بندهای (الف) و (ب) محکوم می‌شوند. با تعیین وکیل خوب و متخصص جرم قاچاق کالا و ارز، رعایت حقوق قانونی خود در پرونده را تضمین کنید.

بخشی از ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

هر شخص که مرتکب قاچاق کالا و ارز و حمل و یا نگهداری آن شود، علاوه بر ضبط کالا یا ارز، به جریمه های نقدی زیر محکوم می‌شود:

الف- کالای مجاز: جریمه نقدی یک تا دو برابر ارزش کالا
ب – کالای مجاز مشروط: جریمه نقدی معادل یک تا سه برابر ارزش کالا
پ – کالای یارانه ای: جریمه نقدی معادل دو تا چهار برابر ارزش کالا
ت (اصلاحی ۱۳۹۴/۰۷/۲۱)- ارز: جریمه نقدی ارز ورودی، یک تا دو برابر بهای ریالی آن و جریمه نقدی ارز خروجی یا اقدام به خروج ارز، دو تا چهار برابر بهای ریالی آن و در سایر موارد ضبط ارز انجام نشده و تنها معادل بهای ریالی ارز به عنوان جریمه نقدی اخذ می‌گردد.

قاچاق سازمان یافته به قصد مقابله با نظام

خوب است بدانید اگر ارتکاب جرم قاچاق کالا و ارز، خواه به صورت انفرادی، خواه به صورت سازمان یافته، اما به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران باشد، یا با علم به موثر بودن آن، صورت گیرد، و منجر به اخلال گسترده در نظام اقتصادی کشور نیز شود، موضوع جرم، مشمول قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور مصوب ۱۹ /۹ /۱۳۶۹ می‌گردد. لذا مرتکب یا مرتکبین طبق مقررات قانون مزبور مجازات می‌شوند. به همین جهت باید بدانید مطابق ماده ۲ قانون مذکور، چنانچه جرم قاچاق، خواه انفرادی خواه سازمان یافته، اگر به قصد ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران ارتکاب یافته باشد، و یا به قصد مقابله با آن و یا با علم به‌مؤثر بودن اقدام، در مقابله با نظام مزبور، چنانچه در حد فساد فی‌الارض باشد، مرتکب به مجازات اعدام محکوم میشود. و در غیر این صورت، یعنی اتهام مفسد فی الارض منتفی باشد، شخص یا اشخاص به تحمل حبس از پنج سال تا بیست سال ‌محکوم می‌شوند.

در هر دو صورت، یعنی اعم از افساد فی الارض و غیر از آن، دادگاه به عنوان جزای مالی، به ضبط کلیه اموالی که از طریق خلاف قانون به دست آمده باشد، حکم خواهد داد. همچنین دادگاه می‌تواند علاوه بر جریمه مالی و حبس، مرتکب را به ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق در انظار عمومی نیز محکوم نماید. نکته: در چنین پرونده مهمی هرگز بدون داشتن وکیل متخصص و باتجربه نسبت به دفاع از خود اقدام نکنید.

قاچاق سازمان یافته و حرفه ای و تروریسم

وکیل متخصص پرونده کیفری قاچاق سازمان یافته و حرفه ای میگوید: مطابق ماده ۳۱ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، چنانچه احراز شود، مرتکب جرایم قاچاق کالا و ارز، با علم و عمد، عواید و سود حاصل از این جرایم را، خواه به نحو مستقیم، خواه به نحو غیرمستقیم برای تأمین امور مالی تروریسم، و اقدام علیه امنیت ملی، و تقویت گروههای معاند با نظام اختصاص داده یا هزینه نموده است، علاوه بر مجازات های مقرر در این قانون، حسب مورد به مجازات محارب یا مفسد فی الارض نیز محکوم می‌گردد.

مجازات جرم قاچاق حرفه ای

مجازات قاچاقچی حرفه ای چیست؟ کسانی که مطابق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاقچی حرفه ای محسوب می‌شوند، علاوه بر ضبط کالا و یا ارز قاچاق، به حداکثر جزای نقدی، و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری و مجازات های حبس به شرح زیر محکوم می‌شوند:

الف- نود و یک روز تا شش ماه حبس، برای مجازات قاچاق حرفه ای کالا و ارز، با ارزش تا یک میلیارد (۱/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال.
ب- بیش از شش ماه تا دو سال برای قاچاق حرفه ای کالا و ارز، با ارزش بیش از یک میلیارد (۱/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال.

  • نکته: مرتکبین قاچاق حرفه ای کالاهای ممنوع علاوه بر مجازات های مندرج در ماده (۲۲) این قانون، حسب مورد به نصف حداکثر حبس مقرر در این ماده محکوم می‌شوند.

بهترین وکیل برای پرونده قاچاق سازمان یافته و حرفه ای

بهترین وکیل متخصص جرم قاچاق سازمان یافته و قاچاق حرفه ای در تهران، وکیلی است که، آگاه به قوانین موضوعه بوده و از رویه عملی محاکم نیز مطلع باشد. وکیل خوب جرم قاچاق سازمان یافته با آگاهی از قوانین مختلف موضوعه، میتواند بهترین دفاع از حقوق موکل را در دادگاه ارایه دهد. علاوه بر نیاز به اشراف بر قوانین مربوطه، وکیل خوب و متخصص باید نحوه برخورداری موکل از کیفیات مخففه مجازات را نیز بداند. تا بتواند در هنگامه صحیح آن، به موراد قانونی استناد نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  مرجع صالح رسیدگی به جرم قاچاق

قاچاق سازمان یافته و حرفه ای
قاچاق سازمان یافته و حرفه ای

موسسه وکالتی امین عدالت در تهران

بهترین کار این است که برای همه موضوعات مختلف پرونده های کیفری با موضوعیت جرایم مربوط به قاچاق کالا و ارز، خصوصا اتهامات سنگینی از قبیل قاچاق سازمان یافته و حرفه ای، حتما از دانش، تخصص، مهارت و تجربه وکیل خوب کیفری که آگاه به فن دفاع نیز میباشد، استفاده نمایید. اگر بدون همراه داشتن وکیل متخصص به دادگاه مراجعه کنید، مانند آن است که داوطلب شده اید تا با چشمانی بسته، وارد رینگ بوکس بشوید. در حالیکه نخستین بار است که دستکش بوکس به دست میکنید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments