شکایت از دسترسی غیرمجاز

شکایت از دسترسی غیرمجاز چگونه است؟ مجازات دسترسی غیرمجاز طبق قانون چیست؟ بهترین وکیل برای شکایت از دسترسی غیرمجاز در تهران کیست؟ با موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ همراه باشید.

تعریف جرم دسترسی غیرمجاز

وکیل جرایم رایانه ای در تهران میگوید: در تعریف جرم دسترسی غیرمجاز تعبیرهای متفاوتی بین حقوقدانان رواج دارد. به عقیده برخی از حقوقدانان، دسترسی غیرمجاز به معنای رخنه غیرقانونی به سامانه رایانه ای حفاظت شده میباشد. عده ای دیگر معتقدند، این جرم به معنای کسب بدون مجوز داده ها، برنامه ها و اطلاعات دیگران است. و گروهی دیگر از حقوقدانان میگویند: این جرم به معنای دستیابی بدون مجوز، به محتوای ذخیره شده یا در حال پردازش در یک یا چند سامانه رایانه ای، مخابراتی یا شبکه ای میباشد. انجام هریک از این افعال توسط فاعل یا همان مرتکب جرم، موجب تشکیل پرونده کیفری با موضوع شکایت از دسترسی غیرمجاز میباشد.

به عقیده وکیل متخصص جرایم مربوط به رایانه و فضای مجازی، جرم دسترسی غیرمجاز به معنای دسترسی بدون مجوز، به سامانه ها یا داده های رایانه ای حفاظت شده، خواه همراه با نقض تدابیر امنیتی و حفاظتی باشد، یا نباشد. تحقق هر حالت، موجب طرح شکایت از دسترسی غیرمجاز میگردد.

شکایت از دسترسی غیرمجاز و مستند قانونی

شکایت از دسترسی غیرمجاز مانند همه جرایم دیگر دارای عنصر قانونی یا همان ماده قانونی مربوطه میباشد. قانونگذار در ماده ۷۲۹ قانون مجازات اسلامی (جرایم رایانه ای) بیان نموده: هر کس که بطور غیرمجاز، (پس ویژگی خاصی برای مرتکب درنظر گرفته نشده است) به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی دسترسی یابد، مرتکب این جرم شناخته میشود. حال وکیل شکایت از دسترسی غیرمجاز به بیان مجازات این جرم میپردازد.

مجازات جرم دسترسی غیرمجاز

شکایت از دسترسی غیرمجاز موجب تحمیل مجازات بر مرتکب جرم میشود. مطابق ماده ۷۲۹ فوق الذکر، مجازات مرتکب دربردارنده حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال یا جزای نقدی از ۲۰ میلیون ریال تا ۸۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات میباشد. مطابق ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، این جرم درجه ۶ محسوب میگردد. لذا بهترین وکیل کیفری در جرایم رایانه ای برای دفاع در قبال شکایت از دسترسی غیرمجاز باید آگاه و مطلع به این مهم باشد، تا بتواند به درستی به کیفیات مخففه از قبیل: تخفیف در مجازات یا تعویق صدور حکم یا تعلیق اجرای مجازات استناد نماید. با موسسه وکالتی امین عدالت همراه باشید.

◁◁ بیشتر بدانید:  بهترین وکیل جرایم رایانه ای

شکایت از دسترسی غیرمجاز و مراحل آن

  • مراحل شکایت از دسترسی غیرمجاز چگونه است؟
  • آیا وکیل میتواند به جای موکل به پلیس فتا مراجعه کند؟

شکایت از دسترسی غیرمجاز مانند سایر موضوعات کیفری و پرونده های کیفری، مستلزم طی نمودن مراحل دادسرا و دادگاه میباشد. ولیکن نظر به فعالیت پلیس فتا و انجام تحقیقات مقدماتی توسط ایشان که ضابط دادگستری میباشد، نیاز به مراجعه به پلیس فتا نیز وجود دارد. وقتیکه شاکی نسبت به اخذ وکیل و تعیین وکیل متخصص در زمینه جرایم مربوط به فضای مجازی اقدام میکند، وکیل برای وی، صفر تا صد پرونده را انجام میدهد. لذا وکیل به پلیس فتا مراجعه کرده و درصورت نیاز، موکل را نیز همراه خود میبرد.

وکیل متخصص پرونده کیفری در تهران

وکیل متخصص کیفری کیست؟ چرا در عصر کنونی، مردم خواستار تعیین وکیل متخصص در پرونده های خود میباشند؟ ببینید دوستان، صلاحیت وکیل عام است. یعنی مطابق قانون، وکیل پایه یک دادگستری میتواند بدون وجود محدودیت، در انواع پرونده های حقوقی و کیفری وکالت کند. ولیکن به دلیل کثرت موضوعات حقوقی و کیفری، و تنوع نامحدود دعاوی حقوقی و کیفری، قاعدتا یک وکیل نمیتواند در همه موضوعات به نحو احسن اقدام و عمل نماید. به همین جهت هر وکیلی بنا بر دانش، تخصص، تجربه و مهارت خویش، چند زمینه حقوقی یا کیفری را برای وکالت انتخاب کرده است. همین مساله موجب متخصص شدن وی در آن زمینه به خصوص شده است. به عنوان مثال، وکیل کیفری که وکالت در زمینه جرایم رایانه ای را تخصص خود قرارداده است، بی شک از ابعاد مختلف قانونی پرونده با موضوع شکایت از دسترسی غیرمجاز مطلع است.

نخستین اقدام برای شکایت از دسترسی غیرمجاز

نخستین کار برای شکایت از دسترسی غیرمجاز، تنظیم شکواییه به نحو صحیح و قانونی میباشد. شما در متن شکواییه، دلایل خود را مطرح میکنید. شرح آنچه اتفاق افتاده است را بیان میکنید. اگر متهم یا مشتکی عنه را میشناسید، مشخصات وی را در شکواییه درج میکنید. اگر مرتکب جرم را نمیشناسید، در متن شکایت از دسترسی غیرمجاز، تقاضای ارجاع امر به پلیس فتا را ذکر میکنید. سپس اگر میخواهید شخصا اقدام کنید، به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه میکنید، و اگر میخواهید که صفر تا صد پرونده شکایت از دسترسی غیرمجاز توسط وکیل متخصص پیگیری شود، با موسسه حقوقی ما در تهران تماس میگیرید.

دسترسی غیرمجاز خاص چیست؟

شکایت از دسترسی غیرمجاز ممکن است بابت یک دسترسی غیرمجاز خاص باشد. یعنی علاوه بر آنچه که در ماده ۷۲۹ قانون که بصورت عام جرم دسترسی غیرقانونی را مورد جرم انگاری قرار داده است. در برخی از موارد، قانونگذار بصورت جدا و مجزا و بصورت خاص، به جرم انگاری جداگانه و تعیین مجازات پرداخته است. در ادامه به ذکر مواردی از دسترسی غیرمجاز خاص پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

دسترسی غیرمجاز به سامانه های الکترونیکی و هوشمند راه اندازی شده کالا و ارز

مطابق ماده ۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دولت مکلف است به منظور پیشگیری از قاچاق کالا و ارز و شناسایی آن، سامانه الکترونیکی و هوشمند جدید مورد نیاز جهت نظارت بر فرایند واردات، صادرات، حمل و نقل، نگهداری و مبادله کالا و ارز را ایجاد و راه اندازی کند. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف به رعایت مفاد و مقررات مندرج در این قانون هستند. لذا اگر شخصی، به هر نحوی از انحا، دسترسی غیرمجاز به اطلاعات سامانه های راه اندازی شده مذکور به دست آورد، به مجازات حبس، از ۶ ماه تا ۲ سال محکوم میشود. به همین جهت ممکن است شخصی که متهم پرونده شکایت از دسترسی غیرمجاز خاص شده است به وکیل جرایم رایانه ای نیاز داشته باشد.

دسترسی غیرمجاز به پایگاه های اطلاعاتی مودیان مالیاتی

وکیل متخصص جرایم رایانه ای در باب دیگری از انواع شکایت از دسترسی غیرمجاز خاص میگوید: مطابق ماده ۱۶۹ مکرر قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم مصوب ۳۱/۴/۱۳۹۴ سازمان امور مالیاتی مکلف به ایجاد پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مودیان مالیاتی شده است. لذا دستگاه های اجرایی مجاز هستند، با تصویب هیات وزیران و حفظ طبقه بندی موجود در این اطلاعات، در حد نیاز از این اطلاعات استفاده نمایند. به همین جهت، هرگونه دسترسی غیرمجاز به اطلاعات ثبت شده در پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مودیان مالیاتی موضوع ماده ۱۶۹ مکرر جرم بوده و مرتکب جرم، علاوه بر انفصال از خدمات عمومی دولتی و عمومی از ۲ تا ۵ سال، به مجازات حبس از ۶ ماه تا ۲ سال نیز محکوم میشود. در این فرض نیز، بابت شکایت از دسترسی غیرمجاز خاص، متهم به دفاع از اتهام انتسابی، توسط بهترین وکیل متخصص نیاز دارد.

دسترسی غیرمجاز به پایگاه های اطلاعاتی قانون ارتقا سلامت اداری

وکیل متخصص شکایت از دسترسی غیرمجاز خاص بیان میکند: مطابق ماده ۳۵ قانون ارتقا سلامت اداری، هرگونه دسترسی غیرمجاز به پایگاه های اطلاعاتی موضوع این قانون، ممنوع بوده و جرم است. لذا مرتکب جرم، به مجازات حبس از ۶ کاه تا ۱ سال محکوم میشود.

  • نکته: شروع به جرم دسترسی غیرمجاز به پایگاه های اطلاعاتی قانون ارتقا سلامت اداری موجب حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه میباشد.
◁◁ بیشتر بدانید:  شکایت از شنود غیرمجاز

وکیل برای شکایت از دسترسی غیرمجاز
وکیل برای شکایت از دسترسی غیرمجاز

بهترین موسسه وکالتی در تهران را بشناسید

چه زمانی میتوانیم ادعای بهترین بودن را داشته باشیم؟ قضاوت با شماست. زیرا بررسی و انتخاب بر عهده شماست. آیا شما تمایل دارید پرونده خود را به موسسه حقوقی بسپارید، که رییس و مدیرعاملش وکیل پایه یک دادگستری نباشند؟ یا موسسه ای را انتخاب میکنید که نه تنها اعضای آن از بهترین وکلای متخصص در حوزه های فعالیت خود هستند، بلکه حتی آموزش های لازم را به مشاور حقوقی موسسه تعلیم داده اند، تا شما در مشاوره رایگان نیز به نحو صحیح و درست راهنمایی های قانونی را دریافت کنید. مضافا آنکه مراجعین ما، حسب انتخاب خود، وکیل خانم یا وکیل آقا را برای وکالت در پرونده خود انتخاب میکنند. به همین جهت موسسه حقوقی امین عدالت مدعی بهترین بودن در ارایه انواع خدمات حقوقی به نحو تخصصی میباشد.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۴ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments