جرم ضبط صوت مخفیانه و مجازات آن در قانون

جرم ضبط صوت مخفیانه

ضبط صوت مخفیانه چگونه است؟ آیا ضبط صوت مخفیانه جرم است؟ مجازات ضبط صوت بصورت مخفیانه چیست؟ بهترین وکیل برای شکایت از ضبط کردن صدا بطور مخفیانه در تهران کیست؟ با موسسه حقوقی امین عدالت کبریا همراه باشید.

جرم ضبط صوت مخفیانه در قانون

  • آیا ضبط صوت مخفیانه در قانون مورد جرم انگاری قرار گرفته است؟
  • مجازات این جرم چیست؟

وکیل جرایم رایانه ای تهران میگوید: مطابق ماده ۷۴۴ قانون مجازات اسلامی در بخش جرایم رایانه ای، هرکس به وسیله سامانه های رایانه ای و یا سامانه های مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد، و یا تحریف نماید و یا با داشتن علم به اینکه آن صداها و تصاویر تحریف شده اند، آنها را منتشر نماید، به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت و حرمت شخص گردد، موجب تحقق جرم شده و فاعل به مجازات قانونی محکوم میشود.

پس در فرضی که کسی بصورت پنهانی، مخفیانه و بدون رضایت مالک و صاحب صدا، صدای وی را ضبط کند، و سایر مولفه های فوق را انجام دهد، یعنی با انتشار آن صدای ضبط شده، موجب هتک حیثیت شخص گردد، مرتکب جرم ضبط صوت مخفیانه موجب هتک حیثیت شده است. شاکی پرونده کیفری با موضوع ضبط صوت مخفیانه باید پیش از طرح دعوا و شکایت از ضبط کردن صدای وی، با وکیل متخصص کیفری صحبت کند.

مجازات جرم مصداق ماده ۷۴۴

ضبط صوت مخفیانه اگر از مصادیق جرایم مندرج در ماده ۷۴۴ باشد، موجب مجازات حبس از ۴۵ روز تا یک سال یا جزای نقدی از پانزده میلیون ریال تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات در حق فاعل جرم خواهد بود. برای کسب اطلاعات مفید و کاربردی درخصوص نحوه اخذ تخفیف در مجازات و اعمال مقررات تعویق صدور حکم و یا تعلیق اجرای مجازات هم اکنون با موسسه حقوقی ما در تهران تماس گرفته و خواستار اخذ مشاوره حقوقی تخصصی از وکیل کیفری موسسه شوید.

◁◁ بیشتر بدانید:  بهترین وکیل جرایم رایانه ای

ضبط صوت شخصی یا خانوادگی بصورت مخفیانه

اگر کسی بوسیله سامانه های مخابراتی یا سامانه های رایانه ای، صوت صدا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی دیگری را بدون رضایت آنها چز در موارد قانونی و مجاز، منتشر کند، مرتکب جرم شده و به مجازات مقرر در قانون محکوم میشود.

مجازات ضبط صوت مخفیانه شامل ماده ۷۴۵

مطابق ماده ۷۴۵ قانون جرایم رایانه ای، اگر فعل فاعل جرم، از مصادیق مندرج در ماده مرقوم باشد، موجب محکومیت مرتکب جرم به تحمل مجازات حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا یکصد و پنجاه میلیون ریال یا هر دو مجازات میگردد.

ضبط صوت مخفیانه در چه صورتی جرم نیست؟

مطابق قوانین و مقررات کیفری کشور ما، اگر ضبط صوت مخفیانه برای احقاق حق و ارایه در دادگاه انجام شود، جرم نبوده و عنوان کیفری نداشته و قابل مجازات نیز نمیباشد. مانند ضبط صوت مخفیانه همسر برای ارایه در دادگاه با موضوع اثبات رابطه نامشروع. یا اقرار کسی دال بر وجود دین و بدهی به طلبکار. زیرا دارنده صدا در این فروض، صدا را منتشر نکرده و موجب هتک حیثیت شخص نشده است. بلکه در راستای احقاق حق و حقوق خودش فقط به دادگاه ارایه داده است.

◁◁ بیشتر بدانید:  شکایت از شنود غیرمجاز

جرم و مجازات ضبط صوت مخفیانه
جرم و مجازات ضبط صوت مخفیانه

وکیل کیفری در انواع جرایم رایانه ای و سنتی

وکیل کیفری موسسه حقوقی امین عدالت در زمینه جرایم رایانه ای به نحو تخصصی فعالیت میکند. لذا اگر انجام وکالت از طرف شاکی باشد، پیش از طرح دعوا، ادله اثبات دعوا را بررسی میکند. موضوع پرونده کیفری را با مستندات قانونی تطبیق میدهد. سپس اقدام به تنظیم شکواییه ضبط صوت مخفیانه منجر به هتک حیثیت یا امثال آن میکند. اگر انجام وکالت از سوی متهم پرونده باشد و وکیل کیفری بخواهد از حقوق متهم دفاع کند، یا بی گناهی وی را به اثبات برساند، یا بخواهد از کیفیات مخففه بهره مند گردد، مطابق مولفه های قانونی اقدام به دفاع از حقوق موکل مینماید.

موسسه حقوقی امین عدالت کبریا در تهران با دارا بودن وکلای خانم و آقا داری پروانه وکالت پایه یک، پیش رو در ارایه انواع خدمات حقوقی در انواع پرونده های کیفری و حقوقی به نحو تخصصی میباشد. جرایم رایانه ای در مصادیق خود دارای تنوع است. از جمله ضبط صوت مخفیانه که موجب تحقق جرم و یک عنوان کیفری بشود، باید مولفه های قانونی دیگر آن نیز فراهم باشد. به همین جهت بهترین کار این است که پیش از هرگونه اقدام قانونی، با وکیل متخصص در این زمینه صحبت نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۵ میانگین امتیاز: ۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments