مرتکب جرم کلاهبرداری

وکیل کلاهبرداری میگوید: چه کسی مرتکب جرم کلاهبرداری میشود؟ کلاهبردار کیست؟ چه ویژگی و یا صفاتی در فاعل جرم کلاهبرداری شرط میباشد؟ آیا تفاوتی میان کلاهبرداری کارمند دولت و کلاهبرداری فرد عادی جامعه وجود دارد؟ پاسخ پرسش های فوق و بررسی تفاوت کارمند و غیرکارمند در جرم کلاهبرداری و اینکه مرتکب جرم کلاهبرداری کیست در این مقاله مورد توضیح و ارائه قرار میگردد.

تعریف این جرم وفق قانون

جرم کلاهبرداری به معنای توسل به وسایل متقلبانه و فریب و اغفال شخص یا اشخاصی میباشد که منجر به بردن مال یا اموال ایشان شده باشد. خوب است بدانید بزه دیدگان و مالبالختگان از طریق فریب و اغفالی که شده اند باید اقدام به دادن مال خود به کلاهبردار نمایند و اگر سبب و علت دیگری این زنجیره را قطع نماید، موضوع از مصادیق جرم کلاهبرداری نمیباشد.

لذا پیش از اینکه بررسی نماییم که مرتکب جرم کلاهبرداری کیست، میبایست در پرونده کیفری دریابیم و بررسی نماییم ولو پیش از طرح و تنظیم شکواییه و در جلسات مشاوره روشن گردد که موضوع پرونده و موضوع شکایت با مولفه های قانونی جرم کلاهبرداری و عناصر تشکیل دهنده آن همخوانی دارد یا خیر؟ سپس به این امر که مرتکب جرم کلاهبرداری کیست و چه ویژگی خاصی در پرونده امر دارد پرداخته میشود.

مرتکب جرم کلاهبرداری کیست؟

  • مرتکب جرم کلاهبرداری کیست؟
  • به چه کسی مرتکب جرم کلاهبرداری گفته میشود؟
  • مرتکب جرم کلاهبرداری با معاون و شریک این جرم چه فرقی دارد؟

خوب است بدانید که یکی از مهمترین و تخصصی ترین موارد و ارکان پرونده های کیفری جرم کلاهبرداری این امر میباشد که به درستی تشخیص داده شود که مرتکب این جرم کیست و دقیقا به چه کسی مرتکب جرم کلاهبرداری گفته میشود. زیرا در بسیاری از موارد اشتباها به کسی که معاونت در جرم کلاهبرداری داشته، عنوان ارتکاب در معنای مباشرت داده میشود.

لذا مرتکب جرم کلاهبرداری کسی است که عنصر مادی جرم کلاهبرداری را مستقیما و بی واسطه انجام داده و نتیجه مجرمانه یعنی بردن مال متعلق به دیگری مستقیما به وی بازمیگردد. این امر در حالیست که معاون این جرم کسی است که در عنصر مادی تشکیل دهنده جرم کلاهبردرای مشارکت و مداخله نداشته است. بلکه دخالت او بصورت غیرمستقیم و از طریق ارایه طریق و سهولت بخشیدن در ارتکاب جرم توسط فاعل یا فاعلین جرم بوده است.

تفاوت مرتکب جرم کلاهبرداری و شریک جرم

خوب است بدانید که ممکن است در ارتکاب جرم و وقوع بزه، بیش از یک شخص دخالت داشته باشند. یعنی عنصر مادی جرم توسط دو نفر یا بیشتر به وقوع بپیوندد. در این فرض صحبت از ارتکاب جرم توسط فاعلین به میان می آید. لذا تفاوتی میان مرتکب جرم کلاهبرداری و شریک وجود ندارد و شریک، همان مرتکب جرم است که در بروز نتیجه مجرمانه سهم و مشارکت داشته است. لذا ممکن است در پرونده کیفری تحت عنوان جرم کلاهبرداری، دو تن بعنوان شرکا و فاعلان جرم مذکور تحت تعقیب باشند و شخص یا اشخاص دیگری تحت عنوان معاونت در این جرم تحت تعقیب قضایی قرار گرفته باشند.

یکی از بهترین موارد دفاع از اتهام جرم کلاهبرداری این است که بیان و بررسی شود که کننده کار و فاعل جرم مذکور چه کسی بوده است. یعنی چه کسی نسبت به مانور متقلبانه اقدام نموده است. چه کسی در نتیجه مانور متقلبانه، و فریب و اغفال مالباخته موفق به بردن مال و اموال ایشان شده است. دفاع ار این موارد موجب آشکار شدن این امر میشود که دقیقا مرتکب جرم کلاهبرداری کیست و چه کسی باید مجازات شود. زیرا با رسیدگی و تحقیق در موارد مذکور است که مشخص میگردد عنصرمادی جرم دقیق توسط چه کسی انجام داده شده است.

اگر مرتکب جرم کلاهبرداری فرد عادی باشد

وکیل کلاهبرداری به بهترین و ساده ترین بیان ممکن میگوید: مقصود از فرد عادی بودن مرتکب جرم کلاهبرداری، کارمند نبودن وی میباشد. خوب است بدانید کارمند بودن کلاهبردار وفق ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری موجب تشدید در مجازات فاعل جرم میباشد.

اگر مرتکب جرم کلاهبرداری فرد عادی باشد به مجازات حبس یک تا هفت سال و رد مال به صاحبش محکوم میشود. به بیان دیگر میتوان گفت: در اصل و ابتدا ویژگی و صفت خاصی برای مرتکب جرم کلاهبرداری شرط نشده است و هر کسی میتواند مرتکب این جرم شود. ولیکن باید بدانید که مطابق قانون جدید کاهش حبس ممکن است جرم کلاهبرداری از جرایم قابل گذشت محسوب شده و حبس تعزیری مندرج در ماده ۱ قانون تشدید به نصف حداقل و حداکثر آن تقلیل یابد. لذا همواره باید تحقق یا عدم تحقق شرایط ماده ۱۱ قانون کاهش زندانها را مدنظر قرار دهید.

اگر مرتکب جرم کلاهبرداری کارمند دولت باشد

اگر مرتکب جرم کلاهبرداری کارمند دولت باشد به موجب شق دوم ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری به حبس از دو سال تا ده سال محکوم میشود. دلیل این امر، ویژگی خاص مرتکب که کارمند بودن است مدنظر میباشد. مقنن به دلیل اعتماد و اعتباری که برای کارمندان دولتی قائل شده است از ایشان ارتکاب این جرم را برنتابیده و انتظار عدم ارتکاب جرم توسط ایشان را دارد. از این جهت مجازات شدیدتر و بیشتری را برای کارمند دولت که مرتکب جرم کلاهبرداری شده، در نظر گرفته است.

◁◁ بیشتر بدانید:  تخفیف مجازات در کلاهبرداری

وکیل تخصصی کلاهبرداری در تهران
وکیل تخصصی کلاهبرداری در تهران

وکیل تخصصی جرم کلاهبرداری در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران میتواند در دعاوی کیفری همچون کلاهبرداری به شما عزیزان خدمات حقوقی ارزنده ای ارائه نماید. زیرا کادر مجرب وکلای پایه یک بصورت تخصصی بر مبنای دانش و تجربه عمل مینمایند در جلسات مشاوره حقوقی موضوع جرم و پرونده کیفری را من حیث المجموع مورد بررسی قرار داده و نخستین پرسش وکیل متخصص کیفری این است که مرتکب جرم کلاهبرداری کیست. سپس اقدام به ارائه راهکارهای قانونی و ادله و دلایل اثبات جرم مینماید. با تعیین این امر که مرتکب جرم کلاهبرداری کیست، اتهام شرکت در جرم کلاهبرداری و معاونت در این جرم نیز به کلیه اشخاص دخیل در ارتکاب جرم نیز منتسب میگردد و تنظیم شکوائیه علیه جمیع ایشان صورت میپذیرد.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۴ میانگین امتیاز: ۴.۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

48 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
کریم
2 سال قبل

سلام. خسته نباشید اگر در جرم کلاه برداری پول از طریق صرافی از کشور خارج شده باشه تکلیف چه میشود؟

مجتبی
3 سال قبل

اگر در جرم کلاه برداری بالای ۱۰۰ میلیون سه نفر محکوم بشن مبلغ کلاه برداری بین انها تقسیم میشود؟ جرم هر کدام انها بالای ۱۰۰ میلیون هست یا خیر؟

کشمیری
3 سال قبل

سلام خسته نباشید. من با یک شرکتی قرارداد داشتم ولی پول منو بالا کشیده و در رفته . الان می تونم به جرم اختلاس ازشون شکایت کنم؟

کوروش
3 سال قبل

سلامی دوباره به گروه وکلای محترم امین عدالت.تاخیر تاییدیه مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان از بهمن سال پیش تاحالا چقد میشه ممنون از شما

تابان
3 سال قبل

سلام ببخشید سوالی داشتم آیا برای شخص کلاهبردار سابقه کیفری هم در نظر گرفته میشه؟؟؟؟ منظورم همون سه جلد کیفریه؟