قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

نحوه اجرای محکومیت های مالی

وکیل برای اجرای محکومیتهای مالی کیست؟ موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ چگونه وکیل برای اجرای محکومیتهای مالی در اختیار ما قرار میدهد؟ هزینه وکیل اجرای احکام در مرحله اجرا چقدر است؟ حق الوکاله وکیل متخصص اجرا در موسسه حقوقی امین عدالت در سال جدید چقدر است؟ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی چیست و باید چگونه مطابق آن عمل نمود؟ با ما همراه باشید. تا همه این مسایل را برای شما توضیح دهیم.

قانون جدید نحوه اجرای محکومیت های مالی

قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب ١٣٩٣ نسبت به قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب ١٣٧٧ دارای تفاوتهای خوبی است. این تفاوتها موجب توفیق و برتری قانون جدید بر قدیم شده است. در این قانون راه های وصول محکوم به یا طلب، با ارائه راهکارهای اجرایی و عملیاتی و ضمانت اجراهای آن تسهیل یافته است. و راه هموارتر و شفاف تری پیش روی محکوم له قرار داده شده است. وکیل برای اجرای محکومیتهای مالی راه های مذکور را بصورت شفاف برای شما توضیح میدهد. کافی است با ما در ارتباط باشید.

مواد قانونی قانون فوق الذکر

وکیل برای اجرای محکومیتهای مالی میگوید: قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مشتمل بر بیست و نه ماده و سیزده تبصره در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ پانزدهم مهر ماه یکهزار و سیصد و نود و سه مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۳/۳/۱۳۹۴ از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد.

ماده ۱) هر کس به موجب حکم دادگاه به دادن هر نوع مالی به دیگری محکوم شود و از اجرای حکم خودداری کند، هر گاه محکوم به عین  معین باشد آن مال اخذ و به محکوم له تسلیم می شود و در صورتی  که رد عین ممکن نباشد یا محکوم به عین  معین نباشد، اموال محکوم علیه با رعایت مستثنیات دین و مطابق قانون اجرای احکام مدنی و سایر مقررات مربوط، توقیف و از محل آن حسب  مورد محکوم به یا مثل یا قیمت آن استیفا می شود. (این امر موجب احقاق حق خواهان است. پس از قطعیت حکمی که به نفع خواهان صادر شده است، در جریان اجرای حکم، به او محکوم له یعنی برنده دعوا گفته میشود).

ماده ۲) مرجع اجراکننده رای، اعم از قسمت اجرای دادگاه صادرکننده اجراییه یا مجری نیابت، مکلف است به تقاضای محکوم له از طرق پیش بینی شده در این قانون و نیز به هر نحو دیگر که قانونا ممکن باشد، نسبت به شناسایی اموال محکوم علیه و توقیف آن به میزان محکوم به اقدام کند. (در این بند شاهد تعیین تکلیف قانونگذار برای واحد اجرا میباشیم. خوب است که در هر مرحله از حق و حقوق خود و تکالیف کارمندان دادگستری مطلع باشید. این اطلاعات را از بهترین وکیل برای اجرای محکومیتهای مالی در موسسه ما بخواهید).

تبصره ـ در موردی که محکوم به عین معین بوده و محکوم له شناسایی و تحویل آن را تقاضا کرده باشد. نیز، مرجع اجراکننده رای مکلف به شناسایی و توقیف آن مال است. (بهترین کار این است که اجرای نیابت قضایی در مرحله اجرا را از وکیل متخصص اجرای احکام در تهران بخواهید).

ماده ۳) اگر استیفای محکوم به از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد محکوم علیه به تقاضای محکوم له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته  شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکوم له حبس می شود. چنانچه محکومٌ علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجراییه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده  باشد حبس نمی شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود. (وکیل اجرای حکم قطعی همواره تاریخ های ابلاغ و مواعد قضایی را در پرونده مورد مطالعه قرار میدهد. و مطابق آنها عمل مینماید).

تبصره ۱ـ چنانچه محکوم علیه خارج از مهلت مقرر در این ماده، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خود را اقامه کند، هرگاه محکوم له آزادی وی را بدون اخذ تامین بپذیرد یا محکوم علیه به تشخیص دادگاه کفیل یا وثیقه معتبر و معادل محکوم به ارائه نماید، دادگاه با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفیل تا روشن شدن وضعیت اعسار از حبس محکوم علیه خودداری و در صورت حبس، او را آزاد می کند. در صورت رد دعوای اعسار به موجب حکم قطعی، به کفیل یا وثیقه گذار ابلاغ می شود که ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ واقعی نسبت به تسلیم محکوم علیه اقدام کند.

در صورت عدم تسلیم ظرف مهلت مذکور حسب مورد به دستور دادستان یا رئیس دادگاهی که حکم تحت نظر آن اجرا می شود نسبت به استیفای محکوم به و هزینه های اجرایی از محل وثیقه یا وجه الکفاله اقدام می شود. در این مورد دستور دادگاه ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ واقعی قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر است. نحوه صدور قرارهای تأمینی مزبور، مقررات اعتراض نسبت به دستور دادستان و سایر مقررات مربوط به این دستورها تابع قانون آیین دادرسی کیفری است. ( یکی از مهمترین مسایل در اجرای یک حکم قطعی، طی نمودن روند صحیح پرونده اعسار و سپردن تامین مناسب و آزادی محکوم علیه است. وکیل اجرایی موسسه ما به نیکی این مسایل را برای شما توضیح میدهد).

تبصره ۲ـ مقررات راجع به تعویق و موانع اجرای مجازات حبس در خصوص کسانی که به استناد این ماده حبس می شوند نیز مجری است.

قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی
قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

 

ماده ۴) چنانچه به موجب ماده (۳) این قانون محکوم علیه حبس شده یا مستحق حبس باشد، هر گاه  مالی معرفی کند و یا با رعایت مستثنیات دین مالی از او کشف شود. به نحوی که طبق نظر کارشناس رسمی  مال مزبور تکافوی محکوم به و هزینه های اجرایی را نماید، حبس نخواهد شد و اگر در حبس باشد آزاد می گردد. در این  صورت مال معرفی یا کشف  شده را مرجع اجراکننده رای توقیف می کند. و محکوم به از محل آن استیفا می شود. ( منظور از “محل آن” به فروش رساندن آن اموال از طریق مزایده میباشد).

ماده ۵) قوه قضاییه مکلف است افرادی را که به استناد ماده (۳) این قانون حبس می شوند جدای از محکومان کیفری نگهداری و با همکاری دولت (وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) زمینه انجام فعالیت های اقتصادی و درآمدزا را برای محبوسان متقاضی کار فراهم کند. شیوه نگهداری، به  کارگیری، پرداخت و هزینه  کرد اجرت این اشخاص مطابق آیین نامه ای است که به وسیله سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور و با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه می شود و ظرف سه  ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون به تصویب رئیس قوه  قضاییه می رسد.

ماده ۶) معسر کسی است که به دلیل نداشتن مالی به  جز مستثنیات دین، قادر به تادیه دیون خود نباشد. (این امر تحت عنوان دعوای اعسار در بین افراد جامعه مرسوم شده است).

تبصره ـ عدم قابلیت دسترسی به مال در حکم نداشتن مال است. اثبات عدم قابلیت دسترسی به مال برعهده مدیون است.

ماده ۷) در مواردی که وضعیت سابق مدیون دلالت بر ملائت وی داشته یا مدیون در عوض دین، مالی دریافت کرده یا به هر نحو تحصیل مال کرده باشد اثبات اعسار برعهده اوست مگر اینکه ثابت کند آن مال تلف حقیقی یا حکمی شده است در این  صورت و نیز در مواردی که مدیون در عوض دین، مالی دریافت نکرده یا تحصیل نکرده باشد هر گاه خوانده دعوای اعسار نتواند ملائت فعلی یا سابق او را ثابت کند یا ملائت فعلی یا سابق او نزد قاضی محرز نباشد ادعای اعسار با سوگند مدیون مطابق تشریفات مقرر در قانون آیین  دادرسی مدنی پذیرفته می شود. (وکیل برای اجرای محکومیتهای مالی میگوید: منظور از وضعیت سابق مدیون، وضعیت دارایی و اموال وی تا پیش از ادعای اعسار میباشد).

ماده ۸) مدعی اعسار باید صورت کلیه اموال خود شامل تعداد یا مقدار و قیمت کلیه اموال منقول و غیرمنقول، به  طور مشروح، مشتمل بر میزان وجوه نقدی که وی به هر عنوان نزد بانک ها و یا موسسات مالی و اعتباری ایرانی و خارجی دارد، به همراه مشخصات دقیق حساب های مذکور و نیز کلیه اموالی که او به هر نحو نزد اشخاص ثالث دارد و کلیه مطالبات او از اشخاص ثالث و نیز فهرست نقل و انتقالات و هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یک سال قبل از طرح دعوای اعسار به بعد را ضمیمه دادخواست اعسار خود کند. در مواردی که بار اثبات اعسار برعهده مدیون است و نیز در مواردی که سابقه ملائت او اثبات شده باشد هرگاه مدیون بخواهد ادعای خود را با شهادت شهود ثابت کند باید شهادتنامه کتبی حداقل دو شاهد را به مدتی که بتوانند نسبت به وضعیت معیشت فرد اطلاع کافی داشته باشند به دادخواست اعسار خود ضمیمه نماید. شهادتنامه مذکور باید علاوه بر هویت و اقامتگاه شاهد، متضمن منشا اطلاعات و موارد مندرج در ماده (۹) این قانون باشد. (وکیل برای اجرای محکومیتهای مالی میگوید: اگر موارد مندرج در این ماده رعایت نگردد، دادخواست اعسار رد میشود).

ماده ۹) شاهد باید علاوه بر هویت، شغل، میزان درآمد و نحوه قانونی امرار معاشِ مدعی اعسار، به این امر تصریح کند که با مدیون به مدتی که بتواند نسبت به وضعیت معیشت وی اطلاع کافی داشته باشد، معاشرت داشته و او افزون بر مستثنیات دین هیچ مال قابل دسترسی ندارد که بتواند به وسیله آن دین خود را بپردازد.

ماده ۱۰) پس از ثبت دادخواست اعسار دادگاه مکلف است فورا با استعلام از مراجع ذی ربط و به هر نحو دیگر که ممکن باشد نسبت به بررسی وضعیت  مالی محکوم علیه جهت روشن شدن اعسار یا ایسار او اقدام کند. (وکیل برای اجرای محکومیتهای مالی میگوید: خوانده دعوای اعسار میتواند هرگونه تقاضایی که مربوط به استعلام ها میباشد را از محکمه درخواست نماید).

◁◁ بیشتر بدانید:  قانون اجرای احکام مدنی

ماده ۱۱) در صورت ثبوت اعسار، چنانچه مدیون متمکن از پرداخت به نحو اقساط شناخته شود، دادگاه ضمن صدور حکم اعسار  با ملاحظه وضعیت او مهلت مناسبی برای پرداخت می دهد یا حکم تقسیط بدهی را صادر می کند. در تعیین اقساط باید میزان درآمد مدیون و معیشت ضروری او لحاظ شده و به نحوی باشد که او توانایی پرداخت آن را داشته باشد.

تبصره ۱ـ صدور حکم تقسیط محکوم به یا دادن مهلت به مدیون، مانع استیفای بخش اجرا نشده آن از اموالی که از محکوم علیه به  دست می آید یا مطالبات وی نیست.

تبصره ۲ـ هر یک از محکوم له یا محکوم علیه می توانند با تقدیم دادخواست، تعدیل اقساط را از دادگاه بخواهند. دادگاه با عنایت به نرخ تورم براساس اعلام مراجع رسمی قانونی کشور یا تغییر در وضعیت معیشت و درآمد محکوم علیه نسبت به تعدیل میزان اقساط اقدام می کند. (وکیل برای اجرای محکومیتهای مالی میگوید: این امر در پرداخت مهریه بخ نحو اقساط بسیار فراگیر است).

ماده ۱۲) اگر دعوای اعسار رد شود، دادگاه در ضمن حکم به رد دعوی، مدعی اعسار را به پرداخت خسارات وارد شده بر خوانده دعوای اعسار مشروط به درخواست وی محکوم می کند.

ماده ۱۳) دعوای اعسار در مورد محکوم به در دادگاه نخستین رسیدگی کننده به دعوای اصلی یا دادگاه صادرکننده اجراییه و به طرفیت محکوم له اقامه می شود. ( وکیل برای اجرای محکومیتهای مالی میگوید: منظور از “به طرفیت محکوم له” این است که برنده دعوا یعنی خواهان دعوای پیشین، در دعوای اعسار، خوانده میباشد).

ماده ۱۴) دعوای اعسار غیرمالی است و در مرحله بدوی و تجدیدنظر خارج از نوبت رسیدگی می شود.

ماده ۱۵) دادخواست اعسار از تجار و اشخاص حقوقی پذیرفته نمی شود. این اشخاص  در صورتی  که مدعی اعسار باشند باید رسیدگی به امر ورشکستگی خود را درخواست کنند.

تبصره ـ اگر دادخواست اعسار از سوی اشخاص حقوقی یا اشخاصی که تاجر بودن آنها نزد دادگاه مسلم است طرح شود، دادگاه بدون اخطار به خواهان، قرار رد دادخواست وی را صادر می کند.

ماده ۱۶) هرگاه محکوم علیه در صورت اموال خود موضوع مواد (۳) و (۸) این قانون، به منظور فرار از اجرای حکم از اعلام کامل اموال خود مطابق مقررات این قانون خودداری کند یا پس از صدور حکم اعسار معلوم شود برخلاف واقع خود را معسر قلمداد کرده  است دادگاه ضمن حکم به رفع اثر از حکم اعسار سابق محکوم علیه را به حبس تعزیری درجه هفت محکوم خواهد کرد.

ماده ۱۷) دادگاه رسیدگی کننده به اعسار ضمن صدور حکم اعسار، شخصی را که با هدف فرار از پرداخت دین مرتکب تقصیر شده است تا موجب اعسار وی گردد با توجه به میزان بدهی، نوع تقصیر، تعدد و تکرار آن به مدت شش  ماه تا دوسال  به یک یا چند مورد از محرومیت های زیر محکوم می کند:

۱ـ ممنوعیت خروج از کشور

۲ـ ممنوعیت تأسیس شرکت تجارتی

۳ـ ممنوعیت عضویت در هیأت  مدیره شرکت های تجارتی

۴ـ ممنوعیت تصدی مدیرعاملی در شرکت های تجارتی

۵ـ ممنوعیت دریافت اعتبار و هر گونه تسهیلات به هر عنوان از بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری عمومی و دولتی به  جز وام های ضروری

۶ـ ممنوعیت دریافت دسته  چک

ماده ۱۸) هر گاه پس از صدور حکم اعسار ثابت شود، از مدیون رفع عسرت شده یا مدیون برخلاف واقع خود را معسر قلمداد کرده است، به تقاضای محکوم له، محکوم علیه تا زمان اجرای حکم یا اثبات حدوث اعسار یا جلب رضایت محکوم له حبس خواهد شد. در این مورد نیز مفاد مواد (۴) و (۵) این قانون مجری است. این حکم در مورد مدیونی که به موجب ماده (۱۱) این قانون برای پرداخت دین او مهلت مناسب تعیین  شده یا بدهی او تقسیط گردیده و در زمان مقرر دین خود یا اقساط تعیین  شده را نپرداخته است نیز مجری است. ( برای انجام کلیه امور مذکور به وکیل اجرای احکام موسسه حقوقی ما وکالت بدهید).

ماده ۱۹) مرجع اجراکننده رای باید به درخواست محکوم له به بانک مرکزی دستور دهد که فهرست کلیه حساب های محکوم علیه در بانک ها و موسسات مالی و اعتباری را برای توقیف به مرجع مذکور تسلیم کند. همچنین دادگاه باید به درخواست محکوم له یا خوانده دعوای اعسار به مراجع ذی ربط از قبیل ادارات ثبت محل و شهرداری ها دستور دهد که براساس نشانی کامل ملک یا نام مالک پلاک  ثبتی ملکی را که احتمال تعلق آن به محکوم علیه وجود دارد برای توقیف به دادگاه اعلام کند. این حکم در مورد تمامی مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص دارند نیز مجری است.

تبصره ۱ـ مراجع مذکور در این ماده مکلفند به دستور دادگاه فهرست و مشخصات اموال متعلق به محکوم علیه و نیز فهرست نقل و انتقالات و هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یک سال قبل از صدور حکم قطعی به  بعد را به دادگاه اعلام کنند.

تبصره ۲ـ مفاد این ماده در مورد اجرای قرارهای تأمین خواسته موضوع ماده (۱۰۸) قانون آیین  دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۲۱/۱/۱۳۷۹ و نیز اجرای مفاد اسناد رسمی مجری است.

ماده ۲۰) هر یک از مدیران یا مسؤولان مراجع مذکور در ماده (۱۹) این قانون که به تکلیف مقرر پیرامون شناسایی اموال اشخاص حقیقی و حقوقی عمل نکند به انفصال درجه شش  از خدمات عمومی و دولتی محکوم می شود. این حکم در مورد مدیران و مسؤولان کلیه مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص دارند و مکلفند اطلاعات خود مطابق ماده مذکور را در اختیار قوه قضاییه قرار دهند نیز در صورت عدم اجرای این تکلیف مجری است.

ماده ۲۱) انتقال مال به دیگری  به هر نحو به  وسیله مدیون با انگیزه فرار از ادای دین به نحوی که باقیمانده اموال برای پرداخت دیون کافی نباشد، موجب حبس تعزیری یا جزای نقدی درجه شش یا جزای نقدی معادل نصف محکوم به یا هر دو مجازات می شود و در صورتی که منتقل الیه نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد در حکم شریک جرم است. در این صورت عین آن مال و در صورت تلف یا انتقال، مثل یا قیمت آن از اموال انتقال گیرنده به عنوان جریمه اخذ و محکوم به از محل آن استیفا خواهد شد. ( آنچه که در رویه عملی دادگاه ها اتفاق می افتد این امر است که سونیت و قصد فرار از دین باید در خصوص متهم محرز گردد. پیش از اقدام، نظر حقوقی و دیدگاه حقوقی وکیل متخصص اجرای محکومیت های مالی را جویا شوید. کافی است با ما تماس بگیرید).

ماده ۲۲) کلیه محکومیت های مالی از جمله دیه، ضرر و زیان ناشی از جرم، رد مال و امثال آنها جز محکومیت به پرداخت جزای نقدی، مشمول این قانون خواهند بود.

ماده ۲۳) مرجع اجراکننده رای باید به تقاضای محکوم له قرار ممنوع الخروج بودن محکوم علیه را صادر کند. این قرار تا زمان اجرای رای یا ثبوت اعسار محکوم علیه یا جلب رضایت محکوم له یا سپردن تأمین مناسب یا تحقق کفالت مطابق قانون مدنی به قوت خود باقی است.

تبصره ـ در خصوص سفر واجب که وجوب آن از قبل ثابت شده باشد و سفرهای درمانی ضروری، دادگاه موقتا به محکوم علیه اجازه خروج از کشور را می دهد.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل اجرای احکام مدنی | اجرای حکم

ماده ۲۴) مستثنیات دین صرفا شامل موارد زیر است:

الف ـ منزل مسکونی که عرفا در شأن محکوم علیه در حالت اعسار او باشد.

ب ـ اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است.

ج ـ آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفا آذوقه ذخیره می شود.

د ـ کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شأن آنها

هـ ـ وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است.

وـ تلفن مورد نیاز مدیون

زـ مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره  بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستاجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شان او نباشد.

تبصره ۱ـ چنانچه منزل مسکونی محکوم علیه بیش از نیاز و شان عرفی او در حالت اعسارش بوده و مال دیگری از وی در دسترس نباشد و مشارالیه حاضر به فروش منزل مسکونی خود تحت نظارت مرجع اجراکننده رای نباشد به تقاضای محکوم له به وسیله مرجع اجراکننده حکم با رعایت تشریفات قانونی به فروش رفته و مازاد بر قیمت منزل مناسب عرفی، صرف تادیه دیون محکوم علیه خواهد شد مگر اینکه استیفای محکوم به به طریق سهل تری مانند استیفا از محل منافع بخش مازاد منزل مسکونی محکوم علیه یا انتقال سهم مشاعی از آن به شخص ثالث یا طلبکار امکان پذیر باشد که در این  صورت محکوم به از طرق مذکور استیفا خواهد شد. ( وکالت در انجام این امر را حتما به وکیل برای اجرای محکومیت های مالی بسپارید ).

تبصره ۲ـ چنانچه به حکم قانون مستثنیات دین تبدیل به عوض دیگری شده باشد، مانند اینکه مسکن به دلیل قرار گرفتن در طرح های عمرانی تبدیل به وجه گردد، یا در اثر از بین رفتن، عوضی دریافت شده باشد، وصول محکوم به از آن امکان پذیر است مگر اینکه محرز شود مدیون قصد تهیه موضوع نخستین را دارد.

ماده ۲۵) چنانچه منشا دین، قرض یا در اختیار گرفتن اموالی از دیگران به موجب هر قرارداد دیگری باشد. و محکوم علیه از بدو امر قصد عدم تأدیه دین یا تبدیل آن به یکی از مستثنیات دین به  منظور فرار از تادیه را داشته باشد، هر مالی که در عوض اموال مذکور خریداری کرده یا به موجب سایر عقود به ملکیت خود درآورد به  عنوان جریمه اخذ و محکوم به از محل آن استیفا و مابقی به وی مسترد خواهد شد.

ماده ۲۶) احکام مندرج در این قانون جز احکام راجع به حبس محکوم علیه، اعسار و مستثنیات دین حسب  مورد در مواردی که محکوم علیه شخص حقوقی باشد، نیز مجری است و نسبت به مدیران و مسئولان متخلف اشخاص حقوقی مطابق قانون مجازات اسلامی عمل می شود. ( تشریح این مساله در مورد پرونده خود را بصورت اختصاصی از وکیل برای اجرای محکومیت های مالی بخواهید).

ماده ۲۷) مقررات این قانون در مورد گزارش های اصلاحی مراجع قضایی و آرای مدنی سایر مراجعی که به  موجب قانون، اجرای آنها بر عهده اجرای احکام مدنی دادگستری است و همچنین آرای مدنی تعزیرات حکومتی نیز مجری است.

تبصره ـ محکومیت های کیفری سازمان تعزیرات حکومتی تابع مقررات حاکم بر اجرای احکام کیفری دادگاه ها است.

ماده ۲۸) آیین نامه اجرایی این قانون ظرف مدت سه  ماه پس  از لازم الاجرا شدن  آن به  وسیله وزارت  دادگستری تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد.

ماده ۲۹) قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب۱۰/۸/۱۳۷۷ و قانون اعسار مصوب ۲۰/۹/۱۳۱۳ و ماده (۵۲۴) قانون آیین  دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۲۱/۱/۱۳۷۹ نسخ می شود.

قانون فوق مشتمل بر بیست و نه ماده و سیزده تبصره در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ پانزدهم مهر ماه یکهزار و سیصد و نود و سه مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۳/۳/۱۳۹۴ از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل اجرای احکام کیفری | نحوه اجرای حکم کیفری چگونه است؟

هزینه وکیل برای اجرای محکومیت های مالی

حق الوکاله وکیل در مرحله اجرا در موسسه حقوقی ما در تهران در سال جدید نیز دارای تعرفه و نرخ ثابت میباشد. پرواضح است که در انواع پرونده ها که دارای محکوم به با مبالغ بالا و سنگین میباشند، میان موکل و وکیل توافق بر میزان حق الوکاله صورت میپذیرد. همچنین موسسه حقوقی ما در سال جدید مانند سالهای گذشته، پرداخت حق الوکاله به نحو اقساط را در رویه عملی خویش قرار داده است. دلیل پرداخت حق الوکاله وکیل بصورت قسطی این است که همه افراد جامعه بتوانند از دانش تخصص، مهارت و تجربه وکیل اجرایی استفاده نمایند. ما همراه شما در احقاق حقتان هستیم.

وکیل اجرای محکومیت های مالی
وکیل اجرای محکومیت های مالی

وکیل برای اجرای احکام محکومیت های مالی در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ با حفظ احترام و ارزش فراوان به قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب ١٣٩٣ متاسفانه بیان میدارد که قانون مذکور نیز در عمل با ابهاماتی مواجه است. که حل و فصل آن نیاز به تشکیل جلسات میان وکلای پایه یک موسسه دارد. سپس نیازمند گفت و گو با مامورین اجرا حین عملیات اجرایی است. تا ایشان را مجاب داشته که منظور مقنن از تقنین یک ماده خاص چه بوده؟ و چه عملکردی، نزدیکترین راه به مقصود مقنن میباشد! و همچنین به هنگام ابهام و اختلاف نظر، در بیش گرفتن کدام راه، حقوق طرفین را حفظ مینماید. و از تضییع حقوق طرفین جلوگیری مینماید.

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا مفتخر است با در اختیار داشتن وکیل اجرای احکام مدنی و وکیل اجرای احکام کیفری مجرب و خبره در این زمینه از اجحاف حقوق موکل به نیکی جلوگیری نماید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۷ میانگین امتیاز: ۴.۸]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

62 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
پژولی
3 سال قبل

سلام وقت بخیر. اگه برای اجرای احکام حکمی که در مرحله اجرا رسیدن وکیل بخوای بگیری میشه؟

فغاني
3 سال قبل

سلام و عرض ادب. آیا امکانش هست بخاطر داشتن بدهی مالی ممنوع الخروج بشه فرد؟

یاشار
3 سال قبل

سلام وقت بخیر این کاهش مجازات روی قانون محکومیت های مالی هم تاثیر داشته؟

علی
3 سال قبل

سلام با توجه به قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی بنده دادخواست اعسار دادم میخواستم بدونم ایا امکانش هست که به صورت اقساط دین را پرداخت کنم؟

مرندی
3 سال قبل

سلام من پرونده حقوقی رو برنده شدم و الان چند وقت ازش میگذره ولی هیچ خبری نیست من باید چکار کنم؟