ایراد صدمات عادی غیرعمدی

ایراد صدمات بدنی غیرعمدی ناشی از تقصیر پزشک به چه معناست؟ فرایند رسیدگی و نحوه رسیدگی به صدمه بدنی غیرعمدی پزشک در فرض فوت بیمار چگونه است؟ اگر شاکی از شکایت خود علیه پزشک صرف نظر کند چه میشود؟ با وکیل جرایم پزشکی همراه باشید.

منظور از صدمه ای که پزشک وارد میکند چیست؟

مقصود از ایراد صدمات بدنی غیرعمدی ناشی از تقصیر پزشک آن است که پزشک بدون سونیت، به قصد طبابت، در راستای درمان و بهبود وضعیت بیمار، به وی آسیب وارد میکند. خواه آسیب و عارضه وارده بصورت مستقیم به دست پزشک بوجود بیاید، خواه در نتیجه و به سبب طبابت وی باشد.

مثال فرض نخست که صدمه بدنی غیرعمدی پزشک بصورت مستقیم است، مانند آنکه پزشک جراح حین جراحی به بیمار صدمه بزند، و مثال برای بخش دوم مطلب فوق آن است که پزشک دارویی تجویز کرده و یا عمل لیپوساکشن نموده و یا تزریق فیلر به بینی و زیر چشم بیمار انجام داده که جملگی منجر به آسیب هایی از قبیل نکروز و عفونت و غیره شده است. که در این فرض، به سبب نتیجه زیانبار به بیمار، عنوان کیفری شکایت از پزشک مطرح شده است.

◁◁ بیشتر بدانید:  قصور پزشکی و همه چیز درباره آن

رسیدگی به شکایت از قصور پزشکی منجر به فوت بیمار

نحوه رسیدگی به صدمه بدنی غیرعمدی پزشک در فرض فوت بیمار چگونه است؟ وکیل جرایم پزشکی میگوید: از بابت نحوه رسیدگی و روند پیگیری پرونده در فرضی که شکایت از پزشک به دلیل فوت بیمار رخ داده است، تفاوت چندانی با سایر موضوعات جرایم پزشکی ندارد. یعنی مراحل تنظیم شکواییه و ثبت شکایت، ارجاع امر به دادسرا و کمیسیون نظام پزشکی و دادگاه و سازمان نظام پزشکی، یکسان میباشد با فرضی که به بیمار آسیب و عارضه ای وارد شده است.

تفاوت عمده رسیدگی به شکایت از پزشک متخلف در فرض فوت بیمار با سایر موضوعات غیر فوت، این است که در کمیسیون متشکله، سابقه پزشکی بیمار و پرونده پزشکی وی، مورد بررسی قرار میگیرد. و هر یک از وراث که شاکی پرونده باشد، حضور بعمل رسانیده و توضیحات خود را ادا مینماید.

گذشت شاکی در صدمات بدنی غیرعمدی ناشی از تقصیر پزشک

اگر شاکی در پرونده کیفری با موضوع ایراد صدمات بدنی غیرعمدی ناشی از تقصیر پزشک اعلام رضایت نماید، چه نتیجه ای حاصل میگردد؟ پاسخ به این پرسش را به دو فرض فوت بیمار و عدم فوت بیمار تقسیم مینماییم. در فرض نخست یعنی بیمار آسیب دیده و عارضه و صدمه بدنی ناشی از قصور و تقصیر پزشک است ولیکن بیمار فوت ننموده و در قید حیات است. در این فرض با اعلام رضایت شاکی، پرونده بسته میشود و در رویه عملی نیز همین حکم حاکم است و رسیدگی ادامه نمی یابد. در فرض دوم یعنی قصور پزشکی دکتر متخلف منجر به فوت بیمار شده است، به دلیل دارا بودن جنبه عمومی، به عملکرد پزشک و فعل یا ترک فعل ولو در صورت رضایت شاکی، رسیدگی ادامه می یابد.

نکته: خوب است توجه داشته باشید که اگر پزشک یا هر یک از کادر درمان، همانند انسان های عادی جامعه، مرتکب ایراد صدمه بدنی عمدی بشوند، مانند آنکه با دیگری درگیر شوند و متهم به ارتکاب جرم ضرب و جرح قرار بگیرند، موضوع خارج از حیطه جرایم پزشکی و جرم پزشکی میباشد. لذا دادسرا و دادگاه صالح به رسیدگی، همان دادسرا و دادگاه عمومی کیفری میباشد. لذا صرفاایراد صدمات بدنی غیرعمدی ناشی از تقصیر پزشک داخل در حیطه موضوعات جرایم پزشکی و تقصیر و قصور پزشکی میباشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  مجازات قصور پزشکی منجر به فوت بیمار

ایراد صدمات عادی غیرعمدی ناشی از تقصیر پزشک
ایراد صدمات عادی غیرعمدی ناشی از تقصیر پزشک

وکالت در دعاوی پزشکی تخصص ماست

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا دارای کادر مجرب از وکلای پایه یک دادگستری میباشد. وکیل جرایم پزشکی بصورت تخصصی در انواع موضوعات جرایم پزشکی فعالیت مینماید. بهترین تصمیم آن است که تنظیم شکواییه و تنظیم لایحه دفاعی و مطالعه پرونده و و انجام وکالت در پرونده کیفری خود را به وکیل متخصص جرایم پزشکی در تهران بسپارید. با اخذ مشاوره حقوقی از وکیل جرایم پزشکی در زمینه جرم پزشک از روند رسیدگی به پرونده خود مطلع شوید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments