مجازات قصور پزشکی منجر به فوت بیمار

مجازات قصور پزشکی منجر به فوت بیمار

مجازات پزشک در قصور پزشکی که منجر به فوت بیمار پرداخت دیه به اولیای دم و همچنین در صورت تشخیص قاضی رسیدگی کننده مجازات حبس از 1 تا 3 سال می باشد.

چه هنگامی پزشک مسئول فوت بیمار است؟

خوب است بدانید مطابق ماده 495 قانون مجازات اسلامی هرگاه پزشک در معالجاتی که انجام میدهد، موجب تلف یا صدمه بدنی گردد، ضامن دیه است. اصل و قاعده نخستینی که در خصوص مسئولیت و میزان آن در فرض قصور پزشکی برای پزشکان وجود دارد، مسئولیت و ضمان از نوع پرداخت دیه بر عهده پزشک است. یعنی پزشک باید اثبات نماید که عمل وی مطابق مقررات پزشکی و موازین فنی بوده است. لذا پرواضح است که پزشک در فرض انجام بی احتیاطی بی مبالاتی و عدم رعایت نظامات مربوطه و حتی عدم داشتن مهارت کافی در طبابت مانند مامایی که نسبت به انجام عمل زایمان طبیعی اقدام مینماید مسئول تلف یا صدمه ای هستند که به بیمار وارد می آورند. لذا مجازات قصور پزشکی منجر به فوت بیمار از ابعاد مختلفی مورد بررسی و تحقیق قرار میگیرد.

تاثیر برائت بر مجازات قصور پزشکی منجر به فوت

پزشک باید پیش از طبابت و درمان و معالجه از بیمار یا حسب مورد از ولی بیمار برائت اخذ نماید. ولیکن تاثیر این اخذ برائت به معنای مبری شدن پزشک از مسئولیت نمیباشد. زیرا در ماده 495 قانون مجازات اسلامی آمده است که پزشک علاوه بر اخذ برائت از بیمار باید مرتکب تقصیر هم نشود تا او را مبری از مسئولیت بدانیم. لذا برائت ماخوذه بر مجازات قصور پزشکی منجر به فوت در فرض تقصیر و قصور پزشکی بلااثر و از موجبات رفع مسئولیت و رفع ضمان از ذمه پزشک نمیباشد.

  • نکته: چنانچه اخذ برائت از بیمار به دلیل بیهوشی یا مانند آن، ممکن نباشد، برائت از ولی بیمار اخذ میشود.

مجازات قصور پزشکی منجر به فوت شامل چه مواردی است؟

مجازات قصور پزشکی منجر به فوت علاوه بر محکومیت پزشک به پرداخت دیه حسب مورد به دیه کامل یا به میزان تقصیر تعیین شده مثلا 50% دیه، میتواند موجب محکومیت پزشک به تحمل حبس نیز بشود. زیرا ماده 616 قانون مجازات اسلامی اذعان میدارد: درصورتیکه قتل غیرعمد بواسطه بی احتیاطی یا بی مبالاتی یا اقدام به امری که مرتکب در آن مهارت نداشته یا به دلیل عدم رعایت نظامات لازمه و مربوطه واقع شود، موجب محکومیت مرتکب به حبس از یک تا سه سال خواهد بود.

  • نکته: کلیه ارکان و شرایط مندرج در متن این ماده میبایست در محکمه اثبات شده و قصور پزشکی محرز و مسلم گردد.
  • نکته: مقررات فوق الاشعار شامل قتل غیرعمد در اثر تصادف رانندگی نمیشود.

مجازات قصور پزشکی منجر به فوت برای کادر درمان

خوب است بدانید در بسیاری از موارد تنها یک پزشک معالج یا یک دکتر کشیک مسئول تمام قد حادثه مثلا فوت بیمار نمیباشد، بلکه فوت بیمار در اثر مجموعه ای از افعال و اعمال و تجمع اسباب و دلایلی است که هر یک به میزان خویش در وقوع و بروز حادثه یعنی فوت بیمار نقش داشته اند. لذا در این فرض مسئولیت میان مقصرین و مرتکبین تقسیم شده و ممکن است علاوه بر اینکه چند تن به پرداخت دیه محکوم میشوند، احد از ایشان به حبس نیز محکوم شود.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل پزشکی

مجازات قصور پزشکی منجر به فوت بیمار چیست؟
مجازات قصور پزشکی منجر به فوت بیمار چیست؟

وکیل جرایم پزشکی و دارویی در تهران

مجازات قصور پزشکی منجر به فوت نظر به دامنه وسیعی از حیث اصل اثبات جرم و تقصیر پزشک دارد، امری نامشخص بصورت جزئی و دقیق میباشد. به عبارت دیگر نمیتوان مدعی گردید که مجازات قصور پزشکی منجر به فوت صد در صد و به طور حتمی و قطعی دربردارنده حبس و یا صرفا دیه خواهد بود. ولی میتوان نسبت به قطعیت مجازات از حیث صدور نظر داد ولیکن نوع و میزان مجازات به علل و عوامل مختلفی بستگی دارد. وکلای باتجربه و متخصص مشغول به وکالت در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا مفتخر به انجام کلیه دعاوی کیفری در زمینه های مختلف مانند جرائم پزشکی و جرائم دارویی ولیکن به نحو تخصصی و حرفه ای هستند.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

بدون دیدگاه

  • امیدوارم همیشه موفق و موید باشید سایت خوبی دارید وکلای متخصصی دارید همه چیز عالی سپاس

    پاسخ
  • سلام ایا کسی میتواند از پزشک راجع به بیماری که مرگ مشکوک داشته ولی با رضایت اولیای دم به عنوان مرگ طبیعی بدون اینکه به پزشکی قانونی بره جواز دفن براش صادر شده شکایت کنه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      دسامبر 7, 2020 8:36 ب.ظ

      با سلام
      وکیل جرایم پزشکی پاسخ میدهد بلی در صورت مشکوک بودن فوت و یا تقصیر پزشکی این امکان وجود دارد.

      پاسخ
  • خیلی عالیه مشاوره های رایگان شما ممنون از موسسه حقوقی امین عدالت کبریا

    پاسخ
  • سلام فردی که دربیمارستان روانی بستری بوده پزشک مرخص نموده و پس از ۵ روزطبق نظریه پزشک قانونی به علت سو ، مصرف متادین فوت مینماید آیا شامل قصور پزشکی میشود؟ به دلیل ترخیص زودهنگام بیمار

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژانویه 28, 2021 10:24 ق.ظ

      با سلام
      شما می بایست از پزشک مورد نظر شکایت مطرح نمایید و این موضوع در کمیسیون مطرح گردد احتمال محکومیت پزشک به علت قصور در درمان متصور می باشد.

      پاسخ
  • سلام فرزند 5 ساله بنده در سال 96 پس از هفده ساعت بستری در بیمارستان بدلیل انسداد روده و عدم حضور پزشک کشیک جراح بر بالین بیمار با وجود تشخیص اولیه فوت نمود و پس از شکایت و انجام تشریفات قانونی و اخذ نظریه از هیئت عالی نظام پزشکی قصور 65 درصد احراز گردید که چهار پزشک اعم از اطفال و جراحی مقصر شناخته شدند که بیشترین قصور متوجه جراح وقت با چهل درصد بود حال رای دادگاه بدوی صادر شده که مهمترین بخش مجازات از حیث جنبه عمومی یکسان حبس با تعلیق سه ساله می باشد سوال بنده این است که آیا قانون مجازاتی که برای اینکه حکم تعلیق نشود و مجازات بیشتری شامل حال ایشان شودمعین کرده است که به استناد آن به رای صادره معترض شوم یا خیر لطفا در صورت امکان منبع قانون جدید را در خصوص راهنمایی بفرمایید تا بتوانم با مراجعه به قانون صادره احقاق حق نمایم با تشکر پدر و مادر فرزند پسر 5 ساله سفرکرده.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      مارس 31, 2021 2:25 ب.ظ

      با سلام
      تشخیص صدور حکم تعلیقی با قاضی رسیدگی کننده می باشد و به نوعی از انواع تخفیف مجازات می باشد که قاضی می تواند برای مجرم در نظر بگیرد شما اگر به این حکم اعتراض دارید می توانید از دادگاه تجدید نظر تقاضای اشد مجازات را نمایید.

      پاسخ
  • با سلام. پدر من دو هفته پیش بعد از دو ماه و نیم بستری بودن در ای سی یو به علت قصور پرستاری یعنی فراموش کردن اتصال ونتیلاتور فوت کردن آیا مجازات زندان در انتظار پرستار است یا خیر؟ ممنونم

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      می 15, 2021 12:37 ب.ظ

      باسلام
      در فرض مساله شما به دليل غيرعمد بودن، پرستار به پرداخت ديه در حق شما محكوم خواهد شد.

      پاسخ
  • باسلام پدر من سال ۹۲ بخاطر اشتباه محرز پزشک اورژانس به رحمت ایزدی پیوست آیا با توجه به گذشت زمان امکان اقامه دعوا در دادگاه وجود دارد؟

    پاسخ
  • ناصری هستم
    نوامبر 21, 2021 4:48 ب.ظ

    سلام من پسرم در اثر قصور پزشکی با ۳۰درصد از دنیا رفت اما برای تک اعضای بدنش دیه جداگانه بریدن ۳ تا دکتر به اندازه ۳۰درصد مقصر هستن دیه اش نزدیک ۹۵۰ میلیون تومان میشه آیا بافوت پسرم حکم تغییر می کنه حکمش از دادگاه بدوی اومده

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      نوامبر 24, 2021 8:15 ق.ظ

      با سلام
      در صورت فوت فرزند، شما به عنوان ورثه می توایند پرونده را پیگیری نمایید و درخواست ارجاع مجدد به کمیسیون نمایید. توصیه می شود برای دریافت مشاوره تخصصی با وکیل جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • سلام
    آیابرا ۵درصد قصور پزشکی علاوه بر پرداخت دیه میتونه حکم عزل از خدمت داشته باشه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژانویه 13, 2022 5:01 ب.ظ

      با سلام
      جهت محرومیت پزشک از انجام اقدامات پزشکی باید در سازمان نظام پزشکی طرح دعوا صورت گیرد و در صورت محکومیت پزشک این امکان وجود دارد.

      پاسخ
  • طیبه صالحی
    ژانویه 23, 2022 8:34 ق.ظ

    سلام پدر من مشکل ریه داشت ۸۵ درصدریه نداشت،بیمارستان رسول اکرم تهران بستری شد بد ۱۵ روز بردنش ای سی یو که دو روز مرخص کن بی هوشی برای پدرم بد بود بدون اجازه ما بی هوش کردن منجر ب فوت بیمار شدن.من چه کار کنم؟ تورو خدا راهنمای کنید

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژانویه 23, 2022 10:10 ق.ظ

      با سلام
      شما می توانید از پزشک مورد نظر شکایت کنید و با توجه به اینکه مجازات قصور پزشکی منتهی به فوت بیمار، حبس می باشد در صورتی که قصور پزشک محرز گردد، امکان محکومیت پزشک به حبس نیز وجود خواهد داشت.

      پاسخ
  • سلام بیمار ما بعد از عمل سرطان روده فوت کردن پزشکی قانونی علت فوت رو عفونت خونی اعلام کرده ، ممکنه علت این عفونت قصور پزشک یا بیمارستان در حین عمل باشه؟!
    چون پزشکی قانونی به ما اعلام کرده اگر فوت بیمار در منزل اتفاق افتاده قصور از خودتونه اما اگر در بیمارستان بستری بوده ممکنه پزشک یا بیمارستان مقصر باشند ، ممنونم

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژانویه 31, 2022 8:08 ب.ظ

      با سلام
      قصور پزشکی منجر به فوت بیمار باید از طریق کالبد شکافی تشخیص داده شود و در ادامه این امر در کمیسیون پزشکی قانونی مورد بررسی قرار گیرد تا علت دقیق فوت اعلام شود. برای مشاوره بیشتر با وکیل جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • با‌ سلام پدر‌ من‌ با‌ توجه‌ به‌ اینکه‌ از‌ ناحیه‌ صورت‌ و زبان‌ زونا‌ داشت‌ و بعد‌ از‌ ۵۰ روز‌ خوب‌ شد‌ فقط‌ زیر گلو‌ به‌ خاطر‌ زونا‌ باد‌ کرده‌ بود‌ و حالت‌ آبسه‌ داشت‌ تا‌ اینکه‌ در‌ مدت‌ زونا‌ یک‌ مقدار‌ پاهاش‌ به‌ خاطر‌ مصرف‌ دارو‌ باد‌ کرده‌ بود‌ و تصمیم‌ گرفتیم‌ جهت‌ اینکه‌ کلیه‌ سالم‌ هست‌ سونوگرافی‌ گرفته‌ شود‌ از‌ قضا‌ همان‌ روز‌‌ موقع‌ رفتن‌ خلطش‌ خونی‌ میشه‌ که‌ به‌ بیمارستان‌ مراجعه‌ می‌کنه‌ و بیمارستان‌ به‌ خاطر‌ تشخیص‌ ریه‌ و معده‌ را‌ بررسی‌ می‌کنه‌ و خلاصه‌ پدرم‌ خیلی‌ آسیب‌ می‌بینه‌ تا‌ جایی‌ که‌ به‌ خاطر‌ سرم‌ زدن‌ هموگلوبین‌ کاهش‌ پیدا‌ می‌کنه‌ و بعد‌ دستاش‌ شدید‌ ورم‌ می‌کنه‌ و اونا‌ بدون‌ توجه‌ به‌‌ کم‌ خونی‌ مفرط‌ میان‌ از‌ ناحیه‌ گردن‌ کدان‌ می‌کنند‌ و پدرم‌ دچار‌ عدم‌ هوشیاری‌ و بعد‌ می‌ره‌ کما‌‌ در‌ ضمن‌ ام‌آر‌ نشون‌ می‌ده‌ که‌ مغز‌ سالم‌ هست‌ در‌ ضمن‌ ریه‌ از‌ قبل‌ ۸ سال‌ یک‌ توده‌ خوش‌ خیم‌ داشت‌ که‌ اذیت‌ نمی‌کرد‌ و‌ قلبش‌ هم‌ ۸ سال‌ بود‌ که‌ ضعیف‌ بود‌ در‌ مجموع‌ دلیل‌ خلط‌ خونی‌ به‌ خاطر‌ آبسه‌ زونا‌ بود‌ که‌ زیر‌ گلو‌ بود‌ که‌ نتوانسته‌ بودند‌ تشخیص‌ دهند‌ و متاسفانه‌ پدرم‌ به‌ خاطر‌ اینکه‌ هوشیاری‌ پایین‌ آمد‌ و ریه‌ دچار‌ آب‌ آوردن‌ شد‌ فوت‌ کرد‌. حال‌ با‌ توجه‌ به‌ عدم‌ تشخیص‌ خلط‌ خونی‌ و عدم‌ توجه‌ به‌ ضعف‌ جسمانی‌ پدرم‌‌ تیغ‌ جراحی‌ به‌ بدنش‌ زدن‌ و باعث‌ فوت‌شدن‌ می‌توانم‌ شکایت‌ کنم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      مارس 5, 2022 7:07 ب.ظ

      با سلام
      بررسی پزشکی اتفاقی که برای پدر شما رخ داده است نیازمند تشکیل کمیسیون پزشکی قانونی می باشد که باید بعد از طرح شکایت از سوی شما تسکیل گردد. توصیه می شود ابتدا با وکیل جرایم پزشکی مشاوره داشته باشید تا بهترین راهکار به شما ارائه گردد. با ما تماس بگیرید تا با وکیل متخصص جرایم پزشکی مشاوره داشته باشید و با مراحل شکایت از پزشک آشنا شوید.

      پاسخ
  • زهرا رحیمی
    مارس 9, 2022 12:35 ب.ظ

    سلام فرزند من موقع زایمان سی پی شد و فوت کرد. بعد از یکسال و نیم که فوت کرده شکایت کردم. و چون الان احتمال کالبد شکافی نیست چکار باید بکنم؟ تمام مدارک پزشکی فرزندم و آزمایشات بارداری خودم موجود است.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      مارس 11, 2022 4:31 ب.ظ

      با سلام
      در صورت عدم امکان کالبد شکافی با توجه به مستندات و پرونده های پزشکی فرزند شما تصمیم گیری صورت خواهد گرفت. برای مشاوره بیشتر با وکیل جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • با‌سلام، با‌ توجه‌ به‌ اینکه‌ عزیز‌ ما‌ دربیمارستان‌ به‌ دلیل‌ تخلف‌ محرز‌ پزشکی‌ فوت‌ کرده‌‌، آیا‌ می‌توان‌ از دوربین‌های‌ آی‌ سی یو‌ بیمارستان‌ به‌ عنوان‌ سند‌ تخلف‌ استفاده‌‌ کرد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      آوریل 3, 2022 12:08 ق.ظ

      با سلام
      بله می توانید استفاده کنید اما این امر منوط به طرح شکایت فوری از جانب شما و اخذ دستور مقام قضایی پیش از پاک شده فیلم می باشد. توصیه می شود برای اخذ نتیجه مناسب با ما تماس بگیرید و با وکیل متخصص جرایم پزشکی مشاوره داشته باشید.

      پاسخ
  • سلام بنده شاکی پرونده قصور پزشکی میباشم. که بعلت اهمال و عدم مسؤلیت پذیری و تقصیر در امر رسیدگی به بیمار مبتلا به دیابت و فشار خون که احتیاج مبرم به مراقبت های پزشکی داشت آن هم بعد از پذیرش بیمار که این بی مبالاتی پزشک منجر به فوت بیمار انجامید. کلیه مدارک ودلائل و دوربین های مدار بسته بیمارستان و شهود حاکی از تقصیر پزشک وقت است. در دادسرا شهرستان و آن هم دو روز بعد از فوت و سازمان نظام پزشکی شکایتم را مطرح کردم. ولی پس از گذشت دو ماه امروز قرار منع تعقیب از طرف بازپرسی صادر شده، ولی از طرف نظام پزشکی هنوز پرونده مطروحه می‌باشد. لطفاً راهنمایی بفرمایید.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 26, 2022 7:50 ب.ظ

      با سلام
      توصیه می شود قرار صادر شده از سوی شعبه بازپرسی را برای وکلای ما ارسال نمایید تا دلیل صدور قرار مورد نظر مورد بررسی قرار گیرد و مشاوره صحیح خدمت شما ارائه گردد. می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید.

      پاسخ
  • سلام
    مجازات اشخاصی که پزشک نیستند و عمل جراحی پزشکی منجر به فوت شخص انجام داده اند چیست؟ جرم قتل عمد است یا غیر عمد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 18, 2022 11:10 ق.ظ

      با سلام
      جرم این افراد قتل شبه عمدی است که منجر به پرداخت دیه و در برخی موارد با نظر قاضی رسیدگی کننده منجر به حبس می شود. برای مشاوره بیشتر با وکیل جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • سلام من دخترمو به علت خزخزسینه و تب بستری کردم. کلی آزمایشو سیتی گرفتن بعد ۵ روزمرخصش کردن و گفتن مشکلی نداره. فرداش حالش بد شد و دوباره به بیمارستان رفتم و آزمایش گرفتن و گفتن احتمالا اثر داروهاست و مشکلی نیست و باز به خونه برگشتم. ولی باز فرداش حالش بدتر شد و به یه بیمارستان دیگه رفتم که متاسفانه بعد از نیم ساعت دخترم فوت کرده. الان من شکایت کردم و جواب کالبدشکافی زده ریه ها پرخون و چرکی بوده. و علت مرگ هم نارسایی تنفسی و متعاقب هیپوکسی مغزی شده. آیا قصوره پزشکیه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 27, 2022 6:22 ب.ظ

      با سلام
      بله نتیجه مورد نظر قصور پزشکی است و شما باید با ادامه روند شکایت و ارجاع پرونده به کمیسیون پزشکی قانونی از میزان دیه ای که به شما تعلق می گیرد، آگاه شوید. توصیه می کنیم برای پیگیری روند پرونده با توجه به تخصصی بودن موضوع از وکیل جرایم پزشکی حاضر در موسسه ما استفاده نمایید. برای مشاوره میتوانید با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر، خواهر زاده من شب حالش بد میشه میبرن بیمارستان آزمایش میگیرن ازش، شیفت دکتر تموم میشه جواب آزمایش که میاد دکتر شیف بعد خواهرزادمو معاینه نمیکنه و میگه عفونت داره و دارو مینویسه و خواهرم اصرار به بستری داشته ولی گفته لازم نیست. روز بعد حالش بدتر می شه و میاره بستری میکنه و هوشیار بوده ریه هاش یه مقدار عفونت داشتن و برای دارو گرفتن بچه بهش بیهوشی میزنن پشت سرهم. خواهر زادم روز بعد ایست قلبی میکنه. آیا بیمارستان یا دکتر میتونه مقصر باشه در این جریان و ۴ ماهه از اون اتفاق گذشته و شکایتی صورت نگرفته از طرف ما آیا جز قصور پزشکی بوده؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      اکتبر 10, 2022 2:29 ب.ظ

      با سلام
      احراز قصور و یا عدم قصور پزشک، یک کار تخصصی پزشکی است که خارج از صلاحیت ما می باشد اما شما برای کشف واقع می توانید شکایت خود را علیه بیمارستان، پزشک و همچنین کادر درمان مطرح کنید تا پرونده در کمیسیون پزشکی قانونی مورد بررسی قرار گیرد. توصیه می کنیم برای اخذ نتیجه مناسب تر حتما با ما تماس بگیرید و با وکیل جرایم پزشکی مشاوره داشته باشید.

      پاسخ
  • سلام مادرم بیمار پارکینسونی دیالیزی بود، که بخاطر تب بردمش بیمارستان کوثر، گفتند کووید داره و بستری شد، اصلا حرف عفونت خون نزدن و گفتن کاتترش که باهاش دیالیز میشه عفونت نداره، خودم میپرسیدم و حتی گفتم پلاکتش پایینه ولی خون نزدن، یک هفته دیالیزش نکردن با توجه به سه روز در هفته دیالیزی بودن و تاکید خودم، خلاصه بعد از یک هفته بردنش بخش ای سیو برای دیالیز و یه نفر نیرو خدماتی بردش آوردش که از درد مچ دستش شدید مینالید و فریاد میکشید که روز بعد بردیم عکس انداختیم متوجه شدیم دستش آسیب دیده بشدت و ورم کرد و کبود شد. ولی انکار کردن و هیچ درمانی انجام ندادن و حتی باوجود دیالیز کراتینش پایین نمیومد، ولی همچنان در بخش بود و کاری براش نمیکردن تارفته رفته حالش در عرض چندروز شدید شد و هزیون میگفت و بدنش ورم کرد و ادرارش خیلی کم شد و تب بالاتر میرفت و تعریق میکرد و دستشم تکون نمیخورد. باتوجه به اینکه چند روز اول خودش با دست خودش غذا میخورد، ولی بعدش اصلا نمیتونست تکون بخوره، الان علت فوت رو زدن عفونت خونی و متعاقب آن از کار افتادن چند ارگانی و همراه آن عفونت ریوی، آیا قصور اتفاق افتاده؟ و من شکایت کردم و کالبدشکافی شد و کمیسیون سه نفره زدم ولی هنوز نمیدونم رای آنها چی هست و مادرم که یک هفته دیالیز نشد و متعاقب آن از تخت انداخته بودن و زیربار نمیرفتن و حالش بدتر شد، مادرم رو با وجود حال بد که داشت و حتی کامل بیهوش شد تو بخش و هیچ کار تخصصی براش انجام نمیدادن و و بقول دکتر متخصصی که پرمیکتو گذاشته بود چند ماه قبل و با توجه به اصرار خودم که اومد رو سرش بعد از پیگیری های خودم و شکایت متعدد و رفتن به ارگانهای مختلف و فرستادن بازرس و دکترش گفت که اورمی شده و دیالیز بی فایدست و از کاتترش نمونه کشت کنید و اگر لازم شد براش کاتتر دیگه و یا شالدون بزارید و اینو بردارید و ببرید ای سیو، ولی چون پلاکتش پایین بود نتونستن براش شالدون جدید بزارن و اون پرمیکتمم برنداشت بعد از یه هفته یه شالدون گذاشتن، ولی دیگه مریض رفته بود تو زندگی نباتی و حتی با توجه به عفونت خون مرخصش کرد و گفت ببر خونه بمیره دیگه کاری از دستم برنمیاد. منم نبردم و بعد از یک هفته تو بخش اینتوپه شد و فرستادن ای سیو و اونجا فوت شد. الان علت مرگ رو زدن عفونت خون ،آیا مقصر پزشکه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      نوامبر 28, 2022 2:46 ب.ظ

      با سلام
      تشخیص قصور و یا عدم قصور پزشکی با کمیسیون پزشکی قانونی می باشد و وکیل جرایم پزشکی در این خصوص صلاحیت اظهار نظر تخصصی ندارد اما از نظر حقوقی شما می توانید شکایت خود را علیه پزشک و بیمارستان و همچنین کادر درمان بیمارستان مورد نظر مطرح کنید تا کلیه پرونده پزشکی مادر مرحوم شما و همچنین نتیجه کالبد شکافی صورت گرفته مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت در خصوص قصور و یا عدم قصور پزشک اظهار نظر صورت گیرد که ظاهرا شما اینکار را انجام داده اید.

      پاسخ
  • حجت عشتاقی
    فوریه 12, 2023 2:07 ب.ظ

    سلام پسره بنده ۱۱ساله بود که به دلیل تب و تشنج و قصور پزشکی آسمانی شد. شکایت از ۳ تیم پزشکی کردم و رفت کمیسیون و جواب کمیسیون بررسی و رویت گردید. نامبرده کودک ۱۱ساله که با علائم تشنج به درمانگاه کوثر پردیس توسط والدین مراجعه که بعد تزریق داروی دیازپام رکتال با اورژانس ۱۱۵تماس گرفته شده و بیمارستان شهدای تجریش اعزام می‌گردد. با توجه به وضع حساس و خطیر کودک با توجه به نوع تشنج استاتوس اپیلپتکوس مدیریت جلوگیری از عوارض و اقدامات حمایتی در مسیر اعزام صحیح و مناسب انجام نپذیرفتهT همچنین در ساعات اولیه پذیرش بیمارستانی نیز کنترل تشنج و اقدامات تشخیصی درمانی توسط دکتر سعید سرشار متخصص تب اورژانس طبق موازین علمی و فنی نبوده است و انکال متخصص کودکان دکتر علی اصغر حلیمی که چندین بار تماس گرفته است پاسخگو نبوده اند، مرتکب قصور پزشکی گردیده اند که سهم هر کدام ۵٪ دیه کامل یک انسان جمعا ۱۵٪ دیه دیه کامل انسان تعیین می‌گردد و مابقی سهم فوت مربوط به ذات خطیر تشنج استاتوس می باشد. سوال بنده از اساتید وکلا اینه کمیسیون رو چه حساب سهم دکتری که باید جواب تلفن رو میداد جواب نداده که هیچ اصلا بالای سره بچه من نیومده چجوری ۵ درصد مقصر دونسته؟ جگر مارو کمیسیون بدتر سوزاند. اگر بچه خودشون بود اینجوری تصمیم میگرفتن، بنده دو روز بیشتر فرصت ندارم اعتراض کنم. خواستم لطف کنید راهنمایی کنید بنده رو. با تشکر.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      فوریه 13, 2023 2:46 ب.ظ

      با سلام
      تسلیت مجموعه امین عدالت را برای فوت فرزندتان پذیرا باشید. در خصوص نظریه صادره از سوی کمیسیون شما می بایست اعتراضی دقیق به نظریه صادره مطرح نمایید تا در کمیسیون های بالاتر بررسی دقیق تری در این خصوص صورت گیرد. پیشنهاد ما این است که با موسسه تماس بگیرید و با وکیل متخصص جرایم پزشکی مشاوره داشته باشید.

      پاسخ
  • سلام، ما از دکتر بخاطر قصور هنگام درمان شکایت کردیم. دوبار در مشهد و استان ایشان تبرئه شدند. بار سوم درخواست دادیم، پرونده به نظام پزشکی کشور در تهران ارسال شد و در آنجا قصور پزشک تایید شد. پرونده را به دادگاه انقلاب در مشهد ارسال شد. متاسفانه رای بدوی به تبرئه شدن دکتر دادند. دکتر با استفاده از ماده ۴۰ درخواست داده بودند که حکم بنفع ایشان شد. دوباره میخواهیم درخواست شکایت کنیم. آیا میشود حکم قطعی نظام پزشکی در قصور پزشک شکسته شود؟ ما باید چه اقدامی انجام دهیم. متشکریم از شما.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      مارس 8, 2023 8:10 ب.ظ

      با سلام
      رسیدگی به پرونده شما در صورتی که شکایت مبنی بر قصور پزشکی باشد، باید در دادگاه کیفری دو رسیدگی شود و این جرم در صلاحیت دادگاه انقلاب نیست.

      پاسخ
  • با سلام، پدر بنده در مهرماه سال ١۴٠٠ عمل فتق انجام داد و بعد از ٢٢ روز از عمل، شب ساعت ١٢ با شکم درد بسیار شدیدی همراه با رنگ پریدگی و عرق از خواب بیدار شد سریعا به بیمارستان منتقل کردیم در اورژانس نگهش داشتن که صبح بشه و دکتره مربوطه که عملش کرده بیاد بیمارستان. تا صبح هیچ کار خاصی انجام ندادن و فقط چندتا سرم زدن که عملا هیچ تاثیری در حال پدرم مرحومم نکرد و حتی یکبار کلا از حال رفت. صبح که دکتر اومد بعد از کلی سونوگرافی و آزمایش و سی تی اسکن باز هم نتونست تشخیص بده که مشکل چیه و بعد از ظهرش به آی سیو انتقالش دادن و فردا صبحش تازه تونستن تشخیص بدن که انسداد روده صورت گرفته و عملا وقت طلایی از دست رفته بود. همون صبح بعد از گرفتن رضایت از ما به اتاق عمل انتقال داده و روده هاشو خارج کردن. بعد از عمل دوباره به ای سیو انتقالش داده و به دستگاه وصلش کردن و چند ساعتی طول کشید که از حالت بیهوشی یخورده بیرون بیاد و حتی بعد از عمل قادر به تحرک دست و سروگردن بود. اما متاسفانه نمیدانیم آن روز و آن شب در ای سیو چه اتفاقی افتاد که متاسفانه فرداش پدرم فوت کردن و ما برای همیشه داغدار شدیم. آیا این مسئله مشکوک نیست و قصور پزشکی اتفاق افتاده؟ با توجه به گذشت یکسال و نیم میتوان شکایتی انجام بدیم؟ اگر جواب مثبت است شکایت را از کجا باید انجام بدیم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      آوریل 24, 2023 10:47 ق.ظ

      با سلام
      شما می توانید شکایت از پزشک و بیمارستان را به دلیل قصور پزشکی انجام دهید. برای مشاوره با وکیل متخصص جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • سلام، من بخاطر اقتصاد و مشکلات و سختی ها دیگه نمیخوام زنده بودنو تحمل کنم، دیگه نمیتونم، آیا میشه از طریق بیمارستان با دارویی یا آمپولی من رو بکشن؟ منظورمو نمیدونم چه شکلی بگم،میخوام بکشنم با دارویی چیزی، خودم راضیم، پول هم میدم تمام اعضای بدنم هم برای بیمارایی که لازم دارن، ممنون میشم جواب بدید.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 5, 2023 4:04 ب.ظ

      با سلام و ابراز تاسف و ناراحتی بابت این حجم از فشاری که با آن مواجه شده اید.
      پیشنهاد می گردد در اسرع وقت به روانشناس و یا روانپزشک با تجربه مراجعه نماید تا با توان هرچه بیشتر به زندگی ادامه دهید. منتظر دریافت پیام از طرف شما و اعلام ادامه زندگی با احساسات بسیار خوب هستیم. از نظر حقوقی نیز این خواسته شما قابل انجام نیست.

      پاسخ
  • بهجت اصفهانی زاده
    ژوئن 19, 2023 8:47 ب.ظ

    با سلام، همسرم در دوم مرداد ماه ۱۴۰۱بعلت درد سردل و خیس عرق شدن و بیحالی و رنگ پریدگی ساعت چهار صبح به اورژانس بیمارستان بردیم. متاسفانه بعد از گرفتن نوار قلب گفتن مشکل قلبی ندارد و مشکل معده دارد. بعد با سرم و تزریق دارو معده خواب رفت تا ساعت ۱۲ ظهر بدون اومدن پزشک کشیک و گرفتن آزمایش تشخیص قطعی دادن که مشکلی ندارد و ترخیص شد که باز ساعت یک بامداد روز چهارم مرداد سوال ۱۴۰۱ دوباره با همان علایم وارد اورژانس شدیم که متاسفانه حدود یکساعت هیچکس نیومد، حتی از رو برانکارد به تخت انتقال بدین و دو بار دوباره همون درد شروع شد. بازم کسی نیومد با توجه به اینکه دو دکتر و یک پرستار پشت پیشخوان نشسته بودن و از جای خود بلند نشدند حتی با سر و صدای من تا اینکه بعد گرفتن نوار و حتی اومدن بالای سر بیمار از همون پشت پیشخوان دارو معده درد تجویز و تزریق توسط یکی از نیروهای اورژانس شد، که بعد از تزریق دارو همسرم به زدن سرفه های تک تک اما با صدای بلند که دقیق از یکساعت بیشتر زمان برده بود که وقتی پسرم رسید داد و فریاد زد که چرا اکسیژن وصل نمیکنین نمیبینین که بابام نمیتونه نفس بکشه، اونوقت بود خانم پرستار و دو دکتر از جایشان بلند شدند که خیلی دیر شده بود و همسرم را به ریکاوری منتقل کردن و گفتن متاسفانه قلبش فقط ۵ درصد کار میکنه و بعد به بخش دیگه انتقال دادن و در حالی که با من حرف میزد پرستار گفت چرا آقا نشستی وای تو که هوشیار هستی زود بهش آمپول بیهوشی تزریق کردن سپس عده زیادی از انترن ها وارد اتاق شدن و منو بیرون کردن و همسرم زنده زنده شده کمک وسیله جهت تدریس استاد که رئیس بیمارستان بود. حدود سه ساعت همجور تمرینات پزشکی روی همسرم انجام دادن و منو از اتاق بیرون کردن. زمانی من وارد شدم دیگه همسرم دستش سرد بود و فقط لپش اندکی تیک میزد و فوت کرد، بعد از شکایت کردن بعد از ۹ ماه حکم دادن که یک پزشک کوتاهی کرده و بقیه وظایف خود را دقیق انجام دادن. سئوال من این هست با توجه به این حکم آیا دیه کامل به فرزندان این مرحوم تعلق میگیره یا اینکه خیر و شاید درصدی اگر اینجور باشه ما باز شکایت داریم اینبار کجا مراجعه کنیم؟ ممنون از راهنمایی شما.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 20, 2023 2:53 ب.ظ

      با سلام
      در صورتی که نظریه کمیسیون پزشکی قانونی به شما ابلاغ شده است، شما می توانید به نظریه ابلاغ شده اعتراض کنید و درخواست کنید تا پرونده شما در کمیسیون با تعداد پزشکان بیشتر مورد بررسی قرار گیرد. مجازات قصور پزشکی منجر به فوت بیمار پرداخت دیه به تناسب قصور و همچنین در صورت قصور بیش از متعارف می تواند مجازات حبس را نیز برای پزشک به همراه داشته باشد. برای مشاوره حضوری و یا تلفنی با وکیل متخصص جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • با سلام، برادر من یکسال بود که در حال انجام شیمی درمانی برای کنسر رکتوم بود، مراحل شیمی درمانی به خوبی سپری شده بود و پزشک آنکلوژیست ما را به جراح معرفی کرد. به دلیل ریسک بالا مسول بیهوشی حراجی را بصورت بی حسی کمر به پایین انجام داد. پس از انجام جراحی تا دو روز تو icu بود و به نسبت خوب بود که صبح روز سوم با من تماس گرفتند که بخیه ها باز شده و باید بلافاصله عمل بشه، بیهوشش کردند و دیگه به هوش نیومد (البته بعدا مشخص شد که ظاهرا آمبولی ریه باعث مرگ شده بود) به نظر شما قصوری بوده؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 30, 2023 4:41 ب.ظ

      با سلام
      مجازات قصور پزشکی منجر به فوت بیمار می تواند در صورت اثبات حبس برای پزشک باشد. شما می توانید به جرم قصور منتهی به فوت از پزشک مورد نظر شکایت کنید. برای مشاوره با وکیل متخصص پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر، فرودین ۱۴۰۱ مادر بنده بخاطر سنگ کلیه جراحی شد و بعد جراحی در ای سی یو بخاطر ایست قلبی فوت شدن. آیا میشه با گذشت یک سال شکایت کرد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      آگوست 7, 2023 3:25 ب.ظ

      با سلام
      بله شما می توانید با شکایت از پزشک درخواست بررسی روند درمان را از دادگاه نمایید. گذشت یکسال مانع طرح دعوای شما نمی باشد. برای مشاوره با وکیل متخصص جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • سمانه محمدی
    سپتامبر 22, 2023 10:12 ق.ظ

    سلام، فروردین ۱۴۰۲ خواهرم ۳ ساعت بعد از سزارین داخل بخش فوت کرد و بچه اش که بلافاصله بعد از زایمان رفت icu هم ۲۰ روز بعد فوت کرد و بیمارستان بعد از مرگ رحم خواهرم رو برداشتن و اومدن گفتن ببخشید قصور پزشکی بود و تمام ما باید چیکار کنیم؟ شکایت کردیم و جنازه ی خواهر و خواهرزاده‌ام رو بردیم پزشک قانونی ولی هنوز جوابی نگرفتیم بعد از گذشت ۶ ماه.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 27, 2023 6:04 ب.ظ

      با سلام
      مجازات قصور پزشکی منتهی به فوت می تواند حبس برای افرادی باشد که مرتکب قصور شده اند. توصیه ما به شما این می باشد که با وکیل مشاوره داشته باشید و پیگیری شکایت را از طریق وکیل انجام دهید. برای مشاوره حضوری و یا تلفنی با وکیل متخصص جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید، من پدرم دو هفته پیش قفسه سینه اش خیلی درد میکرد دو بار هم رفته پیش دکتر، دفعه اول رفته بهش دارو دادن خوب نشد. بعد دوباره شب رفته پیش دکتر، دکتر بهش یه سرم و سوزن داده بعد بهش گفته که آقا شما مشکلی نداری برو خونه استراحت کن خوب میشی. بعد ده دقیقه نمیشه که حتی به خونه ام نمیرسه که قلبش ایست میکنه و منجربه مرگ پدرم میشه. میخواستم بدونم اگه از این دکتر شکایت کنیم به جایی می‌رسیم یا نه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژانویه 9, 2024 2:13 ب.ظ

      با سلام
      بله شما می توانید شکایت از پزشک را مطرح کنید و با بررسی موضوع در کمیسیون پزشکی قانونی به شما دیه تعلق می گیرد. پیشنهاد می کنیم به دلیل تخصصی بودن موضوع از وکیل جرایم پزشکی استفاده کنید. برای مشاوره با وکیل متخصص دعاوی پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید. یکی از فامیلای ما که پرستار هست یه چند روزی مشکلی براش پیش اومد و خیلی ذهنش مشغول اون بوده، توی بیمارستان به یکی از همکاراش میگه به یکی از بیمارا که درد داشته مسکن بزنه، از قضا اون بیمار به اون مسکن حساسیت شدید داشته و بعد از آنافیلاکسی فوت میکنه،حالا فامیل ما گیر افتاده،با دیه مشکلش حل میشه یا میره زندان؟ دیه‌اش چقده یا اگه زندانه چندوقت باید حبس بکشه؟ ممنون میشم پاسخ بدید.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      فوریه 5, 2024 2:43 ب.ظ

      با سلام
      مجازات قصور پزشکی منجر به فوت می تواند علاوه بر دیه حبس هم باشد که این موضوع با توجه به دفاعیات متهم و تصمیم قاضی مشخص می شود. توصیه می شود برای دفاع از وکیل پزشکی استفاده نمایند. برای مشاوره با وکیل متخصص دعاوی پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • مهر الله ریگی
    فوریه 11, 2024 12:35 ق.ظ

    با سلام، خدمت شما خانم بنده برای عمل سنگ کلیه به بیمارستان مراجعه کرده و دکتر ازخود مریض رضایت عمل را گرفته و در هنگام عمل جراحی بالیزر مریض از خونریزی زیاد زیر عمل فوت کرد. مجازات دکتر چیست؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      فوریه 13, 2024 3:13 ب.ظ

      با سلام
      مجازات قصور پزشکی منجر به فوت بیمار می تواند با توجه به میزان قصور صورت گرفته از سوی پزشک، حبس برای پزشک مورد نظر به همراه داشته باشد. برای مشاوره حضوری و یا تلفنی با وکیل دعاوی پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up