بررسی حقوقی ماده 42 شرایط عمومی پیمان

ماده ۴۲ شرایط عمومی پیمان در خصوص دوره تضمین قرارداد پیمانکاری می باشد. در دوره تضمین، پیمانکار موظف می باشد هرگونه عیب و نقصی در کار مشاهده گردید را برطرف نماید.

ماده ۴۲ شرایط عمومی پیمان

ماده ۴۲ شرایط عمومی پیمان در خصوص وظایف و تکالیف پیمانکار در دوره تضمین می باشد. برای درک بهتر این ماده لازم است که ابتدا با متن ماده ۴۲ شرایط عمومی پیمان آشنا شوید.

ماده ۴۲- مسئولیت های دوره تضمین

اگر در دوره تضمین، معایب و نواقصی در کار ببیند که ناشی از کار پیمانکار باشد، پیمانکار مکلف است که آن معایب و نواقص را به هزینه خود رفع کند. برای این منظور، کارفرما مراتب را با ذکر معایب و نواقص و محل آنها به پیمانکار ابلاغ می کند و پیمانکار باید حداکثر ۱۵ روز پس از ابلاغ کارفرما، شروع به رفع معایب و نواقص می کند و آنها را طی مدتی که مورد قبول کارفرماست، رفع نماید.

هرگاه پیمانکار در انجام این تعهد قصور ورزد یا مسامحه کند، کارفرما حق دارد آن معایب را خودش یا به ترتیبی که مقتضی بداند رفع نماید و هزینه آن را به اضافه ۱۵ درصد، از محل تضمین پیمانکار یا هر نوع مطالبات و سپرده ای که پیمانکار نزد او دارد، برداشت نماید.

هزینه های حفاظت، نگه داری و بهره برداری کارهای تحویل موقت شده در دوره تضمین به عهده کارفرماست.

وکیل حرفه ای در دعاوی پیمانکاری را از ما بخواهید

یک تجربه مشابه مابین اکثر پیمانکاران وجود دارد و ان هم مراجعه به چند وکیل برای رفع مشکلات پرونده هایی است که با آنها دست و پنجه نرم می کنند. اما نتیجه اکثر این مراجعات نا امید کننده می باشد چرا که وکیل با تجربه و با دانش در زمینه قراردادهای پیمانکاری که مسلط بر شریاط عمومی پیمان باشد، عموما به تعداد زیاد در دسترس پیمانکاران و کارفرمایان عزیز نیست. آن هم به این دلیل است که فعالیت در این زمینه نیازمند تسلط بر قوانین و مقررات این حوزه می باشد که معمولا اکثر وکلا در این خصوص اطلاعات کافی در اختیار ندارند. در نهایت پیشنهاد ما این است که یک مشاوره با وکیل پیمانکاری حاضر در موسسه ما داشته باشید تا تفاوت در این زمینه را احساس کنید.


◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل پیمانکاری

دوره تضمین ماده ۴۲ شرایط عمومی پیمان چیست؟

دوره تضمین به دوره ای گفته می شود که مابین دوره تحویل موقت و تحویل قطعی قرار دارد. این مدت را در قراردادهای پیمانکاری دوره تضمین می نامند که پیمانکار در این دوره تکلیف به رفع نواقض موجود در پروژه دارد.

دوره تضمین ماده ۴۲ شرایط عمومی پیمان چند وقت است؟

ماده ۴۲ شرایط عمومی پیمان برای دوره تضمین مدت خاصی را مقرر ننموده است و این مدت کاملا بستگی به توافقی دارد که طرفین با یکدیگر می نمایند. بنابراین طرفین قراردادهای پیمانکاری می توانند دوره تضمین در قرارداد را به هر نحوی که مقتضی می دانند، تعیین نمایند.

تکلیف پیمانکار در دوره تضمین مطابق ماده ۴۲ شرایط عمومی پیمان

ماده ۴۲ شرایط عمومی پیمان تکالیفی را برای پیمانکار تعریف نموده است که در ادامه توسط وکیل متخصص پیمانکاری بیان می گردد. پیمانکار در دروه تضمین قرارداد ملکف است هر نوع ایرادی را که در پروزه وجود دارد و کارفرما به وی ابلاغ می نماید را مرتفع سازد. پیمانکار از تاریخی که ابلاغ کارفرما به وی تحویل می گردد، حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز باید رفع ایرادات را شروع کند و در مهلتی که کارفرما برای رفع این ایرادات در نظر گرفته، کار رفع ایرادات را به اتمام برساند.

نتیجه عدم اقدام پیمانکار برای رفع ایراد در دوره تضمین

ماده ۴۲ شرایط عمومی پیمان در این خصوص مقرر می دارد، در صورتی که پیمانکار ظرف مدت مقرر برای رفع ایرادات اقدام ننماید، کارفرما شخصا برای رفع این ایرادات اقدام می کند و هزنیه های صرف شده در این راه به اضافه ۱۵ درصد خسارت بر ذمه پیمانکار قرار می گیرد و کارفرما می تواند این مبلغ را از مطالبات پیمانکار یا ضمانت نامه ها وصول نماید.

هزینه نگهداری پروژه در دوره تضمین بر عهده کیست؟

ماده ۴۲ شرایط عمومی پیمان در این خصوص مقرر می دارد، هزینه نگهداری پروژه و حفاظت از تجهیزات در فاصله زمانی تحویل موقت تا تحویل قطعی که این دوره، دوره تضمین نامیده می شود، بر عهده کارفرما می باشد و از این جهت هیچگونه مسئولیتی بر عهده پیمانکار نیست.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

ماده 42 شرایط پیمان مسئولیت های دوره تضمین
ماده ۴۲ شرایط پیمان مسئولیت های دوره تضمین

موسسه حقوقی امین عدالت کبریا

موسسه حقوقی معتبر امین عدالت کبریا با سابقه درخشان در پرونده های ارجاعی، این نوید را به شما عزیزان می دهد که با مراجعه به مجموعه ما می توانید در زمینه های مختلف از وکلای با تجربه و حرفه ای بهره مند گردید و با خیالی آسوده پرونده های خود را به ما بسپارید.

برای مشاوره با وکیل دعاوی پیمانکاری مسلط بر شرایط عمومی پیمان، تنظیم دادخواست، لایحه و یا اظهارنامه و هر گونه اقدامات حقوقی در زمینه قراردادهای پیمانکاری می توانید با ما تماس بگیرید. نظرات، پیشنهادات، انتقادات و سوالاتی که در زمینه مقاله حاضر دارید را در ذیل همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید تا در اسرع وقت توسط وکلای ما پاسخ داده شود.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۴ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments