ماده 16 شرایط عمومی پیمان

ماده ۱۶ شرایط عمومی پیمان در خصوص این می باشد که، پیمانکار با در نظر گرفتن کلیه شرایط موجود پروژه را پذیرفته است و در آینده حق هیچگونه اعتراضی در خصوص موارد مندرج در این ماده ندارد.

ماده ۱۶ شرایط عمومی پیمان

ابتدائا ماده ۱۶ شرایط عمومی پیمان برای شما عزیزان منتشر می گردد تا شما با متن این ماده آشنا شده و در ادامه به بررسی کامل این ماده خواهیم پرداخت.

ماده ۱۶- تاییدات پیمانکار

موارد زیر را پیمانکار تایید می کند:

الف) تمام اسناد و مدارک موضوع ماده ۲ موافقت نامه را مطالعه نموده و از مفاد آن کاملاً آگاه شده است.

ب) نسبت به تامین نیروی انسانی مورد نیاز و تدارک مصالح، تجهیزات، ماشین آلات و ابزار اجرای کار طبق مشخصات در محل یا از نقاط دیگر، اطمینان یافته است.

ج) محل اجرای کار را دیده و بررسی کرده است و از وضعیت آب و هوا، بارندگی و امکان اجرای کار در فصل های مختلف سال، با توجه به آمار ۲۰ سال پیش از تاریخ ارائه پیشنهاد قیمت و در نظر گرفتن مدت اجرای کار، اطلاع یافته است.

د) از قوانین و مقررات مربوط به کار، بیمه های اجتماعی، مالیات ها، عوارض و دیگر قوانین و مقررات، که تا تاریخ تسلیم پیشنهاد معمول و مجرا بوده است، کاملاً مطلع بوده و متعهد است که همه آنها را رعایت نماید. در هر حال، مسئولیت عدم رعایت قوانین و مقررات یاد شده، بر عهده پیمانکار است.

ه) در تهیه پیشنهاد قیمت، سود مورد نظر خود و تمام هزینه های ناشی از مفاد بند های بالا را در نظر گرفته و بعداً از هیچ بابت، حق درخواست اضافه پرداختی ندارد. به هر حال پیمانکار تایید می کند که هنگام تسلیم پیشنهاد، مطالعات کافی انجام داده و هیچ موردی باقی نمانده است که بعداً در مورد استناد به جهل خود نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  موضوع قرارداد پیمانکاری

اسناد و مدارک ماده ۲ موافقتنامه چیست؟

وکیل قرارداد پیمانکاری بیان میدارد: منظور از اسناد و مدارک ماده ۲ موافقتنامه در بند الف ماده ۱۶ شرایط عمومی پیمان، اسناد و مدارکی است که ضمیمه قرارداد پیمانکاری می شود و پیمانکار و کارفرما موظف می باشند این اسناد و مدارک را مطالعه نموده و با آگاهی کامل نسبت به این اسناد و مدارک اقدام به انعقاد قرارداد پیمانکاری نمایند.

منظور از اسناد و مدارک ماده ۲ موافقتنامه اسناد و مدارک ذیل می باشد که از اهمیت بسیار بالایی در قرارداد های پیمانکاری برخوردار می باشند:

الف- موافقت نامه
ب- شرایط عمومی
ج- شرایط خصوصی
د- برنامه زمانی کلی
ه- فهرست بها و مقادیر کار
و- مشخصات فنی (مشخصات فنی عمومی، مشخصات فنی خصوصی)، دستورالعمل ها و استانداردهای فنی.
ز- نقشه ها

وکیل متخصص شرایط عمومی پیمان

قراردادهای پیمانکاری و شرایط عمومی پیمان که حاکم بر این قراردادها می باشد از جمله تخصصی ترین مباحثی است که در محاکم مطرح می باشد و به واقع می توان گفت صرفا وکلایی می توانند در این پرونده ها گره ای از کار باز کنند که به صورت کامل تسلط بر شرایط عمومی پیمان و قراردادهای پیمانکاری داشته باشند لذا تخصص یک وکیل در زمینه پرونده های پیمانکاری امری است بسیار مهم که شما می بایست در انتخاب وکیل مورد نظر بدان توجه نمایید.

بند ب ماده ۱۶ شرایط عمومی پیمان

بند ب ماده ۱۶ شرایط عمومی پیمان بیان کننده این امر است که پیمانکار وقتی یک قرارداد را امضا می کند باید این توانایی را در خود دیده باشد که می تواند مصالح و تجهیزات لازم برای کار را یا خودش داشته باشد و یا در صورتی که خود این تجهیزات و مصالح را در اختیار ندارد از دیگران بتواند تهیه کند، اگر پیمانکاری چنین توانایی را نداشته باشد قطعا صلاحیت شرکت در مناقصه و برنده شدن پروژه را نخواهد داشت بنابراین در قراردادهای پیمانکاری در ابتدا این اقرار از پیمانکار گرفته می شود که این توانایی را دارد.

وضعیت جوی و جغرافیایی محل اجرای پروژه

شرایط عمومی پیمان و بند ج ماده ۱۶ این قانون به این امر پرداخته اسنت که، پیمانکار وقتی اقدام به شرکت در مناقصه ای می نماید و قرارداد پیمانکاری را به امضاء می رساند، این به این معنی است که پیمانکار از وضعیت جوی محل آگاهی کامل داشته و همه احتمالات و هزینه هایی که در فرآیند اجرای کار برای او پیش خواهد آمد را در نظر گرفته است، لذا می بایست تعهد نماید که با علم به این شرایط اقدام به انعقاد قرارداد کرده و در ادامه نمی تواند از اجرای تعهدات خویش به این دلایل سر باز زند.

برای مثال اجرای پروژه در جزیره های جنوبی کشور را نمی توان به جهت بارندگی و جو نامناسب مشمول فورس ماژور دانست چرا که پیمانکار قطعا با بررسی این شرایط اقدام به انعقاد قرارداد نموده است.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

علم به قوانین و مقررات جاری کشور

شرایط عمومی پیمان در بند د ماده ۱۶ به نکته بسیار مهمی اشاره نموده است چرا که بسیار پیش می آید پیمانکار و کارفرما در این امر دچار اختلاف می شوند چرا که معمولا در قراردادهای پیمانکاری که بین پیمانکار اصلی با پیمانکار جزء منعقد می گردد، پیمانکار جزء وظیفه بیمه نمودن کارمندان خویش را بر عهده می گیرد و بابت این مبلغی را از پیمانکار اصلی دریافت می کند اما متاسفانه از انجام این عمل خودداری می نماید و در ادامه کارفرمای اصلی از پیمانکار اصلی مطالبه مفاصا حساب بیمه می نماید برای پرداخت مطالبات اما پیمانکار اصلی به این علت بلاتکلیف می ماند به همین جهت تصریح این امر و قراردادن ضمانت اجراهای محکم برای عدم انجام این تعهد می تواند بسیاری از مشکلات کارفرمایان را در این خصوص مرتفع سازد.

جهل به شرایط پروژه در ماده ۱۶ شرایط عمومی پیمان

شرایط عمومی پیمان در واقع می توان گفت به تبعیت از قانون مجازات که بیان می دارد “جهل به قانون رافع مسئولیت نیست” اقدام به درج این بند در ماده ۱۶ شرایط عمومی پیمان نموده است و مفادا نیز دارای یک مفهوم می باشند. شرایط موجود در بند د ماده ۱۶ شرایط عمومی پیمان به این معنی است که وقتی پیمانکار اقدام به انعقاد قرارداد پیمانکاری می نماید اقرار می کند که مبلغ پیشنهادشده با در نظر گرفتن تمامی شرایط موجود است و در آینده دلیلی مبنی بر اینکه از چیزی آگاهی نداشته است پذیرفته نمی باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل پیمانکاری

بررسی ماده 16 شرایط عمومی پیمان | تاییدات پیمانکار
بررسی ماده ۱۶ شرایط عمومی پیمان | تاییدات پیمانکار

آیا پیمانکار در قراردادهای فاقد تعدیل می تواند درخواست تعدیل نماید؟

در قراردادهای پیمانکاری خصوصی، خیر پیمانکار نمی تواند بر خلاف توافق صورت گرفته درخواست تعدیل نماید اما در قراردادهای پیمانکاری دولتی پیمانکار می تواند با توجه به بخشنامه های سازمان برنامه و بودجه کشور درخواست تعدیل از کارفرما نماید و اساسا بخشنامه های سازمان برنامه و بودجه مربوط به قراردادهای پیمانکاری است که فاقد تعدیل می باشند. لذا پیمانکاران می توانند با توجه به افزایش روزانه نرخ تجهیزات و سایر هزینه هایی که برای اجرای پروژه ضرورت دارد از تعدیل های پیش بینی شده از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور بهره مند گردند.

شرایط عمومی پیمان را به صورت تخصصی از ما بخواهید

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با در اختیار داشتن کادری مجرب از وکلای متخصص و با تجربه و دارای سابقه ای درخشان در شرکت های پیمانکاری و پرونده های مرتبط این امکان را برای شما عزیزان فراهم آورده است که با مراجعه حضوری یا به صورت تلفنی با وکلای متخصص حاضر در موسسه مشاوره نمایید، جهت تنظیم دادخواست قرارداد پیمانکاری یا تنظیم لوایح برای پرونده های پیمانکاری یا ارسال اظهارنامه مربوط به قرارداد پیمانکاری با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۹ میانگین امتیاز: ۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

10 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
بهزاد تقی خانی
1 سال قبل

طبق ماذه ۱۶ اگر در هنگام حفاری جهت اجرای شمع ۸ متری در عمق ۴ متری، تخته سنگ بسیار محکم باشد و عمل ژیوتکنیک بعد از اعلام قیمت انجام شده باشد. پیمانکار می تواند ادعایی داشته باشد؟

امیر
2 سال قبل

ببخشید توضیحات تمام ماده ها و بندهای شرایط عمومی پیمان( تفسیر شرایط عمومی پیمان) در چه کتابی اومده و قابل دسترسی هست؟ آیا موسسه شما این توضیحات رو به صورت فایل یا جزوه داره؟

پرهام
3 سال قبل

سلام وضعیت آب و هوایی منطقه ای که کار باید انجام بشه از چند سال قبل باید در نظر گرفته بشه؟

سارا
3 سال قبل

سلام منظور از نقاط مبدا و نشانه در بند ۱۹ شرایط عمومی پیمان چیست

صمد
3 سال قبل

سلام اگر در قرارداد پیمانکاری مبلغ رو به صورت دقیق مشخص نکرده باشیم آیا میتونم دادخواست بدم علیه کارفرما؟