بررسی ماده 17 شرایط عمومی پیمان

ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان پیمانکار را متعهد می نماید که از نیروهای متخصص و با تجربه برای جرای پروژه استفاده نماید. مسئولیت کیفیت کارهایی که در پروژه انجام می شود بر عهده پیمانکار می باشد و کارفرما در این خصوص تعهدی ندارد. 

ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان – کارکنان در قرارداد پیمانکاری

الف) پیمانکار متعهد است که عملیات موضوع پیمان را به وسیله افرادی که در کار خود تخصص و تجربه کافی دارند، انجام دهد. کسانی که در اجرای این پیمان، خدماتی برای پیمانکار انجام دهند، کارکنان پیمانکار شناخته می شوند. اگر در اسناد و مدارک پیمان، استفاده از متخصصان خارجی پیش بینی شده باشد، پیمانکار متعهد است قبلاً وضعیت استخدام مانند میزان حقوق مزایا، مدت استخدام و محل اقامت و مشخصات آنها را به وسیله مهندس مشاور به اطلاع کارفرما برساند و با رعایت مقررات ذی ربط و تامین هزینه های مربوط، برای استخدام آنها اقدام کند. کارفرما تسهیلات لازم را برای استخدام متخصصان یاد شده فراهم می نماید. تشخیص لزوم و حدود تسهیلات مزبور با کارفرماست و این مساعدت از مسئولیت پیمانکار نمی کاهد.

ب) تامین نیروی انسانی مورد نیاز و محل سکونت مناسب، آب آشامیدنی و روشنایی کافی برای آنها به عهده پیمانکار است. پیمانکار باید برای تدارک دایمی آذوقه کارگران، اقدامات لازم به عمل آورد، بدون آنکه این اقدام برای وی حق انحصار ایجاد کند و به آزادی کارگران در تامین مواد مورد نیاز آنها، از هر منبعی که مایل به تحصیل‌ آن باشد محدودیتی وارد سازد. بهای آذوقه که بدین ترتیب از طرف پیمانکار تهیه می شود، نباید از بهای جنس مشابه در نزدیکترین شهر یا محل گرانتر باشد و پیمانکار نمی تواند هزینه های دیگر، مانند هزینه حمل را به قیمت های خرید اضافه کند.

ج) کارکنان ایرانی کارگاه باید دارای شناسنامه و کارکنان بیگانه باید دارای پروانه اقامت و اجازه کار باشند.

د) پیمانکار نباید شاغل کارفرما، وزارتخانه ها، سازمانها و شرکت های دولتی و شهرداریها را بدون اجازه مسئولان ذی ربط استخدام نماید. همچنین پیمانکار باید از به کار گماشتن اشخاصی که استخدام آنها از نظر اداره وظیفه عمومی مجاز نیست، خودداری کند.

ه) پیمانکار موظف است که برای کارگران کارنامه کارکرد روزانه صادر کند و در اختیار آنان قرار دهد. مهندس ناظر می تواند از ادامه کار کارگران بدون کارنامه جلوگیری نماید.

و) پیمانکار متعهد است که دستمزد کارگران خود را طبق قانون کار مرتباً پرداخت نماید. در صورتی که پرداخت دستمزد کارگران تاخیری پیش آید، مهندس مشاور به پیمانکار اخطار می کند که طلب کارگران را پرداخت نماید. در صورت استنکاف پیمانکار، کارفرما می تواند دستمزد کارگران را برای ماه یا ماه هایی که صورت وضعیت آن به پیمانکار پرداخت شده است، طبق کارنامه های کارگری که در دست کارگران و دارای امضای رئیس کارگاه است، با توجه به پرداخت های علی الحساب که به آنها شده است، با حضور نماینده مهندس مشاور و پیمانکار، از محل مطالبات پیمانکار پرداخت کند و مبلغ پرداختی را به اضافه ۱۵ درصد، به حساب بدهی پیمانکار منظور کند.

در صورتی که نماینده پیمانکار، با وجود اخطار مهندس مشاور از حضور برای پرداخت ها خودداری کند، کارفرما پرداخت مزبور را انجام می دهد، بدون این که پیمانکار حق اعتراضی بر این عمل و مبلغ پرداختی و تعداد کارگران و میزان استحقاقی آنان داشته باشد. در صورت تکرار تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران به مدت بیش از یک ماه، برای ماهی که صورت وضعیت آن پرداخت شده است، کارفرما می تواند پیمان را فسخ نماید.

ز) پیمانکار می کوشد تا حد ممکن، کارگران مورد نیاز خود را از بین ساکنان منطقه اجرای کار، که صلاحیت انجام کار های موضوع پیمان را داشته باشند، انتخاب کند و به کار گمارد.

ح) پیمانکار موظف به اجرای مقررات بیمه های درمانی و اجتماعی، مقررات و دستور العمل های حفاظتی فنی و بهداشت کار است.

ط) در اجرای این پیمان، پیمان کار در مقابل کارفرما مسئول اعمال کارکنان خود است، هرگاه کارکنان و کارگران پیمانکار و پیمانکاران جزء، صلاحیت لازم را برای انجام کار مربوط را نداشته باشد یا باعث اختلال نظم کارگاه شوند، مهندس مشاور یا مهندس ناظر، مراتب را برای بار اول به رئیس کارگاه تذکر می دهد و در صورت تکرار، می تواند از پیمانکار بخواهد که متخلفان را از کار برکنار کند. در این صورت پیمانکار مکلف به اجرای این دستور است و حق ندارد برکنار شدگان را بار دیگر در همان کارگاه به کار گمارد. اجرای این دستور از مسئولیت های پیمانکار نمی کاهد و ایجاد حقی برای او نمی کند.

وکیل پیمانکاری باید با تجربه و متخصص باشد

پرونده های مربوط به قراردادهای پیمانکاری دارای ظرافت های خاصی می باشد که لازم است بسیار دقیق و با حساسیت بالا از سوی وکیل متخصص و با تجربه در این زمینه بررسی گردد لذا شما برای اینکه بتوانید در پرونده های پیمانکاری خویش نتایج مثبتی را اخذ نمایید حتما از وکلایی در این پرونده ها استفاده نمایید که دارای تخصص و تجربه کافی در این زمینه ها باشند و بتوانند با در نظر گرفتن راه حل هایی درست و حساب شده روند پرونده ها را به سمتی پیش ببرند که شما نتایج درخشانی را کسب نمایید.


◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

بررسی بند الف ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان

بند الف ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان مربوط به تخصص و تعهد کارکنان قرارداد پیمانکاری است که از سوی پیمانکار برای پروژه در نظر گرفته می شود، پیمانکار موظف است از افرادی برای فعالیت در پروژه استفاده نماید که در این کار متخصص و با تجربه باشند این امر برای پیمانکار ضمانت اجراهایی را به همراه دارد و صرفا توصیه محسوب نمی شود، چرا که اگر در طول پروژه پیمانکاری افراد در نظر گرفته شده از سوی پیمانکار مرتکب کوتاهی و یا قصوری شوند به استناد همین بند الف ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان پیمانکار باید پاسخگو بوده و خسارت های ناشی از این امر را جبران نماید، در نتیجه موارد ذکز شده در بند الف ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان دارای اهمیت فراوانی می باشد و باید پیمانکاران به ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان توجه ویژه داشته باشند.

بررسی بند ب ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان

بنده ب ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان در خصوص تهیه آذوقه برای کارکنان قرارداد پیمانکاری می باشد که این امر بر عهده پیمانکار می باشد و کارکنان نمی توانند تهیه آذوقه و دیگر تجهیزات را از کارفرما مطالبه نمایند و همچنین پیمانکار باید این آزادی را برای کارکنان در نظر بگیرد و انها را منحصر به آذوقه تهیه شده از جانب خویش ننماید.

بررسی بند ج ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان

بنده ج ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان مبحث مهمی را بیان می نماید و آن استفاده از کارکنان غیر ایرانی در قرارداد پیمانکاری می باشد، این موضوع از مواردی است که اکثر پیمانکاران با آن مواجه می باشند و می بایست حتما اگر از اتباع بیگانه در محل پرژه استفاده می نمایند اتباعی باشند که دارای مجوز کار در ایران هستند به این دلیل که اگر این کارگران دارای مجوز فعالیت در ایران نباشند و صدمه ای به این افراد وارد شود مشمول بیمه نشده و همچنین اگر خسارتی به اموال و پرژه وارد آورند دسترسی به این افراد و جبران خسارت ها از سوی آنها بسیار غیر ممکن بوده و پیمانکار با مشکلات فراوانی در این خصوص مواجه خواهد شد.

بررسی بند د ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان

بند ج ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان در خصوص کارکنان قرارداد پیمانکاری است که کارمند دولت باشند، شرایط عمومی پیمان این اجازه را به پیمانکار داده است که از این افراد در پروژه های پیمانکاری استفاده نماید اما این اجازه منوط به تایید از سوی نهاد مذکور می باشد، یعنی پیمانکار اگر بخواهد از کارکنان وابسته به نهاد های دولتی برای پروژه استفاده نماید باید از نهاد مربوطه اذن بگیرد.

بررسی بند ه ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان

بند ه ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان در خصوص اختصاص دفتر کارکرد روزانه برای کارکنان در قرارداد پیمانکاری می باشد به این معنی که پیمانکار باید دفتر کارکرد روزانه برای کارکران در نظر بگیرد در غیر اینصورت مهندس ناظر می تواند از ادامه کار کارگر مورد نظر جلوگیری نمیاد و اگر تبعاتی اعم از تاخیر در اجرای کار یا عدم اجرای کار برای پروژه در بر داشته باشد پیمانکار نمی تواند به این امر استناد کرده و از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کند به هیمن جهت این امر باید از سوی پیمانکار به دقت مورد بررسی قرار گیرد.

بررسی بند و ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان

بنده و ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان در خصوص پرداخت حقوق کارکنان قرارداد پیمانکاری می باشد، پرداخت حقوق کارکنان باید از سوی پیمانکار و در موعد مشخص صورت گیرد اما اگر پیمانکار حقوق کارکنان خویش را در مواعد تعیین شده پرداخت ننماید و به تذکرات مهندس مشاور در این خصوص نیز توجهی ننماید، کارفرما می تواند حقوق کارکنان را با توجه به صورت وضعیت های تایید شده و پرداخت شده به پیمانکار و همچنین با در نظر گرفتن دفتر کارکرد روزانه کارکنان که به تایید رییس کارگاه رسیده باشد پرداخت نماید اما نکته ای که در این خصوص دارای اهمیت برای پیمانکار می باشد این امر است که مبلغ پرداخت شده از سوی کارفرما به اضافه پانزده درصد به حساب پیمانکار منظور می گردد.

بررسی بند ز ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان

بند زماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان در خصوص کارکنان قراردادهای پیمانکاری می باشد که در واقع جنبه توصیه ای داشته و ضمانت اجرایی برای پیمانکار ندارد و اگر پیمانکار از افراد بومی منطقه نیز برای پروژه استفاده ننماید نمی توان وی را مجبور به این امر نمود.

بررسی بند ح ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان

بند ح ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان در خصوص رعایت مقررات تامین اجتماعی و بهداشت در پروژه های پیمانکاری می باشد که این امر با توجه به شرایط عمومی پیمان بر عهده پیمانکار می باشد و پیمانکار موظف است که کارکنان خویش را بیمه نماید و در صورتی که از این امر استنکاف ورزد و حادثه ای در طول مدت پروژه به وقوع بپیوندد دارای تبعات بسیاری برای پیمانکار می باشد.

بررسی بند ط ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان

بند ط ماده ۱۷ شرایط عمومی پیمان در واقع ضمانت اجرای تمامی بند های پیشین می باشد و پیمانکار را موظف می نماید که در انتخاب کارکنان خویش در قراردادهای پیمانکاری نهایت توجه و دقت را به خرج دهد چرا که در مقابل کارفرما پیمانکار نیز به عنوان مسئول اعمال کارکنان در نظر گرفته می شود و اگر خسارتی از جانب کارکنان به کارفرما وارد آید پیمانکار موظف به جبران خسارت های وارده می باشد و نمی تواند در این خصوص ادعایی داشته باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  دعاوی رایج بین کارفرما و پیمانکار

ماده 17 پیمان
ماده ۱۷ پیمان

آیا پیمانکار می تواند پس از جبران خسارت های وارده به کارفرما به کارگر مقصر مراجعه کند؟

وکیل پیمانکاری بیان می دارد، پاسخ مثبت است و پیمانکار از باب قانون مسئولیت مدنی می تواند برای جبران خسارت هایی که ناشی از قصور کارگر بوده و پیمانکار به کارفما پرداخت کرده است، به کارگر مقصر مراجعه نماید و کارگر مسئول جبران خسارت وارده به پیمانکار می باشد.

موسسه حقوقی مجاز توسط وکیل دادگستری تاسیس شده است

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با در اختیار داشتن کادری مجرب از وکلای با تجربه و متخصص در زمینه پرونده های پیمانکاری این نوید را به شما می دهد که در صورت اعتماد و امضای قرارداد با وکلای موسسه ما، بهترین و سریع ترین راه حل حقوقی برای پرونده های شما در نظر گرفته شده و شما می توانید با اطمینان از دانش وکلای ما پرونده های خویش را به ما بسپارید.

برای اخذ مشاوره از وکیل متخصص و با تجربه در زمینه پرونده های پیمانکاری یا طرح دعوا در پرونده های پیمانکاری و یا تنظیم لایحه و دادخواست و یا شکواییه علیه کارفرما و یا پیمانکار با ما تماس بگیرید. وکیل دعاوی پیمانکاری همراه شماست.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۶ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
مهرداد
1 ماه قبل

سلام، مدیر عامل یک شرکت پیمانکاری از بنده که بعنوان‌ مدیر برنامه ریزی و کنترل پروژه دفتر می باشم، خواسته است که قرارداد یک ساله با سفته امضاء کنم اما با سه ماهه موافقت‌ کردم. پس از این از من خواست استعفاء دهم و قصد پرداخت تسویه حساب را تا شش ماه آینده ندارد و عیدی، سنوات و دو ماه حقوق را برمبنای اداره کار پرداخت خواهد نمود. همچنین بیش از ۲۰۰ ساعت اضافه کاری معوقه دارم. آیا شرایط بند ه ماده ۱۷ را دارم؟

قربانی
3 سال قبل

سلام آیا اگر کارفرما بی جهت علسه ما طرح دعوا کنه و بگه ما خیانت در امانت کردیم میتونیم بریم اعاده حیثیت کنیم؟