نقش وکیل در پرونده حقوقی

نقش وکیل در پرونده حقوقی چیست؟ مستند قانونی استفاده از وکیل در پرونده حقوقی و کیفری کدام است؟ وظایف بهترین وکیل حقوقی در دعاوی چیست؟ وکیل متخصص پرونده های حقوقی در جلسات دادگاه چگونه عمل می نماید؟ نقش وکیل در صلح و سازش و انعقاد معاملات از چه قرار است؟

دلیل اخذ وکیل متخصص در پرونده ها حقوقی

وکیل حقوقی بیان می دارد: قبل از هر توضیحی درباره مقاله یعنی نقش وکیل در پرونده حقوقی لازم میدانیم که به نکاتی اشاره کنیم که به صورت روزمره در زندگی یکایک ما پیش می آید یا آمده است. همانگونه که در ذهن تمامی مردم معنای واژه وکیل کاملا روشن است، وکیل به شخصی اطلاق میشود که دارای مجوزی برای انجام کار از سوی موکل خود باشد. حال این وکیل میتواند در امور شرعی و یا قانونی نمود پیدا کند. مطابق با قانون اساسی، تمامی افراد از حقوق مشترکی در زمینه های مختلف برخوردار هستند. این حقوق به ما اجازه میدهد که با اراده خویش راجع آن مسائل تصمیم بگیریم. بر ما پوشیده نیست که انسان مختار است که امور شخصی مربوط به خود را حل و فصل نماید. اما گاهی به خاطر عدم تخصص و آگاهی این اتفاق پیش می افتد که افراد به درستی نتوانند به این امور رسیدگی کنند.

با علم به اینکه امروزه بخاطر شرایط موجود اقتصادی و دیگر عوامل مربوطه، افراد گاهی سعی میکنند بدون کمک گرفتن از اشخاص مجرب همچون وکیل متخصص در زمینه پرونده های حقوقی به حل مشکل خود بپردازند. البته نمیتوان منکر این امر گردید که این کار در پاره ای از مواقع جواب داده و میتواند مثمر ثمر باشد. اما از این نکته نیز نباید غافل شد که هم محاکم ما به علل مختلف همچون شلوغی و غیره بیش از یک بار برای رسیدگی کردن به پرونده ها وقت نمیگذارند. همچنین این مورد را باید همواره بخاطر داشته باشید که افراد میتوانند به علت عدم آگاهی و سواد حقوقی لازمه، نه تنها به نفع خود بلکه به ضرر خود نیز اقدام نمایند. پس واضح است که نقش وکیل در پرونده حقوقی به عنوان فرد مطلع و آگاه و با تجربه در این زمینه به چه مقدار میتواند کارگشا برای حل شدن موضوعات باشد.

نقش وکیل در پرونده حقوقی و رمز موفقیت آن

یکی از شایع ترین مشکلاتی که افراد عادی با آن مواجه میشوند رد شدن دعوای مطروحه از جانب آنها توسط محاکم است. حال سوال این است که چرا این اتفاق می افتد؟ وکیل متخصص در زمینه پرونده ی حقوقی این چنین پاسخ میدهد که نقش وکیل در پرونده حقوقی و حتی کیفری میتواند بسیار تعیین کننده باشد. چرا که وکلای محترم با توجه به سبقه کاری و علم و آگاهی واقف به این موضوع هستند. که دعوا میبایست چگونه طرح شود تا رد نشود. اکثر دعاویی که با این امر روبه رو میشوند یا به علت ایرادات شکلی یا ماهیتی رد میشوند. این امر به عنوان اولین نکته ای است که حضور وکیل در پرونده حقوقی و یا کیفری را پر رنگ میکند.

◁◁ بیشتر بدانید:  صلح و سازش در دعاوی حقوقی چگونه صورت می گیرد؟

مستند قانونی استفاده از وکیل در پرونده حقوقی و کیفری

اگر به پرونده های موجود در دادگاه ها نگاه اجمالی بیندازیم حتما متوجه نقش وکیل در پرونده حقوقی میشویم. همچنین مشاهده میشود که در پاره ای از مواقع افراد به علت عدم استفاده از وکیل در حل مشکل خویش نه تنها به نتیجه مطلوب نرسیده اند، بلکه راه جبران را نیز بسیار سخت ساخته اند. که این امر مصلما با خود هزینه های بیشتر را به همراه می آورد و گاهی آنچنان قفل محکمی بر پرونده خویش میزنند که بازکردن آن دیگر ناممکن است. مطابق ماده ۶۵۶ قانون مدنی که اعلام میدارد: وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود مینماید. در واقع قانون با صادر کردن این مجوز به ما بیان داشته است که میتوانیم برای احقاق حق خود از وکیل و یا قائم مقام قانونی در حل پرونده های خویش کمک بگیریم.

  • نکته: قانون وکالت در کشورمان ایران در سال ۱۳۱۵ به تصویب رسید.

نقش وکیل در پرونده حقوقی و وظایف ایشان

همانطور که میدانیم پس از محول کردن امور به وکیل از طریق انعقاد عقد وکالت و اعطای وکالت به وی، ایشان عهده دار انجام امور از جانب موکل خود خواهد بود. و بر اساس این رابطه حقوقی، تکالیفی برای موکل و وکیل پدیدار میگردد. که از جمله وظایف بر عهده وکیل میتوان رفتار به مصلحت موکل خود، دفاع از حقوق ایشان و … اشاره نمود. که بطور کلی عنوان نقش وکیل در پرونده حقوقی بر آن وظایف صدق میکند. تکالیف وکیل از سمت موکل، حقوق موکل نامیده میشود. البته از وظایف موکلین نیز در قبال وکلا نباید غافل شد که در جای دیگر به آن خواهیم پرداخت.

  • نکته: با تصویب قانون استقلال وکلا در سال ۱۳۳۳ این نهاد به صورت مستقل به فعالیت پرداخت.

نقش وکیل در پرونده حقوقی و جلسات دادگاه

یکی از بارز ترین وظایف وکیل یا به عبارت دیگر، نقش وکیل در پرونده حقوقی، پس از قبولی پرونده و اعلام وکالت در پرونده حقوقی، شرکت در جلسات دادگاه میباشد. این حضور یا الزام، ارتباطی با حضور موکل یا عدم حضور ایشان ندارد. پس روشن است که وکیل در صورتی که موکل نیز در جلسه حضور پیدا کند میبایست در آن محل حاضر باشد. نقش وکیل در پرونده حقوقی را میتوانیم اینگونه توصیف کنیم که ایشان نه تنها در جلسه حضور خواهند داشت بلکه مدارک و مستندات را نیز آماده و فراهم خواهد کرد. از نظر قانون این نقش وکیل یا وظیفه ایشان آنقدر مهم است که اگر بدون دلیل موجه در جلسه رسیدگی شرکت ننماید برای ایشان توبیخ و در نهایت مشکلاتی را به وجود می آورد.

محاسن داشتن وکیل در پرونده حقوقی

نقش وکیل در پرونده حقوقی بسیار حائز اهمیت است. از جمله شایع ترین محاسنی که میتوان برای موکلینی که از وکلا در حل پرونده های خویش استفاده میکنند میتوان به رفع اضطراب و پریشانی، افزایش درصد موفقیت، مدیریت زمان، سرعت در مراحل دادرسی و کاهش هزینه ها اشاره داشت. که به اختصار به توضیح هر یک از آنها میپردازیم.

رفع اضطراب و پریشانی:

با استخدام وکیل دغدغه حضور شما و همچنین نوع دفاع از حق خویش در دادگاه بر عهده وکیل است و این امر باعث آرامش و آسایش خیال موکل خواهد بود.

افزایش درصد موفقیت:

با توجه به علم وکیل متخصص و سابقه کاری ایشان و اشراف آنها بر مسائل مختلف حقوقی و نقش وکیل در پرونده حقوقی و استدلال بر قانون امکان دارد که به راحتی قاضی نسبت به پرونده مجاب گردد و اقدام به صدور رای نماید.

مدیریت زمان:

شما میتواند با اعطای وکالت به وکیل در جلسات حضور نداشته باشید. و به بقیه امور خود رسیدگی کنید و نتیجه را از وکیل خود خواستار اطلاع رسانی راجع به روند پرونده حقوقی خود شوید.

تسریع در مراحل دادرسی:

به طور حتم با تنظیم صحیح لوایح و اوراق و مستندات و همچنین طرح دعوای صحیح و … پرونده زودتر به نتیجه خواهد رسید. لذا نقش وکیل در پرونده حقوقی زمانی بهترین نتیجه را بروز خواهد داد که وکیل از ابتدا اقامه دعوا انجام امور حقوقی همچون تنظیم دادخواست را بر عهده داشته باشد.

کاهش هزینه ها:

با توجه به دانش، تخصص و تجربه وکیل متخصص و حرفه ای میشود در پرداخت هزینه های دادرسی در فرض رد دعوا و نیاز به طرح مجدد دعوا و سایر هزینه های دیگر که پرونده را به نتیجه میرساند با حضور وکیل صرفه جویی نمود.

نقش وکیل در قرارداد خرید و فروش

نقش وکیل در پرونده حقوقی زمانی پررنگ میشود که وکیل متخصص و واقف به امور حقوقی برای انجام وکالت از ناحیه موکل، انتخاب و تعیین شود. وکیل متخصص در این زمینه وکیلی است که دارای تجربه و تخصص بالاست و به انواع دعوای حقوقی، کیفری و ثبتی اشراف کامل دارد. همچنین این وکلا با تجربه و توانایی خود قادر به حل تمام پیچیدگی های موجود در این طیف پرونده ها میباشند. پس وکیل میتواند با نظارت بر قرارداد نکات لازم را به شما گوش زد کند. علاوه بر اینکه با حضور و استفاده از وکیل میتوانید با خیالی آسوده به انجام معاملات خود بپردازید. شما میتوانید اطلاعات بیشتر را در مقاله نقش وکیل در خرید و فروش چیست دنبال نمایید.

نقش وکیل در پرونده های حقوقی اثبات عقود

نقش وکیل در پرونده حقوقی با موضوع خواسته اثبات انعقاد عقد، بسیار حائز اهمیت است. همانطور که از نام این موضوع مشخص است، برای آنکه بتوانیم به عقود و مفاد آن استناد کنیم ابتدا میبایست آنها را اثبات نماییم. نقش وکیل در اثبات این امر بسیار مهم است چرا که ایشان با مشاوره درست و نشان دادن راه های اثبات میتواند کمک رسان بسیار بزرگی در حل پرونده شما باشد. همچنین با بررسی مدارک میتواند از به هدر رفتن وقت و زمان و البته هزینه های اضافی پیشگیری نماید.

نقش وکیل در ایجاد صلح و سازش در پرونده های حقوقی

وظیفه وکلای دادگستری کمک به اجرای عدالت است. اما ایشان نیز باید به عنوان یک وظیفه تلاش نماید. تا پرونده موکلین منتهی به سازش گردد. چرا که در فرامین دینی و مذهبی ما نیز به این امر توجه ویژه ای گردیده است. پس وکلای با تجربه با فراهم کردن بستر صلح و سازش میتواند زمینه ساز حل شدن هرچه سریع تر پرونده ها باشند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله صلح و سازش در دعوای حقوقی چگونه است را در سایت مطالعه فرمایید.

 حدود اختیارات وکیل در پرونده های حقوقی

همانطور که میدانید حدود اختیارات انجام وظایف وکیل توسط موکلین تعیین میگردد. یعنی گاهی موکل انجام تمامی امور خود را به دست وکیل سپرده و گاهی این امر برای تحقق بخشیدن به امری خاص مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که سپردن انجام اموربه وکیل توسط موکل میباشد این حق برای ایشان وجود دارد که هرگاه که تمایل داشت وکیل را عزل نماید. مگر در حالت هایی که این موضوع در قانون قید گردیده و در واقع دیگر نمیشود وکیل را عزل کرد.

  • نکته: موکل میتواند در پرونده های خود از وجود چند وکیل استفاده نماید.

نقش وکیل در پرونده حقوقی و ضرورت داشتن وکیل مدافع

برای روشن شدن هر چه بهتر این موضوع نظر شما را به اصل ۳۵ قانون اساسی جلب میکنیم. که صراحتا در آن اعلام داشته: در همه دادگاه ها طرفین حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آنها وکیل تعیین گردد. درست است که وکیل در دعوا اصیل نیست اما نتیجه دعوا بر موکل ایشان تاثیر میگذارد و وکیل مدافع در چهارچوب قانون از حق دفاع میکند. و طبق وظایف شغلی خود این حق برای ایشان وجود دارد که از موکل خود دفاع کند. خواه دعوا حقوقی باشد یا کیفری باشد.

  • نکته: خوب است بدانید شان وکیل و قاضی از نظر قانون با هم برابر هستند.
◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل

وکیل متخصص پرونده حقوقی
وکیل متخصص پرونده حقوقی

وکیل تخصصی دعاوی حقوقی در تهران

همانطور که در تمامی بخش های مختلف مقاله به اهمیت و نقش وکیل در پرونده حقوقی اشاره گردید، روشن است که استفاده از وکیل و کمک گرفتن از آن میتواند در جنبه های مختلف موجب پیروزی، صرفه جویی و حتی تسریع در مراحل انجام پرونده باشد. پس توصیه میگردد در انجام امور خود از وجود وکلای متخصص و با تجربه بهرمند باشید.

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با داشتن وکلای مجرب در کلیه دعاوی مختلف حقوقی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۶ میانگین امتیاز: ۴.۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
مرگانی
3 سال قبل

سلام خسته نباشید. داشتن وکیل چطور می تونه تو کم شدن هزینه ها موثر باشه؟

حقیقی
3 سال قبل

سلام وقت بخیر. ببخشید اگه آدم بخواد میتونه از وجود چند وکیل در پروندش بهره ببره؟