خیانت در امانت شراکت یا شریک

وکیل خیانت در امانت درخصوص جرم مذکور در مقالات پیشین از قبیل بررسی ابعاد این جرم، اثبات آن و ادله اثباتی مربوطه، شرکت در جرم خیانت در امانت بررسی آن در فقه اسلامی و دیگر مقالات به تفصیل سخن گفته است. در مقاله پیش روی به بیان یکی از متداولترین پرسش ها و موضوعات دعاوی کیفری تحت عنوان خیانت در امانت شراکت یا شریک و رویه عملی دادگاه ها در این خصوص پرداخته میشود.

اختلاف قراردادی شرکا

وکیل خیانت در امانت بر پایه تجربه و متخصص بودن خود اذعان میدارد: عمده اختلافات شرکا در شراکت به دلیل قرارداد فی مابین است. قرارداد مذکور یا بصورت کتبی به رشته تحریر درامده است و یا بصورت شفاهی میان چند شریک توافق و تراضی شکل گرفته است. صحبت از طرح شکایت خیانت در امانت شراکت به ویژه در فرض قرارداد شفاهی مطرح میشود. در قرارداد کتبی به دلیل مکتوب نمودن شرط و شروط های شراکت حدود مسئولیت و تکلیف هر شریک محرز و مشخص است و در صورت عدم انجام هریک، در اکثر مواقع، راهکار قانونی از قبیل تقدیم دادخواست و الزام شریک به انجام تعهد و مطالبه خسارت از شریک وجود دارد.

  • خوب است بدانید خیانت در امانت شراکت در فرض مکتوب نمودن قرارداد شراکت نیز قابل طرح میباشد.

عقد شراکت چیست؟

وکیل خیانت در امانت میگوید: عقد شراکت یکی از عقود معین در قانون مدنی میباشد که به موجب آن حق مالکیت میان چندین شریک به نحو اشاعه بوجود می آید. وکیل دعاوی کیفری به بیان دیگر میگوید: استحقاق دو یا چند نفر به نحو اشاعه در چیزی را شراکت می گویند.

خیانت در امانت شراکت

  • آیا میتوان از شریک خیانت در امانت شکایت کرد؟
  • آیا شریک میتواند خائن باشد؟
  • آیا پرونده کیفری خیانت در امانت شراکت به نتیجه میرسد؟

وکیل خیانت در امانت پاسخ میدهد: در رویه قضایی و رویه عملی دادگاه ها اختلاف نظر وجود دارد. برخی از محاکم به امکان تحقق خیانت در امانت شراکت را محقق دانسته و شریک را محکوم به محازات میکنند. برخی دیگر از محاکم که در اکثریت هستند معتقدند امکان تحقق جرم خیانت در امانت شراکت وجود ندارد. زیرا هر شریک در جز جز مال مشاعی شریک بوده و سهم دارد و نمیتوان تصور نمود که مالکی در مال خودش خائن شناخته شود.

وکیل دعاوی کیفری ادامه میدهد: اقلیت بر این عقیده هستند که به دلیل تجمع سهم کلیه شرکا در تمام اجزای مال مشاعی، امکان تحقق جرم خیانت در امانت شراکت وجود دارد. زیرا همانقدر که شخص الف در مال مشاع سهم دارد به همان میزان شخص ب هم سهیم بوده لذا تصرف الف در مال خودش، تصرف در مال ب هم محسوب میشود.

تعریف جرم مذکور وفق ماده ۶٧۴

ماده مرقوم به تعریف جرم خیانت در امانت نپرداخته ولیکن دکترین حقوقی با توجه به مصادیق این جرم معتقدند تعریف آن به معنای عدم بجای آوردن رسم امانتداری از ناحیه امین درخصوص مال مورد امانتی که از طرف امانتگذار به ودیعه گذاشته شده میباشد. همچنین ماده ۶۷۴ از قانون مجازات اسلامی، مشعر بر حبس ۶ ماه تا ۳ سال برای فاعل و مرتکب جرم میباشد. ولیکن قانون جدید کاهش مجازات حبس تعزیری که در عرف جلمعه به قانون جدید کاهش زندانها معروف شده استف مجازات جرم خیانت در امانت را به ۳ تا ۱۸ ماه حبسف تقلیل داده است.

  • نکته: عقودی همچون وکالت، ودیعه، رهن از متداول ترین عقود موجب بروز جرم خیانت در امانت هستند.
◁◁ بیشتر بدانید:  اثبات خیانت در امانت | ادله و نحوه اثبات

وکیل خیانت در امانت | خیانت در امانت شراکت یا شریک
وکیل خیانت در امانت | خیانت در امانت شراکت یا شریک

وکیل خیانت در امانت شراکت در تهران

وکلای متخصص و باتجربه موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در زمینه های مختلف دعاوی کیفری از قبیل اثبات جرم خیانت در امانت، اعتراض به حکم خیانت در امانت، تخفیف مجازات جرم خیانت در امانت، معاونت در جرم خیانت در امانت و سایر دعاوی مربوطه فعالیت مینمایند. بهترین توصیه ما به شما عزیزان اخذ وکیل حرفه ای، مشاوره حقوقی با وی و استفاده از پکیج های اشتراک ماهیانه است.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲۲ میانگین امتیاز: ۳.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

70 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
امیر مهدی
2 ماه قبل

سلام وقت بخیر، ما دوتا شریک بودیم تعمیرگاه زدیم. بعد از مدتی متوجه شدم شریکم مقداری پول به حساب همسر و دوستان خود واریز کردن که از سود لوازم گرفته شده بوده. الان از هم جدا شدیم یعنی من کل حق حقوقشون ندادم، شراکت پاره کردم و جدا شدم. بعدم یه دست خط گرفتم که توصیه شده و حق حقوقی ندارن. الآن دارن پشت سرم حرف در میارن میتونم شکایت کنم خیانت در امانت و خودشون و همسرشون محاکمه کنم؟

علی کمالی
7 ماه قبل

با سلام، من ملکی خریدم و بعد چند ماه، دو دانگ آن را با کسی شریک شدم و دست نوشته نیز نوشتیم برای این شراکت. ملک را بر اساس مشورت هم فروختیم و سهم هرکدام مشخص شد. من هفتاد درصد سهم ایشان را دادم و قرار شد سی درصد دیگر سهم ایشان را چند روز بعد بدهم، حتی امضا از من گرفت که متعهد بشم پول میدم. من چند روز قبل از قراری که داشتیم مابقی پول ایشان آماده کردم و نزدیک یک هفته است بهش میگم بیا پولت بگیر، حتی بانک هم رفتم و منتظر ایشان بودم ولی نیامدن برای تسویه حساب و میگن که سهم بیشتری می‌خوان و تهمت دزدی و مال حروم خوری بهم زدن. در صورتی که مبلغ قرارداد و پولی که به حسابم اومده کامل شفاف هست و مدارک کاملآ موجود هست. الآن گفتن از من شکایت میکنن. وقتی من مدارک لازم و مستندات املاک و بانکی و حتی شاهد عینی دارم و حضور چندین بار من در بانک، آیا شکایت ایشان مورد بحث قرار خواهد گرفت؟

امیدمحتشم
9 ماه قبل

سلام، من با برادرم مغازه شراکتی زدیم قولنامه به اسم برادرمه، اما بین خودمون یه کاغذ نوشتیم. شکایت کنم به نتیجه ای میرسم؟

فرهاد
10 ماه قبل

سلام، بنده شانزده سال با شریکم یک مغازه خواربا شبانه روزی داشتیم، از ماحصل آن یک زمین خریدیم و ساختمان درست کردیم. الان جدا شدیم، رفته سند ساختمان رو بنام خودش زده و من فقط یک دست نوشته دارم. چگونه میتونم حقم رو مطالبه کنم؟

وحید
1 سال قبل

سلام، من با برادرم یه زمینی داشتیم زمینو فروختیم، پولشو ریختن به حساب برادرم. الان به من پول نمیده میتونم شکایت کنم ازش؟