تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری

تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری یعنی صورت برداری از هر کاری که در پروژه تا آن تاریخ انجام شده است. تامین دلیل توسط شورای حل اختلاف محل اجرای پروژه و با تعیین کارشناس رسمی دادگستری انجام می شود.

تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری چیست؟

تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری برای اینکه به صورت تخصصی و کاربردی برای شما عزیزان تشریح گردد نیازمند این است که به صورت جزئی تر بررسی شود. ابتدا وکیل قرارداد پیمانکاری تامین دلیل را به شرح ذیل برای شما عزیزان تعریف می نماید.

تامین دلیل چیست؟

وکیل قرارداد پیمانکاری عنوان می دارد،خوب است بدانید تامین دلیل به معنای حفظ دلایل موجود برای جلوگیری از امحا شدن یا تغییرات در شرایط حال حاضر موضوع تامین دلیل می باشد. وکیل قرارداد پیمانکاری برای روشن شدن موضوع مثالی را برای شما بیان می کند، برای مثال کسی به ملک شما تجاوز می کند و شما نیازمند ارائه دلیل به دادگاه برای جلوگیری از تجاوز این فرد می باشید در این حالت شما برای اینکه دلایل را حفظ کنید ابتدا درخواست تامین دلیل می کنید چون ممکن است فرد متجاوز بعد از اینکه از شکایت شما مطلع شود وضعیت را به حالت سابق اعاده کند و شما دیگر دلیلی نداشته باشید تا موضوع شکایت را برای دادگاه اثبات کنید. تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری نیز به همین ترتیب است، پیمانکار و کارفرما برای جلوگیری از امحا شدن دلایل اقدام به تامین دلیل از شرایط موجود می نمایند.

وکیل پیمانکاری

تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری با توجه ب اینکه یکی از مهمترین اقدامات در فرآیند دعاوی شرایط عمومی پیمان می باشد و در واقع به نوعی پایه و اساس بسیاری از محاسبات در دعوای اصلی مطرح شده در دادگاه می باشد، لازم است که حتما توسط وکیل متخصص و با تجربه در پرونده های پیمانکاری صورت گیرد تا از تضییع شدن حقوق موکل جلوگیری گردد. بهترین توصیه برای شما عزیزان این است که حتما از خدمات یک وکیل حرفه ای برای تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری بهره مند گردید.

تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری به چه صورت است؟

تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری به این صورت است که پیمانکار یا کارفرما ممکن است در میانه های راه دچار اختلاف شوند و برای اینکه از ورود ضرر جلوگیری نمایند باید از میزان کار انجام شده در پروژه آگاه باشند چرا که ممکن است اختلاف حل نشده و قرارداد خاتمه پیدا کند به همین خاطر برای صورتبرداری و مشخص شدن میزان کارکرد پیمانکار اقدام به درخواست تامین دلیل می نمایند.

بررسی ماده ۱۴۹ آیین دادرسی مدنی

وکیل قرارداد پیمانکاری بیان می دارد، تامین دلیل در قانون آیین دادرسی مدنی بیان شده است و شرح آن بدین نحو می باشد:

در مواردی که اشخاص ذی نفع احتمال دهند که در اینده استفاده از دلایل و مدارک دعوای آنان از قبیل تحقیق محلی و کسب اطلاع از مطلعین و استعلام نظر کارشناسان یا دفاتر تجاری یا استفاده از قرائن و امارات موجود در محل و یا دلایلی که نزد طرف دعوا یا دیگری است، متعذر یا متعسر خواهد شد، می توانند از دادگاه درخواست تامین آنها را بنمایند. مقصود از تامین در این موارد فقط ملاحظه و صورت برداری از اینگونه دلایل است.

تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری را باید از کجا درخواست کرد؟

تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری مانند سایر تامین دلیل ها باید از شورای حل اختلاف محل پروژه درخواست شود و این موضوع هیچ ارتباطی با محل اقامت طرفین یا محل انعقاد قرارداد ندارد، بنابراین اگر پیمانکار یا کارفرما دعوایی داشته باشند که در صلاحیت دادگاه باشد ولی برای دعوای مورد نظر نیازمند تامین دلیل باشند در این صورت اصل دعوا که در صلاحیت دادگاه است موجب نمی شود که تامین دلیل نیز در دادگاه مطرح شود بلکه تامین دلیل باید در شورای حل اختلاف مورد رسیدگی قرار گیرد.

مدارک مورد نیاز برای تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری

وکیل قرارداد پیمانکاری با تجربه ای که در طول سال ها در پرونده های پیمانکاری کسب نموده است مدارک مورد نیاز برای تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری را به شرح ذیل برای شما عزیزان بازگو می نماید:

  • قرارداد پیمانکاری
  • مدارک شناسایی پیمانکار یا کارفرما (در صورتی که هر یک از طرفین شرکت باشند مدارک شرکت باید ارائه شود)
  • متن درخواست تامین دلیل
  • مشخصات طرف مقابل اعم از شخص یا شرکت
  • موضوعی که خواستار تامین دلیل در آن امر می باشید به صورت واضح و منجز
◁◁ بیشتر بدانید:  دعاوی رایج بین کارفرما و پیمانکار

وکیل دعاوی پیمانکاری تهران
وکیل دعاوی پیمانکاری تهران

وکیل دعاوی پیمانکاری در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با توجه به اینکه امروزه تخصصی شدن حوزه کاری وکلا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اقدام به تشکیل دپارتمانی تخصصی از وکلای متخصص و با تجربه در زمینه قراردادهای پیمانکاری نموده است و تلاش دارد تا بهترین و با کیفیت ترین خدمات حقوقی را به شما عزیزان ارائه نماید.

برای مشاوره با وکیل دعاوی پیمانکاری در خصوص اینکه تامین دلیل در قراردادهای پیمانکاری چیست و چه کاربردی دارد یا دریافت نمونه دادخواست تامین دلیل عدم تکمیل ساختمان، نمونه تامین دلیل ساختمان، متن تامین دلیل، تامین دلیل ملک، تامین دلیل کارشناسی ساختمان و یا تنظیم دادخواست یا لایحه در خصوص دعاوی پیمانکاری از طریق وکیل با تجربه، متخصص و حرفه ای در قراردادهای پیمانکاری با ما تماس حاصل فرمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲۴ میانگین امتیاز: ۴.۱]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

24 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
سلطنی
1 سال قبل

سلام
در یک قرارداد پیمانکاری که سقف ریالی قرارداد تکمیل شده ولی کار تمام نشده و کارفرما تمدید ۲۵ درصد اعمال نمی کند و نزدیک ۲ سال است تحویل نیز نمی گیرد، با از دادخواست تامین دلیل در شورا شروع کنم یا از طریق دادگاه شکایت کنم؟ سپاس.

قلی پور
2 سال قبل

بزرگوارسوالی داشتم. بنا دارم درخصوص واحد آپارتمانی که پیش خرید قطعی کردم بدلیل کیفیت بد و نامرغوب مصالح بکار رفته و همینطور نوع کارکرد عملیات ساختمانی و ابنیه که امکانش است در آینده نزدیک بدلایلی امحا بشن و از دسترس خارج ،متنی تهیه کنم که ضمن حفظ شرایط امکان درخواست خسارت و اثبات آن وجود داشته باشد. شما لطف میکنید راهنمایی کنید. ممنون

محمد
2 سال قبل

سلام وقتتون به خیر…… من درخواست تامین دلیل دادم و شرکت کارفرما از دادن مدارک به کارشناس خودداری میکنه و هیچ مدرکی رو بهش نمیدن چه راهی داره واقعا چیکار کنم… و حتی با دستور قاضی از ورود کارشناس به پتروشیمی جلوگیری میشه

گرگانی
3 سال قبل

سلام با توجه به اینکه در قانون شورای حل اختلاف قراردادهای دولتی به هیچ عنوان شرایط رسیدگی در شورا را ندارند چظور تامین دلیل در این خصوص به شورا ارجاع می شود؟

محمدی
3 سال قبل

سلام تامین دلیل در قرارداد پیمانکاری انجام بدیم آیا بعدا دادگاه این قرار کارشناسی رو از ما میپذیره یا دوباره ارجاع میشه پرونده به کارشناسی؟