پنج عامل شکایت بیمار از پزشک

چه عواملی موجب بروز شکایت بیمار از پزشک میشود؟ چه دلایلی در طرح شکایت کیفری علیه پزشک موثر است؟ چه هنگامی بیمار میتواند از پزشک خود بعنوان جرایم پزشکی شکایت نماید؟ وکیل جرایم پزشکی بصورت تخصصی پاسخ میدهد.

مهمترین عامل شکایت بیمار از پزشک

شکایت بیمار از پزشک در بین افراد عادی جامعه امری نامانوس و بعضا ناشناخته میباشد. در بسیاری از موارد هنگامیکه شخصی به موسسه حقوقی ما مراجعه مینماید، ابراز بی اطلاعی در خصوص حق طرح پرونده کیفری علیه پزشک خود مینماید. به عبارت دیگر بیمار میگوید من اصلا نمیدانستم که میتوانم از پزشک شکایت کنم! لذا بیان میشود شکایت از پزشک خواه در زمینه های جراحی های زیبایی همچون ابدومینوپلاستی یا لیپوساکشن یا سایر جراحی های درمانی مانند عمل قلب یا انواع جراحی های مغز و اعصاب باشد، در هر فرض و مورد، امکان شکایت از پزشک متخلف وجود دارد.

یکی از متداول ترین پرسش های شما عزیزان این است که مهمترین عامل شکایت بیمار از پزشک چیست؟ یعنی در صورت وجود چه معیار یا مولفه ای میتوان این اطمینان را داشت که طرح شکایت علیه پزشک موثر در مقام فایده بوده و منتج به نتیجه خواهد شد؟ وکیل متخصص جرایم پزشکی در قالب مثال پاسخ میدهد.

◁◁ بیشتر بدانید:  مطالبه دیه از پزشک به چه نحوی می باشد؟

۱- بروز آسیب و ایجاد عارضه

تصور نمایید بیمار برای ایمپلنت یا کامپوزیت دندانهایش به دندانپزشک متخص مربوطه مراجعه مینماید. پس از انجام امور پزشکی، نه تنها نتیجه مطلوب حاصل نمیشود، بلکه بیمار با عوارضی همچون: لق شدن دندانها، عفونت لثه ها، آسیب به استخوان فک، ریختن مواد کامپوزیت و لق شدن روکش ها و در نهایت تورم دائمی لثه هایش مواجه میشود. در این فرض بیمار میتواند نسبت به شکایت از دندانپزشک خود در قالب طرح پرونده کیفری با موضوع شکایت از پزشک اقدام نماید. لذا بروز آسیب و ایجاد عارضه مهمترین مولفه و بایسته برای طرح شکایت کیفری علیه پزشک میباشد.

۲- وجود رابطه علت و معلول میان آسیب و فعل پزشک

دومین عامل بسیار مهم و سرنوشت ساز در دعاوی کیفری علیه پزشکان و جرایم پزشکی، انتساب نتیجه و عارضه به فعل و رفتار پزشک است. در شکایت از پزشک میبایست طبابت و درمان یا جراحی که پزشک انجام داده است، منجر به بروز آسیب بر بیمار شود. به این پرسش ها توجه نمایید:

  • چند وقت پس از برداشتن چربی های شکم و پهلو احساس درد در ناحیه شکم دارید؟
  • پس از ایمپلنت دندان خود چه مراقبت هایی را در دوران نقاهت انجام داده اید؟
  • آیا پس از لیفت صورت یا تزریق ژل و چربی نسبت به مصرف داروهای تجویز شده به درستی اقدام کرده اید؟
  • آیا پس از انجام جراحی بینی در دوران نقاهت به استخر رفته اید؟ یا ورزش های سنگین انجام داده اید؟
  • آیا پس از کاشت مو داروهای مندرج در نسخه پزشکی را به هنگام مصرف کرده و مراقلت های لازمه را انجام داده اید؟

سوالهای فوق و بسیاری از پرسش های دیگر، از جمله سوالهایی است که توسط کمیسیون نظام پزشکی از بیمار پرسیده میشود. لذا پیش از طرح شکایت از پزشک میبایست نسبت به این مورد که آیا بین نتیجه حاصله و رفتار پزشک رابطه علت و معلول برقرار است یا خیر امعان نظر نمود. اگر هر عامل یا دلیل دیگری این زنجیره را قطع نماید، شکایت بیمار از پزشک منتج به نتیجه مطلوب نشده و عارضه منتسب به پزشک نمیگردد.

۳- قصور پزشکی از ارکان الزامی شکایت از پزشکان

شکایت بیمار از پزشک در فرضی که پزشک مرتکب قصور پزشکی شده باشد، موجب محکومیت پزشک به جبران خسارت و پرداخت دیه میگردد. قصور پزشکی میتواند به دلایل مختلفی از قبیل عدم رعایت نظامات مربوطه، نداشتن تخصص و مهارت کافی در زمینه طبابت یا جراحی و بی احتیاطی و بی مبالاتی وی باشد. لذا هنگامیکه در پرونده کیفری شکایت از پزشک هنگامیکه قصور پزشکی وی برای محکمه محرز گردد، صدور حکم کیفری علیه ایشان مسلم میگردد.

۴- جذب بیمار از طریق تبلیغات گمراه کننده

آیا پزشک مجاز است هرگونه تبلیغاتی را برای جذب بیمار انجام دهد؟ قطعا پاسخ منفی است. تصور نمایید پزشکی در حیطه صلاحیت یا تخصص خود فعایت قانونی داشته باشد. ولیکن برای جذب بیمار در صفحه اینستاگرامش تصاویر و ویدیوهایی را منتشر میکند که مربوط به کار وی نمیباشد. مانند آنکه جراح شکم و پهلو تصاویر و ویدیوهایی را مربوط به اندام ساعت شنی در صفحه اینستاگرامش منتشر میکند و به بیمار با وزن ۱۰۰ کیلوگرم میگوید که با یک مرتبه جراحی ابدومیوپلاستی تا ۴۰ کیلوگرم کاهش وزن خواهید داشت. بیمار به دلیل فریفته شدن توسط دیدن چنین تبلیغاتی نسبت به عمل جراحی اقدام میکند. لذا به دلیل گسترش فعالیت اکثر مشاغل در فضای مجازی همچون کانالهای تلگرامی یا اینستاگرام، شکایت از پزشک به دلیل انجام تبلیغات گمراه کننده یکی از انواع پرونده های کیفری در عصر حاضر میباشد.

۵- شکایت بیمار از پزشک بدلیل فقدان صلاحیت

شکایت از پزشک به دلیل فقدان صلاحیت یعنی متخصص نبودن ایشان بسیار شایع است. پزشکان عمومی مبادرت به انجام جراحی های زیبایی اندام از قبیل شکم و پهلو بازو و غیره مینمایند. یا لیزر موهای زائد بدن یا لیزر پوست برای جوانسازی و حذف لک و غیره و کاشت مو در کلینیک هایی که مجوز ندارند و بصورت غیرمجاز تشکیل شده اند، انجام میشود. در بسیاری از موارد شکایت از کلینیک غیرمجاز و کادر فعال در آنجا به دلیل صلاحیت و تخصص نداشتن صورت میپذیرد.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل شکایت از جراح زیبایی | شکایت از پزشک زیبایی

عوامل موثر شکایت بیمار از پزشک
عوامل موثر شکایت بیمار از پزشک

مشاوره با وکیل جرایم پزشکی

شکایت از پزشک دارای ابعاد مختلف و گوناگون میباشد. طرح پرونده کیفری شکایت بیمار علیه پزشک خود نیازمند دانش برای تنظیم شکواییه و بعد از ثبت آن نیازمند پیگیری های مکرر قانونی میباشد. کلیه امور مربوط به پرونده خود را به  وکیل متخصص و مجرب موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا بسپارید. همچنین میتوانید برای صرفه جویی در هزینه های خود، صرفا از وکیل جرایم پزشکی، تنظیم شکواییه و تنظیم لایحه را درخواست نموده و تا پایان پرونده خود از مشاوره حقوقی ایشان بهره مند شوید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۰ میانگین امتیاز: ۳.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
رویا
3 سال قبل

سلام من،لیفت شقیقه انجام دادم با هزینه ۶ میلیون و نتیجه فقط پنج درصد با قبلم فرق کردم درصورتی که قبل عمل من انتظارمو گفتم و قبول کردن، یکی از ابروهامم نمیتونم حرکت بدم ، یکمم نامتقارن شدن ابروهام ،سمت چپ سرمم کمی بیحسی داره ،جای بخیه هامم بنظرم خیلی توچشمه ،الان یک ماهونیم از جراحیم میگذره ،بنظرتون برای این موارد میتونم شکایت کنم یا این عوارض طبیعی هستن ؟چون اونا به من گفتن بلخره جراحی عوارض داره،اگه امکان شکایت هست ،کلا چقدر باید هزینه وکیل بدم؟و چقدر میتونم ازشون خسارت بگیرم ؟و این پروسه حدودا چقدر زمان میبره؟