وکیل خطای پزشکی یا فعل مجرمانه

ارکان مسئولیت کیفری در اعمال پزشکی

وکیل خطای پزشکی یا همان وکیل جرایم پزشکی در تشریح عنوان ذکر شده بیان می دارد، برای تحقق مسئولیت کیفری برای پزشک ، تحقق سه رکن لازم است که عبارتند از:

۱- فعل مجرمانه یا خطای پزشکی
۲- نتیجه مجرمانه یا صدمه وارده
۳- وجود رابطه سببیت میان فعل و صدمه.
در مقاله حاضر قصد داریم به بررسی اولین رکن مسئولیت کیفری پزشکان بپردازیم.

فعل مجرمانه یا خطای پزشکی چیست؟

وکیل خطای پزشکی رکن فوق را اینگونه تشریح می کند که فعل مجرمانه در اعمال پزشکی در قانون تعریف مشخصی ندارد اما قانونگذار به بیان مصادیق این اعمال پرداخته است.

مطابق با ماده ۱۴۵ قانون مجازات اسلامی مصادیق تقصیر عبارتند از بی احتیاطی و بی مبالاتی. که هر یک از این این مصادیق خود دارای مثال های فراوان می باشند.

در مصادیق ذکر شده بی احتیاطی به موجب فعل واقع می شود و به این معنی است که پزشکی نمی بایست یک عملی را بر روی بیمار انجام میداد که انجام داد و موجب ایجاد صدمه بر روی بیمار شد  و بی مبالاتی به موجب ترک فعل به این معنی که پزشکی می بایست یک اقدام درمانی را بر روی بیمار انجام میداد اما با کوتاهی در انجام این عمل موجب صدمه بیمار شد.

بی احتیاطی و بی مبالاتی در عرف می تواند دارای مصادیق بسیاری باشد و شامل همه آنها نیز می شود، به عبارتی دیگر پزشک مکلف است کلیه اقدامات لازم را برای تشخیص بیماری مریض خود انجام دهد و در نهایت حتی اگر لازم باشد از همکاران دیگر خویش مشاوره بگیرد و در نهایت با تشخیص درست بیماری مریض اقدام به معالجه نماید در صورتی که پزشک در انجام این اعمال کوتاهی کند مرتکب خطا شده و دارای مسئولیت می باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل جرایم پزشکی

وکیل متخصص خطای پزشکی در تهران
وکیل متخصص خطای پزشکی در تهران

وکیل خطای پزشکی و بررسی چند مصداق از خطاهای پزشکی:

۱- بی احتیاطی

بی احتیاطی در علم حقوق در مقابل سهل انگاری است. در واقع بی احتیاطی با فعل مثبت به وجود می آید به این معنی که پزشک یا یکی از دستیاران اون به قصد درمان فعلی را مرتکب می شوند که در حقیقت اشتباه بوده است و توجه کافی در امر درمان یا آزمایشات صورت نگرفته است و یا اینکه موازین علمی پزشکی به طور کامل رعایت نگردیده است و موجب صدمه به بیمار شده است. مانند جا گذاشتن وسایل جراحی در بدن بیمار.

وکیل خوب خطای پزشکی
در پرونده های پزشکی به جهت تخصصی بودن موضوع وکیل خوب خطای پزشکی می بایست کاملا آگاه به قوانین مرتبط و رویه حاکم باشد چرا که در رونده های پزشکی به عنوان مثال ممکن است نظریه پزشکی حکایت از برائت پزشکی داشته باشد اما وکیل متخصص در خطای پزشکی می تواند با استدلال صحیح دادگاه را مجاب به قبول استدلال خویش و رد نظریه پزشکی قانونی نماید چرا که خطای پزشکی یک امر عرفی است و باید با توجه به شرایط بیمار و پزشک در نظر گرفته شود.

۲- بی مبالاتی

وکیل خطای پزشکی در تشریح این بند عنوان میدارد، بی مبالاتی به این معنی است که پزشک در فرایند درمان بیمار پیش بینی ورود ضرر را از ناحیه فعل خود می کند اما بی احتیاطی به خرج داده و آن فعل را مرتکب می شود که این مسئله موجب ضمان برای پزشک است بنابراین بی مبالاتی ترک فعلی است که می بایست انجام می شده است. به عنوان مثال اگر پزشکی تزریق آمپول پلی سیلین را به برای تجویز کند تزریق کننده موظف است که قبل از انجام این عمل تست های لازم را در جهت شناخت حساسیت های بیمار انجام دهد و اگر بدون انجام این تست ها اقدام به تجویز نماید مسئول بوده و مرتکب بی مبالاتی شده است. لازم به ذکر است حتی اگر بیمار اعلام کند که حساسیت ندارد و اجازه این کار را دهد موجب رفع مسئولیت از تزریق کننده نخواهد شد.

۳- عدم مهارت

 وکیل خطای پزشکی عنوان فوق را اینگونه تشریح می نماید، عدم مهارت به معنی عدم تخصص، تبحر، تجربه، چالاکی، استادی و زیرکی لازم برای انجام کاری می باشد.

مهارت یک پزشک کارایی و توانایی اوست در انجام کاری که برعهده می گیرد و عدم مهارت او به معنی عدم توانایی او در کاری است که بر عهده گرفته است. به عنوان مثال ممکن است پزشکی به دروغ خود را متخصص در یکی از شاخه های پزشکی معرفی کند و اقدام به عملیات درمانی نماید و به دلیل اینکه این فرد تخصص در این کار نداشته است عدم مهارت او سبب صدمه در بدن بیمار شود. در این شرایط پزشک مسئول اقدامات خویش می باشد.

۴- عدم رعایت نظامات دولتی

وکیل خطای پزشکی در تشریح بند فوق بیان میدارد، نظامات دولتی  شامل هر دستوری است که ضمانت جرا داشته باشد خواه به صورت قانون باشد یا نظامنامه.

بدیهی است که در امور پزشکی نظامات دولتی شامل قوانین، آیین نامه های پزشکی، دستور العمل های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بخشنامه های مراکز علمی و درمانی و سازمان نظام پزشکی است. به عنوان مثال ممکن است پزشکی اقدام به جراحی بیماری در مطب شخصی خویش نماید و این امر سبب صدمه ای به بیمار شود در این شرایط پزشک مذکور به جهت عدم رعایت نظامات دولتی و عدم انجام جراحی در بیمارستان پیش بینی شده برای اینکار دارای مسئولیت بوده و می بایست خسارت های وارده به بیمار را جبران نماید.

دخالت غیرمجاز در امور پزشکی

اگر شخصی غیر از پزشک، اقدام به طبابت و ارائه خدمات درمانی نماید چه میشود؟ اگر کسی که پزشک نیست ولی خود را پزشک معرفی مینماید و به تزریق ژل و بوتاکس مبادرت مینماید، چه حکمی دارد؟ باز هم مورد از موارد خطای پزشکی و قصور پزشکی میباشد؟ خوب است بدانید که وکیل جرایم پزشکی به ساده ترین بیان، اینگونه ابراز میدارد که اگر شخصی غیر از پزشک به انجام امور پزشکی، خواه درمانی خواه زیبایی، مبادرت ورزد، موضوع از موارد فعل مجرمانه پزشک و ایراد صدمه بدنی غیرعمدی توسط پزشک خارج بوده و دیگر صحبت از خطای پزشکی مطرح نمیگردد.


◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل شکایت از پزشک

وکیل خطای پزشکی در تهران
وکیل خطای پزشکی در تهران

وکیل متخصص خطای پزشکی در تهران

با توجه به پیشرفت علم پزشکی و عمل های مختلفی که در حال حاضر رایج می باشد و هزینه های بسیاری را نیز به همراه دارد به همین خاطر بیماران با وسوسه پرداخت هزینه کمتر و انجام جراحی ها در محل های غیر تخصصی و توسط افراد غیر متخصص اقدام به انجام چنین جراحی هایی می نمایند که سبب بروز عوارض متعددی برای بیمار میشود. در همین راستا جرایم پزشکی نیز افزایش یافته و افراد بسیار زیادی در معرض چنین جرایمی قرار می گیرند که می بایست با طرح دعاوی پزشکی، حقوق پایمال شده خویش را مطالبه نمایند.

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با تشکیل دپارتمانی تخصصی از وکلای پایه یک دادگستری با تجربیات موفق در دعاوی پزشکی تلاش دارد تا خدماتی با کیفیت به شما عزیزان ارائه نماید. جهت مشاوره با وکیل خطای پزشکی و یا طرح شکایت از پزشک متخلف در تهران با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۸ میانگین امتیاز: ۴.۶]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

44 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
کیانی
3 سال قبل

سلام من یه پرونده پزشکی پیچیده ای داشتم که واقعا سنگین بود و تو شهرستان ما وکیلی نبود که در زمینه پزشکی چنین تخصص و تبحری داشته باشه تا اینکه توسط یکی از بستگان با موسسه حقوقی امین عدالت اشنا شدم و برای حل و فصل پرونده به تهران اومدم و شکرخدا به نتیجه هم رسیدم. خدا قوت و خسته نباشید ای کاش در شهرستان ما هم چنین موسسه خوبی وجود داشت.

نامدار
3 سال قبل

سلام لطف میکنید بفرمایید مجازات خطای پزشکی چیه؟

روزبه
3 سال قبل

ببخشید از کجا باید بفهمیم طبابت یک پزشک یا درمان او مانند عمل جراحی فعل مجرمانه او است یا خطای پزشکی است؟ منظورم اینه برای شکایت از پزشک چجوری بفهمیم عنوان مجرمانه داره یا خطای پزشکی است که بخواهیم شکایت کنیم؟ باتشکر و سپاس بی کران

شهریار
3 سال قبل

سلام نحوه شکایت از خطای پزشکی چه جوریه؟ کجا باید برم؟

معاونی
3 سال قبل

وکیل پزشکی می خوام برای اثبات خطای پزشک چجوری میتونم از شما کمک بگیرم؟