ماده 10 شرایط عمومی پیمان

ماده ۱۰ شرایط عمومی پیمان در خصوص رئیس کارگاه در قرارداد های پیمانکاری می باشد. رئیس کارگاه در پروژه نماینده پیمانکار محسوب می شود و تمامی امورات کارگاه تحت نظر ایشان انجام می شود.

ماده ۱۰ شرایط عمومی پیمان
ماده ۱۰- رئیس کارگاه: رئیس کارگاه، شخصی حقیقی دارای تخصص و تجربه لازم است که پیمانکار، او را به مهندس مشاور معرفی می کند تا اجرای موضوع پیمان در کارگاه را به خوبی سرپرستی کند. 

رئیس کارگاه در ماده ۱۰ شرایط عمومی پیمان

ماده ۱۰ (ده) شرایط عمومی پیمان از رئیس کارگاه سخن می گوید، رئیس کارگاه شخصی است که از طرف پیمانکار به مهندس مشاوره معرفی می شود و وظیفه او سرپرستی و مدیریت کارگاه می باشد.

رئیس کارگاه شخص حقیقی است یا حقوقی؟

ماده ۱۰ شرایط عمومی پیمان به صراحت بیان می کند که رئیس کارگاه شخص حقیقی است، بنابراین به عقیده وکیل قرارداد پیمانکاری رئیس کارگاه نمی تواند شخص حقوقی باشد و صرفا می بایست از شخص حقیقی برای ریاست کارگاه استفاده نمود.

نکته: وکیل قرارداد پیمانکاری بیان می دارد، با توجه به عبارت “شخص” به کار رفته در متن ماده ۱۰ شرایط عمومی پیمان، رئیس کارگاه باید یک نفر باشد، بنابراین نمی توان دو یا چند نفر را به صورت مشترک به عنوان رئیس کارگاه انتخاب نمود.

پیمانکار مسئول اقدامات رییس کارگاه است؟

پیمانکار مسئولیت اقدامات رییس کارگاه را به عهده دارد و در مقابل کارفرما پیمانکار نمی تواند به مسئولیت رییس کارگاه استناد کرده و از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند. لذا یکی از دلایلی که پیمانکار باید در انتخاب رییس کارگاه دقت کافی را به خرج دهد، مسئولیتی است که از اقدامات رییس کارگاه بر عهده پیمانکار می باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

متخصص و با تجربه بودن رئیس کارگاه

ماده ۱۰ شریط عمومی پیمان به تخصص و تجربه رئیس کارگاه توجه داشته و اعلام نموده رئیس کارگاه باید متخصص باشد و دارای تجربیاتی خوب و کافی در زمینه موضوع قرارداد پیمانکاری باشد، به عقیده وکیل قرارداد پیمانکاری این موضوع دارای اهمیت فراوان می باشد چرا که با تجربه نبودن و متخصص نبودن رئیس کارگاه می تواند برای اجرای پروژه مشکلات فراوانی را به وجود آورد.

تایید رئیس کارگاه از سوی مهندس مشاور

وکیل قرارداد پیمانکاری با عنایت به ماده ۱۰ شرایط عمومی پیمان و نظریه دکترین چنین بیان می دارد، رئیس کارگاه که از سوی پیمانکار به مهندس مشاور معرفی می شود باید مورد تایید مهندس مشاور باشد، در صورتی که مهندس مشاور با ذکر دلیل عنوان کند که رئیس کارگاه خوب نیست و خواستار تعویض رئیس کارگاه شود، پیمانکار موظف است مطالبق بند ز ماده ۱۸ شرایط عمومی پیمان ظرف یک ماه اقدام به تعویض مهندس مشاور نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  قرارداد پیمانکاری چیست؟

وکیل متخصص در قراردادهای پیمان
وکیل متخصص در قراردادهای پیمان

وکیل متخصص در قراردادهای پیمان در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران  با توجه به نیاز شما عزیزان و تخصصی بودن پرونده های پیمانکاری اقدام به تشکیل دپارتمانی تخصصی از وکلای پایه دادگستری حرفه ای در زمینه قرارداد های پیمانکاری نموده است تا خدماتی نوین و با کیفیت را به شما عزیزان ارائه نماید. برای مشاوره با وکیل قرارداد پیمانکاری یا تنظیم لایحه یا طرح دادخواست و مطالعه و تنظیم قرارداد پیمانکاری با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲۱ میانگین امتیاز: ۴.۶]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

40 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
شهرام
7 ماه قبل

آیا اگر توافق اولیه به امضا سرپرست کارگاه نرسد و بر همان اساس کار به پایان برسد، توافق الزام آور است؟ یا کارفرما به بهانه امضا نکردن توافق توسط سرپرست کارگاه میتواند شانه خالی کند؟

رضا
9 ماه قبل

سلام، آیا یک نفر را می توان همزمان برای رییس کارگاهی دو تا کارگاه راهسازی مختلف معرفی کرد. البته کارفرما و پیمانکار و حتی مشاور هر دو قطعه یکی هست.

حمیدی
3 سال قبل

سلام اگر رییس کارگاه خطایی انجام دهد و به موجب آنخسارتی به پروژه به وجود بیاید آیا این خسارت باید از طرف پیمانکار جبران شود یا شخص رییس کارگاه؟

رحمتی
3 سال قبل

سلام تامین دلیل در قرارداد پیمانکاری رو باید از کجا درخواست کنم؟ رفتم دادگاه تهران میگن اینجا نمیشه باید بری شورای محل پروژه میشه راهنمایی کنید لطفا

صفری
3 سال قبل

سلام من پیمانکار جزء هستم اما پیمانکار اصلی کل کار رو به من انتقال داده و عملا به عنوان واسطه محسوب میشه آیا من میتونم برم مستقیم علیه کارفرمای اصلی طرح دعوا کنم؟