ماده 14 شرایط عمومی پیمان

ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان مربوط به برآورد هزینه اجرای کار، مبلغ پیمان، مبلغ اولیه پیمان، مبلغ نهایی پیمان، ضریب پیمان، نرخ پیمان، مدت پیمان، مدت اولیه پیمان، متوسط کارکرد فرضی ماهانه در قراردادهای پیمانکاری می باشد.

  • در خصوص ماده ۱۳ شرایط عمومی پیمان نیز قابل ذکر است، با توجه به اینکه ماده ۱۳ شرایط عمومی پیمان در خصوص تعاریف مصالح، تجهیزات، مصالح و تجهیزات پای کار، ماشین آلات و ابزار، تاسیسات و ساختمانهای موقت و وسایل می باشد و از منظر وکیل پیمانکاری نیازی به توضیح نمی باشد.

ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان

ماده ۱۴شرایط عمومی پیمان – برآورد هزینه اجرای کار، مبلغ پیمان، مبلغ اولیه پیمان، مبلغ نهایی پیمان، ضریب پیمان، نرخ پیمان، مدت پیمان، مدت اولیه پیمان، متوسط کارکرد فرضی ماهانه

الف) برآورد هزینه اجرای کار، مبلغی است که به عنوان هزینه اجرای موضوع پیمان، به وسیله کارفرما محاسبه و اعلام شده است.

ب) مبلغ پیمان، مبلغ درج شده در ماده ۳ موافقت نامه یا احتساب مبلغ ناشی از تغییر مقادیر کار قیمت جدید است. مبلغ پیمان هنگام مبادله پیمان، همان مبلغ درج شده در ماده ۳ موافقت نامه است که مبلغ اولیه پیمان نامیده می شود.

ج) مبلغ نهایی پیمان، مبلغ درج شده در ماده ۳ موافقت نامه و تغییرات احتمالی است که بر اساس اسناد و مدارک پیمان، در آن ایجاد شده می شود.

د) ضریب پیمان، حاصل تقسیم مبلغ اولیه پیمان به مبلغ برآورد هزینه اجرای کار است.

ه) نرخ پیمان، در مورد هر یک از اقلام کار عبارت است از بهای واحد آن قلم در فهرست بهای منضم به پیمان با اعلام ضریب پیمان و ضریب های پیش بینی شده در فهرست بها و مقادیر کار است. در پیمانهایی که مشمول تعدیل آحاد بهاء هستند، نرخ پیمان، نرخ محاسبه شده به روش پیشگفته، پس از اعمال تعدیل آحاد بها می باشد.

و) متوسط کارکرد فرضی ماهانه، عبارت است از حاصل تقسیم مبلغ اولیه پیمان به مدت اولیه پیمان است.

ز) مدت پیمان یا مدت اجرای پیمان، مدت درج شده در بند ماده ۴ موافقت نامه و تغییرات احتمالی است که بر اساس ماده ۳۰ در آن ایجاد می شود. مدت پیمان هنگام مبادله پیمان، همان مدت درج شده در ماده ۴ موافقت نامه است که مدت اولیه پیمان نامیده می شود.


بررسی ماده 14 شرایط عمومی پیمان
بررسی ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان

بررسی عناوین درج شده در ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان

ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان از منظر وکیل پیمانکاری دارای عناوینی است که به جهت پیچیده بوده این عناوین لازم است که این موارد از سوی وکیل متخصص پیمانکاری برای درک بهتر شما عزیزان تشریح شود.

در ادامه وکیل پیمانکاری عناوین درج شده در ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان را برای شما تشریح می نماید:

برآورد هزینه اجرای کار

ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان در خصوص برآورد هزینه اجرای کار بحث نموده است و وکیل پیمانکاری مندرجات این ماده را اینگونه شرح می دهد، کارفرما قبل از اینکه طرح عمرانی مورد نظر وارد مرحله اجرا شود، برآورد هزینه ای در خصوص پروژه مورد نظر می نماید و با توجه به این برآورد اقدام به برگزاری مناقصه می نماید، پس از اینکه برنده مناقصه از بین پیمانکاران مورد نظر انتخاب گردید مبلغ پیشنهادی از سوی پیمانکار به عنوان مبلغ اولیه پیمان در ماده ۳ موافقتنامه درج می گردد.

وکیل پیمانکاری ادامه می دهد، با توجه به اینکه مبلغ اولیه پیمان عنوان شده به هیچ عنوان مبلغ واقعی نبوده و با توجه به نوسانات زیاد مبلغ در قراردادهای پیمانکاری در طول مدت پروژه قابل تغییر است، بلافاصله در ادامه ماده ۳ موافقتنامه درج گردیده که این مبلغ با توجه به اسناد و مدارک پیمان قابل تغییر می باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  نمونه موافقت نامه پیمان

ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان و مبلغ پیمان

ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان در بند ب مبلغ پیمان را بیان داشته و وکیل قرارداد پیمانکاری در تشریح آن عنوان می دارد، مبلغ واقعی پیمان همانگونه که پیش تر بیان شد از حاصل جمع مبلغ پیشنهاد شده به اضافه تغییر در مقادیر کار و همچنین اضافه نمودن قیمت جدید به دست خواهد آمد. در نتیجه مبلغی که به عنوان مبلغ پیشنهادی از سوی پیمانکار در ماده ۳ موافقتنامه درج می شود مبلغ واقعی پیمان نمی باشد در طول مدت اجرای پروژه دستخوش تغییراتی خواهد شد.

وکیل متخصص پیمانکاری

وکیل متخصص پیمانکاری فعالیت در پرونده های پیمانکاری با توجه به اینکه این قراردادها از جمله تخصصی ترین قراردادهای قابل تنظیم در عالم حقوق می باشد و وکالت در پرونده هایی که ناشی از اختلافات حاصل مابین کارفرما و پیمانکار می باشد نیازمند این است که وکیل مورد نظر متخصص بوده و تجربه کافی را در پرونده های مشابه داشته باشد تا شما را به بهترین شکل ممکن در راه رسیدن به نتیجه مورد نظر همراهی نماید.

مبلغ نهایی در قرارداد پیمانکاری

وکیل قراردادهای پیمانکاری عنوان می دارد، مبلغ نهایی درج شده در بند ج ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان در واقع همان مبلغ پیمان می باشد و تغییراتی که بر اساس اسناد و مدارک پیمان در مبلغ اولیه پیمان قابل اعمال می باشد همان تغییرات ناشی از مقادیر کار و قیمت های جدید می باشد. وکیل قرارداد پیمانکاری اذعان می دارد، در نتیجه مبلغ پیمان و مبلغ نهایی در واقع یک امر مشترک می باشد که تفاوت آنچنانی برای این دو مقوله قابل تصور نمی باشد.

  • نکته مهم: وکیل قراردادهای پیمانکاری عنوان می دارد، خوب است بدانید ممکن است افرادی که آشنایی کامل با قراردادهای پیمانکاری ندارند تصور کنند این تغییراتی که در مبالغ پیمان به وجود می آید در نهایت مبلغ اصلی پیمان را تحت الشعاع قرار داده و موجب غرری شدن قرارداد می شود در حالی که این تغییرات اتفاقا در جهت ایجاد تعادل و عدالت در قراردادهای پیمانکاری می باشد چرا که این تغییرات قراردادهای پیمانکاری را به واقعیت نزدیک می کند.

تعریف معاملات غرری

وکیل پیمانکاری عنوان می دارد، غرر در لغت به معنای خطر و هلاکت می باشد، اما در عالم حقوق غرر به معنای ضرر غیر معمول و غیر قابل جبران می باشد، معاملات غرری به معاملاتی گفته می شود که یکی از طرفین از نظر مالی در قرارداد یا معامله دچار زیان سنگین و غیر قابل جبرانی شده باشد که این زیان در اثر جهل یا فریب طرف مقابل بوده باشد. در قانون مدنی برای این امر خیاری در نظر گرفته شده است مبنی بر خیار غبن که فرد متضرر می تواند با اعمال این خیار تقاضای فسخ قرارداد یا معامله را نماید.

وکیل قرارداد پیمانکاری و ضریب پیمان

در بند د ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان در خصوص ضریب پیمان بحث شده است، وکیل قرارداد پیمانکاری بهترین شرح را برای این بند بدین شکل بیان می دارد، همانطور که پیش تر بیان شد مبلغ اولیه پیمان که در ماده ۳ موافقتنامه درج شده است به استناد اسناد و مدارک پیمان قابل تغییر می باشد، یکی از این اسناد و مدارک پیمان فهرست بها و مقادیر کار می باشد.

وکیل قرارداد پیمانکاری در خصوص بند د ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان ادامه می دهد، خوب است بدانید، مبلغ درج شده در ماده ۳ موافقتنامه همان مبلغ پیشنهادی پیمانکار در مناقصه می باشد و همانطور که پیش تر بیان شد کارفرما نیز یک برآورد هزینه ای برای پروژه مورد نظر پیش از شروع عملیات اجرایی پروژه انجام می دهد، حال برای محاسبه ضریب پیمان مبلغ اولیه پیمان را در مبلغ برآورد شده از سوی کافرما تقسیم می کنیم، نتیجه حاصله ضریب پیمان را نشان خواهد داد. ضریب پیمان در ذیل ماده ۳ موافقتنامه درج خواهد شد.

نرخ پیمان در ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان

ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان در بند ه به نرخ پیمان پرداخته است و از دیدگاه وکیل قراردادهای پیمانکاری نرخ پیمان بدین شرح می باشد که، پس از به دست آوردن ضریب پیمان و تعیین آن در موافقتنامه می توان نرخ پیمان را با توجه به فرمول در نظر گرفته شده در بند ه ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان به دست آورد.

متوسط کارکرد ماهانه

ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان در بند و به متوسط کارکرد ماهانه اشاره نموده است که این کارکرد متوسط ماهانه از دیدگاه وکیل قرارداد پیمانکاری در اثر تقسیم رقم پیشنهادی پیمانکار در جریان مناقصه بر مدت اولیه پیمان به دست خواهد آمد.

مدت اولیه پیمان

ماده ۱۴ شرایط عمومی پیمان در بند ز به مدت پیمان اشاره نموده است که وکیل قرارداد پیمانکاری بهترین توضیحی که می تواند در خصوص بند فوق ارائه نماید بدین شرح می باشد، مدت اولیه پیمان همان مدت ذکر شده در بند ب موافقتنامه می باشد البته باید توجه داشت که این مدت همانطور که در ماده ۲ موافقتنامه درج شده است با توجه به شرایط ماده ۳۰ شرایط عمومی پیمان قابل تغییر خواهد بود.

رایج ترین اختلافات بین کارفرما و پیمانکار

یکی از رایج ترین اختلافات بین کارفرما و پیمانکار در زمان اجرای کار می باشد که همواره در قراردادهای پیمانکاری یکی از اختلافات طرفین می باشد چرا که در پروژه های پیمانکاری به دلایل مختلف زمان اجرای پروژه دستخوش تغیر می شود. پیمانکاران به دلیل اینکه این اتفاقات عموما خارج از اراده انها می باشد خواستار تمدید قرارداد بدون در نظر گرفتن تاخیر غیر مجاز می شوند و از طرف دیگر کارفرمایان بر این عقیده هستند که پیمانکار باید در ابتدای قرارداد این عوامل را پیش بینی می نمود و این امر جزو اختلافات همیشگی طرفین قرارداد پیمانکاری بوده و خواهد بود.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

وکیل قراردادهای پیمان در تهران
وکیل قراردادهای پیمان در تهران

وکیل متخصص پیمانکاری در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران در راستای تخصصی نمودن حوزه فعالیت وکلای دادگستری حاضر در موسسه و ارائه خدماتی متمایز در زمینه های مختلف کاری، اقدام به تشکیل دپارتمان هایی تخصصی در زمینه حوزه های متخلف کاری نموده است که قراردادهای عمومی پیمان نیز یکی از این موارد می باشد. این اطمینان را به شما می دهیم که با سپردن پرونده های پیمانکاری خویش به وکلای متخصص و با تجربه موسسه بهترین نتایج را در پرونده های مربوط به قراردادهای پیمانکاری خویش کسب خواهید نمود.

جهت مشاوره حقوقی با بهترین وکیل قراردادهای پیمانکاری و طرح دادخواست یا تنظیم لوایح در قراردادهای پیمانکاری با وکلای متخصص و با تجربه موسسه حقوقی ما تماس حاصل نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۹ میانگین امتیاز: ۴.۸]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

52 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
مجید
1 سال قبل

با سلام، اولا چطور میتوان تشخیص داد در خصوص مقادیر کارهای اضافه که طبق دستور کار به پیمانکار ابلاغ شده است، در قرارداد تصمیم گیری شده است یا خارج از موضوع قرارداد می باشد؟ (یرای تعیین نرخ قراردادی یا قیمت روز) و ثانیا اگر مقادیر اضافه جزو موضوع قرارداد و منضمات پیمان نباشد، در خصوص حل اختلاف در مورد آنها باید از طریق داوری اقدام نمود یا چون خارج از موضوع قرارداد است میتوان فارغ از شرط داوری به دادگستری مراجعه نمود؟ با تشکر.

حمید
2 سال قبل

سلام

محمدحمزه
2 سال قبل

سلام. ببخشید چگونه و با ستناد کدام ماده میتوانم درخواست تغییر نرخ پیمان کنم؟

ارش
2 سال قبل

با سلام. در قراردادی که طبق برآورد اولیه هزینه و کارگر و غیره …استفاده شده ولی صورت وضعیت به دل بخواه تنظیم شده است. آیا شکایت از کدام مراجع بهتر میباشد و نتیجه میگیریم یا نه؟

بهزاد
2 سال قبل

سلام برآورد در قرارداد ها ملاک نیست یعنی چه میشه توضیح دهید و اینکه مبلغ اولیه پیمان بر اساس همان برآورد اولیه بوده است