ماده 6 شرایط عمومی پیمان

ماده ۶ شرایط عمومی پیمان در خصوص کارفرما می باشد. کارفرما ممکن است یک نهاد دولتی باشد یا یک شرکت خصوصی. همچنین کارفرما ممکن است یک شخص حقوقی باشد و یا یک شخص حقیقی. با توجه به شخصیت کارفرما قوانین حاکم بر قرارداد نیز تغییر می کند.

ماده ۶ شرایط عمومی پیمان
ماده ۶- کارفرما، شخص حقوقی است که یک سوی امضاء کننده پیمان است و عملیات موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک پیمان، به پیمانکار واگذار کرده است. نمایندگان و جانشین های قانونی کارفرما، در حکم کارفرما می باشد.

وکیل پیمانکاری و تعریف کارفرما

وکیل پیمانکاری در توضیح عنوان فوق بیان می دارد، طرفین اصلی قرارداد پیمانکاری همانگونه که پیش تر بیان شد کارفرما و پیمانکار می باشند. اگر بخواهیم کارفرما را به زبان ساده تعریف کنیم، شخصی است که قصد احداث پروژه ای را دارد و برای انجام آن به جهت تخصصی بودن کار به سراغ شخص دیگری به عنوان پیمانکار می رود تا او کار را برایش انجام دهد.

کارفرما شخصیت حقوقی است یا حقیقی؟

وکیل قرارداد پیمانکاری پرسش فوق را اینگونه پاسخ می دهد، قرارداد های پیمانکاری دارای دو طرف است همانطور که پیش تر هم بیان شد. یکی از طرفین قرارداد کارفرما است که در قرارداد های پیمانکاری به استناد ماده ۶ شرایط عمومی پیمان همواره شخصیت حقوقی است و به هیچ عنوان نمی تواند شخصیت حقیقی باشد. وکیل پیمانکاری در ادامه بیان می دارد، حال شاید این سوال برای شما مطرح شود که:

چرا همیشه باید کارفرما شخصیت حقوقی باشد؟

وکیل پیمانکاری در پاسخ بیان می دارد، به این جهت که همیشه کارفرما در قرارداد های پیمانکاری دولتی، دولت یا سازمان ها و نهادهای وابسته به دولت می باشند به همین جهت امکان اینکه در قرارداد های پیمانکاری کارفرما شخص حقیقی باشد وجود ندارد.

آیا شخص حقیقی می تواند کارفرما باشد؟

در قراردادهای پیمانکاری دولتی الزاما کارفرما شخصیت حقوقی است اما در قراردادهای پیمانکاری خصوصی که بین افراد جامعه منعقد می گردد، ممکن است طرفین دعوا اشخاص حقیقی و یا حقوقی باشند.

شخصیت حقوقی چیست؟

وکیل پیمانکاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، در عالم حقوق به طور کلی تعریف دقیقی از مفاهیم به کار رفته وجود ندارد و بیشتر در قالب مصداق مفاهیم بیان شده است، از همین رو نمی توان تعریف دقیقی از شخصیت حقوقی ارائه نمود اما شخصیت حقوقی در عالم حقوق در مقابل شخصیت حقیقی قرار گرفته است.

وکیل پیمانکاری در ادامه بیان می دارد، شخصیت حقیقی یعنی انسانی که در عالم واقع وجود دارد و به واسطه مشخصات و خصوصیات فیزیکی از دیگران قابل تمایز می باشد اما شخصیت حقوقی وجود خارجی قابل لمسی ندارد اما با توجه به قواعد حقوقی به وجود آمده و قانونگذار بسیاری از مسئولیت هایی که برای اشخاص حقیقی وجود دارد را برای اشخاص حقوقی نیز در نظر گرفته است.

وکیل پیمانکاری و تحلیل ماده 6 شرایط عمومی پیمان
وکیل پیمانکاری و تحلیل ماده ۶ شرایط عمومی پیمان

 

وکیل پیمانکاری
پرونده پیمانکاری از جمله پرونده هایی است که هر وکیلی نمی تواند در آن فعالیت کند چرا که فعالیت در این حوزه نیازمند تخصص و تجربه می باشد و با توجه به اینکه پرونده های پیمانکاری از جمله پرونده های رایج در دادگاه ها نمی باشند وکلا نیز علاقه چندانی به فعالیت در این زمینه ها از خود نشان نمی دهند. برای رسیدن به بهترین نتیجه در پرونده پیمانکاری باید به دنبال وکیلی بود که تخصصی در این زمینه فعالیت کند و با استفاده از دانش و تجرب خویش بتواند بهترین نتیجه را برای موکل کسب کند.

نماینده قانونی کارفرما چه کسی است؟

وکیل پیمانکاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، همانطور که پیش تر بیان شد کارفرما همیشه شخصیت حقوقی است و شخصیت حقوقی به جهت اینکه وجود خارجی ندارد نمی تواند قرارداد را امضاء کند در نتیجه نیازمند این است که یک نفر را به عنوان نماینده داشته باشد تا عملیات اجرایی این شخصیت حقوقی را انجام دهد.

نماینده یا به عبارتی وکیل شخصیت حقوقی کسی است که قرارداد را به اسم و به حساب موکل خویش امضاء کند و کلیه آثار قرارداد حاضر متوجه شخصیت حقوقی می باشد.

وکیل پیمانکاری در ادامه بیان می دارد، این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که در هنگام تنظیم قرارداد به این نکته توجه شود که آیا فرد نماینده دارای اختیارات لازم برای انعقاد قرارداد است یا خیر؟ و اینکه اعتبارات کافی از سوی سازمان مربوط برای پروژه مورد نظر در گرفته شده است یا خیر؟

قائم مقام قانونی یا جانشین کارفرما چه کسی است؟

وکیل پیمانکاری در پاسخ به پرسش فوق بیان می دارد، قائم مقام قانونی یا جانشین کارفرما با نماینده کارفرما متفاوت می باشد چرا که قائم مقام به کسی گفته می شود که تمامی حقوق و تکالیف اصیل به او انتقال پیدا می کند ولی نماینده کسی است که برای دیگری و به حساب دیگری فعالیت می کند و خود نماینده هیچگونه حق یا تکلیفی نسبت به موضوع قرارداد ندارد.

با توجه به اینکه کارفرما در قرارداد های پیمانکاری دولت می باشد بنابراین ممکن است در طول اجرای پروژه با توجه به تصمیم گیری های کلان کارفرما تغییر کرده و به سازمان دولتی دیگری واگذار گردد و در واقع این سازمان جانشین همان قائم مقام کارفرمای اولیه می شود و تمامی حقوق و تکالیفی که بر عهده او بوده است به این سازمان منتقل می شود.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل پیمانکاری

وکیل پیمانکاری در تهران آماده همکاری
وکیل پیمانکاری در تهران آماده همکاری

وکیل پیمانکاری در تهران همراه شماست

قرارداد های پیمانکاری با توجه به اینکه عموما دارای مدت زمان زیادی است تا به اتمام برسد در طول مدت اجرای پروژه دستخوش اتفاقات بسیاری می شود که نیاز است طرح دعاوی گوناگونی صورت گیرد و کوچکترین اشتباه در این قرارداد ها با توجه به بار مالی سنگینی که دارد ممکن است خسارت های زیادی به همراه داشته باشد به همین جهت توصیه می گردد قطعا پیش از هرگونه اقدام از مشاوره وکیل پیمانکاری بهره برده شود.

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با در اختیار داشتن دپارتمانی تخصصی از وکلای پایه یک دادگستری متخصص در زمینه دعاوی پیمانکاری این نوید را به شما می دهد که بهترین و با کیفیت ترین خدمات را به شما عزیزان ارائه نماید. برای مشاوره با وکیل پیمانکاری در زمینه تنظیم قرارداد پیمانکاری، دفاع در پرونده پیمانکاری، طرح دعوای پیمانکاری با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۰ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

36 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
شریفی
3 سال قبل

سلام کارفرما اگر قرارداد رو ابلاغ نکنه میتونیم اجبارش کنیم از طرف دادگاه؟

جهرمی
3 سال قبل

سلام مطالبه قرارداد پیمانکاری اگر پروژه در قشم باشه شما قبول میکنید؟

قربانی
3 سال قبل

سلام اگر کارفرما قرارداد را بدون دلیل فسخ کرده باشه من چیکار می تونم انجام بدم برای اینکه جلوی این کار رو بگیرم؟

دانیال
3 سال قبل

سلام دستور موقت جلوگیری از پرداخت ضمانتنامه هارو باید از کجا بخوام؟

منصور
3 سال قبل

مطالبه دستمزد پیمانکار کجا رسیدگی میشه دادگاه یا شورای حل اختلاف؟