روش های استعمال مواد مخدر چگونه است؟ کدام یک از انواع استعمال مواد مخدر، موجب وقوع تحقق جرم استعمال میگردد؟ آیا روش خاصی از استعمال مواد مخدر، مورد نظر قانون گذار است؟ با بهترین وکیل جرایم مواد مخدر در تهران همراه باشید.
تعریف جرم استعمال مواد مخدر
مطابق نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه به شماره ۷/۳۱۴ مورخ ۷/۳/۱۳۷۸ استعمال مواد مخدر و داروهای روان گردان عبارت است از: مصرف آن مواد یا داروها، بنا به مورد، از طریق، کشیدن، بوییدن، استنشاق کردن، خوردن، نوشیدن، تزریق یا تنقیه کردن و یا مالیدن آن به بعضی از قسمت های بذن مانند لثه، آلت تناسلی یا مقعد میباشد. و این امر، اعم از این است که قصد مرتکب، تفنن باشد و یا تکیف (کیف کردن و لذت بردن) باشد و یا برای اعتیاد باشد.
نکته: مرتکب، به هر طریقی که مواد مخدر را وارد بدن خود کند، مرتکب جرم استعمال مواد مخدر شده است.
انواع روش های استعمال مواد مخدر
۱) جویدن مواد: استعمال مواد مخدر به حالت جویدن، به این نحو است که مرتکب، مواد مخدر را در دهان خود قرار میدهد، و به موجب جویدن، آن را نمیخورد. بلکه در فاصله زمانی مربوطه، آب دهان را بیرون میریزد. لذا جذب مواد از طریق غشا دهان و عروق صورت میگیرد.
۲) خوردن مواد: استعمال مواد مخدر به حالت خوردن، آن است که شخص، ماده مخدر مانند گراس یا برگ کوکا را جویده و قورت میدهد.
۳) بلعیدن مواد: استعمال مواد مخدر به حالت بلعیدن، آن است که، مرتکب، ماده مخدر مانند شیره یا تریاک یا قرص را همراه با مایعی مثل آب یا چای ببلعد.
۴) استنشاق مواد: استعمال مواد مخدر به حالت استنشاق، آن است که، استعمال کننده، مواد مخدر را با حرارت دادن، تبدیل به بخار یا دود کرده . سپس بخار یا دود حاصله را از طریق بینی، وارد مجاری تنفسی خود کند.
۵) کشیدن مواد: استعمال مواد مخدر به حالت کشیدن، آن است که، مواد از طریق استنشاق و دهان وارد بدن میشود.
۶) تزریق مواد: استعمال مواد مخدر به روش تزریق، آن است که، مواد مخدر پس از محلول شدن در مایعی مانند آب یا آب مقطر، به وسیله سرنگ به یکی از رگ های بدن تزریق و وارد شود.
۷) سایر روش های استفاده: مانند مالیدن مواد به بدن، شیاف نمودن مواد، یا چسبانیدن مواد به نحو نصب برچسب بر روی قسمت هایی از پوست بدن، صورت بگیرد.
نکته: استعمال مواد مخدر به هر نحو و طریقی که باشد، موجب تحقق این جرم است. خواه استعمال کننده معتاد باشد خواه معتاد نباشد. لذا اگر شخصی یک مرتبه این کار را انجام دهد، و در همان حین دستگیر شود، نمیتواند تحت این عنوان دفاع نماید که اتهام استعمال مواد مخدر بر من صدق نمیکند، زیرا من معتاد نیستم.
فایده گرفتن وکیل در پرونده مواد مخدر
عرف غلط و اشتباهی در میان مردم جامعه و بعضا برخی از همکاران نیز رایج شده است. مبنی بر اینکه در پرونده هایی با موضوع جرایم مربوط به مواد مخدر، اساسا اخذ وکیل پایه یک دادگستری چه فایده و نتیجه ای دارد؟ زیرا نوع و میزان مواد که در پرونده، مشخص است و در همه آرا و حکم ها، شخصی که دستگیر شده است، به مجازات مربوطه محکوم میشود.
باید بدانید که هیچ قدر مطلقی در این زمینه وجود ندارد. چطور؟ بنا بر تجربه و وکالت در انواع دعاوی مواد مخدر و پرونده های مربوط به آن، برای اعضای موسسه حقوقی امین عدالت ثابت و محرز شده است که در برخی از پرونده ها واقعا موکل بیگناه است! مواد مکشوفه متعلق به ایشان نیست. یا درخصوص سابقه کیفری موکل و تعیین مجازات برای وی میتوان به مولفه های مخففه استناد نمود. به همین جهت هرگز فریب سخنانی از این دست را نخورده و حتما نسبت به اخذ وکیل در پرونده مواد مخدر ولو به اتهام استعمال مواد مخدر اقدام نمایید. تا پایان صدور حکم قطعی همراه شما هستیم.
با خانواده همسر مرحومم بخاطر مسائل ارثیه اختلاف و تنش دارم که اقدام به بردن اموال و مدارک شخصی و اسناد منزل و ماشین من نموده اند و همچنین حضور شبانه پشت درب منزل بصورت نامحسوس که طی ۲ صورتجلسه به اطلاع پلیس رسیده و گزارش پلیس موجود هست و اخیرا بصورت لفظی و شفاهی تهدید غیر مستقیم به جاسازی مواد مخدر کردند، که متاسفانه یک هفته هست نتونستم به خونه خودم ورود کنم چون نمیدونم قراره چه اتفاقی بیفته. لطفا راهنمایی کنید چه کاری قبل از ورود باید انجام بدم. چون آخرین بار یک هفته پیش ۴نفر با هم اومدن اونجا یک سری وسایل مرحومه بردن و پچ پچ کردن که هر گرم یک سال زندان داره. من شک کردم، از اونجا اومدم بیرون دیگه نتونستم برگردم.
با سلام
تا زمانی که اتفاقی علیه شما حادث نشده است، نمی توانید شکایت مطرح کنید. جهت جلوگیری پیشنهاد می گردد از دوربین مداربسته برای منزل استفاده نمایید.