ترک تعقیب در پرونده پزشکی به معنای متوقف کردن روند پرونده به مدت یکسال از تاریخ صدور قرار ترک تعقیب می باشد. در طول این مدت شاکی می تواند درخواست نماید تا پرونده مجدد به جریان در بیاید.
ترک تعیقب چیست؟
ترک تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری پیش بینی شده است. به استناد ماده ۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری ترک تعقیب به قراری گفته می شود که با درخواست شاکی در پرونده های کیفری قابل گذشت و پیش از صدور کیفرخواست از سوی دادستان صادر می گردد. ترک تعقیب در پرونده پزشکی نیز به همین صورت می باشد.
روند پرونده های پزشکی در دادسرا
پرونده های پزشکی پس از ثبت شکایت از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به شورای حل اختلاف سازمان نظام پزشکی ارجاع می گردد. در ادامه شورای تلاش در جهت ایجاد صلح و سازش بین پزشک و شاکی می نماید و در صورت عدم سازش پرونده به کمیسیون پزشکی قانونی ارجاع می گردد.
ترک تعقیب پرونده پزشکی در شورای حل اختلاف سازمان نظام پزشکی
ترک تعقیب در پرونده پزشکی در شورای حل اختلاف صادر نمی گردد. در شورای حل اختلاف در صورتی که شاکی تمایل داشته باشد این موضوع پیشنهاد می گردد و طی صورتجلسه ای که توسط قاضی شورا تنظیم می شود، این موضوع مکتوب شده و برای صدور ترک تعقیب به دادسرا ارسال می شود.
مشاوره با وکیل پرونده پزشکی
پرونده های پزشکی دارای روند حقوقی متفاوتی نسبت به سایر پرونده های حقوقی می باشند. برای همین شما برای موفقیت در این پرونده ها باید از وکلایی استفاده نمایید که دارای تخصص و تجربه کافی در این پرونده ها باشند. تخصص در پرونده های پزشکی به معنای آشنایی با قوانین و مقررات حاکم بر پزشکان می باشد. تجربه در پرونده های پزشکی به معنای آشنایی با رویه عملی این پرونده ها در دادسرا و دادگاه است. ما در این زمینه متخصص هستیم با ما تماس بگیرید و از مشاوره با وکیل پزشکی استفاده نمایید.
ترک تعقیب در پرونده پزشکی را چه کسی صادر می کند؟
ترک تعقیب در پرونده پزشکی به استناد ماده ۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری توسط دادستان دادسرای جرایم پزشکی صادر می گردد. به عبارت دیگر تنها شخصی که صلاحیت صدور قرار ترک تعقیب را دارد، دادستان می باشد. اعضای شورای حل اختلاف، دادیار و یا بازپرس در این خصوص صلاحیتی ندارند.
شرایط صدور قرار ترک تعقیب چیست؟
وکیل پزشکی بیان می دارد: ترک تعقیب در پرونده پزشکی به استناد ماده ۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری در صورتی صادر می گردد که دو شرط به صورت همزمان وجود داشته باشد. اولین شرط صدور این قرار قابل گذشت بودن جرم مورد نظر می باشد. جرایم قابل گذشت در قانون تعیین شده اند. دومین شرط برای صدور این قرار رضایت شاکی می باشد. یعنی بدون رضایت شاکی قرار ترک تعقیب صادر نمی گردد.
شکایت از پزشک قابل گذشت می باشد؟
قرار ترک تعقیب در پرونده های پزشکی قابل صدور است. دلیل این امر این می باشد که جرایم پزشکی از جلمه جرایم قابل گذشت می باشد. به عبارت دیگر در پرونده های پزشکی اگر شاکی یا بیمار نسبت به پزشک اعلام رضایت بی قید و شرط نماید، پرونده مختومه می شود.
جرم قابل گذشت چیست؟
جرایم قابل گذشت به استناد ماده ۱۰۰ قانون مجازات اسلامی به جرایمی گفته می شود که شروع رسیدگی به آنها با شکایت شاکی می باشد. در هر مرحله ای از رسیدگی اگر شاکی رضایت خود را نسبت به مجرم اعلام نماید، پرونده مختومه می شود.
ترک تعقیب در پرونده پزشکی چه زمانی صادر می شود؟
ترک تعقیب در پرونده پزشکی زمانی صادر می شود که شاکی یا بیمار تمایل داشته باشد پرونده برای مدتی پیگیری نشود. به عنوان مثال ممکن است شاکی با پزشک توافق نماید که پزشک هزینه های درمان وی را پرداخت کند و در صورت پرداخت هزینه و موفقیت آمیز بودن درمان رضایت قطعی خود را اعلام نماید. یا ممکن است بیمار قصد سفر به خارج از ایران را داشته باشد و امکان پیگیری پرونده برای مدتی مشخص را نداشته باشد و تقاضای ترک تعقیب موقت را نماید.
ترک تعقیب در پرونده پزشکی چه شرایطی دارد؟
ترک تعقیب در پرونده پزشکی به دلیل قابل گذشت بودن صادر می شود. تا یک سال بعد از صدور قرار پرونده باز می ماند و بیمار برای یکبار بعد از صدور این قرار حق دارد تا درخواست کند پرونده مجدد وارد جریان رسیدگی شود. در صورت درخواست شاکی دادستان دستور رسیدگی پرونده را صادر می نماید.
بعد از ترک تعقیب چند بار امکان درخواست رسیدگی وجود دارد؟
ترک تعقیب در پرونده پزشکی به این صورت می باشد که بیمار بعد از صدور این قرار صرفا یک مرتبه حق درخواست برای به جریان افتادن مجدد پرونده را دارد. به عبارت دیگر اگر بیمار یک بار درخواست ترک تعقیب نماید و مجدد بعد از مدتی درخواست پیگیری پرونده را داشته باشد و مجدد بعد از این درخواست تقاضای ترک تعقیب نماید، پرونده مختومه می شود و دیگر به جریان نخواهد افتاد.
پرونده پزشکی بدون وکیل ممنوع
موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با در اختیار داشتن کادر مجرب از وکلای پایه یک دادگستری که در زمینه دعاوی پزشکی همچون شکایت از پزشک متخلف دارای تجربه و تخصص کافی می باشند، این نوید را به شما عزیزان می دهد که با مراجعه به مجموعه ما از خدماتی متمایز بهره مند گردید. برای مشاوره با وکیل دعاوی پزشکی و یا تنظیم شکواییه، دادخواست، لایحه و یا استفاده از سایر خدمات حقوقی با ما تماس بگیرید.