مجازات کپی طرح صنعتی

مجازات کپی طرح صنعتی در ماده ۶۱ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مشخص شده است. قانونگذار حبس و جزای نقدی را به عنوان مجازات این جرم در نظر گرفته است.

مجازات کپی طرح صنعتی چه زمانی اجرا می شود؟

مجازات کپی طرح صنعتی و اینکه چه زمانی این مجازات اجرا می شود را از دیدگاه وکیل طرح صنعتی برای شما عزیزان تشریح می نمایم. زمانی که طرح صنعتی ثبت شده از سوی شخصی مورد سو استفاده قرار میگیرد، و یا مورد کپی از سوی فرد دیگری قرار می گیرد، مالک طرح قاعدتا دست به کار می شود. تا جلوی این سو استفاده را بگیرد، قانونگذار دو راه برای جلوگیری از سو استفاده در نظر گرفته است که شامل دادخواست حقوقی منع استفاده از طرح صنعتی ثبت شده است. که دربردارنده همان منع و جلوگیری از کپی کردن طرح صنعتی است. همچنین شکواییه کپی از طرح صنعتی قابل طرح می باشد.

وکیل طرح صنعتی در ادامه اذعان می دارد، مجازات کپی طرح صنعتی که در این مقاله موردنظر می باشد، مربوط به شکایت کیفری از کپی طرح صنعتی می باشد. که ماحصل صدور حکم به محکومیت سو استفاده کننده طرح صنعتی است.

دادگاه صادر کننده حکم مجازات کجاست؟

مجازات کپی طرح صنعتی همانطور که پیش تر بیان شد در پرونده های کیفری مطرح می باشد و حکم مجازاتی که قانونگذار برای کپی طرح صنعتی در نظر گرفته است از سوی دادگاه کیفری دو باید صادر گردد که در حال حاضر از طریق شعبه های دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدوسی این امر محقق می شود.

وکیل طرح صنعتی عنوان می دارد باید توجه داشت که دادگاه رسیدگی کننده به کلیه دعاوی مربوط به مالکیت معنوی در تهران می باشد و دادگاه های شهرستان به هیچ عنوان صلاحیت رسیدگی به این دعاوی را ندارند.

کپی طرح صنعتی چه مجازاتی دارد؟

مجازات کپی طرح صنعتی در قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری و در ماده ۶۱ این قانون در نظر گرفته شده است که به شرح ذیل می باشد:

“هر شخصی که با علم و عمد مرتکب عملی شود که طبق مواد (۱۵)، (۲۸) و (۴۰) نقض حقوق به شمار آید یا طبق ماده (۴۷) عمل غیرقانونی تلقی شود، مجرم شناخته‌ شده و علاوه بر جبران خسارت به پرداخت جزای نقدی از ۹۰/۰۰۰/۰۰۰ تا ۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال یا حبس تعزیری از نود و یک روز تا شش ماه یا هر دوی آنها محکوم می‌ شود”

◁◁ بیشتر بدانید:  شکایت از کپی طرح صنعتی

مجازات کپی طرح صنعتی | وکیل طرح صنعتی
مجازات کپی طرح صنعتی | وکیل طرح صنعتی

دعاوی تجاری را به وکیل متخصص بسپارید

موسسه حقوقی امین عدالت کبریا در تهران با در اختیار داشتن وکلای متخصص و خبره در زمینه دعاوی تجاری و مالکیت معنوی این نوید را به شما عزیزان می دهد که با اعتماد به ما می توانید بهترین نتایج را برای پرونده های خویش متصور باشید. زیرا وکیل متخصص ثبت طرح صنعتی، مشرف بر دعاوی ناشی از نقض حقوق طرح صنعتی ثبت شده نیز میباشد.

برای مشاوره با وکیل طرح صنعتی یا طرح دادخواست منع استفاده از طرح صنعتی و دریافت دستور موقت تعطیلی شرکت تولید کننده یا تنظیم شکواییه و مجازات فرد سو استفاده کننده با وکلای متخصص و با تجربه ما از طریق شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۸ میانگین امتیاز: ۴.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

42 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
بدون نام
1 سال قبل

سلام، طرحی من از خارجیا کپی کردم. الان فهمیدم نمونه تو ایران هم هست، میتونه اون فرد که سابقه بیشتر از من داره شکایت کنه؟ یا خود اون شخص از خارجیا کپی کرده باشه.

هادی
2 سال قبل

با سلام
اگر طرح صنعتی را ثبت بین المللی کنیم کسی نمی‌تواند کپی آن را تولید کند و باید از ما نمایندگی بگیرد؟ مثلا نوع خاصی از بسته بندی آجیل و خشکبار که در هیچ جای دنیا نباشد؟

با سپاس

هادی
3 سال قبل

سلام و عرض ادب

بنده یک نوع بسته بندی جدید در زمینه خشکبار و آجیل را در سازمان ثبت اسناد و مالکیت معنوی به ثبت رسانده ام.
آیا کسی می‌تواند از روی آن کپی برداری کند و باعث تضییع حق شرکت بنده شود؟

با سپاس

ماریا
3 سال قبل

ایا اگر من شبیه طرح یک برند ایرانی را در اروپا درست کنم و بفروشم برام مشکلی پیش میاد؟ منظورم محصولی شبیه به محصول یک برند ایرانی را تولید کنم؟

ماهان
3 سال قبل

سلام خسته نباشید اگه رضایت شاکی در پرونده کپی از طرح های صنعتی جلب بشه پرونده بسته میشه؟