حق انحصاری صاحب علامت تجاری یعنی تولید، توزیع، فروش، واردات کالای حاوی علامت تجاری، متعلق به مالک آن می باشد و هیچ شخصی حق استفاده از این علامت را ندارد.
علامت تجاری چیست؟
وکیل علامت تجاری میگوید: مطابق بند الف ماده ۳۰ قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری:
” علامت یعنی هر نشان قابل رؤیتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد”.
در این مقاله میخواهیم در مورد اینکه مالک علامت تجاری چه حق و حقوق انحصاری دارد؟ و قانون چگونه از دارنده و صاحب علامت تجاری حمایت میکند صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
حق انحصاری صاحب علامت تجاری به چه معناست؟
صاحب علامت تجاری پس از ثبت علامت، به طریق قانونی، مورد حمایت قانونگذار قرار میگیرد. حق انحصاری صاحب علامت تجاری یکی از حقوقی است که قانون به دارنده علامت اعطا میکند. به موجب این حق انحصار، حق استفاده از علامت تجاری برای کالاها و خدماتی است که علامت برای آنها به ثبت رسیده و به آنها تعلق دارد.
- نکته: حق انحصاری یک حق مثبت است که به دلیل ثبت نمودن علامت تجاری به صاحب و دارنده آن تعلق میگیرد.
چرا علامت تجاری ثبت شده حق انحصاری ایجاد میکند؟
حق انحصاری صاحب علامت تجاری به این دلیل به وجود می آید که در صورت نقض حقوق دارنده علامت تجاری، یعنی کسی که آن علامت را به ثبت رسانیده است، صاحب علامت بتواند از حمایت قانون بهره مند شده و درصدد رفع سواستفاده دیگری از علامت تجاری خود بر آمده و جبران خسارات وارده را خواستار شود.
وکیل علامت تجاری میگوید: مضافا آنکه اگر حق انحصاری صاحب علامت تجاری را در نظر نگیریم، اساسا ثبت یک علامت برای چه چیزی و به چه دلیلی صورت میپذیرد؟ بنابراین ثبت علامت تجاری باید برای صاحب آن، ایجاد حق و حقوق انحصاری نماید.
اخذ رضایت صاحب علامت تجاری دارای حقوق انحصاری
حق انحصاری صاحب علامت تجاری موجب میگردد که در ۷ مورد ذیل، الزام به اخذ رضایت از صاحب و دارنده علامت داشته باشیم:
۱) استفاده از علامت تجاری دیگری روی بسته بندی انواع کالا و خدمات.
۲) اگر میخواهیم کالا و خدمات دیگری را که دارای علامت ثبت شده است، ذخیره نماییم یا به بازار عرضه نماییم.
۳) اگر میخواهیم در کالاهای وارداتی و صادراتی از علامت ثبت شده دیگری استفاده کنیم.
۴) اگر در امر تجارت قصد استفاده از علامت ثبت شده در اوراق تجاری و آگهی های تبلیغاتی داریم.
۵) عرضه و ارایه خدمات خود یا دیگری، در قالب علامت ثبت شده متعلق به غیر.
۶) استفاده از علامت ثبت شده دیگری بر روی کالاها و خدمات خود یا غیر، که مشابه با آن است.
۷) اگر میخواهیم علامتی را ثبت کنیم که موجب گمراهی عموم نسبت به مبدا و یا خصوصیات کالاها و خدماتی میگردد که علامت دیگری برای آنها به ثبت رسیده است.
- نکته: برای بررسی موردی پرونده خود هم اکنون با موسسه امین عدالت تماس گرفته و خواستار صحبت با بهترین وکیل علامت تجاری تیم حقوقی ما گردید.
حق انحصاری صاحب علامت تجاری دارای ممنوعیت هایی است
ممنوعیت های حق انحصاری صاحب علامت تجاری به این معناست که مالک و دارده علامت تجاری پس از به ثبت رسانیدن علامت خود، ممکن است با موارد ذیل مواجه شود:
۱) در تعارض با حقوق اشخاص ثالث در حوزه های دیگر باشد.
۲) حق انحصاری صاحب علامت تجاری ناقض قانون رقابت باشد.
۳) خرید و فروش یا عرضه آن کالا و خدمات، طبق قانون آمره ممنوع اعلام گردد.
- نکته: هرگز بدون داشتن وکیل علامت تجاری در جلسات دادگاه یا دادسرا شرکت نکرده و نسبت به دفاع اقدام نکنید. خواه شاکی پرونده هستید یا متهم، خواه خواهان پرونده هستید یا خوانده دعوا.
انتخاب وکیل علامت تجاری از تهران
چرا تهران؟ چون به تمامیه موضوعات حقوقی و کیفری دعاوی مالکیت فکری و پرونده های علامت تجاری در شهر تهران رسیدگی میشود. اگر در شیراز، اصفهان، مشهد و یا هر شهر دیگری به مساله حقوقی مانند حق انحصاری صاحب علامت تجاری برخورد کرده اید، بدانید که رسیدگی به موضوع شما در صلاحیت دادگاه ها و محاکم تهران است. شما میتوانید از میان کادر مجرب وکلای موسسه امین عدالت، حسب خواست خود وکیل خانم یا وکیل آقا انتخاب نمایید. کافی است با ما تماس بگیرید.