انتقال علامت تجاری

انتقال علامت تجاری به معنای خرید و فروش علامت تجاری است. زیرا علامت تجاری یک مال است. هر مال دارای حقوق مالی از جمله خرید و فروش در بازار است. انتقال علامت تجاری در قالب قرارداد امکانپذیر است. انتقال علامت تجاری میتواند در مرحله ثبت اظهارنامه یا بعد از ثبت علامت انجام شود.

انتقال جزئی علامت تجاری یا برند

وکیل علامت تجاری میگوید: مالک علامت یا برند میتواند علامت یا برند خود را بصورت کلی یا جزئی به دیگری منتقل نماید. انتقال جزئی علامت تجاری به این صورت است که:

  1. انتقال علامت تجاری در مورد برخی از کالاها یا خدماتی باشد که علامت یا برند برای آنها به ثبت رسیده است.
  2. انتقال علامت تجاری یا برند برای محدوده جغرافیایی خاصی باشد.

انتقال علامت تجاری بصورت چزئی موجب میگردد که مالک و صاحب نخستین برند، همچنان دارای حقوق مالکیت در مورد برند و علامت خود باشد. بنابراین برای تعیین چند و چون این حقوق و تکالیف، بهترین کار این است که تنظیم قرارداد انتقال علامت تجاری و برند خود را به وکیل علامت تجاری موسسه ما بسپارید.

انتقال علامت تجاری بصورت کامل

تنظیم قرارداد یا انعقاد عقد فروش علامت تجاری، به این معناست که مالک یک علامت یا برند با عقد بستن و تنظیم قرارداد مالکیت برند خود را به دیگری منتقل و واگذار مینماید. با این انتقال، انتقال دهنده، کلیه حق و حقوق خود را بصورت قانونی به انتقال گیرنده منتقل نموده و دیگر حقی بر برند یا علامت ندارد. وکیل علامت تجاری میگوید: در این فرض، رابطه مالک و دارنده علامت بصورت کامل با برند قطع میگردد. و طرف دوم قرارداد، جانشین و قائم مقام قانونی و کامل طرف اول قرارداد میگردد.

  • نکته: تنظیم قرارداد انتقال علامت تجاری توسط وکیل یک انتخاب هوشمندانه و عقلانی است.

انتقال علامت تجاری با عقد وثیقه

انتقال علامت تجاری در قالب عقد وثیقه، یکی از حقوق مالک و دارنده و صاحب علامت و برند است. حال تعریف این نوع از انتقال چیست؟

در مواردی که صاحب علامت تجاری به جهات مختلف از جمله کسب منفعت مالی، حق مالکیت خود نسبت به علامت و برند را به عنوان وثیقه دینی، گرو میگذارد، میتواند با پرداخت دین و یا مال، مالکیت علامت تجاری را به خود بازگرداند.

مشاوره با وکیل علامت تجاری باعث میشود که شما بدانید که انتقال علامت تجاری با وثیقه موجب میگردد که مالک و دارنده علامت و برند همچنان حق بهره برداری از علامت خود را داشته باشد.

انتقال سهم مشاعی از علامت تجاری

اگر مالکین علامت تجاری یا برند، چندین نفر باشند، یعنی چند نفر به عنوان مالک و صاحب، اقدام به ثبت علامت تجاری نموده باشند، حقوق مالکین در علامت، بصورت مشاعی بوده، لذا انتقال علامت تجاری در این فرض نیز تابع احکام مربوط به اموال مشاعی خواهد بود. زیرا مالکیت مشاع بر علامت تجاری یا برند بار گردیده است.

  • نکته: تنظیم قرارداد انتقال سهم مشاعی علامت تجاری که هم تابع قانون خاص و هم تابع قانون مدنی خواهد بود، مستلزم دانش، تخصصص وتجربه وکیل علامت تجاری میباشد.

انتقال حق تقدم علامت تجاری

حق تقدم علامت تجاری یعنی اینکه اگر شخصی بر اساس کنوانسیون پاریس برای حمایت مالکیت صنعتی اظهارنامه ای را برای ثبت علامت تجاری به یکی از کشورهای عضو این کنوانسیون تسلیم کند، به مدت ۶ ماه از تاریخ ثبت اظهارنامه این علامت در هر یک از کشورهای عضو کنوانسیون بر دیگر اشخاص، حق تقدم دارد.

حق تقدم علامت تجاری دارای ارزش و اعتبار بوده و نظر به اینکه اعتبار آن مالی است، میتواند مورد نقل و انتقال و خرید و فروش قرار بگیرد.

انتقال علامت تجاری جمعی و تایید شده

انتقال علامت تجاری جمعی یا تایید شده، دارای احکام سختگیرانه تری نسبت به انتقال یک علامت یا برند ساده میباشد. دلیل این امر، اهمیت این مساله است. ویژگی خاص علامت جمعی موجب شده است که در برخی از کشورها برای انتقال آن، نیاز به تصویب یک مقام خاص در نظر گرفته شود، یا نیاز به تایید اداره ثبت علامت وجود داشته باشد.

وکیل علامت تجاری میگوید: دلیل این سختگیری، این است که علامت تجاری جمعی یا تایید کننده، تضمین کننده مبدا جغرافیایی، کیفیت و سایر خصوصیات کالاها یا خدمات میباشد.

انتقال علامت تجاری با ادغام شرکت ها

انتقال علامت تجاری با ادغام شرکت ها یکی دیگر از موارد قانونی انتقال علامت و برند است. چون با ادغام شرکت های مربوطه، شرکت جدید، شخصیت مستقل و جدیدی نیز پیدا میکند، لذا علامت تجاری به این شخصیت حقوقی جدید، منتقل میگردد.

ممکن است هر یک از طرفین این ادغام و صاحبان شرکت در مورد نحوه ادغام و برند و علامت تجاری با صاحب جدید، متقاضی حق و حقوق و تکالیف خاصی در قرارداد باشند، لذا از مشاوره حقوقی وکیل علامت تجاری غافل نشوید.

انتقال علامت تجاری از طریق ارث

انتقال علامت تجاری از طریق ارث یا وصیت نیز ممکن است صورت پذیرد. حقوق انحصاری ناشی از ثبت علامت تجاری، به وراث منتقل شده، و در صورت تعدد وراث، مالکیت هر ورثه بر علامت و برند، بصورت مشاعی خواهد بود. بنابراین احکام مالکیت مشاعی در علامت تجاری بر ایشان حاکم خواهد بود.

وکیل علامت تجاری میگوید: در برخی از موارد صاحب علامت تجاری پیش از فوت با مراجعه به وکیل اقدام به تنظیم وصیت نامه علامت تجاری خود مینماید. و همچنین در بسیاری از موارد با فوت شخص، ورثه وی جهت تعیین تکلیف حقوق مالی و غیره ناشی از به ارث رسیدن علامت تجاری و برند، به وکیل مراجعه مینمایند.

انتقال علامت تجاری با حکم دادگاه

انتقال علامت تجاری با حکم دادگاه به معنای تصمیم و حکم دادگاه مبنی بر انتقال مالکیت از مالک کنونی به شخص دیگری میباشد. این حکم مستلزم ارایه مدارک و دلایل و مستنداتی است که بتواند احرازکننده این امر باشد که چرا و به چه دلیل قانونی، ندعی و خواهان کنونی، باید مالک علامت معرفی گردد.

انتقال علامت تجاری با حکم قضایی یکی از پیچیده ترین و تخصصی ترین پرونده ها و دعاوی علامت تجاری در زمینه مالکیت فکری میباشد. زیرا مستلزم رعایت کلیه نکات حقوقی و قانونی بسیار مهم و جزئی میباشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  اعتراض به ثبت علامت تجاری

شرایط انتقال علامت تجاری
شرایط انتقال علامت تجاری

انتخاب وکیل علامت تجاری از تهران

نظر به اینکه دادگاه ها و محاکم تهران دارای صلاحیت رسیدگی کیفری یا حقوقی به پرونده های علامت تجاری ولو با موضوع انتقال علامت تجاری و برند میباشند، و همچنین موسسه امین عدالت دارای وکیل متخصص وباتجربه علامت و برند است، لذا بهترین توصیه به شما دوستان این است که ابتدا با وکیل باتجربه موسسه ما بصورت تلفنی صحبت کرده و مشاوره های معمول را دریافت نموده و سپس با اعطای وکالت به ایشان، پیگیر امور حقوقی پرونده خود شوید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments