مجازات نگهداری داروی قاچاق طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعیین می گردد. بر اساس ماده ۲۲ قانون مورد نظر مجازات داروی کشف شده با توجه به قیمت داروهای کشف شده تعیین می گردد. تعیین قیمت با توجه به نظر معاونت غذا و دارو می باشد.
مجازات نگهداری داروی قاچاق چیست؟
مجازات نگهداری داروی قاچاق به استناد ماده ۲۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر اساس قیمت داروهای کشف شده تعیین می گردد. قیمت داروها اگر تا ده میلیون تومان باشد جزای نقدی برای نگهدارنده دارو تعیین می گردد و اگر مبلغ داروها بیش از ده میلیون تومان باشد، مجازات حبس نیز برای نگهدارنده دارو تعیین می گردد.
ماده ۲۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز چیست؟
مجازات نگهداری داروی قاچاق بر اساس ماده ۲۲ این قانون تعیین می گردد که چنین بیان داشته است، هر کس مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد، علاوه بر ضبط کالا به شرح زیر و مواد (۲۳) و (۲۴) مجازات میشود:
الف- در صورتی که ارزش کالا تا ده میلیون (۱۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال باشد، به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
ب- در صورتی که ارزش کالا از ده میلیون (۱۰/۰۰۰/۰۰۰) تا یکصد میلیون (۱۰/۰۰۰/۰۰۰۰) ریال باشد به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
پ- در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون (۱۰/۰۰۰/۰۰۰۰) تا یک میلیارد (۱/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال باشد به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
ت- در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد (۱/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال باشد به دو سال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق محکوم می گردد.
- تعیین هر یک از مجازات های زیر با توجه به میزان داروی کشف شده می باشد.
مشاوره با وکیل قاچاق کالا و ارز
وکیل متخصص در زمینه پرونده های پزشکی و دارویی می تواند یک چراغ راهنما برای شما در مسیر پرونده قاچاق دارو باشد. وکیل می تواند با مطالعه پرونده شما و بررسی تمامی جوانب موضوع راهکارهای حقوقی مناسب را در اختیار شما قرار دهد تا مسیر پرونده را به شکلی صحیح طی نمایید و بهترین نتیجه ممکن را در پرونده تشکیل شده بدست آورید. ما در این کار متخصص هستیم برای مشاوره با وکیل متخصص قاچاق با ما تماس بگیرید.
قیمت داروی قاچاق چگونه تعیین می گردد؟
مجازات نگهداری داروی قاچاق بر اساس قیمت داروهای کشف شده تعیین می گردد. تعیین قیمت داروها پس از کشف دارو با استعلام شعبه رسیدگی کننده به پرونده از معاونت غذا و دارو تعیین می گردد. معاونت غذا و دارو قیمت کالاهای کشف شده را بر اساس قیمت عرف بازار تعیین می نماید.
مجازت نگهداری داروی قاچاق بر چه اساسی تعیین می گردد؟
مجازات نگهداری داروی قاچاق بر اساس قیمت دارو تعیین می گردد. تعیین مجازات های مورد نظر با نظر قاضی رسیدگی کننده می باشد. با توجه به اینکه در متن ماده از کلمه “و” برای مجازات های حبس و جریمه نقدی استفاده شده است، قاضی باید هم حبس و هم جریمه نقدی را برای نگهدارنده داروی قاچاق تعیین نماید. بنابراین تعیین صرفا جریمه نقدی وقتی که مبلغ داروی کشف شده بیش از ده میلیون تومان است، ممکن نبوده و باید حبس نیز تعیین گردد. تعیین مقدار حبس با نظر قاضی می باشد و قاضی می تواند از حداقل تا حداکثر حبس پیش بینی شده در قانون را برای مجرم تعیین نماید.
دادگاه صالح برای رسیدگی به جرم نگهداری داروی قاچاق کجاست؟
مجازات نگهداری داروی قاچاق در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعیین شده است، اما دادگاه صالح برای رسیدگی به این جرم در قانون مجازات اسلامی تعیین شده است. در قانون مجازات اسلامی دادگاه صالح برای رسیدگی به این جرم دادگاه انقلاب می باشد. البته باید توجه داشت که دادسرای صالح برای رسیدگی به این جرم دادسرای محل وقوع جرم می باشد.
تخصص ما تضیمن شماست
موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با در اختیار داشتن وکیل متخصص در زمینه قاچاق دارو این امکان را برای شما فراهم نموده است تا با وکیل متخصص مورد نظر مشاوره داشته باشید. برای مشاوره با وکیل پرونده های مربوط دارو و یا تنظیم لایحه دفاعیه در این خصوص با ما تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر، اگر داروی بدون لیبل در داروخانه در کمد شخصی نگهداری شود، آیا جرم محسوب میشود و بازرسین بدون حکم قضایی میتوانند کمد را باز و دارو را ضبط نمایند؟
با سلام
نگهداری داروی قاچاق جرم محسوب می شود. نگهداری این دارو در داروخانه به دلیل نوع فعالیت داروخانه دارای مجازات سنگین تری می باشد. برای مشاوره با وکیل پزشکی دارویی با ما تماس بگیرید.