نکات پرونده کیفری

سرنشینان خودرو در پرونده مواد مخدر

اگر وسیله نقلیه ای که مواد مخدر از آن کشف گردید، عرفا برای جابجایی مواد به کار برده شده و تحت همین عنوان شناسایی گردد، مشمول مقررات وسیله نقلیه برای ارتکاب جرم حمل مواد مخدر بوده و ضبط میگردد. ولیکن اگر یکی از سرنشینان یا چند تن از آنها، دارای مواد مخدر باشند، و وسیله نقلیه به منظور حمل و جابجایی مواد، مورد استفاده قرار نگرفته باشد، جرم موضوع ماده ۳۰ قانون مبارزه با مواد مخدر محقق نشده و از این حیث، خودرو توقیف نمیگردد.

بعنوان مثال: یکی از سرنشینان معتاد بوده و مقداری مواد همراه خود داشته باشد. در این فرض، عنوان حمل مواد مخدر عرفا توسط آن وسیله نقلیه صورت نگرفته و ارتکاب جرم و به تبع آن، مجازات مربوطه بر دارنده مواد مخدر تحمیل میگردد.

در بسیاری از موارد مشاهده مینماییم که شخصی سوار بر خودرو یا موتور دیگری میباشد و از وی مواد مخدر کشف میکردد. در این فرض، به دلیل عدم ارتکاب فعل مجرمانه توسط دارنده وسیله نقلیه، وسیله او ضبط نمیگردد. و صرفا مرتکب جرم یعنی کسی که حامل مواد مخدر بوده است، تحت تعقیب قانونی قرار میگیرد. ولیکن اگر مفاده ماده ۳۰ قانون مبارزه با مواد مخدر درخصوص دارنده وسیله نقلیه صدق نماید، حسب مورد به مجازات مربوطه محکوم میگردد.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل مواد مخدر
به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۶ میانگین امتیاز: ۴.۳]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر ویدیو های این دسته بندی

4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
حسین
1 سال قبل

باسلام

گروه وکلای امین عدالت
1 سال قبل
پاسخ به  حسین

سلام
سوال خود را مطرح نمایید.

حمید
1 سال قبل

سلام دریک ماشین شیشه جاسازی کرده باشن بعد سرنشین داخل آن را دستگیر کرده باش، .صاحب بار هم فرار کرده باشد، حکم سرنشین چیست؟

گروه وکلای امین عدالت
1 سال قبل
پاسخ به  حمید

با سلام
در صورتی که احراز شود سرنشینان نقشی در حمل مواد نداشته اند، تبرئه می شوند اما در غیر اینصورت ممکن است به عنوان معاون یا مباشر در نشر گرفته شوند. برای مشاوره بیشتر با وکیل متخصص مواد مخدر با ما تماس بگیرید.