شکایت از پزشک ارتوپد

شکایت از پزشک ارتوپد را زمانی می توانید مطرح نمایید که در اثر اقدام پزشک دچار آسیب شده باشید و پزشک مرتکب قصور در امر درمان شده باشد.

ارتوپدی

ارتوپدی شاخه ای از جراحی است که در حیطه سیستم حرکتی بدن فعالیت دارد. سیستم حرکتی بدن شامل اعضایی مانند استخوان ها، مفاصل، رباط ها، تاندون ها، عضلات، رشته های عصبی حرکتی و دیگر بافت هایی است که در اندام های حرکتی وجود دارند.

ارتوپدی یک شاخه از علوم جراحی می باشد ولی به این معنی نیست که کار پزشک ارتوپد فقط جراحی باشد. تشخیص و درمان درد دست ها، پاها، کمر، گردن، لگن، ستون فقرات، محدودیت های حرکتی، تغییر شکل اندام ها و… همه در دایره فعالیت ارتوپدی است.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل شکایت از پزشک

پزشک ارتوپد

پزشک ارتوپد تشخیص، درمان، پیشگیری و توان‌بخشی اختلالات، آسیب‌ها و بیماری‌های سیستم اسکلتی بدن را انجام می دهد. پزشک ارتوپد ضایعات عضلانی، آسیب‌های ستون فقرات، آسیب‌های ورزشی، بیماری‌های دژنراتیو، عفونت‌ها، تومورها و اختلالات مادرزادی را با استفاده از روش جراحی و یا غیر جراحی درمان می کنند. و در صورت بروز خطا و اشتباه، بیمار می تواند برای شکایت از پزشک ارتوپد اقدام کند.

درمان غیر جراحی با استفاده از دارو، ورزش و سایر روش‌های توان‌بخشی و یا درمان‌های جایگزین انجام می شود. اگر بیمار با این روش به نتیجه نرسید، لازم است که پزشک ارتوپد درمان با روش جراحی را انجام دهد.

وظایف پزشک ارتوپد

وکیل شکایت از ارتوپد بیان میدارد: پزشک ارتوپد موظف است؛ شکستگی، در رفتگی، کشیدگی و رگ به رگ شدن، پاره شدن تاندون ها و رباط ها، خراب شدن مفاصل بدن مثل آرتروز و ساییدگی مفصل، عفونت اندام‌ ها، تومورهای استخوان و بافت‌های نرم اندام و بیماری‌های مادرزادی اندام‌ ها را با دارو و ورزش و تمرینات توان بخشی انجام بدهد و یا این که با کمک یکی از روش های جراحی زیر انجام دهد.

آرتروسکوپی: روشی که با استفاده از دوربین می‌توان داخل مفصل را دید.

فیوژن: روشی که با استفاده از میله‌ها یا دستگاه‌های داخلی، استخوان‌ها به هم جوش می‌خورند.

فیکچستر داخلی: روشی که قسمت‌های شکسته استخوان را با صفحات، پیچ یا مهره نگه می‌دارد.

جایگزینی مفصل: یک مفصل آسیب‌دیده برداشته می‌شود و به‌جای آن یک مفصل مصنوعی یا به‌صورت جزئی، یا کلی یا اصلاح آن جایگزین می‌گردد.

استئوتومی: اصلاح ناهنجاری استخوانی با برش و تغییر محل استخوان.

ترمیم بافت نرم: ترمیم تاندون‌ ها یا رباط ها.

روش جراحی باید با توجه به مشکل بیمار انجام شود و تشخیص اشتباه در نوع جراحی منجر به شکایت از پزشک ارتوپد می گردد.‌

شکایت از پزشک ارتوپد

شکایت از پزشک ارتوپد زمانی اتفاق می افتد که پزشک ارتوپد مشکل بیمار را اشتباه تشخیص دهد و یا این که روش درمان را به درستی انتخاب نکند یا در انتخاب نوع جراحی دچار خطا شود و یا این که به خاطر سهل انگاری و از روی عجله برای قسمتی از درمان کوتاهی کند، که به موجب آن بیمار دچار نقص عضو یا تحمل درد و سختی فراوانی شود.

شکایت از پزشک ارتوپد زمانی انجام می شود که پزشک مرتکب یکی از تخلفات فوق الذکر شود و بیمار می تواند شکایت از پزشک ارتوپد را به یکی از روش های زیر انجام دهد.

روش های شکایت از پزشک ارتوپد

شکایت از پزشک ارتوپد از طریق مراجع ذیل انجام داد:

  • سازمان نظام پزشکی
  • دادسرای جرائم پزشکی
  • شورای حل اختلاف

جرائم پزشکی یا به صورت جرائم انتظامی می باشند یا به صورت جرائم تخصصی که مشمول دیه می شوند. مرجع قضایی می تواند حکم دیه و زندان را صادر کند و مجازات انتظامی که معمولا توسط سازمان نظام پزشکی انجام می شود به تذکر و جریمه می‌شود ختم می شود.

شکایت از پزشک ارتوپد در سازمان نظام پزشکی

شکایت از پزشک ارتوپد در سازمان نظام پزشکی در مواقعی کاربرد دارد که پزشک پزشک ارتوپد مرتکب تخلفات انتظامی شود. تخلفات انتظامی پزشکی به تخلفاتی گفته می شود که مربوط به مسائل تخصصی پزشکی نیست مانند عدم رعایت تعرفه های پزشکی، تجویز داروهای مشابه بی کیفیت به جای داروی اصلی، خودداری از پذیرش بیماران اورژانسی توسط پزشک ارتوپد، برخورد نامناسب پرسنل کلینیک یا مطب و مواردی از این قبیل که شکایت از هر گونه از این تخلفات را باید از طریق سازمان نظام پزشکی اقدام و پیگیری کرد.

پزشک ارتوپد که مرتکب همچین تخلفاتی شده باشد با توجه‌ به‌ شدت‌ و تکرار عمل‌ مجرمانه ای که مرتکب شده ،‌ به‌ یکی از مجازات های تذکر، اخطار، توبیخ‌ شفاهی، توبیخ‌ کتبی‌،‌ محرومیت‌ از اشتغال‌ به‌ حرفه‌ پزشکی به مدت معلوم و یا به صورت دائم محکوم می شود.

شکایت از پزشک ارتوپد در دادسرای جرائم پزشکی

شکایت از پزشک ارتوپد در دادسرای جرائم پزشکی برای جرائم تخصصی ارتوپدی می باشد. وقتی پزشک ارتوپد طی درمان هایی که انجام می دهد موجب آسیب و صدمه بدنی شود، بیمار می تواند از طریق دادسرای جرائم پزشکی اقدام به طرح شکایت از پزشک ارتوپد کند. دادسرای جرائم پزشکی از متخصصین در حوزه های مختلف پزشکی تشکیل شده است و مسئول  رسیدگی و تحقیق در جرائم خاص حوزه پزشکی می باشد.

شکایت از پزشک ارتوپد در دادسرای جرائم پزشکی مستلزم مراجعه حضوری به دادسرا و اعلام شفاهی جرم و یا اقدام از طریق دادخواست می باشد. همچنین می توان با مراجعه به مرکز خدمات حقوقی قوه قضاییه دادخواست را ثبت و پیگیری کرد. شکایت از پزشک ارتوپد اگر به اثبات برسد، منجر به صدور حکم دیه و یا حتی حبس از جانب دادگاه می شود.

  • نکته: در بعضی از شهرهای کوچک که دادسرای ویژه جرائم پزشکی وجود ندارد، افراد می توانند شکایت از پزشک ارتوپد را از طریق دادگاه های عمومی انجام بدهند.

شکایت از پزشک ارتوپد در شورای حل اختلاف

شکایت از پزشک ارتوپد در شورای حل اختلاف برای زمانی است که خسارت وارد شده به بیمار کم باشد و اختلافات بین پزشک و بیمار با اهمیت  نباشد. در نتیجه شورای حل اختلاف به موارد جزئی می پردازد. و اگر امکان صلح و سازش بین بیمار و پزشک ارتوپد وجود داشته باشد بهتر است قبل از شکایت از پزشک ارتوپد در دادگاه یا دادسرا، ابتدا در شورای حل اختلاف مشکل را مطرح کرد. شکایت از پزشک ارتوپد در شورای حل اختلاف منجر به مطالبه خسارت و دیه از پزشک ارتوپد از طریق شورا می شود.

◁◁ بیشتر بدانید:  مطالبه دیه از پزشک به چه نحوی می باشد؟

وکیل شکایت از پزشک ارتوپد
وکیل شکایت از پزشک ارتوپد

وکیل برای شکایت از پزشک ارتوپد

شکایت از پزشک ارتوپد طی مراحلی انجام می شود که به علت عدم آگاهی از مسائل حقوقی بهتر است از یک وکیل خبره و کاربلد در امور حقوقی و پزشکی کمک گرفت. پیشنهاد موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا این است که پیش از هر اقدامی برای شکایت از پزشک ارتوپد حتما از مشاوره های این مرکز استفاده کنید و از وکلای متخصص در این زمینه بهره مند شوید تا زودتر به نتیجه دلخواه خود برسید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد امتیاز: ۱۵ میانگین امتیاز: ۴.۲]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

6 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
محمد
3 ماه قبل

سلام، برادر من ۲ سال پیش پلاتین گذاشت و بعد زخم شد پاش، هنوز که هنوزه خوب نشده. باید چکارکنیم و جالب اینجاست با همون زخم ها دکترش پلاتین و برداشت. بعد از۶ ماه الان میتونم شاکی بشم از دکترش؟

امین عدالت کبریا
3 ماه قبل
پاسخ به  محمد

با سلام
شکایت از پزشک مورد نظر را باید برادر شما شخصا و یا توسط وکیل جرایم پزشکی ثبت نماید تا در کمیسیون پزشکی قانونی موضوع مورد بررسی قرار گیرد. برای مشاوره با وکیل متخصص جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.

محمدی
1 سال قبل

سلام، پدرم رو ماشین زد از ناحیه ساق پا و مچ شکست و پلاتین گذاشتن و بعد ۶ ماه برداشتن عفونت گرفت ولی هر وقت میبردیم عکس جدید نشون میدایدم میگفت استخوان داره میگیره، الان بردم تهران چند تا پزشک یه جور نا امیدم کردن میگن استخوان عفونت کرده و زده به استخوان باید دوباره عمل بشه، حالا نکته اینجاست همون عکس هایی که میگفت چیزی نیست دکترای تهران از رو همون عکس ها تشخیص دادن. واقعا باید شکایت کنم که کسی رو گرفتار نکنه آیا میشه؟

مجتبی آ
1 سال قبل

سلام، من نه ماهه ساق پام شکست عمل کردم ۲ بار. بعد از دو ماه هنوز جوش نخورده، مراجعه کردم چند دکتر دیگه رفتم گفتن خوب عمل نکرده. الان من باید چیکار کنم؟ ممنون.