مجازات سوء استفاده از علامت تجاری

مجازات سو استفاده از علامت تجاری در ماده ۶۱ قانون علامت تجاری، پرداخت جزای نقدی از ۹۰/۰۰۰/۰۰۰ تا ۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال یا حبس تعزیری از نود و یک روز تا شش ماه یا هر دوی آنها می باشد.

مجازات سوء استفاده از علامت تجاری در قانون

مجازات سوء استفاده از علامت تجاری و سایر عناوین و جهات مجرمانه که در عمل و در پرونده های دعاوی تجاری با آنها روبرو میشویم، ماده ۶۱ قانون می باشد. توضیح این ماده و مجازات سواستفاده از علامت تجاری را در جلسه مشاوره حقوقی حضوری از وکیل متخصص بخواهید.

 ماده ۶۱: ((هرشخصی که با علم و عمد مرتکب عملی شود که طبق مواد ۱۵ ، ۲۸ ، ۴۰ نقض حقوق بشمار آید یا طبق ماده ۴۷ عمل غیرقانونی تلقی شود، مجرم شناخته شده و علاوه بر جبران خسارت به پرداخت جزای نقدی از ده میلیون ریال تا پنجاه میلیون ریال یا حبس تعزیری از نود و یک روز تا شش ماه یا هر دوی آنها محکوم میشود)).

  • یک نکته بسیار مهم: مطابق تصویب نامه تعدیل میزان مبالغ مجازات نقدی جرایم و تخلفات، مجازات جزای نقدی مذکور از ۹ میلیون تومان تا ۲۰ میلیون تومان افزایش داشته است.

سوء استفاده از علامت تجاری چیست؟

سو استفاده از علامت تجاری در ماده ۴۰ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری بیان شده است. این اقدام شامل تولید، توضیع، وارد کردن و فروش کالای حاوی علامت تجاری ثبت شده به نام یک شخص حقیقی و یا حقوقی می باشد. برای تحقق این جرم مالک علامت مورد نظر نباید به شخص استفاده کننده اذن یا اجازه انجام این کار را داده باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل علامت تجاری

ماده ۴۰ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری

سو استفاده از علامت تجاری و مصادیق آن در ماده ۴۰ قانون ثبت اختراعات، طرح صنعتی و علائم تجاری بیان شده است. درصورت تحقق هریک از موارد ذیل، میتوان دعوای کیفری شکایت از کپی علامت تجاری یا سواستفاده از علامت تجاری را طرح نماییم.

ماده ۴۰: ((حقوق ناشی از ثبت علامت، مدت اعتبار و تمدید آن، به شرح زیر است:

الف. استفاده از هر علامت که در ایران ثبت شده باشد، توسط هر شخص غیر از مالک علامت، مشروط به موافقت مالک آن میباشد.

ب. مالک علامت ثبت شده میتواند علیه هر شخصی که بدون موافقت او از علامت استفاده کند و یا شخصی که مرتکب عملی شود که عادتا منتهی به تجاوز به حقوق ناشی از ثبت علامت گردد، در دادگاه اقامه دعوا نماید. این حقوق شامل موارد استفاده از علامتی میشود که، شبیه علامت ثبت شده است. و استفاده از آن برای کالا یا خدمات مشابه موجب گمراهی عموم میگردد.

ج. حقوق ناشی از ثبت علامت اقدامات مربوط به کالاها و خدماتی را که توسط مالک علامت یا موافقت او به کشور وارد و در بازار ایران عرضه میگردد، شامل نمیشود.

د. مدت اعتبار ثبت علامت ده سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن میباشد. این مدت با درخواست مالک آن برای دوره های متوالی ده ساله با پرداخت هزینه مقرر قابل تمدید است. یک مهلت ارفاقی ۶ ماهه که از پایان دوره شروع میشود برای پرداخت هزینه تمدید با پرداخت جریمه تاخیر درنظر گرفته میشود)).

لذا عدم کسب موافقت مالک علامت تجاری، مالک حقوق ناشی از ثبت مربوط به کالاها و خدمات و استفاده از آن، جملگی موجب تشکیل پرونده کیفری و ثبت شکایت مربوطه شده و مجازات کپی علامت تجاری یا مجازات سوء استفاده از علامت تجاری را در پی خواهد داشت.

سو استفاده از علامت تجاری چگونه احراز می شود؟

سو استفاده از علامت تجاری در دادگاه ها و پس از طرح شکایت از سوی مالک علامت تجاری، با ارجاع امر به کارشناس رسمی دادگستری و بررسی تخصصی موضوع توسط کارشناس مورد نظر احراز می گردد. کارشناس مطابق دستور قاضی رسیدگی کننده به پرونده موضوع را بررسی می کند و در نهایت نظریه کارشناسی خود را به دادگاه ارائه می کند.

مجازات سو استفاده از علامت تجاری چگونه تعیین می شود؟

مجازات سو استفاده از علامت تجاری با نظر قاضی رسیدگی کننده به پرونده تعیین می شود. قاضی رسیدگی کننده به پرونده با توجه به گستره جرم و همچنین رفتار مجرم و پیش بینی اصلاح مرتکب و یا عدم اصلاح وی، میزان مجازات قانونی را در حکم خود تعیین می نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  شکایت سوء استفاده از علامت تجاری

شکایت سوء استفاده از علامت تجاری
شکایت سوء استفاده از علامت تجاری

وکیل برای شکایت سو استفاده از علامت تجاری

شکایت از سواستفاده از علامت تجاری توسط وکیل به چه صورت است؟ برای طرح دعوا علیه کسی که از علامت تجاری ما سواستفاده میکند، باید به کجا مراجعه کنیم تا وکیل برای ما طرح دعوا کند؟ موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با در اختیار گرفتن وکلایی متخصص و با تجربه در همه عرصه ها، تلاش دارد تا، مطلوب ترین و تخصصی ترین خدمات را به شما عزیزان ارائه نماید. با توجه به گسترش سو استفاده از علائم و نشان های تجاری و تخصصی بودن دعاوی مربوطه توصیه میگردد، در صورت مواجهه با کپی و یا سوء استفاده از علامت تجاری و برند خویش، از بهترین وکلای متخصص ما مشاوره گرفته، تا بهترین راه کارها جهت تنظیم دادخواست، تنظیم شکوائیه، جلوگیری و متوقف کردن سوء استفاده از علامت تجاری ، ابطال علامت تجاری ثبت شده و همچنین مجازات خاطی یا خاطیان در کوتاهترین زمان ممکن به شما ارائه گردد. جهت مشاوره با وکیل علامت تجاری در تهران با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۶ میانگین امتیاز: ۴.۳]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

36 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
بیژن
10 ماه قبل

سلام، من شرکتی دارم که برند اون رو ثبت کردم. ولی شخصی دقیقا با عنوان شرکت سایتی طراحی کرده و فروش لوازم موبایل انجام میده از ایشون شکایت کردم با عنوان نقض ناشی از ثبت علامت تجاری و پرونده به کارشناس ارجاع داده شده. آیا رای به نفع من صادر میشود؟

خلیل
2 سال قبل

من مدت ۲۷ سال ار یک نام که ثبت نکرده بودم برای تولید محصولاتم استفاده میکردم به تازگی نامه ای از یک شرکت دریافت کردم که نام منو ۱۸ ماه پیش ثبت و از من خواسته نام محصولاتمو عوض کنم با توجه یه سابقه تولید می تونم شکایت بکنم و احتمال گرفتن نام تجاریم چقدره؟ ممنون.

میم . رسالت
2 سال قبل

سلام من یک برند عروسک دارم که ثبت هم کردم حالا کسی در اینستا با اسمی تقریبا شبیه اسم برندم درحال فعالیت .
شکایتم به جایی میرسه

علیرضا
3 سال قبل

یک نفر با سوء استفاده از برند بنده در اینستاگرام فعالیت میکنه اول که چه عنوانی برای شکایت در پلیس قضای باید نوشت بعد چه دادسرای برای شکایت کیفری رسیدیگی باید بشه تشکر

شبنمی
3 سال قبل

سلام خسته نباشید. اگر قاضی بخواد به مجازات جرم سوء استفاده از علامت تجاری تخفیف بده میزان تخفیف چقدر خواهد بود؟