قانون کاهش مجازات حبس تعزیری که در میان افراد عادی جامعه بعنوان قانون جدید کاهش زندان مرسوم گردیده است، در مورد مجازات کلاهبرداری چه تمهیداتی را در نظر گرفته است؟ آیا مجازات کلاهبرداری در قانون کاهش مجازات حبس تغییری نموده است؟
مجازات کلاهبرداری در قانون کاهش مجازات حبس تعزیری
- مجازات جرم کلاهبرداری در قانون جدید کاهش زندان چه تغییراتی کرده است؟
وکیل کلاهبرداری بیان میدارد: مجازات کلاهبرداری مطابق ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۵/۹/۱۳۶۷ دربردارنده حبس ۱ تا ۷ سال میباشد. مطابق ماده ۱۱ قانون جدید کاهش زندان مصوب ۲۳/۲/۱۳۹۹ مجازات کلاهبرداری دچار تغییر شده و دیگر مرتکب جرم کلاهبرداری، به حبس ۱ تا ۷ سال محکوم نمیشود.
- نکته: تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری را میتوان انقلابی بزرگ در میزان حبس جرایم تعزیری همچون مجازات کلاهبرداری دانست و باید با اشراف بر این قانون جدید انشا حکم صورت بگیرد.
مجازات کلاهبرداری وفق قانون جدید کاهش زندان
مجازات کلاهبرداری مطابق تبصره ماده ۱۱ قانون مرقوم، به این نحو کاهش یافته است؛ “حداقل و حداکثر مجازاتهای حبس تعزیری درجه چهار تا درجه هشت مقرر در قانون برای جرایم قابل گذشت به نصف تقلیل می یابد”. از طرفی صدر ماده مارالذکر عنوان میدارد: اگر مبلغ مال موضوع جرم کلاهبرداری و نصاب مالی مال مورد کلاهبرداری از ۱۰۰ میلیون تومان بیشتر نباشد، جرم مذکور داخل در انواع جرایم قابل گذشت بوده لذا مفاد مندرج در تبصره این ماده از حیث قابل گذشت بودن، مشمول آن میشود.
- نکته: اگر نصاب مالی، ارزش و بها و میزان مال موضوع جرم کلاهبرداری بیشتر از ۱۰۰ میلیون تومان باشد، داخل در انواع جرایم غیرقابل گذشت بوده، لذا شرایط لازم برای اعمال مقررات مندرج در ماده مذکور فراهم نگردیده است.
فرمول احتساب مجازات کلاهبرداری وفق قانون جدید
مطابق قانون تشدید مجازات، مجازات کلاهبرداری ۱ تا ۷ سال حبس بوده است. لذا مطابق ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، با عنایت بر معیار مندرج در قانون، یعنی درنظر گرفتن حداکثر مجازت حبس، مجازات کلاهبرداری درجه ۴ محسوب میشود. همانطور که در تبصره ماده ۱۱ قانون جدید کاهش مجازات زندان مصوب ۲۳/۲/۱۳۹۹ تصویب شده است، جرایم تعزیری درجه ۴ الی درجه ۸ مشمول تقلیل حبس گردیده و حداقل و حداکثر مجازات حبس آنها به نصف آن میزان کاهش یافته است. در نتیجه با تحقق دو شرط، مجازات کلاهبرداری حبس از ۶ ماه تا ۳ سال و نیم خواهد بود.
قانون کاهش مجازاتها شامل کدام کلاهبرداری است؟
خوب است بدانید آنچه که در قانون جدید کاهش مجازات زندان مصوب ۱۳۹۹ به رشته تحریر درآمده است، بیانگر جرم کلاهبرداری موضوع ماده ۱ قانون تشدید با رعایت شرایط مذکور در پاراگراف پیشین و کلیه جرایم در حکم کلاهبرداری و جرایمی است که مجازات کلاهبرداری درباره آنها مقرر شده است. لذا باید در هر پرونده کیفری با موضوع جرم مذکور، برای تعیین میزان مجازات کلاهبرداری به جمیع موارد و شرایط مندرج در مواد قانونی مربوطه دقت ویژه نمود.
جزای نقدی در جرم کلاهبرداری
یکی از مجازاتهای جرم کلاهبرداری، تعیین جزای نقدی، معادل مالی است که شخص کلاهبردار اخذ نموده است. پس دادگاه موظف است برای تعیین میزان جزای نقدی، تفحص و رسیدگی کافی را بعمل بیاورد. لذا در موارد مقتضی، برای احراز کمیت و کیفیت مال موضوع جرم کلاهبرداری، این امر به کارشناس مربوطه ارجاع داده میشود. چون قرار است بر طبق آن، جزای نقدی تعیین شود.
وکیل کلاهبرداری در تهران
موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا مفتخر است به کادر مجرب از وکلای پایه یک که به دلیل علاقه مندی و عشق به وکالت و حرفه خویش، در مطالعه قوانین جدید التصویب نیز پیشتاز میباشند. چه بسا یک وکیل دانا و متخصص در یک دعوای کیفری همچون جرم مرقوم، در راستای تعیین صحیح مجازات کلاهبرداری، با تنظیم لایحه قانونی وفق قوانین و مقررات مربوطه مانند قانون کاهش مجازات زندان، کمک شایان توجهی به قاضی برای برقراری عدالت نماید.
من تقریبا ۵ روز پیش در دیوار یه آگهی دیدم قفس پرنده بود تماس گرفتم به توافق رسیدیم قرار شد فردا با تیپاکس ارسال کنه و فردا صبح تماس گرفت گفت من دم در تیپاکس هستم پول و بزنید به مبلغ ۴۵۰ تومان و ارسال و کامل کنم و هزینه ارسال ۶۰ تمن درحالی که ۱۵۰ تمن بود و دروغ گفته بود. پول و زدم و بعد ۲ روز کالا به دستم رسید و اصلا کالا در آگهی نبود و خراب بود و یه چیز دیگه بود. وقتی با هاش تماس گرفتم مسدودم کرده بود. قرار بود قفس ۱۰۳۳ طلایی با وسایل بفرسته که نفرستاد الان میتوانم شکایت کنم؟ چه قدر طول میکشه و جرمش چیست؟
با سلام
بله می توانید دادخواست حقوقی مطرح کنید. این اقدام جرم نیست ایشان باید موضوع معامله را با شرایط مورد نظر به شما تحویل دهند.
سلام، چند ماه پیش یه نفر بعنوان مراجعه کننده میومد شرکتمون چند وقتی گذشت خودشو از وزارت خونه معرفی میکرد. گفت گوشی نصف قیمت میتونه بیاره، یه پولی گرفت و با امروز فردا کردن از تحویل جنس طفره رفت و گفت پولتو میزنم که نزد. آخرشم گوشیشو خاموش کرده پیاماش و ویساش که میگفت میدم بهت هست. آیا اینا برای اثبات کلاهبرداری کافیه؟
با سلام
اثبات جرم کالاهبرداری منوط به احراز عناصر این جرم می باشد. صرف دروغگویی اثبات کننده جرم کلاهبرداری نیست و برای اثبات مانور متقلبانه کافی نمی باشد. برای مشاوره حضوری و یا تلفنی با وکیل کلاهبرداری و ارائه پیشنهاد مناسب به شما با ما تماس بگیرید.
طرفم رضایت نمیده دادگاه رد مالو زده ۵۹ ملیون شاکی میگه ۳ ملیارد پول میخوام. میتونم بدونه اینکه رضایت بگیرم پولو بریزم صندوق دولت؟
با سلام
رد مال به شاکی نیاز به رضایت شاکی ندارد و شما می توانید مبلغ مورد نظر را به صندوق دادگستری پرداخت نمایید. برای مشاوره با وکیل کلاهبرداری با ما تماس بگیرید.
سلام، بنده ۲ سال پیش با شریکم به مشکل برخوردیم رفت شکایتمو کرد به جرم کلاهبرداری، مبلغ ۲۰۰ ملیون بعد از گرفتن کارشناس مشخص شد ۵۹ ملیون پول بیمون رد بدل شده، آشنا داشتن بهم ۵ سال حبس دادن. الان اعتراض زدیم رفت تجدید نظر نقص گرفت از نحوه تحقیقات. ولی صحبت از کم کردن حبسم نکرد، تو رای من سابقه کیفری ندارم آیا میتونم حبسو کم کنم؟
با سلام
مجازات کلاهبرداری در قانون از یک تا هفت سال حبس می باشد. برای تعیین مجازات بیش از یک سال قاضی باید دلیل ارائه نماید. توصیه ما این می باشد که از وکیل متخصص کلاهبرداری استفاده نمایید تا با مطالعه دقیق پرونده راهکار حقوقی مناسب به شما ارائه نماید.
سلام، من نه ماه پیش کاور مبل سفارش داده بودم، یه میلیون پول هم به حسابش زده بودم، خانم خیاط الان نه پولمو میده نه کاور مبلمو، نه ماه پیش خانم به قصد یا هر چی پیچ خواهرشو به من داده بود. منم اصلا نمیدونستم که پیچی که فالوش کردم پیچ خواهرشه، چون خواهرشم خیاطه، اسم پیچشون مثل همه، منم هی زنگ میزدم میگفتم میرم شکایت میکنم میگفت برو هر غلطی میخوای بکن، چون خواهرشم از دستش کلافه شده بود، چون خواهرشم تو استوری خواهرشو کلاهبردار نام برده، تا چند روز پیش پیچشو استوری کردم و نوشتم ایشون کلاهبردار هستن. غافل از اینکه پیچ خواهرش بود. وقتی فهمیدم که اشتباه بوده ازش معذرت خاستم هم تو استوری، و هم زیر پست هاش، ایشونم هم قبول کردن الان رفته ازم شکایت کرده نمیدونم چی کار کنم.
با سلام
شما باید در دادسرا حاضر شوید و از خود دفاع نمایید که به چه دلیلی این اقدام را انجام داده اید. اتهام شما نشر اکاذیب می باشد و باید اثبات کنید که بدون سونیت اینکار را انجام داده اید. با توجه به مهم بودن اتهام وارده توصیه می شود از وکیل استفاده نمایید. برای مشاوره با وکیل متخصص نشر اکاذیب با ما تماس بگیرید.