تنظیم لایحه

تنظیم لایحه چگونه است؟ یک لایحه خوب چه نکاتی دارد؟ تنظیم لایحه توسط وکیل چه فرقی با لایحه نویسی توسط عریضه نویس دارد؟ تنظیم لایحه در دعاوی حقوقی و کیفری چگونه است؟ به کاربردی ترین سوالات شما عزیزان در خصوص تنظیم لایحه و نحوه نگارش آن در این مقاله پاسخ داده میشود. با بهترین موسسه وکالتی در تهران همراه باشید. موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ حامی حقوق شماست.

تنظیم لایحه چگونه است؟ رعایت کدام نکات در تنظیم لایحه ضروری است؟

یک لایحه خوب دربردارنده چه نکاتی است؟ لایحه به نوشتارهایی گفته میشود که از سوی اصحاب دعوا (خواهان_خوانده_شاکی_مشتکی عنه) و یا اشخاص درگیر در دعوا (شاهد_مطلع_داور_کارشناس در کلیه دعاوی حقوقی و کیفری به مقام قضایی اعم از دادسرا و دادگاه (بدوی_تجدیدنظر_دیوان عالی کشور) داده میشود. پس هرکسی که نسبت به تنظیم لایحه کیفری یا حقوقی اقدام میکند، باید بداند که اصول لایحه نویسی چگونه است؟

در تنظیم لایحه دفاعیه باید نکات و مواردی از قبیل: معرفی سمت لایحه دهنده، شناسه پرونده مانحن فیه، گردشکار و شرح دعوا تا زمان تقدیم لایحه، دفاعیات لازمه اعم از دفاع شکلی و دفاع ماهوی و در نهایت تقاضایی که از محکمه مورد استدعا میباشد، ذکر گردد. بهترین کار این است که تنظیم لایحه توسط وکیل صورت بگیرد.

  • نکته: دفاع شکلی دربردارنده بیان ایرادات و کاستی های مفید در مقام فایده خصوصا در دعاوی حقوقی و دادخواست ها میباشد، که موجب رد دعوا میگردد. دفاع ماهوی به معنای انجام دفاعیات اعم از اثبات امری نزد محکمه یا رد کردن و استناد و استدلال نمودن میباشد. این مورد در پرونده های کیفری بسیار کاربرد دارد.

لایحه دفاعیه چیست؟ نحوه تنظیم لایحه کیفری چگونه است؟

تنظیم لایحه دفاعیه به معنای ارائه جان مطلب در خصوص موضوع دعوای حقوقی و کیفری میباشد. وکیل تنظیم لایحه مختصرا میگوید: لایحه دفاعیه به معنای پاسخ به دفاعیات طرف مقابل در دعوا میباشد. لایحه دفاعیه به معنای دفاع خواهان و یا شاکی از ادعای حقوقی و کیفری خود نزد محکمه و در مقام ارائه ادله اثباتی و استناد به مواد قانونی و یا متضمن تقاضا و درخواست از محکمه می باشد.

نحوه تنظیم لایحه کیفری باید به گونه ای باشد که دربردارنده: ادله اثبات دعوا مانند اتهام کلاهبرداری، یا دفاع در قبال آن، ارایه مستندات و استنادهای قانونی، مانند ارایه عکس و فیلم در پرونده رابطه نامشروع، توضیح ارکان تشکیل دهنده جرم موضوه پرونده، و انتساب یا عدم انتساب آن به متهم باشد.

  • نکته: تنظیم لایحه کیفری باید در انتهای خود دربردارنده موارد تخفیف در مجازات، تعلیق اجرای مجازات و یا تعویق صدور حکم در محدوده قانون باشد.
◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل دعاوی حقوقی

نوشتن لایحه به چه صورت است؟

  • نوشتن لایحه چطوری است؟
  • آیا میتوانیم خودمان لایحه بنویسیم؟
  • برای تنظیم لایحه باید پیش وکیل بریم؟
  • تنظیم لایحه توسط خواهان ممکن است؟

خوب است بدانید به دلیل آنکه نوشتن لایحه امری تخصصی میباشد بهترین کار، سپردن تنظیم لایحه دفاعیه به دست وکیل باتجربه و حرفه ای میباشد. ولیکن خوب است آگاه باشید که هریک از طرفین دعوا اعم از خواهان و خوانده و شاکی و متهم که اشخاص اصیل در هر دعوایی میباشند، میتوانند کلیه حرفها و سخنان خویش را در قالب تنظیم لایحه به محکمه ارائه نمایند.

  • نکته: رعایت اصول لایحه نویسی و اصول نگارشی و خلاصه گویی در تنظیم لایحه دفاعیه موجب سهولت و تسریع در قرائت و مفیدتر بودن آن لایحه میشود.

نحوه تنظیم لایحه چگونه است؟

نحوه تنظیم لایحه دفاعیه در دعوای حقوقی و کیفری چگونه است؟ تنظیم لایحه در کلیه دعاوی حقوقی و کیفری از لحاظ شکل و ساختار یکسان و به لحاظ مفاد و ماهیت کاملا متفاوت و ناهمجنس میباشد. در تنظیم لایحه دفاعیه کیفری در پرونده کیفری اصولا به ارکان تشکیل دهنده جرم و اثبات گناهکاری یا بی گناهی و برائت متهم پرداخته میشود. درحالیکه در تنظیم لایحه در پرونده حقوقی بیشتر به بیان و تشریح و توضیح ماهیت دعوا و استناد به ادله اثباتی و اسناد و مدارک مورد استناد از قبیل سند رسمی و مبایعه نامه پرداخته میشود.

تنظیم لایحه کیفری توسط وکیل متخصص در موسسه حقوقی امین عدالت هم دربردارنده ارایه مشاوره حقوقی تخصصی است، و هم در ادامه برای ارباب رجوع، لایحه دفاعی طبق مفاد و ماهیت موضوع پرونده وی مورد نگارش قرار میگیرد. برای کسب اطلاع از هزینه تنظیم لایحه کیفری توسط وکیل کلیک کنید.

تنظیم انواع لایحه دفاعیه کیفری و حقوقی

تنظیم و نگارش انواع لایحه دفاعیه میتواند به قلم اشخاص اصیل دعوا باشد یا به نگارش وکیل دعاوی حقوقی و کیفری باشد. و یا به دست عریضه نویس که عرض حال طرف دعوا را مینویسد، باشد. خوب است بدانید تنظیم لایحه دفاعیه در دعوای کیفری مانند شکایت از جرم کلاهبرداری، از سوی شاکی میبایست دربردارنده اثبات وقوع جرم و ارائه دهنده عناصر تشکیل دهنده جرم و انتساب نتیجه مجرمانه به مجرم میباشد. ولیکن در تنظیم لایحه دفاعیه از سوی خوانده دعوای حقوقی مواردی از قبیل عدم انتساب امضا به وی، تقاضای ارجاع امر به کارشناسی، وقوع جعل در متن سند، ایراد جرح به گواهان خواهان و غیره ذکر و مورد تاکید قرار بگیرد.

  • نکته: بسیاری از موارد مندرج در متن، حین تنظیم لایحه از قبیل تقاضای ارجاع امر به کارشناسی یا داوری یا تقاضای اخذ کپی از اوراق پرونده و یا لایحه طرف مقابل، از سوی هریک از اصحاب دعوا ممکن و مفروض است.

تنظیم لایحه توسط وکیل چگونه است؟

  • تنظیم لایحه توسط وکیل چه فوایدی دارد؟
  • تنظیم لایحه دفاعیه توسط وکیل چه تفاوتی با عریضه نویس دارد؟

خوب است بدانید وکیل خبره و باتجربه نیک میداند که در تنظیم لایحه دفاعیه میبایست چه مواردی ذکر و قید گردد و از بیان چه مطالبی باید پرهیز صورت بگیرد. مخصوصا وکیل تنظیم لایحه کیفری میداند باید به چه مواد قانونی استناد نماید. وکیل است که بر رویه عملی محکم مسلط بوده و میداند ذکر چه مطالب و مواردی جزو گزافه گویی بوده و موجب اقناع اذهان قضات نمیشود. این امر درحالیست که مشاهده میگردد عریضه نویسان صرفا به مکتوب نمودن سخنان و اظهارات شخص میپردازد.

  • نکته: وکیل تنظیم لایحه کیفری و حقوقی، پس از نگارش و قلم زنی در لایحه مورد نیاز، آن را به رویت شما رسانیده و پس از تایید شما آن را به محکمه ارسال و ضمیمه پرونده مینماید.
◁◁ بیشتر بدانید:  نحوه تنظیم شکواییه | وکیل برای تنظیم شکواییه

تنظیم و نگارش تخصصی لایحه
تنظیم و نگارش تخصصی لایحه

تفاوت لایحه و دادخواست در چیست؟

  • آیا لایحه با دادخواست فرق دارد؟
  • تفاوت لایحه با دادخواست در چیست؟

اگر پیش از هرگونه اقدام قانونی و حقوقی به محکمه مراجعه کرده باشید، خواهید شنید که: برو دادخواست بده بعد بیا. حال سوال این است که این دادخواست چیست؟ منظور از تنظیم دادخواست کدام است؟

دادخواست، فرم چاپی مخصوصی است که دربرگیرنده مشخصات کامل اصحاب دعوا، خواسته، دلایل و مستندات و ضمائم ادعا و شرح دادخواست میباشد. لذا با لایحه تفاوت داشته و ماهیتا و مفادا و صورتا و شکلا کاملا با دادخواست متفاوت است.

  • نکته: تنظیم دادخواست، نخستین قدم در ثبت و تشکیل و بوجود آمدن یک دعوای حقوقی میباشد. لایحه حاوی تقاضاها و سخنانیست که به رشته تحریر درآمده و تا پایان ختم دادرسی، قابل تقدیم به محکمه میباشد.

تفاوت لایحه و درخواست در چیست؟

اصولا به ذکر ادله اثباتی و دفاعیاتی که توسط وکیل صورت میپذیرد، وفق عرف رایج، لایحه گفته میشود. خوب است بدانید هنگامیکه از قاضی تقاضای انجام استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک را دارید، یا تقاضای ارجاع امر به کارشناسی را دارید، یا متقاضی ارائه اصول اسناد استنادی طرف مقابل خود هستید، در واقع از قاضی تقاضای صدور دستور بر تحقق امری را دارید. این موارد، درخواست میباشد که در قالب تنظیم لایحه ولو در یک صفحه و چند خط، بصورت کتبی تقدیم حضور مقام قضایی میشود.

  • نکته: مطابق علم منطق، میان لایحه و درخواست، عموم و خصوص مطلق وجود دارد. به این نحو که هر درخواستی، لایحه میباشد ولیکن هر لایحه ای، درخواست نبوده و ممکن است صرفا حاوی دفاع ماهوی و مثلا استناد به مواد قانونی باشد.

اهمیت تنظیم لایحه در دعوا

  • فواید تنظیم لایحه دفاعیه در دعاوی چیست؟
  • آیا بهترین کار تقدیم لایحه است؟
  • لایحه دادن چه اهمیتی دارد؟
  • چرا برخی از شعبات تاکید به ارسال لایحه دارند؟

هنگامیکه جلسه رسیدگی تشکیل میشود، قاضی راسا یا توسط منشی دادگاه، نسبت به نگارش اظهارات طرفین در صورتجلسه رسیدگی اقدام مینماید. کلیه دفاعیات یا حرفها و اظهارات و سخنان طرفین میبایست در صورتجلسه قید شود. اما پرسش حائز اهمیت این است که آیا کوچکترین احتمالی مبنی بر عدم نگارش و قید نکته ای در صورتمجلس وجود ندارد؟ آیا ممکن است صحبت مهمی همچون اقرار، از قلم بیفتد و در صورتجلسه قید نشود؟ آیا ممکن است از ذکر و قید نکته یا نکات مهمی حین جلسه رسیدگی و در جلسه دادگاه غافل شد؟ پاسخ مثبت است. لذا بهترین کار این است که در قالب تنظیم لایحه دفاعیه کلیه مطالب و سخنان خویش را بصورت مکتوب به محکمه ارائه نمایید تا به قاضی دادگاه هم با مطالعه لایحه مفید شما کمک شایانی صورت گرفته باشد.

زمان تقدیم لایحه | چه زمانی باید لایحه بدهیم؟

  • کی باید تنظیم لایحه کنیم؟
  • چه زمانی باید لایحه بدهیم؟
  • تا کی وقت داریم لایحه بدهیم؟

خوب است بدانید تا پیش از اعلام ختم رسیدگی توسط قاضی، میتوانید نسبت به تنظیم لایحه دفاعیه و ارائه آن به محکمه اقدام نمایید. ممکن است در عمل مشاهده نمایید که پس از اعلام ختم رسیدگی به دعوا نیز شخص یا اشخاص دعوا اقدام به ارائه لایحه تکمیلی به محکمه مینمایند و قاضی رسیدگی کننده هم دستور ثبت آن را میدهد. در این فرض قاضی مکلف نیست به مفاد لایحه تقدیمی شما توجه نموده و مورد بررسی و رسیدگی قرار دهد. لذا در اکثر موارد تنظیم لایحه و تقدیم آن به محکمه پس از اعلام ختم رسیدگی امری بیهوده و بدون داشتن نتیجه ای مفید میباشد.

لایحه تکمیلی چیست و چه زمانی داده میشود؟

تنظیم لایحه تکمیلی در واقع بیان مطالبی است که در ادامه تشکیل جلسه رسیدگی لازم الارایه میباشد. در بسیاری از موارد مشاهده مینمایید که اشخاص دعوا یا وکیل ایشان قبل از تشکیل جلسه نسبت به ثبت لایحه دفاعیه خود و ضمیمه نمودن آن در محکمه اقدام مینمایند. یا اصحاب دعوا مطالب و دفاعیاتی را در حین جلسه رسیدگی اعلام مینمایند که طرف مقابل علاوه بر پاسخ به آنها در جلسه رسیدگی، نیازمند ارائه مطالب و دفاعیات بیشتری و تحصیل دلیل و بررسی میباشد. در این مواقع علی الاصول در صورتجلسه قید میشود که متقاضی ظرف سه روز آینده نسبت به ارائه لایحه تکمیلی اقدام خواهد نمود.

تنظیم لایحه توسط طرفین پرونده و وکیل

هریک از طرفین دعوا اعم از خواهان و خوانده در دعوای حقوقی و یا شاکی و متهم در دعوای کیفری یا وکلای ایشان میتوانند نسبت به تنظیم لایحه و تقدیم آن به محکمه اقدام نمایند. ولی اینکه چه کسی میتواند لایحه مفید و تخصصی بنویسد صحبت و مقوله علی حده ای میباشد که پاسخ آن این است که قطعا باید کسی نسبت به نگارش و تنظیم لایحه اقدام نمایند که سواد حقوقی و سواد لایحه نویسی داشته باشد.

تنظیم لایحه کیفری با کمترین هزینه اگر به هر دلیلی نمیخواهید یا نمیتوانید در پرونده های کیفری خود مانند شکایت از پزشک در جرایم پزشکی، وکیل پایه یک دادگستری انتخاب نمایید، بهترین کار این است که تنظیم لایحه دفاعیه کیفری خود را به وکیل متخصص بسپارید. با پرداخت هزینه ای جزیی، از دانش، تخصص و مهارت علمی و عملی وکیل پایه یک دادگستری بهره مند میشوید. زیرا وکیل در تنظیم لایحه هرآنچه که به لحاظ حقوقی و کاربردی مفید است را قید کرده و به احقاق حقوق شما، کمک قابل توجهی میکند.

بهترین لایحه دفاعیه کدام است؟

همواره در نگارش و تنظیم لایحه دفاعیه به خاطر داشته باشید بهترین لایحه دفاعیه آن است که مفید و مختصر باشد. مفید از بابت ارائه مطالب حقوقی، مستندات صحیح و دربردارنده دفاعیات شکلی و ماهوی قانونی باشد. میبایست مختصر باشد تا خواندن آن ملال آور نباشد نباید مطالعه یک لایحه از حوصله قاضی خارج باشد.

  • نکته: خوب است بدانید اگر اصول و مقررات لازم الاجرا در نگارش و تنظیم یک لایحه رعایت گردد، قطعا لایحه عریض و طویل از بابت افاده اضافات در دست نخواهد بود و لایحه مفید و مختصر خواهد بود.

تنظیم لایحه توسط وکیل متخصص

  • وکیل تنظیم لایحه چگونه لایحه مینویسد؟
  • تفاوت تنظیم لایحه توسط وکیل و عریضه نویس در چیست؟

خوب است بدانید یک وکیل متخصص و باتجربه به کلیه اصول نگارشی و لازم در تولید محتوای یک لایحه و ایراد دفاعیات موثر و حتی ترتیب بیان مطالب و رعایت تقدم و تاخر آنها دستی توانا و قلمی تاثیرگذار دارد. همواره از به کاربردن کلمات ثقیل و عربی، آنهم بصورت قطاری و پشت سر هم اجتناب نمایید. وکیل تنظیم لایحه، جملات خویش را کوتاه انتخاب نموده و مقصود خویش را صریحا بیان نمایید.

تفاوت لایحه و عریضه در چیست؟

وکیل برای تنظیم لایحه دفاعیه کیفری و حقوقی مختصرا میگوید: عریضه نویسی به معنای بیان شرح حال و وضیت کنونی و بیان درخواست خویش بصورت کتبی میباشد. مانند آنکه بنده در وضعیت معیشت سختی قرار دارم. توانایی پرداخت هزینه دادرسی را ندارم. تقاضای ترتیب جلسه رسیدگی مبنی بر پذیرش و صدور حکم اعسار را دارم. لایحه به دلیل جهان شمول بودن معنا و مفهوم خویش، دربرداردنده معنا و مفهوم عریضه نیز میباشد.

لایحه عزل وکیل چیست؟ توسط چه کسی تنظیم میشود؟

خوب است بدانید وکالت عقدی است جائز و عقد جائز در مقابل عقد لازم قرار گرفته و به معنای آن است که طرفین عقد وکالت هر زمان که بخواهند میتوانند آن را برهم زده و دیگر به بقای حیات این عقد گردن ننهاده و آن را از بین ببرند. بعضا پیش می آید که موکل دیگر نمیخواهد شخص الف وکیل او باشد. در این فرض موکل میبایست با تنظیم لایحه عزل وکیل، مراتب عزل و برکناری وی را به ایشان ابلاغ نماید. لایحه عزل وکیل در پرونده ضمیمه شده و مراتب به وکیل ابلاغ میشود. پس لایحه عزل وکیل، توسط موکل تنظیم شده و به محکمه تقدیم میگردد.

لایحه استعفای وکیل چیست؟ توسط چه کسی تنظیم میشود؟

نظر به جائز بودن عقد وکالت، وکیل نیز میتواند هر زمان که بخواهد از ادامه وکالت انصراف داده و مراتب استعفای خویش را به نظر موکل برساند. وکیل در طی تنظیم لایحه، استعفای خویش را درج، مراتب را در پرونده ضمیمه و به موکل ابلاغ مینماید. از این پس موکل میتواند راسا و شخصا نسبت به حضور در محکمه و دفاع از خویش اقدام نموده و یا نسبت به اخذ وکیل دیگری اقدام نماید.

تنظیم لایحه و هزینه تنظیم و نگارش آن

هزینه تنظیم لایحه و نوشتن لایحه توسط عریضه نویسان علی الاصول دارای نرخ و هزینه ثابتی است. ولیکن هزینه تنظیم لایحه توسط وکیل نظر به موضوع دعوا، میزان دانش و خبره بودن وکیل، مرحله رسیدگی و بسیاری دیگر از موارد بستگی داشته و در نهایت هزینه مذکور به تراضی و توافق میان طرفین یعنی وکیل و موکل بستگی دارد.

  • نکته: در موسسه حقوقی ما، ارایه مشاوره حقوقی پیش از تنظیم لایحه کیفری توسط وکیل، الزامی است.
◁◁ بیشتر بدانید:  بهترین لایحه دفاعیه شاکی در دعاوی کیفری

وکیل تنظیم لایحه در تهران
وکیل تنظیم لایحه در تهران

وکیل برای تنظیم لایحه کیفری و حقوقی در تهران

تنظیم لایحه دفاعیه کیفری و حقوقی، تنظیم دادخواست، تنظیم شکوائیه، تنظیم درخواست و تنظیم اعتراض به آرا جملگی توسط وکیل متخصص و باتجربه به نحو احسن صورت میگیرد. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا نه تنها در وکالت در دعاوی و انجام وکالت، از نظر حقوقی و تخصصی دو وکیل استفاده مینماید، بلکه در تنظیم لایحه دفاعیه نیز از نظر کارشناسی دو وکیل باتجربه بهره میبرد.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۵۰ میانگین امتیاز: ۳.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

36 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
عظیمی
1 سال قبل

سلام، اینکه دادگاه مهلت زمانی مثلا هفت روز اختصاص میده برای ارسال لایحه، آیا روزهای تعطیل هم جز این هفت روز حساب میشه یا هفت روز کاری؟

پارسا
1 سال قبل

سلام و خسته نباشید ببخشید. یه نفر از ما شکایت کرده و یک لایحه روی پرونده گذاشته، چه جوری می شود ما این لایحه را ببینیم که ایشان چی نوشته است؟

مژده
1 سال قبل

سلام، اگر یه لایحه ای را ثبت موقت زدیم قبل از پرداخت وجه، منصرف بشیم و بخوایم اونو حذف کنیم. به چه شکلی انجام میشه؟

علي
2 سال قبل

سلام هزینه لایحه تبادل لایحه چقدر است؟

محمدبیات
2 سال قبل

سلام میخواستم یه لایحه تکمیلی بنویسم ممنون میشم