نفقه زن بعد از طلاق

وکیل مطالبه نفقه میگوید: بعد از ازدواج و عقد نکاح مرد عهده دار مخارج و هزینه زندگی مشترک و زوجه میشود که در عالم حقوق به آن پرداخت نفقه زوجه گفته میشود. وکیل دعاوی خانواده ادامه میدهد: سوال متداول این است که احکام نفقه بعد از طلاق به چه صورت است؟ آیا به زن بعد از طلاق نفقه تعلق میگیرد؟ ایا میتوان با تنظیم دادخواست بعد از طلاق پرونده مطالبه نفقه مطرح کرد؟ وکیل مطالبه نفقه در مقاله پیش رو به بیان پاسخ پرسش های مذکور و همه ابعاد نفقه بعد از طلاق میپردازد.

نفقه زوجه چیست؟

وکیل مطالبه نفقه تبیین میدارد: وفق قانون مدنی نفقه زوجه به معنای هزینه های زندگی وی اعم از خوراک، پوشاک، مسکن و هزینه های درمان و اخذ کارگر درصورت عادت زن است. تهیه موارد مذکور به عهده زوج بوده و مرد میبایست از عهده انجام تکالیف مذکور به بهترین شکل ممکن برآید.

  • نکته: خوب است بدانید وکیل متخصص نفقه نظر به تجربه و اطلاع از رویه دادگاه ها میگوید، برخی از محاکم علاوه بر پرداخت وجه نقد به زن و تهیه سایر موارد توسط مرد، او را به حسن معاشرت و اخلاق نیکو ملزم داشته و تفریح و مسافرت و گردش را نیز جزو موارد نفقه زن میدانند.

مطالبه نفقه بعد از طلاق

وکیل نفقه میگوید: زوجین میبایست حین دعوای طلاق و انجام سازش و توافقات میان خود به تعیین تکلیف درخصوص نفقه معوقه زوجه نیز بپردازند. وکیل دعاوی خانواده ادامه میدهد: چنانچه درخصوص نفقه معوقه زوجه توافقی حاصل نشود و این امر در پرونده طلاق مسکوت بماند زن میتواند نسبت به نفقه معوقه و پیشین خود که همچنان بر عهده مرد باقی مانده است، درخصوص مطالبه نفقه بعد از طلاق نیز تنظیم دادخواست نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  مطالبه نفقه معوقه بعد از طلاق

پرداخت نفقه بعد از طلاق

وکیل متخصص نفقه مختصرا میگوید: خوب است بدانید علی الاصول پس از جاری شدن صیغه طلاق و ثبت آن، زن مستحق دریافت نفقه نبوده و نفقه بعد از طلاق منتفی گردیده و از عهده مرد برداشته میشود.

نکته: پرداخت هزینه های زندگی زن بعنوان نفقه بعد از طلاق در طلاق رجعی جاری است و مادامیکه در مدت عده زن در منزل شوهر سکونت دارد از او نفقه دریافت میکند.

نفقه زن بعد از طلاق بائن

وکیل مطالبه نفقه ادامه میدهد: در طلاق بائن، در مدت عده نیز پرداخت نفقه زن به عهده مرد نبوده و پس از طلاق زن مستحق دریافت و یا

نتیجه عدم پرداخت نفقه

وکیل متخصص مطالبه نفقه در تهران میگوید: اگر مرد بدون وجود عذر موجه، نفقه همسرش را نپردازد و از تامین هزینه های زندگی اجتناب نماید، مانند آنکه خوراک و پوشاک تهیه نکند. یا زندگی مشترک را ترک نماید، حسب مورد امکان طرح دعوای کیفری و حقوقی برای زوجه محقق میگردد. دعوای حقوقی مانند مطالبه نفقه معوقه و دعوای کیفری تحت عنوان ترک انفاق صورت میپذیرد. همچنین میتواند تحت شرایطی موجبی برای دادخواست طلاق به درخواست زوجه به استناد به عدم پرداخت نفقه و عسر و حرج باشد.

وکیل خانواده می افزاید: هر شخصی که میخواهد اقامه دعوا در مورد موضوعات دعاوی خانواده از قبیل طلاق، طلاق رجعی، طلاق توافقی نماید و یا خوانده دعوا قرار گرفته است مانند شوهر در  مطالبه مهریه، و یا طرح دعوا به سبب وجود حکم پیشین مانند  اعسار از پرداخت مهریه، نیازمند کسب اطلاعات حقوقی مفید و کاربردی درخصوص دعاوی خانواده میباشد. همچنین پیش از اقدام حقوقی لازم در زمنیه های مطالبه نفقه و نحوه مطالبه نفقه معوقه و حضانت فرزند و تعیین حق ملاقات فرزند و اثبات زوجیت و سایر موضوعات مربوط به دعاوی خانواده باید از وکیل مشاوره حقوقی دریافت نمود. به همین جهت با موسسه حقوقی ما تماس حاصل نموده و پس از طرح مساله خود، با وکیل متخصص خانواده مشاوره حقوقی نمایید.

  • مطالبه نفقه در زمان عده از مرد نمیباشد.

بهترین نحوه توافق در طلاق

وکیل متخصص و باتجربه در زمینه دعاوی خانواده موکدا بیان میدارد: نظر به اطاله دادرسی در روند پرونده های خانواده و همچنین امکان طرح دعاوی بسیار از ناحیه زوجین علیه یکدیگر و تنظیم دادخواست های فراوان، توصیه میگردد نسبت به طلاق توافق اقدام نموده و در خصوص کلیه حق و حقوق یکدیگر اعم از شرط تنصیف اموال، مطالبه مهریه، مطالبه نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزندان توافق نمایید.

وکیل مطالبه نفقه در تهران
وکیل مطالبه نفقه در تهران

وکیل مطالبه نفقه در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران دارای وکلای پایه یک متخصص و باتجربه در کلیه زمینه های دعاوی خانواده اعم از مطالبه مهریه، مطالبه نفقه، طلاق، حضانت و اجرت المثل ایام زوجیت میباشد. بهترین راهکارهای حقوقی را از وکلای متخصص و حرفه ای ما در زمینه نفقه بعد از طلاق و سایر دعاوی خواستار شوید. نتیجه خوب و مطلوب بعد از مشاوره حقوقی دقیق و حرفه ای به دست می آید. با خاطری آسوده پرونده نفقه و تمام ابعاد آن را به ما بسپارید. جخت مشاوره با وکیل مطالبه نفقه در تهران با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۵ میانگین امتیاز: ۴.۳]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

50 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
کبیر
3 سال قبل

سلام شوهرم حکم به تمکین برای من گرفته ولی من تمکین ندادم و نمیخوامم بدم الان چرا نفقه من قطع شده؟

باقر نیا
3 سال قبل

سلام خسته نباشید. من از خانمم یا بهتر بگم خانم سابقم جدا شدم و طلاقش دادم. حالا باز برای من احظاریه اومده اکه برای موضوع نفقه باید برم دادگاه. میتونم نرم و امتناع نکنم؟

زینالی
3 سال قبل

سلام وقت بخیر . اگر خانمی ادعای اینو داشته باشته که در زمان زندگی با همسرش نفقه دریافت نمیکرده در صورتی که این چنین نبوده چطور باید این امر رو اثبات کرد؟ راهنمایی بفرمایید لطفا.

شریعتی
4 سال قبل

سلام سوال دارم اگه من برای پرداخت نفقه مشکل مالی داشته باشم چکار میتونم بکنم؟

مدیر سایت
4 سال قبل
پاسخ به  شریعتی

با سلام
شما میتوانید دادخواست اعسار را نسبت به این موضوع تقدیم دادگاه نمایید و اگر مورد پذیرش دادگاه قرار بگیرد برای شما قسط بندی انجام میشود.

صفورایی
4 سال قبل

سلام خسته نباشید. من میتونم در قبال گذشتن همسرم از نفقه معوقش باهاش توافق کنم که حضانت بچه رو بهش بدم؟