خودداری از کمک به مصدومین

خودداری از کمک به مصدومین مطابق قانون جرم است. به شرط اینکه شرایط برای کمک به شخص مورد نظر وجود داشته باشد اما اقدامی در راستای کمک صورت نگیرد.

خودداری از کمک به مصدومین

ماده واحده قانون مجازات خودداری از کمک به مصدومین و رفع مخاطرات جانی مصوب ۱۳۵۴ عنوان میدارد: هر کس شخص یا اشخاصی را که در معرض خطر جانی هستند مشاهده کند و بتواند با اقدام فوری خود یا کمک طلبیدن از دیگران یا اعلام فوری به مراجع یا مقامات صلاحیت دار، از وقوع خطر یا تشدید نتیجه آن جلوگیری کند، اما از انجام این کار خودداری نماید، به حبس جنحه ای یا جزای نقدی محکوم میشود. وکیل جرایم پزشکی تهران میگوید: میزان حبس مذکور تا یک سال میباشد.

خودداری از کمک به مصدومین و شرط لازمه

شرط لازم در تحقق جرم خودداری از کمک به مصدومین، این است که، کمک رسانی یا کمک خواهی برای دیگری، برای خود شخص مفسده و خطری ناشته باشد. به عبارت قانونی، اقدام لازمه، خطری را متوجه خود آن شخص یا دیگری نکند. همچنین شرط دیگر آن است که، استمداد و کمک خواهی از سوی قربانی خطر صورت پذیرفته باشد، تا الزام به کمک به وجود آید.

بهترین وکیل کیفری در جرایم رایانه ای یک سوال مهم “آیا شخص میتواند خودش ضرورت کمک رسانیدن را احراز نماید؟” پاسخ مثبت است. همانطور که در بند نخست ماده واحده مذکور قید شده است، دلالت اوضاع و احوال بر ضرورت کمک، میتواند توسط خود شخصی که میخواهد کمک کند، محرز شود. بدون اینکه قربانی خطر، استمداد یا کمک خواهی را ابراز نموده باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره حقوقی با وکیل جرایم پزشکی

خودداری از کمک به مصدومین توسط صاحب حرفه

خودداری از کمک به مصدومین اگر توسط شخص یا اشخاصی باشد که بنا بر حرفه یا شغل یا مهارت خود، میتوانستند کمک موثر و شایان توجهی کنند، ولیکن از انجام این مهم سرباز زنده اند، موجب تحمیل مجازات حبس، از سه ماه تا دو سال یا جزای نقدی برای وی خواهد بود.

  • نکته: به این مورد، تشدید در میزان مجازات با توجه به ویژگی فاعل جرم، گفته میشود.

مسئولیت بیمارستان در نپذیرفتن شخص آسیب دیده

  • مسئولیت بیمارتسان یا درمانگاه ها در نپذیرفتن مصدومین چیست؟
  • آیا فرقی بین مراکز درمانی دولتی و خصوصی وجود دارد؟

خوب است بدانید خودداری از کمک به مصدومین اگر توسط مسئولان مراکز درمانی اعم از دولتی یا خصوصی که از پذیرفتن اشخاص آسیب دیده و اقدام به درمان او یا کمک های اولیه امتناع کنند به حداکثر مجازات ذکر شده، یعنی ۱ سال تمام، محکوم میشوند.

  • نکته: هزینه درمان این قبیل بیماران و سایر مسائل مربوط به ایشان، به موجب آیین نامه ای است که به تصویب هیات وزیران رسیده است.

مسئولیت سایر اشخاص مکلف به کمک

هر گاه شخصی، به موجب وظیفه، یا حکم قانونی، مکلف به کمک به اشخاص آسیب دیده باشد، ولیکن خودداری از کمک به مصدومین کند، به حبس از ۶ ماه تا ۳ سال محکوم میشوند. به عبارت دیگر هرگاه کسانی که حسب وظیفه یا قانون مکلفند به اشخاص آسیب دیده که در معرض خطر جانی باشند، کمک نکنند، مشمول حکم فوق میشوند.

  • نکته: دولت تکلیف دارد که در شهرها و راه ها، بنا بر میزان احتیاج و رعایت تناسب آنها، مراکز درمانی فوری یا همان اورژانس و وسایل انتقال دادن مصدومین و بیماران را فراهم کند.

خوب است بدانید ماموران نیروی انتظامی، نباید متعرض کسانی شوند که متهم نمیباشند، و صرفا به اشخاص آسیب دیده کمک کرده اند. به موجب این حکم، خودداری از کمک به مصدومین جرم انگاری شده است. وگرنه کسی شهامت این را که به مصدومی کمک کند، نداشته و نسبت به این مهم اقدام نمیکند.

◁◁ بیشتر بدانید:  تفاوت شکایت در دادسرا جرایم پزشکی با سازمان نظام پزشکی

جرم و مجازات خودداری از کمک به مصدومین
جرم و مجازات خودداری از کمک به مصدومین

نقش وکیل جرایم پزشکی در پرونده کیفری

خودداری از کمک به مصدومین یک اتهام است. ادعای انتساب یک اتهام و عنوان مجرمانه به دیگری، موجب تشکیل پرونده کیفری میشود. وکیل جرایم پزشکی در این خصوص ورود کرده و نسبت به اقامه دعوا علیه شخص یا اشخاص متهم اقدام میکند. لذا ممکن است بنا بر تشخیص وکیل متخصص نیاز باشد که علیه کادر درمان بصورت کلی اعلام شکایت صورت پذیرد. به همین جهت توصیه میگردد حتما پیش از هر گونه اقدام قانونی، از مشاوره حقوقی وکیل جرایم پزشکی تهران استفاده نمایید.

  • نکته: دریافت مشاوره از شخص مشاور حقوقی موسسه ما بصورت رایگان است.

موسسه حقوقی امین عدالت به موسسه وکالتی مشهور شده است. دلیل این امر این است که اعضای موسسه ما در تهران، وکلای پایه یک دادگستری میباشند. وکالت در موسسه ما به این نحو است که هر وکیل بنا بر دانش، تجربه، تخصص و مهارت خود، یک یا چند زمینه را برای فعالیت و وکالت خود انتخاب کرده است. بهترین کار این است که ابتدا مطالعه پرونده توسط وکیل خانم یا آقا صورت بگیرد. تا راهکارهای قانونی به نحو صحیح برای شما توضیح داده شود. آگاهی از قانون، موجب جلوگیری از بروز خطا و اشتباه در پرونده است.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments