ابطال صورتجلسه مجمع عمومی

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی را زمانی می توان درخواست کرد که، یکی از شرایط مقرر در قانون تجارت برای ابطال وجود داشته باشد. در صورت احراز این امر دادگاه حکم به ابطال صورتجلسه صادر می نماید.

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی در حقوق تجارت

 ابطال صورت جلسه مجمع عمومی شرکت ها مطابق قانون تجارت رسیدگی می شود. پس لازم می دانیم که توصیه شود برای تنظیم هر چه بهتر این مطالب نگاهی به قوانین تجارت انداخته شود. این امر را به جد می توان گفت که مقررات مربوط به حقوق شرکت ها از جمله مباحث پیچیده و دشوار در علم حقوق است. چرا که در این زمینه نکات مهم و کاربردی بسیار وجود دارد که گاهی عدم توجه به آنها می تواند موجبات خسارت جبران ناپذیری را به وجود آورد.

در نگاهی به قانون تجارت روشن می شود که قسمتی از حقوق شرکت ها در این قانون مربوط به مصوبه سال ۱۳۱۱ و بخش دیگر مربوط به تصویب قوانین در سال ۱۳۴۷ می باشد.

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی و تقسیم بندی مجمع ها

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی یک از انواع ابطال است که اشخاص ذی صلاح و ذی نفع میتوانند وفق قانون نسبت به طرح و اقامه آن اقدام نمایند. بر اساس ماده ۷۳ لایحه اصلاح قانون تجارت مجامع عمومی شرکت ها به سه دسته مجمع عمومی موسس, مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده تقسیم میشود. این مجمع ها اصولا در شرکت سهامی وجود دارد. که لازم میدانیم در ابتدا تعریفی از آن را خدمت شما ارائه گردانیم.

مطابق با ماده ۷۲ لایحه اصلاح قانون تجارت مجمع عمومی شرکت های سهامی از اجتماع صاحبان سهام تشکیل می شوند. مقررات مربوط به حضور عده لازم برای تشکیل مجمع عموم و آراء لازم جهت اتخاذ تصمیمات در اساس نامه معیین شده است. مگر در مواردی که به موجب قانون تکلیف خاص برای آن مشخص شده باشد.

توضیح اجمالی در خصوص دسته بندی مجمع ها:

مجمع عمومی موسس:

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی موسس به دلیل یکی از موارد ذیل و یا عدم رعایت موارد ذیل خواهد بود: با رعایت مقررات مربوط در قانون تشکیل و پس از محرز شدن پذیره نویسی کلیه سهام شرکت و تادیه مبالغ لازم و مشورت درباره اساس نامه و تصویب آن اولین مدیران و بازرسان شرکت را انتخاب می کنند و تعیین روزنامه کثیرالانتشار بر عهده این مجمع خواهد بود.

مجمع عمومی عادی:

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی عادی نیز بنا بر حوزه صلاحیت ایشان از این قرار است: این مجمع را می توانیم پر کاربرد ترین بین سه مجمع در نظر بگیریم زیرا در حالت عادی تشکیل آن, که سالی یک بار است در اساس نامه مشخص میگردد و در این مجمع به تصمیم گیری در وظایف محوله در چهارچوب قوانین پرداخته می شود.

مجمع عمومی فوق العاده:

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده را نیز میتوان به دلیل عدم رعایت مقررات و بایسته های قانونی خواستار گردید. همانطور که از نام این مجمع پیداست در مواقع اضطراری و زمانی که موضوعی فوق العاده مهمی باشد با اجتماع صاحبان سهام تشکیل می شود.

  • نکته: بخش عمده ای از مقررات مربوط به مجامع عمومی از قواعد آمره می باشد پس نه موسسین و نه سهام داران نمی توانند آنها را نادیده بگیرند و یا تغییری در آن ایجاد نمایند. لذا انجام هر امری که برخلاف قانون آمره باشد، میتواند تشکیل پرونده حقوقی به خواسته ابطال صورت جلسه مجمع عمومی را به دنبال داشته باشد.

مدارک و منضمات برای ابطال صورت جلسه مجمع عمومی

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی نیازمند به چه دلیل و مدرکی است؟ همانطور که می دانیم برای ثبت دادخواست ابطال برای صورت جلسه مجمع عمومی همانند دیگر دادخواست ها نیاز به وجود دلایل و ضمائمی است که می توانیم آنها را اینگونه نام ببریم.

۱ . تصویر مصدق صورت جلسه مجمع عمومی
۲ . سند نشان دهنده شراکت یا سهام دار بودن
۳ . استماع شهادت شهود
۴ . درخواست جلب نظر کارشناسی
۵ . تحقیقات محلی
۶ . سایر دلایل و منضمات

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی توسط چه نهادی انجام می شود؟

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی شرکت توسط مرجع قضایی و با درخواست شخص ذینفع تحقق می یابد. حالتی را در نظر بگیرید که صورت جلسه ای توسط شخصیتی حقوقی تهیه و تنظیم شده است. و در آن تشریفات قانون الخصوص قانون تجارت و لایحه اصلاحی آن رعایت نشده باشد, در این حالت هر شخص ذینفعی می تواند دادخواست ابطال آن صورت جلسه را تحت عنوان ابطال صورت جلسه مجمع عمومی تقدیم دادگاه محل وقوع شرکت نماید.

  • نکته: در دعوای حقوقی ابطال صورت جلسه مجمع عمومی، هرگاه قبل از صدور حکم بطلان تصمیمات مجمع عمومی، موجبات بطلان مرتفع شده باشد دادگاه قرار سقوط دعوای بطلان را صادر خواهد کرد.

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی و مرور زمان بر آن

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی، همانگونه که مستحضر هستید تقاضایی است که جزء دعاوی غیر مالی قرار میگیرد. و هزینه دادرسی آن همان هزینه مربوط به دعاوی غیر مالی است. ابطال هر صورت جلسه ای می تواند در هر زمانی صورت پذیرد. حتی وقتی که این موضوع در اداره ثبت شرکت ها ثبت شده باشد. با توجه به این مطلب روشن است که گذر زمان هیچ گونه تاثیری در روند این ماجرا ندارد. و فقط توجه به این نکته مهم است, که اشخاص ذینفع قادر به دادن دادخواست ابطال صورت جلسه مجمع عمومی خواهند بود.

  • نکته: اگر بنا به درخواست ذینفع، حکم ابطال صورت جلسه مجمع عمومی توسط دادگاه صادر شود, موسسین و مدیران و بازرسان شرکت نمی توانند در مقابل اشخاص ثالث به این بطلان استناد نمایند.

نحوه ابطال صورت جلسه مجمع عمومی چگونه است؟

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی مطابق با شیوه امروزی در باب ثبت دادخواست، فرد ذینفع می تواند با به همراه داشتن دلایل و ضمائم مربوط به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند. و شکایت خود را ثبت نماید. پس از ثبت دادخواست این موضوع به یکی از شعب حقوقی دادگاه ارجاع میشود. دادگاه پس از بررسی موضوع در صورتی که دلایل را کافی و متقن بداند اقدام به صدور و انشاء رای دال بر ابطال جلسه مجمع عمومی می نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  ارائه مشاوره حقوقی به شرکت ها

نحوه ابطال صورتجلسه مجمع عمومی
نحوه ابطال صورتجلسه مجمع عمومی

وکیل شرکت ها در تهران

ابطال صورت جلسه مجمع عمومی برای احقاق حق صورت میپذیرد. از آنجایی که وظیفه اصلی دادگاه ها رسیدگی به مواردی این چنین و احقاق حق افراد می باشد این امر نیز می تواند با داشتن دلایل درست و محکمه پسند منجر به ابطال جلسه مجمع عمومی گردد. اما نباید فراموش کرد که به هر حال نه ابطال تصمیمات مجمع کار راحتی است و هم اینکه در انجام این امر نیاز به دقت فراوان و استفاده از تجربه وکیل متخصص و مجرب  همچون وکلای موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا می تواند شما را در به سرانجام رسیدن هر چه زود تر و بهتر پرونده یاری رساند.

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با داشتن کادری مجرب و متعهد در زمینه ابطال صورت جلسه مجمع عمومی می تواند انتخاب شایسته شما عزیزان باشد. تا هر چه زودتر به حقوق خود دست پیدا کنید و با خیالی آسوده به انجام امور دیگر خود بپردازید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۶ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

8 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
حسن
1 سال قبل

سلام، آیا شخصی که در شرکت سمت ندارد یا قبلا سهامدار بوده ولی الان سمت ندارد، برای برگزاری مجمع اعتراض و در خواست ابطال بعلت عدم رعایت اساسنامه را میتوتند داشته باشد؟

لادن
3 سال قبل

سلام میخواستم بهم توضیح بدید اگه هیئت موسس چه چیزهایی رو باید در روزنامه کثیرالانتشار چاپ کنه؟

موسس
3 سال قبل

سلام وقت بخیر چرا سهام داران و موسسین نمیتونن قواعد مجمع عمومی رو نادیده بگیرند؟

قهرمان پور
3 سال قبل

سلام و خسته نباشید خدمت شما. آیا از حکم ابطال صورت جلسه عمومی میشه در برابر دیگران استفاده کرد؟